Mondotravel

O putovanju:

Kada:

08.10.2022.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan: ZAGREB –ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 90 minuta prije polijetanja. Polijetanje za Istanbul u 20h15 (let TK 1056) s dolaskom u  23h30  po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Teheran u 01h40 (let TK 878).

2.dan: TEHERAN

Slijetanje u Teheran u 05h10, prijevoz do hotela na doručak i odmor nakon kojeg počinje razgled : Arheološki odjel Nacionalnog muzeja, palača Golestan (nekadašnja kraljevska palača danas  pod zaštitom UNESCO-a). Povratak u hotel .Večera, noćenje.

3.dan: TEHERAN-QOM-KASHAN-ISFAHAN

Nakon doručka razgled muzeja čuvenih perzijskih tepiha,a potom vožnja prema Isfahanu. Usputno zaustavljanje u drugom po važnosti religijskom centru Qomu (vanjski razgled svetišta Fatime) i Kashanu, gradu kojeg zovu i "pustinjskim biserom": posjećujemo čuvene vrtove Fin (UNESCO) s paviljonima i hamamom kao i jednu od povijesno zaštićenih palača u gradu (kuća Tabatabae ili kuća Borujerdi).

 U večernjim satima dolazak u Isfahan, večera, noćenje.

4.dan:  ISFAHAN

Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled jednog od najljepših gradova svijeta.Prijestolnica šaha Abbasa I sa svojom džamijom Imam koja dominira gradom, ogromnom kupolom od zelene keramike i dva minareta, remek djelo islamske arhitekture, smještena na 500 m dugom trgu Nasq-e-Jahan. Tu se nalazi i palača A'li Qapu te džamija Sheikh Lotfollah . U poslijepodnevnim satima posjet Armenskoj četvrti s katedralom Vank i obližnjim biskupskim dvorom, slijedi veličanstvena Jome džamija (UNESCO) a mostovi na rijeci Zayande zaokružit će sliku ovog grada iz bajki tisuću i jedne noći. Večera, noćenje.

5.dan: ISFAHAN-YAZD

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Polazak autobusom prema još jednom dragulju iranske kulture- drevnom gradu Yazdu. Usputno razgled Narin Qate (utvrda,čiji ostaci su visoki 40 metara. Unatoč tome što je građena prije 2000 godina, može se vidjeti sustav dovoda vode ugrađen u masivne zidove) ili džamije Jame ( jedna od prve četiri džamije izgrađene u Iranu nakon islamskog osvajanja ) i tradicionalne kuće Pirnia ( primjer pustinjske kuća ove regije u smislu arhitekture i umjetnosti). Po dolasku u Yazd večera ,noćenje.

6.dan: YAZD

Poslije doručka cjelodnevni razgled grada, središta Zoroastrizma, vjere koja slavi vatru. Posjet  suvremenom hramu Zaratustre gdje gori vječni oganj, zatim Kule tišine gdje su pticama izlagana tijela mrtvih Zoroastrijaca (pokop mrtvih nije dozvoljen jer bi zemlja bila onečišćena). Razgled veličanstvene Jamme džamije iz 14.stoljeća s najvišim minaretima i lijepom keramikom, svetište "dvanaest Imama". Razgled čuvenog "muzeja vode" u kojem je prikazana višetisućljetna tradicija vodoopskrbnih sustava iranskih gradova. Šetnja starim dijelom Yazda sa Badgirima (rashladnim tornjevima) i labirintom uskih ulica, posjet  gradskom bazaru. Večera, noćenje.

7.dan: YAZD – PASARGADE-SHIRAZ

Nakon doručka polazak autobusom prema Shirazu. Zaustavljanje u Pasargade-u (UNESCO), prijestolnici Arhemenidskog carstva koju je utemeljio Kir Veliki. Po dolasku u Shiraz, razgled  mauzoleja-džamije Shah-e-Cheragh  ili svetišta Ali ebn e Hamze. Večera, noćenje.

8.dan: SHIRAZ – PERSEPOLIS-NAGSH E ROSTAM

Doručak u hotelu: odlazak u Persepolis, veličanstveno sjedište najvećeg perzijskog kralja Darija I. Razgled ruševina s kraljevskom palačom i bas-reljefima iz 4.st.p.n.e. Slavu Persepolisa prekinuo je Aleksandar Veliki razorivši ga 330 godine p.n.e. Nastavak autobusom preko planinskih prijevoja do starih središta Perzijskog carstva: Nagsh-e-Rostam, ogromnih grobnica posljednjih  Ahemeniskih vladara Darija I, Darija II i Kserksa I uklesanih u stijene. Povratak u Shiraz , posjet slavoluku posvećenom kuranu. Putnici i hodočasnici vjeruju da prolazeći ispod slavoluka primaju blagoslov svete knjige koji ih štiti na putovanju. Večera u gradu, noćenje.

9.dan: SHIRAZ

Poslije doručka polazak na cjelodnevni razgled Shiraza, grada vrtova i pjesnika: posjet jednom od čuvenih gradskih vrtova (Eram garden ili Narenjestan garden) Nastavljamo posjetom mauzoleju pjesnika Hafeza kao i džamiji Nasir ol-Mulk sa fasadom obloženom raznobojnim komadićima stakla. Razgled džamije Vakil (površine 8.660 m2) i  šetnja čuvenim Vakil bazarom, jednim od najljepših u Iranu.Oproštajna večera u gradu, prijevoz do zračne luke.

10.dan SHIRAZ – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje za Istanbul u 01h55  ujutro (let TK 885) s dolaskom u Istanbul u 05h30  po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Zagreb u 07h00  (TK 1053) s dolaskom u Zagreb u 08.05 h.


Fotografije & video

01


7

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, poznata turistička mjesta Shiraza

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, poznata turistička mjesta Shiraza

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran, Pistacije u žutim ljuskama, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Pistacije u žutim ljuskama pečene sa šafranom, Iran je najveći svjetski proizvođač pistacija

Iran, pistacije na grani drveta, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, pistacije na grani drveta u regiji Kharanagh

Iran, Teheran, glavni grad, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Teheran, glavni grad Islamske republike Iran u podnožju planine Alborz

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

08.10.2022.

FIRST MINUTE

12.190 kn

prije 12.690 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe (podložne promjenama) - 2.100 kn

First minute cijena aranžmana :  12.190 kn ( za rezervacije do 01.07.2022.)

Redovna cijena aranžmana:         12.690 kn

Dodatak za jednokrevetnu sobu:   1.690 kn

Cijena je rađena na bazi grupe od min. 10 putnika. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja programa.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • smještaj u hotelima više turističke klase, 
 • polupansione tijekom čitavog boravka u Iranu,
 • prijevoz udobnim autobusom,
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • razglede s ulaznicama prema programu,
 • hrvatskog vodiča-pratioca tijekom čitavog putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • aerodromske pristojbe :cca 2.100,00 kn (podložne promjenama),
 • troškovi vize: 50 Eur,
 • napojnice: 50 USD -prikuplja ih vodič tijekom putovanja,
 • obavezno zdravstveno putno osiguranje.

Informacije:

VIZA:

Hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Iran koja se dobija u Iranskom veleposlanstvu u Zagrebu ili po ulasku u Iran . Detalje oko ishođenja vize dat će vam vaša agencija. Prema trenutnim pravilima iranskih vlasti, vizu za Iran mogu zatražiti samo osobe cijepljene protiv Covid19. Uz Covid potvrdu obavezan je PCR test (do 96 h prije ulaska u zemlju).

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvp.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter