Mondotravel

O putovanju:

Kada:

06.01.2022.

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan, 06.01.2022., četvrtak: ZAGREB – ISTANBUL – MOMBASA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlinesa i polijetanje zrakoplova na letu TK 1054 za Mombasu via Istanbul u 09:10 sati. Dolazak u Zračnu luku Istanbul u 13:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Mombasu u 20:30 sati na letu TK 573. Noćni let.

2.dan, 07.01.2022., petak: MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS

Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 03:30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu          

3.dan, 08.01.2022., subota: MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS – AMBOSELI

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 15 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale...) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4.dan, 09.01.2022., nedjelja: MOMBASA – fakultativno AMBOSELI – TSAWO EAST

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5.dan, 10.01.2022., ponedjeljak: MOMBASA – fakultativno TSAWO EAST

Doručak. Slobodno.

Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te noćenje.

6.dan, 11.01.2022., utorak: MOMBASA

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

7.dan, 12.01.2022., srijeda: MOMBASA – fakultativno OTOK WASINI

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

8.dan, 13.01.2022., četvrtak: MOMBASA

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

9 dan– 10. dan,

9.– 15.01.2022., petak – subota: MOMBASA – fakultativno razgled MOMBASE

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

11.dan, 16.01.2022., nedjelja: MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer autobusom do zračne luke u 01:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul na letu TK 574 u 04:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:40 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:50 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:00 sati po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


3

Kenija - Diani beach

Kenija - Diani beach

Kenija - Diani beach

Kenija - Maasai

Kenija - Maasai

Kenija - žirafe

Kenija - žirafe

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.01.2022.

Garantirano

POSEBNA PONUDA

ultra first minute cijena vrijede do30.09.

7.990 kn

prije 8.690 kn

zrakoplovne pristojbe, podložne promjenama - 2.990 kn

Datum polaska

Važeća cijena aranžmana po osobi:

Ultra First minute

First minute

Redovna cijena

06.01. – 16.01.2022.

7.990 kn

8.290 kn

8.690 kn

Pristojbe zračnih luka

                                     2.990

Ultra First Minute cijena vrijedo do 30.09.2021. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni.

First Minute cijena vrijedo do 05.11.2021. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja   Minimalan broj putnika: 16

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Turkish Airlines: Zagreb – Istanbul – Mombasa – Istanbul – Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 20 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 8 kg po osobi
 • smještaj u hotelu TRAVELLER'S BEACH 4* na osnovi 9 polupansiona (doručak i večera)
 • povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka u Mombasi
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu – 990 kn (podložne promjeni)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn
 • doplate za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
 • trošak ishođenja VIZE ZA KENIJU – viza se dobiva u zračnoj luci u Mombasi – cijena 50 USD ili 40 EUR. U putovnici moraju biti slobodne minimum dvije prazne stranice
 • napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo

Doplate i popusti:

Cijena fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

 • razgled Mombase – 35 EUR (poludnevni)
 • otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
 • cijene safarija na upit.

Informacije:

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Broj putnika:

Minimalni broj: 16

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter