Mondotravel

10 dana

Šri Lanka

Šri Lanka - Tura i odmor na obali Indijskog oceana

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Otok koji očarava - Šri Lanka!

1. DAN

ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:05 sati *(red letenja za polazak 5.11. nalazi se u napomeni). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu.  


2. DAN

ISTANBUL – COLOMBO – WATTALA

Nastavak putovanja prema Colombu u 01:55 sati na liniji TK730. Dolazak u Colombo predviđen je u 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela u Wattali. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

 

3. DAN

WATTALA – PINNAWALA – SIGIRIYA – HABARANA

Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu slonova koje udomljava preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja, te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 singaleških stihova, rukom ispisanih, nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Odlazak prema Habarani. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

4. DAN

HABARANA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – HABARANA

Doručak. Odlazak prema tipičnom selu kako biste vidjeli način života i upoznali kulturu domicilnog stanovništva te njihovu svakidašnjicu. Sela na Šri Lanki se jako sporo mijenjaju i napreduju, a stanovništvo živi u harmoniji s prirodom. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Vožnja džipovima kroz park. Odlazak prema hotelu, večera i noćenje.  


5. DAN

HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu , velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" ( Sri Dalada Maligawa ) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

6. DAN

KANDY – PLANTAŽA ČAJA – NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja čajeva i uzgajanja biljki za njihovu izradu. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

7. DAN

NUWARA ELIYA – PANADURA

Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Panadure. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

 

8. DAN

PANADURA

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

 

9. DAN

PANADURA – COLOMBO

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Colombu i razgled grada. Odlazak do poznate utvrde i vožnja rezidencijalnim i komercijalnim dijelom Colomba. Obilazak hinduističkog hrama u ulici Sea, nizozemske crkve iz 1749 god., džamije Davatagaha i mnogih drugih važnih znamenitosti. U poslijepodnevnim satima organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:25 na liniji TK731.   


10. DAN

ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05:00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 po lokalnom vremenu.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul - Colombo - Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 7 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona (počinje večerom prvi dan, a završava zadnji dan doručkom): 1 noćenje u Wattali, 2 noćenja u Habarani, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja na području Pandure
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya i vožnja džipovima, posjet selu)
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • vizu za Šri Lanku (35 usd)
 • uslugu izdavanja vize (50 kn)
 • izlaznu pristojbu
 • napojnice (preporuka 40 USD -  plaćanje na licu mjesta)
 • osiguranje od otkaza i putno osiguranje

Doplate i popusti:

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena vize je 35 usd. Viza se može ishoditi preko weba: https://eta.gov.lk/etaslvisa/etaNavServ?payType=1                     Atlasova usluga izdavanja vize je 50 kn.


Doplata za jednokrevetnu sobu  2.190 kn


Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

 

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Informacije:

Napomene: 

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.  
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

Photo & Video

01


3

Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter