Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.DAN ZAGREB – JAJCE – TRAVNIK - SARAJEVO        
Polazak autobusom iz Zagreba u 6 h sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Prelazak granice i nastavak vožnje preko Banja Luke do Jajca, grada kamena, svjetlosti i vode. Razgled kraljevskog grada, muzeja na otvorenom, izgrađenog na obalama rijeke Plive i Vrbasa uz pratnju lokalnog vodiča. Zaštitni znak grada je veličanstveni 17 m visok vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva preko sadrenih barijera spušta do rijeke Vrbasa. Razgled starog grada, šetnja  do slapova i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Travnika, gradića čija arhitektura iz otomanskog doba u svojoj punoj originalnosti daje gradu poseban šarm. U pratnji lokalnog vodiča upoznat ćemo grad koji je poznat  i po piscu nobelovcu Ivi Andriću, čija se stalna izložbena postavka o životu i književnom djelu može vidjeti u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića. U slobodno vrijeme svakako preporučamo da isprobate poznate travničke ćevape. Nastavak putovanja prema Sarajevu.  Po dolasku u Sarajevo, prijava i smještaj u hotel. Slijedi orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja Baščaršijom kroz koju ćemo upoznati staru povijesnu jezgru Slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Noćenje.

2. DAN SARAJEVO                            
Doručak. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Ratno Sarajevo, Tunel spasa – jedina veza grada sa ostatkom svijeta tijekom opsade. Laganom šetnjom obići ćemo Inat kuću, Vijećnicu, Begovu džamiju, Bezistan, Sinagogu, Katedralu srca Isusova, Vječnu vatru, Skenderiju, Vilsonovo šetalište i još mnogo toga.  Poslijepodne predlažemo vožnju sarajevskom žičarom na Trebević odakle se pruža prekrasna panorama na grad a za nagradu svakako se treba počastiti ćevapima u jednoj od poznatih ćevabdžinica na Baščaršiji. Navečer svakako treba isprobati bogati noćni život grada. Noćenje.

3. DAN SARAJEVO – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Fakultativno odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode: bujna vegetacija, svjež povjetarac sa Igmana i izvor rijeke Bosne pružaju svakom posjetiocu ugođaj koji se ne zaboravlja. Na ovom prostoru priroda je čovjeku pružila zaista mnogo, tu se osjeća dah netaknute prirode. Nakon Vrela Bosne slobodno vrijeme na Baščaršiji. Ako još niste, sada je zadnji tren da probate rahat lokum, hurmašice, tufahije ili baklave u poznatoj sarajevskoj slastičarni Sarajbosni iz koje vam preporučujemo da ponesete slatke uspomene kući. U poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


Fotografije & video

01


8

Sarajevo, Sebilj

Sebilj, sarajevo, autobusno putovanje

Sarajevo, Sebilj

Žičara iz Sarajeva do Trebevića, putovanje u Sarajevo

Sarajevo, Žičara od centra grada do Trebevića

Sarajevo, autobusno putovanje, mondo travel

Sarajevo, stari tramvaj

tradicionalna delicija, burek, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Sarajevo, tradicionalna pita od sira ( burek )

Sarajevo, autobusno putovanje, mondo travel

Sarajevo, Pravoslavna crkva

Sarajevo Baščaršija, mondo travel

Sarajevo, Baščaršija

Sarajevo, Gazi Husrev-begova džamija, mondo travel

Sarajevo, Gazi Husrev-begova džamija

Sarajevo, autobusno putovanje, mondo travel

Sarajevo, Miljacka

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 4* osnovi dva noćenja s doručkom, 
 • sve razglede prema programu
 • razgled grada sa lokalnim vodičem u Jajcu, Travniku i Sarajevu
 • voditelja putovanja tijekom putovanja
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 490 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

Doplate i popusti:

Obavezne doplate:

 • Boravišna pristojba  i osiguranje 2,00€ po osobi/noćenju

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 100 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju – NEMA POPUSTA!

Informativne cijene ulaznica 

 • ulaznica za Tunel spasa, 10 KM

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  100 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

Informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za BiH nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 BiH granice su otvorene za sve strane državljane, pod uvjetom da imaju:

 •  negativan PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati ako dolaze iz EU, a ako dolaze iz trećih zemalja 72 sata do dolaska na granični prijelaz BiH ili
 •  negativan antigen test ne stariji od 48 sati ako dolaze iz EU, a ako dolaze iz trećih zemalja 72 sata do dolaska na granični prijelaz BiH, ili
 •  potvrdu o cijepljenju s dvije doze cjepiva (ili jednom dozom cjepiva koje se prima u jednoj dozi) prije 14 dana i više od dolaska na granični prijelaz BiH, ili
 •  potvrdu liječnika o preboljenju bolesti COVID-19 u razdoblju od 14 do 180 dana prije dolaska na granični prijelaz BiH.  

Bez predočenja gore navedenih testova ili potvrda u BiH mogu ući djeca starosti do sedam (7) godina koja putuju u pratnji roditelja ili staratelja koji posjeduju jedan od četiri navedena dokaza kao i stranci s odobrenim privremenim ili trajnim boravkom u BiH ako se vraćaju u BiH nakon ulaska i boravka samo u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji i Crnoj Gori pod uvjetom da ukupan boravak u ovim državama nije trajao duže od 48 sati od izlaska iz BiH.

U Bosni i Hercegovini je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, uz održavanje razmaka od 2,0 metra između osoba
 
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!
 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter