Mondotravel

10 dana

Kopenhagen, krstarenje kanalima, putovanje živopisnim zrakoplovom

Skandinavija, prijestolnice Skandinavije

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Otputujte na ovo prekrasno putovanje autobusom 10 dana, upoznajte Prijestolnice Skandinavije Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinki.
Polazak iz Zagreba. Moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz doplatu i prethodnu najavu.

Vrijednost više:

u cijenu aranžmana uključen smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima.

1. dan   ZAGREB – WURZBURG 828 km
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Wurzburga/okolice. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan   WURZBURG - HAMBURG – LÜBECK 600 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Hamburgu. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, koji se zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole i svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina. Panoramski obilazimo centralno smješteno jezero Alster - Jungfernstieg, slavnu modernu ulicu smještenu uz obalu jezera prepunu luksuznih butika i trgovačkih centara - gradsku vijećnicu Rathaus, jednu od najljepših zgrada u Hamburgu, sagrađenu u neorenesansom stilu u 19. st. - kultnu baroknu protestantsku crkvu sv. Mihaela s čijeg se 132 metra visokog tornja pruža najljepši pogled na grad - Krameramtsstuben, kompleks koji se sastoji od pet zgrada izgrađenih u 17. st. od strane udruženja trgovaca za smještaj udovica koji nam daje dobru predodžbu o tome kakav je život bio na početku 18. stoljeća. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak putovanja prema Lübecku. Smještaj u hotel u okolici Lübecka. Noćenje.

3. dan   LÜBECK – OTOK FEHMARN – KOPENHAGEN – BROD 280 km
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko mosta do trećeg najvećeg otoka Njemačke, Fehmarna. Ukrcaj na brod u luci Puttgarden na otoku. Plovidba u trajanju od 45 minuta do danskog otoka Lollanda i luke Rödby. Vožnja od otoka Lollanda do otoka Falstera i prema najvećem danskom otoku Sjellandu, otoci su međusobno povezani mostovima. Ukrcaj na brod u oko podneva i smještaj u kabine. Večera na brodu (u cijeni aranžmana). Plovidba broda prema Oslu. Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu. Kreveti su na kat, ako želite možete doplatiti za krevet do kreveta.

4. dan   OSLO – HOTEL 220 km
Doručak na brodu. Iskrcaj u Oslu u jutarnjim satima. Panoramski razgled grada: nova zgrada Opere - Gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - Parlament - utvrda Akershus - Frogner park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine - četvrt muzeja na poluotoku Bygdoy. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira, od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjet nekom od poznatih muzeja (npr. vrlo vrijedna zbirka slika nalazi se u Nacionalnoj galeriji) ili šetnju. Nastavljamo putovanje prema švedskoj granici kako bismo se što više približili sljedećoj prijestolnici. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan   HOTEL – STOCKHOLM – BROD 310 km
Doručak i odjava iz hotela. Putovanje se nastavlja kroz područje regije Värmlands - tu se nalazi najveće jezero Švedske Vännern, kao i još tisuće manjih jezera. Dolazak u Stockholm, panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Odlazak u luku i ukrcaj na putnički brod i smještaj u kabine. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Plovidba od Stockholma do Helsinkija jedinstveni je udobni doživljaj za putnika i pravo mini krstarenje u trajanju od 17 sati  uz stotine otoka Baltičkog mora, zabavu i ples na brodu i odlične mogućnosti tax-free shoppinga uz mnogobrojne brodske sadržaje. Pogled na tisuće otoka arhipelaga i panoramu Stockholma vrhunac je ovog putovanja i jedan od doživljaja koji ćete zauvijek pamtiti! Večera na brodu (doplata, preporučujemo doplatiti pri samoj rezervaciji aranžmana). Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu.

6. dan   HELSINKI – BROD 
Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki. Iskrcaj sa broda te razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom - pravoslavna katedrala Uspenski - Parlament - sala Finlandia - Opera - Olimpijski stadion - spomenik Janu Sibelijusu - čudesna crkva u stijeni – tržnica i šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj tržnici ili predmeta finskog dizajna i mode u glavnoj ulici. Povratak na brod. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Večera na brodu (doplata, preporučujemo doplatiti pri samoj rezervaciji aranžmana). Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu.

7. dan   STOCKHOLM  -  MALMÖ  620 km
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda. Razgled Stockholma, grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača - Katedrala - trg Stortorget - opera - otok Riddarholmen - Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Slobodno vrijeme za aktivnosti prema želji, šetnju glavnom ulicom Drottninggatan, kupovinu švedskih suvenira... Nastavljamo prema jugu Švedske, pokrajini Skane i gradu Malmöu. Vožnja kroz predivne panoramske krajolike južne pokrajine Skane i jezera Smalanda. Po dolasku u Malmö panoramska vožnja do novog dijela grada i poznate zgrade Turning Torso. Smještaj u hotel. Odlazak pješke u gradsko središte trećeg najvećeg grada Švedske i važne trgovačke luke. Stara gradska vijećnica, veliki gradski trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Noćenje. 

8. dan   MALMO – ORESUND – KOPENHAGEN – ROSTOCK 260km 
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Kopenhagenu preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Po dolasku u Kopenhagen razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom - Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - dvorac Rosenborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu. Odlazak prema Njemačkoj, ukrcaj na trajekt u Gedseru i dolazak u Rostock, nekadašnju najvažniju luku za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan   ROSTOCK – PRAG    580 km
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja autobusom preko Njemačke do Češke i Praga. Po dolasku u Prag smještaj u hotel te nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja za prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice i šetnju Vaclavskim naměstima. Popularno zvan Vaclavak, iznimno je živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima. Šetnja preko Starogradskog trga s čuvenim satom Orloj do spomenika Janu Husu i Tynskoj crkvi. 
Prošetat ćemo kroz Židovsku četvrt - Jozefov. Ova četvrt je dobila ime po caru Josipu II., čije su reforme olakšale život Židovima. Proći ćemo kraj kuće u kojoj je živio Franz Kafka, a voditelj će vam rado ispričati priču o mističnom Golemu. U četvrti se nalazi 6 sinagoga, židovska vijećnica, staro židovsko groblje te ceremonijalna dvorana. Slobodno vrijeme za večernje uživanje u Pragu i šetnju do Karlovog mosta. To je najstariji gradski most, a ujedno i najpoznatija gradska znamenitost. Moguć fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje. 

10. dan   PRAG – ZAGREB 650 km
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno prijepodne u Pragu. Predlažemo fakultativnu (uz doplatu) vožnju brodom po Vltavi uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” - nešto što se u Pragu ne smije propustiti! Vožnjom po Vltavi na najbolji se način možete upoznati s ovim čarobnim gradom. Vidjet ćete brojne tornjeve grada i shvatiti zašto Prag zovu „gradom stotinu tornjeva“. Brojni srednjevjekovni tornjevi koji su nekad bili na samim zidinama grada, tornjevi crkava i znamenitih građevina i dalje ponosno stoje i opravdavaju taj nadimak. S broda ćemo imati priliku vidjeti i kompleks dvorca Hradčany s impozantnom gotičkom katedralom sv. Vita i Vaclava gdje su pokopani mnogi češki vladari, četvrt Malu stranu i Karlov most koji nepokolebljivo stoji i prkosi vremenu još od 09.07.1357. kada je započela gradnja. Naš voditelj putovanja rado će vam objasniti simboliku iza baš tog datuma... Proći ćemo kraj otoka Kampe, oaze umjetnosti s neodoljivom boemskom privlačnošću, uz Narodni muzej prema Vyšehradu, još jednom kraljevskom praškom brdu. Tu je prema legendi, kneginja Libuša imala viziju stvaranja velikog grada. Danas je to mjesto gdje se nalazi krasna neogotička crkva sv. Petra i Pavla i poznato groblje gdje su pokopane sve važne i povijesne ličnosti Češke. Pripremit fotoaparate, jer vas na svakom uglu čekaju nezaboravne fotografije! Iskrcaj s broda. Polazak za Hrvatsku iza podneva. Dolazak se očekuje oko ponoći.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, 
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 6 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4*:

- 1 noćenje u Wuzburgu/okolici,
- 1 noćenje u Lübecku,
- 1 noćenje Malmö,
- 1 noćenje Karlstad,
- 1 noćenje u Rostocku ili okolici,
- 1 noćenje u Pragu

 • 3 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodovima sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima na linijama:
 • 1 polupansion (doručak i večera sa jednim pićem,  na putničkom brodu na liniji Kopenhagen-Oslo, dvokrevetna kabina kreveti na kat,

- 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Stockholm – Helsinki,
- 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Helsinki – Stockholm, 

 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Puttgarden – Rödby,
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Gedser – Rostock,
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund, 
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog voditelja putovanja 
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz (i sl.),
 • boravišna pristojba u hotelima po noćenju od 3,00 – 5,00 eur po osobi po noćenju, točni iznosi će pisati u završnom pismu (max 5,00 eur x 6 noćenja = 30,00 eur po osobi)
 • doplata za bračni ležaj (umjesto kreveti na kat) na relaciji Kopenhagen – Oslo, 290,00 kn po osobi
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi:  1.090 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.590 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima po osobi (smještaj u hotelima u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem): 350 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za večere u Skandinaviji po osobi (2 bogate buffet večere na brodovima i 2 večere u tri slijeda u švedskim hotelima, prijava isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 1.090 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije, uplatom ove doplate, imate ukupno 5 večera na Skandinaviji, 
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti), 
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Doplate i popusti:

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), 
 • odrasla osoba na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. 
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.200 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Informacije:

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta koji je potreban zbog brodskih lista. 

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu moguća rezervacija uz doplatu dvokrevetnih  soba s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima.

Praktične napomene:
Na ovom putovanju koristimo putničke brodove redovnih linija  skandinavskih prijevoznika. Brodovi Silja Symphony i Silja Serenade koji plove rutom Helsinki - Stockholm najljepši su putnički brodovi na sjeveru Europe, imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, tax-free trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen itd. Dvokrevetne unutarnje kabine koje su uključene u cijenu aranžmana pružaju Vam privatnost tijekom noćenja na brodu, nalaze se na nižim do srednjim katovima broda, ali garantiramo dobar položaj iznad razine palube za vozila. U svakoj kabini na brodu naći ćete krevete s posteljinom i ručnicima, toaletni stolić, prostor za odlaganje prtljage, kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om. 
Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima (2 vrlo bogate buffet večere na brodovima i 2 večere od 3 slijeda u švedskim hotelima (turistički menu) jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja.
Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku, norvešku, ali i češku krunu prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ako to nije valuta te zemlje.

VAŽNE INFORMACIJE 
raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, 
organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, 
organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za državljane RH viza za Njemačku, Dansku, Švedsku, Finsku, Norvešku i Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliža predstavništva Hrvatske:
u Njemačkoj – Berlin, u Danskoj – Kopenhagen, u Švedskoj – Stockholm, u Finskoj – Helsinki, u Norveškoj – Oslo, u Češkoj – Prag.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 58

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


15

Kopenhagen, krstarenje kanalima

Kopenhagen, krstarenje kanalima, putovanje živopisnim zrakoplovom

Kopenhagen, krstarenje kanalima

zabavni park Tivoli iz davne 1843 g., s 4,5 milijuna posjetitelja na godinu

Kopenhagen, zabavni park Tivoli iz davne 1843 g., s 4,5 milijuna posjetitelja na godinu

Palača Christiansborg iz 18 st.,sjedište danskog parlamenta

Kopenhagen, Palače Christiansborg iz 18 st., sjedište danskog parlamenta

Oslo, Putovanje Skandinavija, Norveška, putovanje avionom, garantirani polazak

Norveška, Oslo

Oslo, Putovanje Skandinavija, Norveška, putovanje avionom, Mondo travel

Norveška, Oslo - šarmantna četvrt Aker Brygge

Gradska vijećnica u Oslu, mjesto gdje se održava izbor Nobelove nagrade, putovanje Skandinavija

Norveška, Oslo-Gradska vijećnica, mjesto održavanja Nobelove nagrade za mir

Stockholm, putovanje Prijestolnice Skandinavije, europska putovanje avionom, mondo travel

Švedska, Stockholm

Gradska vijećnica u Stockholmu, putovanje u Stockholm, europska putovanja avionom

Švedska, Stockholm- Gradska vijećnica

Malmo Švedska, izlet iz Kopenhagena Oresundskim mostom

Švedska, Malmo - izlet iz Kopenhagena Oresundskim mostom

Oresundski most između Švedske i Danske, putovanje Danska i Švedska

Švedska, most Oresund koji povezuje Švedsku i Dansku, najdulji cestovno-željeznički most u Europi

Panorama Helsinkija, putovanje Finska, Skandinavija zrakoplovom, garantirani polazak

Finska, Helsinki- " Bijeli grad sjevera "

Losos na tržnici u Helsinkiju, putovanje Prijestolnice Slandinavije, putovanje Helsinki

Finska, Helsinki - poznata riblja tržnica gdje možete uživati u specijalitetima od lososa

Trg Senata i katedrala, putovanje Helsinki, Skandinavija, garantirani polazak

Finska, Helsinki - Senatski trg s helsinsškom katedralom

Prag, stari grad, putovanje zrakoplovom, putovanje autobusom

Prag, Starogradski trg u Pragu

praški most u sumrak, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Prag, Karlov most, najstariji praški most

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter