Mondotravel

9 dana

02.04.2021.

03.06.2021.

05.10.2021.

27.11.2021.

Kuba

od 10.590 kn

O putovanju:

Kada:

02.04.2021. | 03.06.2021. | 05.10.2021. | 27.11.2021.

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje na Kubu. Daleka putovanja. Kuba. HAVANA -TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO
Zrakoplovom iz Zagreba.

1. dan: ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 12.50 sati na liniji AF1561 (Air France). Po dolasku u Pariz u 14.55 sati, nastavak leta za Havanu u 16.40 sati na linii AF951 (Air France). Dolazak u Havanu u 20.35 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA
Doručak. Odlazak na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će Vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA -  CIENFUEGOS - TRINIDAD
Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja prema Trinidadu preko prekrasne pokrajine Cienfuegos. Cienfuegos je jedna od glavnih kubanskih luka, a zbog ljepote povijesnog centra nazivaju ga „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. st. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle sagrađena u neo gotičkom stilu. Slijedi ručak (uključen u cijenu). Odlazak u Trinidad, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Trinidada jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Šetnja povijesnom jezgrom i uskim popločanim ulicama uz restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi koja ostavljaju bez daha. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu uz zaustavljanje u Santa Clari, posljednjem počivalištu vođe kubanske revolucije  „Che“ Guevare 1958., Che je zauzeo grad, nakon što je minirao prugu i oteo oklopni vlak. Orjentacijski razgled mjesta. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

6. – 7. dan: VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan: VARADERO – HAVANA – PARIZ 
Nakon doručka odjava iz hotela. Na putu za Havanu zaustavljanje u Cojimaru i ručak. Posjet Hemingwayevoj kući Finca de la Vigia. Odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let AF 943 (Air France)  s polijetanjem u  22.55 sati. Noćni let.

9. dan: PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz u 14.05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18.30 sati na liniji AF5047 (Air France). Predviđeni dolazak u Zagreb u 20.20 sati.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

02.04.2021.

FIRST MINUTE

10.990 kn

prije 11.490 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

03.06.2021.

FIRST MINUTE

10.590 kn

prije 11.090 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

05.10.2021.

FIRST MINUTE

10.590 kn

prije 11.090 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

27.11.2021.

FIRST MINUTE

10.990 kn

prije 11.490 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

*First Minute popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb 
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu  4* u Trinidadu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu
 • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu 
 • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • usluge lokalnog vodiča 
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka  3.290 kn (podložne promjenama)
 • napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta pratitelju putovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.390 kn
 • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje agencije)
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)

 

Doplate i popusti:

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
 • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba

Kuba

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter