Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan ZAGREB – STUTTGART – HOTEL
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:0h. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Stuttgarta – grada kulture I automobila. Prije svega, poznat kao dom Mercedes Benza, Porschea i Boscha, ali ne treba zaboraviti niti na njegove slavne stanovnike poput književnika Fridricha Schillera i filozofa Georga Wilhelma Friedricha Hegela. Grad s preko 250 kazališta i opera te preko 400 fontana zasigurno zaslužuje posebno mjesto na listi ljubitelja putovanja. Prošetat ćemo centrom grada te vidjeti neke od znamenitosti: Stiftskirche, Schillerplatz, Fruchtkasten, Alte Kanzlei, Wilhelmpalais, Königsbau, Markthalle nakon čega slijedi slobodno vrijeme za osobne programe: posjete muzejima, shopping ili jednostavno upijanje atmosfere u jednom od prekrasnih parkova uz Pinot Noir koji dolazi iz okolnih vinograda. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja prema Strasbourgu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVNI IZLET   FREIBURG  – COLMAR 
Doručak. Polazak prema gradiću Freiburg koji nosi nadimak "Dragulj Schwarzwalda". Iako je tijekom Drugog svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. Razgled grada: glavni trg, tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima –kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u atmosferi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan HEIDELBERG – STRASBOURG (fakultativni izlet)
Doručak. Polazak prema Heidelbergu koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Heidelberg je puno više od sveučilišnog grada čije Sveučilište datira još iz 14. stoljeća, u kojem će posjetitelji moći uživati u pogledu na kraljevsku rezidenciju. Kraljevska rezidencija uzdiže se 70m iznad rijeke Neckar na strmini Hausberga Dvorac. Susjedne zgrade zajedno  s dvorcem I Starim mostom preko rijeke Neckar uistinu se ubrajaju u najdojmljivije prizore koji se mogu vidjeti na putovanju kroz Njemačku. U centru starog grada nalazi se tržnica s jednom od najljepših fontana u Heidelbergu, s otmjenim kućama, brojnim kafićima i još više malih prodavaonica. Preporučamo i šetnju do žitne tržnice, koja je za mnoge najljepši trg u Heidelbergu. Nakon pauze za ručak slijedi ugodna vožnja do Strasbourga. Posjet Strasbourgu, sjedištu Europskog parlamenta. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama, česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv. Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Moguća fakultativna vožnja brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan EGUISHEIM -  RIBEAUVILLE -  VINSKA PROBA  - RIQUEWIHR (fakultativni izlet)
Doručak. Današnji je izlet je posvećen najljepšim francuskim selima. Vožnja živopisnim pejzažem  kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela u kojima vlada predivna atmosfera i idilično ozračje. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji je služio kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova. Dan krećemo s Eguisheimom, jednim od dobitnika vrijedne nagrade  „Najljepše selo Francuske”  stoga ne čudi da je upravo Eguismheim odabran kao mjesto snimanja   filma “Ljepotica I zvjer”.  Nakon pauze  slijedi vožnja do romantičnog mjestašca Ribauville kojim dominira dvorac na brijegu, a centar mjestašca obiluje maštovito uređenim trgovinama, kafićima I restoranima.  U nastavku  slijedi posjet  jednoj od vinarija na poznatoj alzaškoj vinskoj cesti, kao jednoj od vodećih vinskih regija u zemlji.  Nakon vinske probe za kraj izleta slijedi posjet mjestašcu Riquewihr koji će Vas zasigurno osvojiti na prvi pogled I zaokružiti priču o neodoljivom šarmu ove regije. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ULM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, odlazak do Ulma rodnog grada Alberta Einsteina. Grad kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu, najpoznatiji je po gotičkoj katedrali (Ulmer Munster) s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53m, slikovitoj četvrti Fischervietel i kosoj kući Schiefe Haus. Na stepeništu Gradske vijećnice možete se diviti replici aviona Albrechta Ludwiga Berblingera, legendarnog „Krojača iz Ulma”. Nažalost, njegovi pokušaji letenja prije 200 godina nisu bili okrunjeni uspjehom: na dan kada je pokušao letjeti vjetrovi nisu bili povoljni i „let” je završio u vodama Dunava. Nikako ne smijete propustiti priču o Kuli gusaka i Mesarskoj kuli koje u svojim imenima skrivaju zanimljive anegdote. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Sastanak s pratiteljem putovanja u dogovoreno vrijeme te povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


Fotografije & video

01


7

Francuska, Colmar-slikovit srednjovjekovni grad na jugu Francuske

srednjovjekovni grad i prekrasni grad, putovanja autobusom, garantirano putovanje

Francuska, Colmar-slikovit srednjovjekovni grad na jugu Francuske

Pons Couvertes, sustav prekrivenih mostova iz 13. stoljeća, Mondo travel, garantirani polazak

Francuska, Strasbourg-Pons Couvertes, sustav prekrivenih mostova iz 13. stoljeća

šarene kuće i pejzaž Strasbourga, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Francuska, Strasbourg - prekrasan grad na istoku Francuske pod zaštitom UNESCO-a

Ulm, Njemačka, putovanje autobusom

Njemačka, Ulm

kanal i šarene kućice, Mondo travel, garantirani polasci

Francuska, Colmar -grad u regiji Alsace kojeg zovu i mala Venecija

fontana i prekrasno cvijeće, europska putovanja, garantirani polazak, Mondo travel

Francuska, Eguisheim, prekrasan gradić u pokrajini Alsace

Eguisheim je biser Alzace, putovanje u colmar i alzace, francuska tura, garantirani polazak

Francuska, Eguisheim- prekrasan gradić u pokrajini Alsace

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • sve razglede prema programu,
 • smještaj u hotelu Campanile Colmar – Parc de Expositions ili sl. na bazi usluge noćenje/doručak u dvokrevetnoj sobi
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji će se eventualno posjetiti.
 • dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
 • za jednokrevetnu sobu: 990 kuna.

Doplate i popusti:

OBAVEZNA DOPLATA:

 • Boravišna pristojba i osiguranje: 1,50 € po danu/ osobi 

FAKULTATIVNA PONUDA:

 • Cjelodnevni izlet Heidelberg/Strasbourg 150 kn
 • Cjelodnevni izlet -Eguisheim-Ribeauville -vinska proba-  Riquewihr- 150 kn ( vinska proba uključena u cijenu)

Informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter