Mondotravel

8 dana

Maroko

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Odvažite se na pustolovinu života u prekrasnom Maroku!

1. DAN

ZAGREB – FRANKFURT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova na liniji LH1415 (Lufthansa) za  za Frankfurt u 14.35 sati, dolazak u Frankfurt u 16.10 sati. Nastavak putovanja za Casablancu na liniji LH 1330 (Lufthansa) u 22.15 sati.


2. DAN

FRANKFURT – CASABLANCA

Dolazak u Casablancu u 00.45 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II (razgled džamije izvana, ulaznica se plaća na licu mjesta cca 12 eur)   jedne od najvećih džamija na svijetu. Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.


3. DAN

CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ (cca 490 km)

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.


4. DAN

FEZ

Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.


5. DAN

FEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH (cca 540 km)

Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje zbog pauze i predaha u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.


6. DAN

MARRAKECH

Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih St. Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu i noćenje.


7. DAN

MARRAKECH

Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marakkecha smještenoj u podnožju gorja Atlas. Naseljena su berberima, te se mogu vidjeti nij mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show "Fantasia Chez Ali" s uključenom večerom. Noćenje u hotelu.


8. DAN

MARRAKECH – FRANKFURT – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz u zračnu luku i prijava na let za Frankfurt na liniji LH1333 (Lufthansa) u 15.35 sati. Po dolasku u Frankfurt u 20.15 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb na liniji LH414 (Lufthansa) u 21.55 sati sa slijetanjem zrakoplova u Zagreb u 23.20 sati.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 • transfere autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak i večere u hotelima osim 7.dan u Marrakechu kad je usluga noćenje s doručkom)
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 1.690 kn
 • plaćanje prilikom rezervacije
 • podložno promjeni od strane avio kompanije
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučamo)

Doplate i popusti:

Doplata za zrakoplovne pristojbe 1.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn


Fakultativne doplate (prijava i uplata isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

 • 6 ručkova u restoranima tijekom ture (preporučujemo): 850 kn
 • Show Fantasia s večerom u Marrakechu: 350 kn

Informacije:

Važne napomene:

 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

Maroko

Maroko

Maroko

Maroko

Maroko

Maroko

Maroko

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter