Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

Hos geldiniz! Dobrodošli…u Kapadokiju, čudesno područje u samom središtu Turske!
Prije 3 milijuna godina snažne erupcije vulkana Erdžijasa formirale su ovdje jedan od najspektakularnijih krajolika na svijetu. Ogromne stijene, jedinstveni krajolici i tajanstveni podzemni gradovi razlozi su zbog kojih Kapadokiju ubrajaju u jedno od onih rijetkih mjesta koji se moraju doživjeti barem jednom za života.

Ankara (nekadašnja Angora), smještena u srcu Anadolije, glavni je grad Turske. Poznata je, između ostalog, po Angora kozama s dugom dlakom iz koje se dobiva skupocijeni moher. Iako živi u sjeni superiornog Istanbula, ovu metropolu ipak ne treba podcjenjivati, jer odigrala je značajnu ulogu u velikim i dramatičnim događajima, a i njena arhitektura je ogledalo duge prošlosti. Danas je Ankara veliki ekonomski, kulturni, i turistički centar Turske.

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h (u 13.20h na polasku16.11.) po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Večera u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak i odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto prošle godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo i posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Večera u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

3. dan ISTANBUL – ANKARA
Nakon doručka, prijevoz do željezničke stanice, ukrcaj na brzi vlak za Ankaru te ugodna vožnja u trajanju od cca 4h30min. Po dolasku u tursku prijestolnicu, prvo ćemo otići do najznačajnije znamenotosti grada – Mauzoleja Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), utemeljitelja moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob – veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Potom odlazak do Muzeja Republike, smještenog u zgradi bivšeg turskog parlamenta, u kojem se čuvaju važne fotografije, dokumenti i dr. iz turskog rata za neovisnost. U nastavku odlazak prema hotelu uz panoramsku vožnju uz Augustov hram; Rimske kupelji; Julijanov stup; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Citadelu s gradskim zidinama; Državnu koncertnu dvoranu; džamiju Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe te večera. Nakon večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ANKARA – DERINKUYU – ÜRGÜP
Doručak te polazak autobusom prema unutrašnjosti Turske, do starovjekovne regije Kapadokije koju karakteriziraju jedinstveni mjesečevi krajolici, podzemni gradovi, pećinske crkve i kuće isklesane u stijenama. Posjet Derinkuyu, (“duboki bunar”) impresivnom gradu ispod površine zemlje, seže čak do 85 m dubine. Sagrađen je u 8. ili 7. st. p.n.e. i sve je do 1963. godine bio čuvan od očiju javnosti. Nakon obilaska odlazimo put Urgüpa ili okolice. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan KAPADOKIJA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos – centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom – nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve – jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po “vilinskim dimnjacima”, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan ÜRGÜP – KAYSERI – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak te slobodno vrijeme do prijevoza do zračne luke Kayseri. Po dolasku, prijava za let za Istanbul na liniji TK2027 u 11.30h  (u 12.35h na povratku 21.11.). Dolazak u 13.05h (u 14.00h 21.11.) te nastavak putovanja za Zagreb na letu Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h (u 18.50h 21.11.). Očekivani dolazak u Zagreb u 19.20h (u 19.00h 21.11.) po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Fotografije & video

01


3

Istanbul, Bospor

Bospor, Istanbul putovanje zrakoplovom

Istanbul, Bospor

Let balonom u Kapadokiji, Putovanje Kapadokija, mondo travel

Turska, Kapadokija-nezaboravan doživljaj leta balonom

Džamija Sultana Ahmeda na putovanju u istanbul

Istanbul - Džamija Sultana Ahmeda

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
23.09. - 28.09.2021. 4.990 kn 5.290 kn 5.590 kn
16.11. - 21.11.2021. 4.990 kn 5.290 kn 5.590 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul / Kayseri – Istanbul – Zagreb);
 • Prijevoz brzim vlakom u ekonomskom razredu na relaciji Istanbul – Ankara;
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu Grand Gulsoy 4* (polazak 08.10.),  Golden Age 4* (polazak 28.04.) ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Dvije večere u jednom od lokalnih restorana u Istanbulu;
 • Smještaj u Ankari u hotelu Anemon  Ankara 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Ürgüpu ili okolici u hotelu Perissia 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.390 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.790 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

 • Dijete 2-5,99  godina:    1.500 kn
 • Dijete 6-11,99  godina:  400 kn

Napomena:

 • Smještaj u trokrevetnoj sobi
 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
 • Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 225 kn
 • Paket ulaznica Ankara & Kapadokija: 250 kn (Ankara: Muzej Republike; Kapadokija: podzemni grad Derinkuyu, Göreme, Zelve, dolina Devrent, selo Cavusin)

Informacije:

Red letenja (svalokalna vremena):

 • TK1054        ZAGREB    ISTANBUL    09:10  12:25
 • TK2027        KAYSERI    ISTANBUL    11:30 13:05
 • TK1055        ISTANBUL    ZAGREB    18:10  19:20

Polazak u studenom:

 • TK1054    ZAGREB      ISTANBUL    09:10  13:20
 • TK2017 KAYSERI      ISTANBUL    12:35  14:00
 • TK1055   ISTANBUL   ZAGREB         18:50  19:00

Važno:

Od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Ovisno o radnom vremenu pojedinih znamenitosti u Turskoj, organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter