Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.DAN ZAGREB -DOLINA DUNAVA WACHAU -KREMS – MELK – LINZ - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba u 05.30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju I Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Putovanje se nastavlja prema području austrijske doline Dunava Wachau koja je pod zaštitom Unesca. Slikoviti krajolik s vinogradima, malim selima, dvorcima i utvrdama na brežuljcima privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Posjet gradiću Kremsu starom više od 1.000 godina I poznatom po vinu i senfu. Šetnja starim gradom do župne crkve, Piaristenkirche i ulice Landstrasse. Slobodno vrijeme za kavu i posjet božićnom sajmu. Vožnja uz obalu Dunava do gradića Melk poznatog po velikom benediktinskom samostanu. U slikovitom mjestu održava se božićni sajam. Nastavak vožnje do Linza. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN HOTEL - ČEŠKI KRUMLOV – LINZ - HOTEL
Doručak. Izlet u obližnju Češku i u jedan od najljepših malih srednjoeuropskih gradova – Česki Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u prohujala vremena! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u češkoj pivnici u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca posebno privlačnom u ovo blagdansko doba godine. Povratak u Linz. Šetnja gradskim središtem trećeg najvećeg grada Austrije do gradske vijećnice, katedrale, starog grada I trga Hauptplatz.  Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN HOTEL -AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB
Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim gradićima. Vožnja romantičnom cestom austrijskih jezera uz jezero Traunsee, Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Vožnja do obala slikovitog jezera  Wolfgangsee. Dolazak do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru I dalje do gradića Bad Aussee. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim  satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Održavanje božićnih sajmava u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti I turističkih ureda.


Fotografije & video

01


9

Advent, adventski ukrasi

Adventski sobovi, adventska putovanja, adventski ukrasi, garantirana putovanja

Advent, adventski ukrasi

ČEŠKI KRUMLOV putovanje u vrijeme adventa

ČEŠKI KRUMLOV, zima

Češka, tradicionalni trdelnik

Češka, trdelnik

adventska putovanja, europska putovanja, grupni polasci

Linz, Austrija

Dvorac Aggstein u Austriji, autobusna putovanja

Austrija, Wachau - dvorac Aggstein

ČESKÝ KRUMLOV

ČESKÝ KRUMLOV

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

Češka, Češki Krumlov idilično je smješten iznad rijeke Vltave

Salzburg putovanje, St Wolfgang, jezero Wolfgangsee, Mondo travel

Austrija, St Wolfgang, jezero Wolfgangsee

St. Gilgen, Austrija, putovanje u salzburg, mondo travel

Austrija, Austrijska jezera, St. Gilgen na jezeru St. Wolfgang

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede  prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Linza/Wellsa
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • informativne cijene nekih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni): benediktinski samostan Melk 13 EUR, dvorac Češki Krumlov 240 CZK, Landesmuseum Linz 6,50 EUR, muzej Ars Eloctronica Linz 12 EUR
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • gradske vodiče
 • putno osiguranje

 

Doplate i popusti:

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 99 EUR/ 745,91 kn

Popusti:

Treća osoba na pomoćnom ležaju bez popusta

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn
 • sjedala 3 I 4 u prvom redu doplata po osobi 15 EUR/ 113,02 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 EUR / 52,74 kn
 • prazno sjedalo u autobusu (ako želite sjediti sami) 50 EUR/376,73 kn

Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

 

Informacije:

Preporuka putovanja:

Na ovom ćete dinamičnom adventskom  putovanju upoznati vrlo raznolike krajolike Austrije I Češke uz brojne zanimljive posjete, gradove i slikovita mjesta uz veliko bogatstvo različitih manjih i većih božićnih sajmova. Putovanje vodi preko austrijske doline Dunava Wachau, povijesnog Českog Krumlova i grada Linza do područja austrijskih jezera. Putovanje za putnike koji traže bogatstvo I različitost sadržaja!

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45-7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11-7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter