Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i polijetanje za Dubai u 14:35 h (let FZ1794). Slijetanje u Dubai u 23:20 sata po lokalnom vremenu (let traje 5h 30 minuta). Smještaj u hotel, noćenje.

2.dan: DUBAI - ABU DHABI - doručak, večera
Doručak u hotelu. Odlazak prema Abu Dhabiju. Po dolasku slijedi razgled grada, prijestolnice Ujedinjenih Arapskih Emirata, drugog po veličini grada u državi. Posjet Velikoj Džamiji Šekia Zayeda. Šeikova ideja bila je stvoriti rajsku građevinu koja će ujediniti stilove gradnje islamskog svijeta. Tako su arhitekti (Britanci, Talijani) inspiraciju potražili u turskoj, marokanskoj, egipatskoj, pakistanskoj arhitekturi. Panoramski ćemo razgledati stari dio grada, rekonstrukciju povijesnog sela sa prikazom života u pustinji. Proći ćemo uz predsjedničku i emiratsku palaču (sa stankom za fotografiranje). Slobodno vrijeme za ručak (nije uključeno u cijenu). Slijedi posjet jednom od najvećih i najbogatijih muzeja na azijskom tlu: muzeju Louvre u kojem su zahvaljujući velikom bogatstvu izložene umjetnine iz čitavog svijeta (ulaznica nije uključena u cijenu). Kratko zaustavljanje za fotografiranje čuvenog Ferrari Worlda i otoka Yas na kojem se nalaze brojne atrakcije. Smještaj u hotel, večera i noćenje. 

3.dan: ABU DHABI – AL AIN – BAHLA – JABREEN – NIZWA – doručak, ručak
Doručak u hotelu. Napuštamu Abu Dhabi i krećemo prema Omanu. Neposredno pred granicom s Omanom posjetiti ćemo sajam deva koji se svakodnevno održava u gradu Al Ain. Nastavak vožnje prema Omanu i nekadašnjoj omanskoj prijestolnici Nizwi. Zaustavljanje i ručak u mjestu Ibri. Nastavljamo prema Bahli kojom dominira impresivna tvrđava, a zauzima prvo mjesto na listi svjetske baštine UNESCO-a u Omanu (stanka za fotografiranje). Slijedi odlazak u Jabreen i posjet prekrasnom dvorcu izgrađenom u kasnom 17. stoljeću, kojeg krase specifični stropovi ukrašeni slikama islamskih motiva, a s vrha dvorca se pruža očaravajući pogled na prirodne ljepote ovoga kraja. Dolazak u hotel u Nizwi, smještaj i noćenje.

4.dan: NIZWA - BIRKAT AL MAUZ - MUSCAT  - doručak, ručak
Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u ragled Nizwe jednog od najstarijih omanskih gradova koji je u 6. i 7. stoljeću bio glavni grad Omana. Slijedi razgled utvrde i gradske tržnice u Nizwi. Utvrda Nizwa je najposjećeniji nacionalni spomenik Omana. Sagrađena 1668. godine, danas je glavni svjedok važnosti koju je grad Nizwa imao u prošlosti zbog strateškog položaja, obližnjih prirodnih bogatstava i dostupne vode. Posjetit ćemo Gradski souk - tržnicu voćea, povrća, začina i ostalih prehrambenih proizvoda, kao i zlatnog i srebrnog nakita po kojem su obrtnici Nizwe posebno cijenjeni. Tu su još predmeti od bakra i ostalih metala: noževi i sablje, metalno i keramičko posuđe. Zaustavljanje u Birkat Al Mauzu, tradicionalnoj seoskoj oazi, naselju starih napuštenih građevina koje pružaju osjećaj putovanja u prošlost..Nakon stanke za ručak, nastavak vožnje prema Muscatu. Po dolasku smještaj u sobe i noćenje.

5.dan: MUSCAT - doručak, ručak
Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni razgled glavnog grada Omana. Velika džamija sultana Qaboosa, prekrasan primjerak islamske kulture – u njoj se nalazi jedan od najvećih ručno izradjenih tepiha i jedna od najvećih visećih svjetiljki na svijetu; proći ćemo rezidencijalnom četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Slijedi razgled muzeja Bait al Baranda te odlazak do Muttrah souka, najstarijeg u Omanu. Stanka za ručak. Nastavljamo razgled do palače Al Alam gdje ćemo imati pauzu za fotografiranje - okružena je portugalskim utvrdama Jalali i Mirani. U večernjim satima mogućnost odlaska na večeru uz vožnju tradicionalnom drvenom dhow brodu (fakultativno). Povratak u hotel, noćenje. 

6.dan : MUSCAT – SEEB SOUQ – SOHAR – DUBAI – doručak, večera
Nakon doručka napuštamo Muscat i krećemo prema Dubaiju. Prvo zaustavljanje biti će u Seeb souqu, gdje posjećujemo riblju tržnicu. Nastavak vožnje prema Nakhalu, mjestu s utvrdom u kojem se razvila trgovina između planinskog i primorskog stanovništva. Put nas vodi do primorskog grada Sohar oko 200 km sjeverno od Muscata, u kojem je rođen poznati Sinbad moreplovac. Nastavak vožnje prema granici s UEA i Dubaiju. Po dolasku u Dubai, smještaj u hotel, večera i noćenje.

7.dan : DUBAI – doručak, večera       
Doručak u hotelu.  Cjelodnevni razgled Dubaija koji obuhvaća stari i novi dio grada.  Vožnja do poznatog hotela Atlantis koji se nalazi na umjetnom otoku u obliku palme - The Palm Jumeriah. Otok je poznat po luksuznim hotelima, otmjenim neboderima i elitnim restoranima. Slijedi vožnja uz poznatu plažu sa zaustavljanjem uz  hotel izgrađen u obliku jedra i jednom od simbola Dubaija: Burj Al Arab. Obilazak gradske marine. Poslije stanke za ručak razgled starog Dubaija: šetnja soukovima -  tržnice zlata i začina, tržnica parfema, panoramski razgled najstarije gradske četvrti Bastakiah, posjet Coin Museum. Fakultativno: mogućnost uspona na najviši neboder na svijetu Burj Khalifa. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan: DUBAI – ZAGREB - doručak
Nakon doručka, transfer do zračne luke. Polijetanje za Zagreb u 10:00 (let FZ1793) s dolaskom u Zagreb u 13:15 h


Fotografije & video

01


13

Oman, Deve u pustinji

Oman putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Oman, Deve u pustinji

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Nizwa - slikoviti gradić s poznatom tvrđavom

Oman putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Oman, Muscat - Sultanova palača u glavnom gradu

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wadi - pustinjska dolina

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, povijesna tvrđava u gradu Nizwa

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wadi Tiwi - laguna u predivnom kanjonu

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Muscat - Kraljevska operna kuća

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Muskat - Velika džamija Sultan Qaboos

Oman putovanje, mondo travel, daleka putovanja Oman, garantirani polazak

Oman, Muscat, Sultan Qaboos Grand Mosque - najveća i najljepša džamija u zemlji

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, kokosove palme i stabla banana

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wahiba Sands - Omanska pustinja

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Misfat al Abriyeen - lokalno selo blata

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Salalah - Plaža u blizini Al Mughsayl

Cijena po osobi (minimalno 15 putnika):   2.090,00 EUR / 15.747,10 kn
Doplata za manji broj putnika(10-14):        179,00 EUR / 1.348,67 kn 
Doplata za jednokrevetnu sobu:          440,00 EUR / 3.315,18 kn

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz Zagreb – Dubai prijevoznikom Fly Dubai
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4*
 • obroci na bazi polupansiona prema programu
 • prijevoz prema programu
 • ulaznice za lokalitete navedene u programu (osim fakultativnih)
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku i stručnog vodiča pratioca na hrvatskom,
 • jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850).

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače ca. 40 USD po osobi
 • fakultativne programe
 • putno osiguranje
 • lokalnu pristojbu „Tourism Dirham“ u UAE – obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (ca. 3,80 eur) po sobi/noći – plaća se na recepciji hotela

Doplate i popusti:

Doplate:

 • Ulaznica za Muzej Lovre Abu Dhabi: 17,00 eur / 128,08 kn
 • Dhow Cruise Muscat (za minimalno 10 putnika): 80,00 eur / 602,76 kn
 • Burj Khalifa (124. kat): ca 50,00 eur / 376,72 kn

Informacije:

Preporučamo putno osiguranje. 

Fiksni tečaj 7,53450. Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR, na dan 20.3.2023. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja programa.

Covid-19 info: ukinute su sve covid restirkcije za ulazak u UAE i Oman.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE i Oman.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter