Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Kina, Nova godina. PEKING-KINESKI ZID- Xi'AN-HANGZHOU - SUZHOU-SHANGHAI. 11 dana / 8 noćenja

Vrijednost više:

 • VELIKA TURA – PROGRAM OD 11 DANA SA UKLJUČENIM UNUTARNJIM LETOM
 • HOTELI 4*
 • POLUPANSIONI
 • UKLJUČENE ULAZNICE
 • UKLUČENA VEČERA ZA STARU GODINU U PEKINGU UZ SPECIJLITET – PEKINŠKU PATKU!

1.dan ZAGREB –ISTANBUL
Sastanak putovanja u zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na Turkish airlinesu u 19:55. Slijetanje u Istanbul u 00:15

2.dan  ISTANBUL – PEKING 
Nastavak leta za Peking u 02:00 sati. Slijetanje u Peking predviđeno je u 16:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada te odlazak do čuvene tržnice Wangfujing koja je savršeno mjesto za pronaći najneobičnije kineske specijalitete, škorpione, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohane pse. 

Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografiraju i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no tržnica je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Kraće slobodno vrijeme te zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran.  Odlazak do hotela. Smještaj, noćenje. 

3.dan  PEKING- KINESKI ZID - PEKING  
SRETNA NOVA GODINA!!!
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Mjeseca. Zid je građen tijekom punih 20 stoljeća kao obrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Na putu do kineskog zida kraće zaustavljanje kod  „ Ptičjeg gnijezda „ i „ Vodene Kocke „, građevina napravljenih za Olimpijadu 2008 godine.  Šetnja dijelom zida te organizirani odlazak na ručak ( uključen u cijenu ). Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking. Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svjetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku (uključeno u cijenu aranžmana). Doček Nove godine na ulicama Pekinga!  Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  PEKING ( razgled grada ) – noćni vlak za XI'AN 

Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Predlažemo odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Poslije Vas vodimo do čuvene klinike kineske medicine gdje ćete moći isprobati čuvenu kinesku masažu stopala te ćete imati priliku porazgovarati sa liječnicima drevne kineske medicine te dobiti pokoji koristan savjet. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5.dan   XI'AN 
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka  odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled  jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“.  Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja.  Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na čuveni Tang dynasty show sa raskošnom pozornicom i najpoznatijim kineskim showom. Povratak u hotel.  Noćenje.

6.dan XI'AN –HANGZHOU ( zrakoplovom ) 
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te šetnja jednim od najbolje očuvanim zidinama koje potječu iz vremena dinastije Ming.  Odlazak na čuvenu ceremoniju čaja. Kasniji ručak. Transfer do zračne luke te let za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona.  Transfer te smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan  HANGZHOU – SUZHOU
Doručak. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze rijeke. Poslije ćemo se provozati čamcem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru.  Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svijetu gdje ćete vidjeti način proizvodnje te imati priliku degustirati jedan od najkvalitetnijih zelenih čajeva na svijetu. Nastavak vožnje  do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži te bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCA. Zajednički odlazak na večeru. Smještaj u hotel. Noćenje.

8.dan  SUZHOU – SHANGHAI 
Doručak. Posjetiti ćemo jedan od najljepših kineskih vrtova, a nakon toga zajedno idemo na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smjestile najljepše pagode. Odlazak do Muzeja i tvornice svile gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po tvorničkim cijenama. Nastavak vožnje do Shanghaia. Po dolasku  Shanghai odlazak do Bunda od kuda se pruža prekrasan pogled na futuristički dio Pudong sa blještavilom svjetala i reklama. Odlazak do muzeja žada gdje ćete imati prilike kupiti poneki suvenir po tvorničkim cijenama. Zajednički odlazak ne večeru. Posliej večere, ako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali, predlažemo krstarenje rijekom Odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u restoran na večeru. Ukoliko budu vremenski uvjeti dozvoljavali, predlažemo odlazak na vožnju po rijeci Huang –Pu  s koje se pruža nezaboravan pogled na kolonijalni dio Bund i prekrasno osvjetljen Pudong. Odlazak  do hotela.  Smještaj. Noćenje.

9.dan  SHANGHAI 
Doručak. Odlazak u razgled grada. Odlazak do čuvenog hrama Budhe od žada sa dva divovska budina kipa koji je ujedno najznačajniji hram u gradu. Odlazak do Bunda sa Bank of China te užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet poznatom Šangajskom muzeju. Poslije Vas vodimo do prekrasnog kvarta French concession koji obiluje kućicama u europskom stilu sa nizom poznatih europskijh restorana i kafića.  Predlažemo odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635 m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultrabrzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 katova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na Shanghai. Zajednički odlazak na večeru. Poslije večere predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show koji se održava u Shanghaiu( zbog velikog interesa, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana ). Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan SHANGHAI
Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang, koji je sagrađen prije 450 godina te je sa svojim mostićima i paviljonima prava oaza mira. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na kasni ručak. Poslije ručka predlažemo odlazak na čuvenu Fake market gdje možete kupiti najbolje „ lažnjake „ u Kini za koje ni sami nećete vjerovati da nisu pravi.  Transfer do zračne luke. Za one koji žele doživjeti nešto više, predlažemo odlazak do zračne luke sa čuvenim Maglev vlakom koji ide 425 km na sat te vožnja do zračne luke traje samo 8 minuta ( doplata cca 50 Yuana na licu mjesta- cca 50 kn ). Za to vrijeme, autobus će dovesti našu prtljagu do zračne luke. Prijava za let za Istanbul u 23:05. Noćni let. 

11. dan ISTANBUL– ZAGREB 
Slijetanje u Istanbul u 05:55 po lokalnom vremenu te nastavak leta prema Zagrebu u 08:10 sati po lakalnom vremenu. Dolazak u Zagreb u 08:15. Kraj programa.


Fotografije & video

01


13

Kina, Kineski zid - jedno najpoznatiijih svjetskih čuda

Kineski zid, Peking, mondo travel, grupni polasci za Kinu

Kina, Kineski zid - jedno najpoznatiijih svjetskih čuda

putovanje u Kinu, Zabranjeni grad u Pekingu, daleka putovanja, mondo travel

Kina, Zabranjeni grad u Pekingu - drevna carska rezidencija okružena visokim zidinama

Shanghai

Shanghai

Kina, Peking, vatromet, putovanje u Kinu, mondo travel, grupni polasci

Kina, Peking - vatromet

Velika kineska tura, daleka putovanja, mondo travel, grupni polasci

Kina, Peking- tržnica Wangfujing s najneobičnijim kineskim specijalitetima

Kina, Shanghai, Velika kineska tura, grupni polasci, mondo travel

Kina, Shanghai - poslovni centar kojim dominira Shanghai tower, najpoznatiji simbol grada

Kina, Shanghai, Velika kineska tura, grupni polasci, mondo travel

Kina, Šangajski tradicionalni kvart

Velika kineska tura, daleka putovanja, mondo travel, grupni polasci

Kina, Mirisni suhi čajevi

Velika kineska tura, daleka putovanja, mondo travel, grupni polasci

Kina - Drevni grad Zhouzhuang, Suzho

Velika kineska tura, daleka putovanja, mondo travel, grupni polasci

Kina, poznati crveni lampioni

Velika kineska tura, daleka putovanja, mondo travel, grupni polasci

Kina, Suzho - Drevni grad Zhouzhuang

Kina, Shanghai, Velika kineska tura, grupni polasci, mondo travel

Kina, Shanghai - Vrt Yu Yuan, u prijevodu vrt sreće

Kina, Dim Sum dumplings, Kineska tura, grupni polasci za Kinu

Kina, Dim Sum - karakteristično kinesko jelo

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Turkish airlinesa na relaciji Zagreb –Istanbul - Peking; Shanghai - Istanbul– Zagreb na ekonomskoj klasi
 • prijevoz noćnim vlakom Peking – Xi'an (spavaća kola sa 4 ležaja)
 • unutarnji let Xi'an – Hangzhou
 • 7 noćenja u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi
 • večere u lokalnim restoranima sa uključeni 1 pićem po osobi
 • svi razgledi i izleti sa uključenim ulaznicama
 • zlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom
 • večera sa pekinškom patkom u Pekingu
 • organizirani razgled Istanbula, lokalnog vodiča u svakom gradu u Kini
 • pratitelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe
 • vizu za Kinu
 • uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje.

Doplate i popusti:

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe 3.090,00 kn-iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • vizu za Kinu
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • osobne troškove, putno osiguranje.

Eventualne doplate:

 • jednokrevetna soba: 1490 kn
 • Akrobatski show: 180 kn
 • Tang dynasty show – 40 eur
 • Ljetna palača – 35 eur
 • večernja vožnja brodom po Shanghaiu -15 eur, 
 • Shanghai Tower vidikovac –cca 25 eur.

Popusti: 

 • Hoteli u Kini nemaju prave trokrevetne sobe no poneki hoteli imaju pa svakako treba provjeriti. Popust za dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 500,00 kn

Informacije:

Informacije  dobivanju VIZE:

 • Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici sami apliciraju za vizu, te u dogovorenom terminu moraju osobno doći u Veleposlanstvo, predati svu potrebnu dokumentaciju i dati otisak prsta. Viza nije gotova isti dan nego uglavnom za 7 dana. Predaju dokumenata mora obaviti putnik osobno u Veleposlanstvu, dok podizanje putovnica za one koju nisu iz Zagreba može napraviti i agencija uz dostavu broja koji ste dobili u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn. U tom slučaju, putovnicu sa vizom će putnicima predati pratitelj putovanja u zračnoj luci prije polaska na putovanje.
 • Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem. (Single-Entry Tourist Visa). S obzirom da su termini u Veleposlanstvu vrlo često popunjeni 2-3 tjedna unaprijed, savjetujemo da putem linka https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US ispunite aplikaciju i dogovorite termin čim Vam pošaljemo dokumentaciju potrebnu za viziranje.
 • Za izradu vize potrebna je 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija putovnice (stranice sa slikom) i valjana putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.
 • Dodatne informacije: https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm
  Neobavezna doplata:
 • Pomoć agencije kod ispunjavanja „online“ aplikacije za kinesku vizu i potvrde termina: 300,00 HRK po putniku

 

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINES: ( navedena su lokalna vremena )

TK 1056

Zagreb ( 29.12. )

19:55

Istanbul

00:15

TK 88

Istanbul ( 30.12. )

02:00 ( + 1)

Peking

16:10

TK 27

Shanghai ( 07.01.)

23:05

Istanbul

05:55(+1)

TK 1053

Istanbul ( 08.01 )

08:10

Zagreb

08:15

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 8 kg na prekooceanskom letu te 20 kg predane prtljage na unutarnjem letu Xian-Hangzhou + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter