Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan        ZAGREB - KAIRO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.30h. Po dolasku u Istanbul oko 23.40h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 00.40h. Nakon slijetanja u 02.50h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje. 

2.dan         KAIRO i PIRAMIDE 

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel i večera.

3.dan        MEMFIS I SAKARA - UNUTARNJI LET KAIRO-ASUAN

Doručak. Odlazak autobusom do obližnje nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida - stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Transfer do zračne luke te let za Asuan. Smještaj u hotel i večera.

4.dan         ASUAN

Doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i hram Philae. Večera i noćenje na brodu.  

5.dan          ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO  

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon zajedničkog ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6.dan        EDFU - ESNA - LUKSOR 

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.

7.dan        LUKSOR - DOLINA KRALJEVA - KARNAK

Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i tada prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak u Luksor. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8.dan        LUKSOR - HURGADA

Doručak. Odlazak autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, smještaj u hotel te slobodno vrijeme za uživanje u hotelu i moru ili šetnja do centra stare Hurghade prepune trgovina, kafica, restorana…  Večera u hotelu. Transfer prema zračnoj luci u noćnim satima. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK703 za Istanbul u 05.40h (drugi polazak ima let u 03.45h).

9.dan         ISTANBUL - ZAGREB 

Dolazak u Istanbul u 08.40h (za drugi polazak u 07.45h). Nastavak puta za Zagreb letom TK1055 u 18.35h, s dolaskom u 19.40h. Zbog dužeg transfera u Istanbulu organizirat će se za one koji žele razgled Istanbula, uz doplatu (detalji naknadno). 


Fotografije & video

01


8

Egipat, Asuan

Asuan, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuan

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor- Velika dvorana u hramu Karnak (drevna Teba)

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor

Asuanska brana, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuanska brana

Egipat putovanje, grad Kairo, ljetovanje Mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo

Hatschepsut hram, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Dolina kraljeva- čuveni Hatschepsut hram

 Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, piramide u Gizi

POSEBNA PONUDA / ograničen broj soba!!!

 • Cijena po osobi u 1/2 sobi: 1.590 eur (11.979,86 kn)
 • Cijena po osobi u 1/1 sobi: 1.950 eur (14.692,28 kn)

 

Cijena po osobi u 1/2 sobi

Cijena za 1/1 sobu

FM cijena*

Redovna cijena

FM cijena*

Redovna cijena

10.-18.10.

1650 eur (12.431,93 kn)

1720 eur (12.959,34 kn)

2010 eur (15.144,35 kn)

2080 eur (15.671,76 kn)

24.10.-01.11.

1650 eur (12.431,93 kn)

1720 eur (12.959,34 kn)

2010 eur (15.144,35 kn)

2080 eur (15.671,76 kn)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (303 eur/2282,95 kn, promjenjivo do puta).

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust 240 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom s uključenim pristojbama na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 kom. prtljage do 30kg i 1 kom. ručne prtljage do 8 kg)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 1 noćenje s doručkom i 1 polupansion u htl 5* u Kairu
 • unutarnji let Kairo-Asuan
 • 1 polupansion u htl 5* u Asuanu
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • 1 polupansion u htl 5* u Luksoru
 • 1 polupansion u htl 5* u Hurgadi do noćnog transfera prema zračnoj luci
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom
 • razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 45 USD
 • za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu, kopiju dostaviti u agenciju)
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja
 • po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 40 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 130 eur 

Informacije:

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

Polazak 10.-18.10.                
ZAG IST 20:30 23:40    IST CAI 00:40 02:50          
HGR IST 05:40 08:40    IST ZAG 18:35 19:40          

Polazak 24.10.-01.11
ZAG IST 20:30 23:40    IST CAI 00:40 02:50          
HGR IST 03:45 07:45    IST ZAG 19:00 19:10       

Važna napomena: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR!
Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta te sukladno tome Agencija zadržava pravo djelomične promjene programa. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter