Mondotravel

O putovanju:

Kada:

10.11.2023.

Koliko:

14 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.DAN (10.11.) ZAGREB – ISTANBUL – BANGKOK
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish airways u 09:15h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 13:25h, nastavak leta Turkish airways u 18:35h za Bangkok. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.DAN (11.11.) BANGKOK
Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 07:50h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada od 14h. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na ručak u lokalni restoran gdje ćete imati priliku isprobati tri slijeda jela lokalne Thai kuhinje. Nakon uživanja u popularnim delicijama imate slobodno vrijeme da se opustite na popularnoj masaži nogu. Noćenje.

3.DAN (12.11.) BANGKOK – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Posjet Kraljevoj Palači, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi panoramski razgled Kineske četvrti te razgled tržnice cvijeća i začina Pak Klong Talad. Odlazak na zajednički ručak u lokalni restoran uz Chao Phraya rijeku. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima predlažemo posjet sky baru Sirocco poznatom po scenama iz filma ”Hangover 2″. Predlažemo odlazak sa Tuk Tukovima da doživite jedinstvenu vožnju po ulicama Bangkoka do Sky bara. Mogućnost Gala večere na 64.katu sa pogledom na cijeli grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN (13.11.) BANGKOK –KANCHANABURI – BANGKOK
Nakon ranog doručka predlažemo izlet u Kanchanaburi. Naša prva stanica bit će Train market, jedinstveni market koji se odvija svakodnevno na redovnoj željezničkoj prugi. Tamo možete isprobati čuveni Durian, voćku koja ima intenzivan miris zbog kojeg je zabranjena u većini zatvorenih prostora. Slijedi posjet plutajućoj tržnici gdje se 1h možete voziti po rijeci u tradicionalnim brodićima. Opustite se u tradicionalnom šopingu iz brodića i isprobajte tradicionalne palačinke od banane u kokosovom listu. Nakon kraće stanke slijedi nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Putem ćete imati priliku okusiti egzotična lokalna voća kao što su Dragon Fruit, Lychee, JackFruit, Mangosteen, Pomelo, Rambutan i druge. Slijedi panoramska vožnja uz spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika. Odlazak na zajednički ručak u buffet restoran koji se nalazi na rijeci Kwai, a potom slijedi kratki razgled mosta. Nakon posjete odlazak u utočište slonova koje je u vlasništvu naše lokalne agencije i koja se brine o sedam predivnih slonova. Ova farma je jedna od rijetkih koja ne koriste kuke i košare za jahanje na slonovima. Moguće je kupanje i hranjenje slonova. Pokažite kakvi ste kulinarski znalci u pripremi Sushi rolls-a za slonove. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

5.DAN (14.11.) BANGKOK – SIEM REAP
Nakon doručka odjava iz hotela, vožnja autobusom do Kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. Posjet noćnog marketa. Noćenje.

6.DAN (15.11.) SIEM REAP – ANGKOR WAT
Nakon doručka predlažemo odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. U večernjim satima posjet ulice sa pubovima. Noćenje.

7.DAN (16.11.) SIEM REAP

Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela sa Tuk tukovima, posjet farme krokodila, lokalnog sirotišta, te plutajućeg sela. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme za ručak.  U večernjim satima predlažemo posjet Old Marketa. Noćenje.

8. DAN ( 17.11.) SIEM REAP – PHNOM PENH

Nakon doručka slijedi vožnja autobusom prema glavnom gradu Kambodže, Phnom Penh. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima večernja šetnja sa pratiteljom putovanja uz rijeku Mekong. Noćenje.

9.DAN (18.11.) PHNOM PENH
Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni.

Škola je sada Tuol Sleng Genocid muzej i nakon što ćete razgledati muzej, otkrit ćete brutalnost Crvenih Kmera dokumentirani na fotografijama, uključujući i instrumente mučenja. Zatim ćete posjetiti Choeung ek, jedan od najpoznatijih mjesta pogibije. The Killing Fields su nekoliko mjesta u Kambodži gdje je masa ljudi poginula od strane Crvenih Kmera. Choeung Ek je bio dom velikih grobova koje su ispunili s tijelima sa Tuol Slenga. Veliki Stup (svetište) popunjeno s više od 8.000 ljudskih lubanja djeluje kao spomen i strašan podsjetnik na zločine u ratu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo individualni posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.DAN (19.11.) PHNOM PENH – HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi vožnja do vijetnamske granice, nakon carinskih formalnosti nastavak putovanja prema Ho Chi Minhu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 9 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.DAN (20.11.) HO CHI MINH – CU CHI TUNELI
Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izloške, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12.DAN (21.11.) HO CHI MINH – DELTA MEKONGA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

13.DAN ( 22.11.) HO CHI MINH– ISTANBUL
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let za Istanbul u 22:15h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

14.DAN ( 23.11.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 05:55h, nastavak leta u 08:15h za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25h po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


14

Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat

Tajland, mondo travel, garantirani polasci

Tajland, Bangkok- glavni grad

Tajland, daleka putovanja, mondo travel

Bangkok, Tajland, šarena tržnica noćnih vlakova Ratchada

Tajland, daleka putovanja, mondo travel

Tajland, Bankok, šarena plutajuća tržnica

tržnica, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Tajland, tropsko voće na tržnici

Angkor Wat, Budistički redovnik

Angkor Wat, Budistički redovnik

Angor Wat, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Kambodža, Angkor Wat, najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor

Wat Phnom, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Kambodža, Phnom Penh, Skulpture u budističkom hramu Wat Phnom

Kraljevska palača, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Kambodža, Phnom Penh-raskošna Kraljevska palača

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Panorama mauzoleja Ho Chi Minh u Hanoiu

mangrove šuma, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam-stabla mangrove šumi

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Tradicionalna vijetnamska kava od jaja

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - Potok unutar polja riže u prirodnom rezervatu Tam Coc

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Vijetnamska Pho juha s govedinom

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

10.11.2023.

Garantirano

RASPRODANO

1.310 € / 9.870,20 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe - 398 € / 2.998,73 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

– avionske karte Zagreb – Bangkok, Ho Chi Minh– Zagreb
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
– transferi od/do hotela iz zračnih luka
– prijevoz Bangkok – Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
– organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske tijekom cijelog putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe 398 eura (obavezno kod prijave)
– viza za Tajland 35 eura ( putnici apliciraju za online vizu preko Thai ambasade)

– viza za Kambodžu – 30 USD pri ulasku u Kambodžu ( potrebna jedna slika kao iz putovnice)
– viza za Vijetnam – 85 eura ( posreduje agencija)
– nadoplata za jednokrevetnu sobu 390 eura
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
– izleti : tura u Bangkoku 73 eura, Kanchanaburi 92 eura, Angkor Wat tura 73 eura, Lokalna sela sa Tuk Tukom 28 eura, Phnom Penh city tura 52 eura, Ho Chi Minh tura s rikšama 25 eura, Cu Chi tuneli i city tura 55 eura, delta Mekonga 55 eura

Informacije:

Napomene:
– putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
– na svim izletima imamo uključeni ručak (osim u Kambodži), privatne transfere, lokalne vodiče na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta
– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno s 10.01.2023.
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja
 
COVID-19 restrikcije:
1.) Tajland je sa 01.10.2022. ukinuo sve restrikcije za COVID-19. 
2.) Kambodža za putnike koji nisu cijepljeni, po ulasku u zemlju je potrebno napraviti antigenski test ( vrijedilo sa datumom 10.01.2022) 
3.) Vijetnam je ukinuo sve mjere i restrikcije
 
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter