Mondotravel

O putovanju:

Kada:

13.11.2021. | 15.01.2022. | 19.02.2022.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

HAVANA - VIÑALES - GUAMA - CIENFUEGOS - TRINIDAD - VARADERO

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 13.20 sati, odlazak na razgled Istanbula i posjet svima najznačajnijim lokalitetima u starom dijelu grada. Nakon razgleda večera u restoranu te potom povratak u zračnu luku Istanbul. Nastavak leta za Havanu u 2.10 sati na liniji TK183 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: HAVANA
Dolazak u Havanu u 7.45 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan: HAVANA 
Nakon doručka pslužit ćemo koktel dobrodošlice, a potom odlazimo na razgled starog dijela Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“, bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-ih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslijepodne povratak u hotel i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje kubanske prijestolnice. Noćenje. 

4. dan: HAVANA - DOLINA VIÑALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
Nakon doručka krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U dolini Viñales posjetit ćemo vidikovac kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom 1961. godine na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, a trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS 
Nakon doručka odjava iz hotela u Havani te vožnja prema mjestu Guama smještenom u močvarnom području Zapata koje je proglašeno nacionalnim parkom. Ovdje ćemo posjetiti farmu krokodila te imati priliku vidjeti kako se domaćini brinu o krokodilima, fotografirati ih i kupiti suvenir od krokodilske kože. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama koji je danas muzej na otvorenom, a prikazuje život prvotnih stanovnika Kube - Tainos. 
Ukrcat ćemo se na brod i otići do etno-sela drevnog indijanskog plemena Taino  na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi nastavak vožnje do grada Cienfuegos, otprilike 240 km udaljenog od Havane. Razgled grada koji se smjestio na obali Karipskog mora i nosi naziv „biser juga“ te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja povijesnim dijelom grada: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi, Katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua – utvrda iz 1745. koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara. Posjetit ćemo i botanički vrt u Cienfuegosu te po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.

6. dan: CIENFUEGOS – TRINIDAD – VARADERO 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do 80-ak kilometara udaljenog Trinidada, jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Razgled  grada kojeg je 1591. osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllar. Šetnja živopisnim uličicama kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura zbog koje je grad pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Muzeju romantike koji posjeduje odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama, poznatog po tome što su ga pili članovi Mambisesa – Kubanske oslobodilačke vojske. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu, vrlo popularnom turističkom središtu na sjevernom dijelu Kube na udaljenosti 140 km od Havane. Poznat je po besprijekorno bijelom pijesku, savršenom i plitkom moru, vrlo ljubaznim domaćinima kao i po predivnim hotelima uz plažu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

7. – 8. dan: VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

9. dan: VARADERO – HAVANA – ISTANBUL 
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let za Istanbul na liniji TK183 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.35 sati.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul predviđen je u 10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.50 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19 sati.

 


Fotografije & video

01


9

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba

Kuba

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba

Kuba

Kuba - Havana po noći

Kuba - Havana po noći

Kuba - Santa Clara

Kuba - Santa Clara

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

13.11.2021.

FIRST MINUTE

11.190 kn

prije 11.690 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

15.01.2022.

FIRST MINUTE

11.490 kn

prije 11.990 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

19.02.2022.

FIRST MINUTE

12.190 kn

prije 12.690 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka - 3.290 kn

*First Minute popust 500 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb 
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu  4* u Cienfuegosu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4*/5* u Varaderu
 • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu 
 • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • usluge lokalnog vodiča 
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka  3.290 kn
 • napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.980 kn ili 2.390 kn (ovisno o polasku)
 • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje agencije)
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)

Doplate i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu:

15.01.2022: 1.980 kn

13.11.2021. i 19.02.2022:  2.390 kn


Popusti: 

 • dijete do 12 godina na dodatnom krevetu (u pratnji dvije odrasle osobe) 15 % od osnovne cijene aranžmana
 • treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit

 

Informacije:

Važne napomene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
- Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu vas zatražiti istu).

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

COVID-19 NAPOMENA:
Od 1. siječnja 2021. svi putnici koji na Kubu dolaze iz inozemstva moraju po dolasku predočiti negativni PCR test, izdan od strane certificiranog laboratorija, ne stariji od 72 sata. Ova mjera vrijedi do daljnjeg, a o svim promjenama vezanim za režim ulaska u zemlju, putnici će biti obavješteni na vrijeme.

PREDVIĐENI HOTELI:
Havana: NH Capri 4* ili sličan
Cienfuegos: Hotel Jagua by Melia 4* ili sličan
Varadero: Hotel Sol Beach Varadero by Melia 4* (listopad i studeni) i Melia Peninsula Varadero 5* (siječanj i veljača)

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter