Mondotravel
Fakultativni izleti Tenerife - 053

Fakultativni izleti Tenerife - 053

EL TEIDE, LOS GIGANTES, PLAYA DE LAS AMERICAS
Cjelodnevni izlet u Nacionalni park El Teide, gdje ćemo se u slučaju lijepog vremena popeti ispod vrha najviše planine u Španjolskoj, 3.718 m visokog vulkana Teide. Put će nas u početku voditi kroz slikovitu borovu šumu i voditi do prirodne granice parka koju tvori vulkanska kaldera. Odavde ćemo moći promatrati presušeni tok lave i druge geološki zanimljive dokaze o erupcijama još uvijek aktivnog vulkana. Posljednji dio uspona zamijenit će gondola koja će nas od donje stanice na visini od 2.356 m odvesti za manje od osam minuta 3.555 m visine. Pristup samom vrhu planine nije moguć (za to je potrebna posebna dozvola), ali moći ćemo hodati oko gornje stanice i osjećati se kao na vrhu svijeta. Silazak u dolinu i na sjevernu stranu otoka. Stajalište za divljenje liticama Los Gigantesa i vožnja do najturističnijeg dijela otoka - Playa de las Americas. Kratka stanica za šetnju šetnicom i osvježavajuće piće. Povratak u hotel.

KANDELARIJA - SANTA CRUZ
Ići ćemo na cjelodnevni izlet duž južne obale otoka. Prvo ćemo se zaustaviti u malom ribarskom mjestu Candelaria, gdje svu pažnju krade bazilika u kojoj se štuje zaštitnik Kanarskih otoka Virgen de Candelaria. Nastavak rute do glavnog grada Santa Cruza. Najvažnija luka na otoku je nekadašnja prijestolnica cijelog arhipelaga, a danas tu ulogu dijeli s Las Palmasom. Upoznat ćemo živahni karakter grada u šetnji kolonijalnom jezgrom i isprobati šarenu paletu boja i okusa na gradskoj tržnici. Bit će obvezno fotografiranje pored najslavnije zgrade na otoku, pored gledališta arhitekta Santiaga Calatrave. Napokon, malo slobodnog vremena za samostalno istraživanje ili kupovinu i popodnevni povratak u hotel.

ANANGA PLANINE I SVIJETLO NOGE OKO
Uz dodatnu naknadu pozivamo vas na aktivno putovanje u planine Ananga, smještene na zapadnoj strani otoka. Fragmentirane planine mjesto su drevne šume s isprepletenim drvećem kao u bajci: lovorova šuma sa zmajevim drvećem, palmama ... Ovisno o situaciji odabrat ćemo prikladnu planinarsku turu koja će nas za trud nagraditi prekrasnim pogledom pluća. Silazak na "kraj svijeta" u zaboravljeno selo Taganana i do posljednjih skrivenih plaža na sjevernoj obali.

Otok GOMERA
Krenite na cjelodnevni izlet na susjedni slikoviti otok Gomero, koji bi sa svojom netaknutom prirodom i raznolikim terenom mogao biti poprište filma Jurassic Park. Jutarnja vožnja trajektom odvest će nas do San Sebastiana, glavnog grada otoka. Prošetat ćemo kolonijalnim središtem grada i razgledati povijesnu tvrđavu, Kolumbovu kuću i katedralu, koja je najljepši svjedok povijesnih događaja na otoku. Otok ima najmanje 40 panoramskih vidikovca i sa svakog se pruža drugačiji pogled na oštre planinske vrhove, bujne doline i zimzelenu atlantsku šumu. Tradicionalni ručak u seoskom restoranu. Međutim, najveća atrakcija otoka je kulturne prirode i to je jedinstveni jezik otočana Silbo Gomero. Zbog teško pristupačnog krajolika, otočani su razvili vrlo poseban način komuniciranja zviždanjem, koji uče u školama i koji je deset godina upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Predstavljanje otočnih specijaliteta i povratak u luku i otok Tenerife.

Moguće nadoplate - fakultativni izleti:
(najmanje 20 ljudi se prijavljuje)

iZlet El Teide, Los Gigantes, Playa de las Americas 45 €
Izlet Candelaria - Santa Cruz 45 €
Izlet na planine Ananga 45 €
Izlet na otok Gomera 80 €

*Cijene su informativne.