Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN  Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije i Austrije u pravcu Češke. Dolazak u ČEŠKY KRUMLOV, grad na rijeci Vltavi u pokrajini Južna Češka. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća. Sa svojim gotičkim, renesansnim i baroknim elementima izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tijekom stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: CRKVU SV. VITA, bivše ISUSOVAČKO SJEMENIŠTE iz 16st., četvrt LATRAN, DVORAC sa svojih 5 dvorišta, BAROKNO KAZALIŠTE… Slobodno vrijeme prije nastavka puta prema Pragu gdje stižemo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje. 

2. DAN  Doručak. Odlazak na razgled Praga uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: KARLOVE NAMESTI, CRKVA SV. ĆIRILA I METODA, „PLEŠUĆA KUĆA“, djelo hrvatskog arhitekta Vlade Milunića, PARK PETŘÍN, STRAHOVSKI STADION, STRAHOVSKI SAMOSTAN, mjesto hodočašća LORETA, HRADČANSKE NAMESTI, PALAČA PRAŠKOG NADBISKUPA, kompleks PRAŠKOG DVORCA, upisanog u Guinessovu knjigu rekorda kao najveći srednjovjekovni dvorac na svijetu, REZIDENCIJA ČEŠKOG PREDSJEDNIKA,  KATEDRALA SV. VITA gdje se čuvaju karaljevski dragulji,  romantična četvrt MALA STRANA, KARLOV MOST, KLEMENTINUM, STAROMESTSKE NAMESTI gdje se nalazi STARA GRADSKA VIJEĆNICA s ASTRONOMSKIM SATOM, spomenik JANU HUSU, PALAČA KINSKY i CRKVA GOSPE OD TYNA, VACLAVSKI TRG s NACIONALNIM MUZEJOM... Poslijepodne slobodno za istraživanje i šetnju uskim ulicama stare gradske jezgre. Povratak u hotel. Navečer organiziramo fakultativni izlet-plovidbu rijekom Vltavom tijekom koje ćete uz večeru moći uživati u noćnoj panorami Praga. 

3. DAN  Doručak. Organiziramo fakultativni izlet do pivovare KOZEL s tradicijom proizvodnje istoimenog vrhunskog piva. Tijekom razgleda upoznat ćemo se s poviješću pivovare, procesom proizvodnje, punjenjem, skladištenjem i na koncu osobno provjeriti kvalitetu piva tradicionalnom degustacijom. Upoznat ćemo i maskotu pivovare, jarca Oldu. Nakon slobodnog vremena za kupnju suvernira vraćamo se u Prag.  Slobodno poslijepodne. Preporučamo posjet katedrali sv. Vita i Zlatnoj ulici ili šetnju praškim kraljevskim vrtom i Malom stranom. Navečer preporučujemo odlazak na večeru gdje možete uživati u ambijentu tipičnih praških pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN   Doručak. Vožnja prema gradu ČESKE BUDEJOVICE, centru Južne Češke najpoznatije po proizvodnji čuvenog piva BUDWEISER. Grad koji je smješten na rijeci Vltavi i rijeci Malše tipičan je primjer srednjovjekovnog obrambenog grada koji je služio kao demonstracija kraljeve moći na jugu Češke. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: glavni trg koji nosi ime po osnivaču grada Premyslu Otakaru II., SAMSONOVU FONTANU, jednu od najvećih čeških fontana, BAROKNU GRADSKU VIJEĆNICU, CRKVU SV. NIKOLE, GOTIČKO-RENESANSNI TORANJ ČERNÉ VĚŽE, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, ZGRADU BIVŠE SOLANE I ORUŽARNICE... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema austrijskoj granici i dalje prema Hrvatskoj. U Rijeku stižemo u kasnim večernjim satima.


Fotografije & video

01


4

Češka, dvorac Hluboka

dvorac Hluboka, putovanje dvorci južne Češke, putovanje autobusom, mondo travel

Češka, dvorac Hluboka

Češki Krumlov putovanje autobusom, garantirani polasci

Češka, Češki Krumlov-najromantičniji povijesni gradić južne Češke

ČESKÝ KRUMLOV

ČESKÝ KRUMLOV

dvorac Rožmberk nad Vltavou, putovanje u Češku, mondo travel

Češka, dvorac Rožmberk nad Vltavou

Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, razgled Praga prema programu, posjete gradovima Češky Krumlov i Česke Budejovice, turističkog pratitelja i lokalnog stručnog vodiča, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

Cijena aranžmana ne uključuje:

obvezna doplata na licu mjesta za boravišnu pristojbu od 2,5€ (po osobi/noć – može biti podložno promjenama); stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti, stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti.stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti. 

Doplate i popusti:

DOPLATE: Fakultativni izlet s ulaznicom u pivovaru 15€ (minimalno 20 prijavljenih); Vožnja brodom po Vltavi s večerom €30 (plaćanje u eurima na licu mjesta); jednokrevetna soba: 90€ (527,42 kn) Putno zdravstveno osiguranje, Osiguranje otkaza. NAPOMENA: redoslijed razgleda kao i cijene fakultativnih sadržaja mogu biti podložni promjenama.

Informacije:

Dobro je znati: U Češkoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Češka kruna koja je i jedino sredstvo plaćanja. Češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama. 


(fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter