Mondotravel
Budva, Crna Gora, autobusno putovanje, mondo travel

Europe

Crna Gora

8


putovanja

Info

Glavni grad

Podgorica

Valuta

euro

Populacija

678,033

Područje

13,812km2

Crna Gora

Crna Gora je parlamentarna republika koja se nalazi na jugoistoku Europe. Također, to je sredomezna i balkanska država koja graniči s Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Srbijom, Republikom Kosovo i Albanijom. Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica je Cetinje.Iz samog naziva ove zemlje lako je zaključiti kako je ovo planinska zemlja, ali ona isto tako ima i 117 plaža koje se prostiru obalom dugom 293 kilometra. Upravo je ova prekrasna obala oduševila i Lorda Byrona! Osim što je poznata po svojim prirodnim ljepotama, Crna Gora ima i bogatu povijest koja seže jako daleko. Uz to, tu se nalazi i najstarija maslina na svijetu s više od dvije tisuće godina! Sveti Stefan i Budva zasigurno su jedna od najpoznatijih mjesta u ovoj prekrasnoj zemlji, kao i čudesni kanjon rijeke Tare.

P.S. Zbog svog položaja, većinu svoje kuhinje Crna Gora dijeli s ostalim balkanskim zemljama, ali i s Turskom. Jela s janjetinom su jako popularna, kao i crnogorska pita!

Fotografije & video

01


2

Crna Gora, Budva - ulice starog grada

Želiš posjetiti?
Budva, Crna Gora, autobusno putovanje, mondo travel

Crna Gora, Budva - ulice starog grada

Kotor-stari primorski grad i pitoreskna mediteranska luka, putovanje autobusom, Mondo travel

Crna Gora, Kotor-stari primorski grad i pitoreskna mediteranska luka

Što vidjeti:

Budva

Članak se trenutno uređuje. Trebate li više informacija o destinaciji molimo da nas kontaktirate mailom ili pozivom.

Kotor

Stari grad Kotor smješten u bajkovitom Bokokotorskom zaljevu pod zaštitom UNESCO-a jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na ovom dijelu Mediterana. Vizuru grada velikim dijelom određuju 20 metara visoki bedemi koji ne omeđuju samo Stari grad već se penju visoko u planine do tvrđave sv. Ivana te svojom ukupnom dužinom od 4.5 km odaju impresivan dojam. Uske krivudave uličice, kamene kuće, primorska arhitektura su oznake da ovaj grad definitivno pripada Mediteranu! U obilazak grada svakako treba uvrstiti i katedralu sv. Tripuna , zaštitnika grada koja predstavlja najljepši i najznačajniji spomenik romaničke arhitekture na Jadranu.

Ulcinj i Ada Bojana

Ulcinj je najjužniji grad Crne Gore kojeg karakterizira sredozemna klima sa blagom i kratkom zimom i dugim toplim ljetom. Ulcinj kao i Bar pripada najsunčanijim gradovima Europe sa 270 sunčanih dana u godini čineći more toplim i pogodnim za kupanje od travnja do studenog. Ulcinjska rivijera je idealno mjesto za odmor na plaži. Ada Bojana je otok u obliku trokuta kojeg sa dvije strane ograđuje rijeka Bojana, točnije njena dva rukavca dok ga sa treće strane zapljuskuje Jadransko more.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter