Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan:  ZAGREB – ISTANBUL – KATHMANDU 
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati, a nastavak leta za Kathmandu u 01.25 sati na liniji TK726 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: KATHMANDU 
Slijetanje u zračnu luku Kathmandu predviđeno je u 11.00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje viznih formalnosti, te sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5*. Slobodno poslijepodne za odmor do večere u hotelu. Noćenje. 

3. dan: KATHMANDU – SWAYAMBHUNATHU – BOUDDANATH – PASHUPATINATH – KATHMANDU   
Nakon doručka, krećemo s razgledom grada u pratnji lokalnog vodiča. Otići ćemo do glavnog gradskog trga Durbar, posjetiti Hanuman Dhoka, kompleks sa kraljevskom palačom kraljeva Malla i Shah dinastije. Obići ćemo Mahadev i Parvati hram, Machchendra Bahl koji se smatra čuvarom doline, a smješten je na predjelu Kel Tol, sjeverno od glavnog gradskog trga Durbar. Zatim posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu - Swayambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, sagrađen prije više od 2.500 godina i dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom. Slobodno vrijeme za posjet živopisnom bazaru. U drugoj polovici dana nastavljamo razgled odlaskom prema hramu Pashupatinath smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati i jedan od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednoj od najvećih stupa na svijetu Bouddanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Povratak u hotel. Večera i noćenje. 

4. dan: KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR – KATHMANDU 
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Nastavljamo prema gradu Bhaktapuru, najočuvanijem kraljevskom grad Doline Kathmandua, a čije ime u prijevodu sa sanskrta znači „grad sljedbenika“ zbog tri glavna trga prepuna hramova među kojima su neki od najboljih primjera religiozne arhitekture u cijelom Nepalu. Grad je osnovan u 9. stoljeću i treći je po veličini u dolini Kathmandua, a nekada je bio i nepalska prijestolnica, poznat je po bogatoj kulturi, hramovima te umjetninama od drveta, metala i kamena. Posjetit ćemo povijesni trg Durbar, hram Nyatapola i druge hramove. U večernjim satima tradicionalna nepalska večera uz folklorni program u jednom od lokalnih restorana u gradu. Povratak u hotel i noćenje. 

5. dan: KATHMANDU – DELHI 
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Kathmandu. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema New Delhiu. Po dolasku u Indiju obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela 5* u Delhiu. Odlazak na popodnevni poludnevni razgled Starog Delhia; razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora,  Raj Ghat – memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju, vožnja podno Crvene utvrde izgrađene od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Potom, odlazak do najveće džamije u Indiji - Jama Masjid. Vožnja kroz bazar Chandni Chowk. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: DELHI – AGRA 
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi odlazak na razgled novog dijela grada. Posjet impozantnom modernom hranu Lakshminarayan sagrađenom 1938. godine donacijom jedne od najbogatijih indijskih obitelji. Nastavljamo s vožnjom pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća, razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora Po završetku razgleda krećemo prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel 5*. Večera i noćenje.

7. dan: AGRA 
Nakon doručka odlazak u razgled jednog od 7 svjetskih čuda - Taj Mahala - fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. stoljeća kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska Taj Mahala, slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je opasana 20 metara visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR 
Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak vožnje prema Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku, posjet hinduističkom hramu Birla Mandir. Potom, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: JAIPUR 
Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i freski potječe iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar, izgrađene od mramora i kamena, koja posjeduje 17 golemih instrumenata od kojih je većina još uvijek u uporabnom stanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: JAIPUR – DELHI 
Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor u hotelu do polaska autobusa prema Delhiju. Po dolasku u Delhi prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

11. dan: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB 
Nakon ranog doručka (breakfast box) odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6.55 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 11.30 sati, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati po lokalnom vremenu. 


Fotografije & video

01


18

Nepal, majmun, Stupa Swayambhunath (majmunski hram)

Nepal, majmun, Stupa Swayambhunath, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Nepal, majmun, Stupa Swayambhunath (majmunski hram)

Nepal, budistički samostan, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Nepal, budistički samostan s prekrasnim pogledom na dolinu

indijski slon, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, indijski slon

Nepal, Katmandu, Kathesimbu Stupa, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Nepal, Katmandu, Kathesimbu Stupa, mjesto okupljanja i meditacije

Nepal, Katmandu, Budistički molitveni kotačići, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođen

Nepal, Katmandu, Budistički molitveni kotačići, na njemu su ispisane riječi mantre

Nepal, žene u tradicionalnoj odjeći, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Nepal, žene u tradicionalnoj odjeći se vraćaju iz vrta

Nepal, hram Sunca, budističko svetište, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Nepal, hram Sunca, budističko svetište

Humayunova grobnica, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Delhi-Humayunova grobnica, mauzolej mogulskog cara Humajuna iz 1562. godine

Crvena tvrđava u Delhiju, Mondo travel, daleka putovanja, putovanje Indija, garantirano

Indija, Delhi-Crvena tvrđava, nekadašnje žarište srednjovjekovnog grada Shahjahanabada

začini, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, mnogobrojni indijski začin raznih boja

kutijice za nakit, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, šarene kutijice za nakit

Taj Mahal, putovanje Indija, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Taj Mahal, UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine

Gurudwara Guru Ka Taal,putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Gurudwara Guru Ka Taal, sikhsko hodočasničko mjesto

svirač kobri, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, svirač koji svira uz izvijanje smrtonosne kobre

curry, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Indijski curry-poznata pikantna delicija

Varanasi, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Varanasi (Benares)-najsvetiji hinduski grad

sari i tetovaže kanom, putovanja zrakoplovom, Mondo travel

Indija, tetovaže kanom i Sari, tradicionalna ženska haljina

sveta krava, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, krava se smatra svetom životinom

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.349 € (17.698,54 kn)
*First Minute popust 50 € (376,73 kn) za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po First Minute cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  2.399 € (18.075,27 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 595 € (4.483,03 kn)
Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7.53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kathmandu i Delhi – Zagreb
 • unutarnji let Kathmandu – Delhi 
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • smještaj u hotelima 5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona
 • večera u tradicionalnom nepalskom restoranu s folklornim programom u Kathmanduu
 • vožnja rikšama u Kathmanduu i Delhiu
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 595 € (4.483,03 kn)
 • turističku e-vizu za Indiju 27 € (203,43 kn) uz mogućnost posredovanja agencije uz naknadu od 13 € (97,94 kn)
 • vizu za Nepal 30 USD
 • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage (60 € - plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativne sadržaje
 • obroke i usluge koji nisu navedeni pod „cijena uključuje“
 • putna osiguranja

Informacije:

VIZE:

Indija: Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade e-vize putem online sustava za Indiju: 27 € (203,43 kn)

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

- popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

- skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja

- 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine

Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju elektronske vize za Indiju uz naknadu za uslugu posredovanja u iznosu od 13 € (97,94 kn)

Nepal: Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji.

COVID-19 INFORMACIJE:

Indija: Od 22.11.2022. su ukinute Covid restrikcije za ulazak u Indiju.

Nepal: Potrebna potvrda o cijepljenju ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata (stanje svibanj 2023. – podložno promjeni do datuma polaska!)

Važne napomene

- Kategorizacija hotela u Indiji i Nepalu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

 KORISNE INFORMACIJE:

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija, na obali Arapskog i Bengalskog zaljeva, između Burme i Pakistana
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: oko 1.2 milijarde
Glavni grad: New Delhi; oko 12.500.000 stanovnika 
Jezik: engleski, hindi, urdu, tamil i mnogi drugi
Religija: hinduisti 80.5%, muslimani 13.5%, kršćani 2.3%, sikhisti 1.9%, budisti 0.77%, jainisti 0.46%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: indijska rupija (INR), 1 USD = oko 59 INR 
Kupovina: popularni proizvodi za kupovinu su: svila, odjeća, orijentalni tepisi, slike, lutke, glazbeni instrumenti, čaj, začini, batik, predmeti napravljeni od drva, bakra, bronce, jute, bambusa, srebra. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću te udobnu, laganu obuću. Za večernje sate i za boravak u klimatiziranim prostorima predlažemo laganu vestu ili jaknu. Ženama se preporuča konzervativno odijevanje.
Hrana i piće: hrana je raznolika i obično vrlo začinjena. Tipična jela: chapati – kruh sličan tortilji, curry, biryani – vegetarijansko ili mesno jelo s rižom, tandoori chicken – piletina marinirana u jogurtu, sa začinima, dhal – juha od leće, chicken tikka masala – marinirana piletina s grilla u umaku. Piti isključivo flaširanu vodu. 
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri

Pozivni broj zemlje: +91
Korisna web stranica: www.indiatouristoffice.com, www.incredibleindia.org
Klima: znatno varira, od sušne pustinjske u Rajasthanu do hladne planinske u Assamu, jednom od najvlažnijih mjesta u svijetu. U osnovi, Indija ima tri glavna godišnja doba: suho i malo hladnije od listopada do veljače (najugodnije doba za posjet Indiji), suho i vruće od veljače do srpnja te vruće i vlažno (monsuni) od srpnja do listopada.

 

NEPAL

Službeno ime: Savezna Demokratska Republika Nepal

Geografski položaj: u južnoj Aziji, bez izlaza na more; na jugu graniči s Indijom, a na sjeveru s Kinom

Površina: 147.181 km2

Stanovništvo: oko 29.300.300; stanovnici Nepala pripadaju brojnim etničkim zajednicama; najbrojniji su Chetri (oko 16%), Brahmani (oko 13%), Magar (7%), Tharu (6.75%), Sherpe (0.68%)

Glavni grad: Kathmandu; oko 949.486 stanovnika

Jezik: nepalski, u turističkim područjima govori se i engleski

Religija: hinduisti 80%, budisti 11%, ostali 9%

Vremenska razlika: +3,45 sati ljeti, +4,45 sati zimi

Novčana jedinica: nepalski rupi (NPR); 1 EUR = oko 122,7 NPR

Kupovina: drvene rezbarije, rukotvorine od papira i metala, nakit od dragog kamenja, topi – tradicionalne nepalske kape; pletene rukavice i čarape, šalovi od pašmine, kukri noževi, saranghi – tradicionalni nepalski instrument sličan violini; cjenkanje je uobičajeno na tržnicama i manjim trgovinama

Odjeća: udobna obuća, te lagana i ugodna odjeća od prirodnih vlakana; zbog nižih noćnih temperatura u Nepalu, potrebno je ponijeti i topliju odjeću

Hrana: nacionalno jelo je dal bhaat – juha od leće s rižom; ostala lokalna jela: gundrook-dheedo – jelo od pšenice, kukuruza i sušenog povrća, masu – začinjeno meso u umaku, tarkan – začinjeno povrće, gurr – palačinke od začinjenog kuhanog krumpira, pečene na vrućem kamenu, choyla – pečeno meso bivola

Piće: piti isključivo flaširanu vodu; lokalna pića: chai – čaj s mlijekom, suja – slani čaj s mlijekom i maslacem, lassi – piće od jogurta, raksi – piće od riže ili prosa, slično tequili, jaand – slično vinu od riže

Napon struje: 220V

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna; ishodi se na licu mjesta

Mobilne mreže: A1 i T-Mobile partneri

Pozivni broj zemlje: +977

Korisne web stranice: http://welcomenepal.com/promotional/

Klima: sezona monsuna traje od kraja lipnja do sredine rujna, kad padne 80% godišnje količine kiše; proljeće i ljeto su najljepša godišnja doba; ljeti se temperatura kreće od 19 do 27°C, a zimi (od siječnja do ožujka) od 2 do 20°C

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter