Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Istražujemo na Santoriniju i Mikonosu 

santorini i mikonos 
Romantika i ekstravagancija 

1. DAN: LJUBLJANA – SANTORINI I noćenje 
Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnika, let na Santorini, koji se nalazi u cikladskom arhipelagu. Pristanak i prijevoz autobusom do hotela. Do kraja dana imat ćete vremena za smještaj, odmor i otkrivanje tog idiličnog otoka koji se odlikuje najljepšim zalascima sunca u Grčkoj. 

2. DO 4. DAN: MIKONOS I doručak, noćenje 
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i plovidba do susjednog otoka Mikonosa (otprilike 4 sata). Iako je jedan od manjih otoka u Cikladima, Mikonos zaista zaslužuje reputaciju najboljeg, najmondenijeg i najekstravagantnijeg grčkog otoka. Prijestolnica je svjetskog „jet seta“ i grad svjetla. Mikonos se osim mondene atmosfere predstavlja i svojom prirodnom ljepotom: tamnoplavim morem nad kojim blistaju bijela sela sa svjetski poznatim pješčanim plažama. Po cijelom otoku putnike razveseljava i smisao stanovnika za estetiku i dizajn. U bjelini fasada plavi rukohvati stubišta i okviri prozora s bujnim ružičasto-crvenim geranijama pružaju slikovit izgled gradskim ulicama. Čini se i da se crkve sa svojim lijepim kupolama crvene i plave boje nalaze tamo samo kako bi se lijepo nadopunjavale s morem i krajolikom. Sunce pridonosi živopisnosti koja se svake večeri prelijeva u nezaboravan zalazak sunca. Različiti događaji sve do jutra nastavljaju se na mondenim plažama ili u mnogobrojnim barovima i klubovima u gradu Mikonosu. Ovdje se ljubiteljima kasne zabave nudi raznovrstan noćni život, od mirnih barova za opuštanje do različitih klubova i diskoteka. Osim zabave, u gradu Mikonosu oduševit će vas i živahna luka i mnogobrojne gradske četvrti koje vas pozivaju na veselo istraživanje, kupnju i gurmanske užitke. Bogatstvo tišine pronaći ćete u unutrašnjosti otoka, među niskim brežuljcima koji su sa svojim terasastim poljima postali plodne površine, gdje se daleko od poznatih plaža i grada Mikonosa čuje samo cvrčanje cvrčaka. 

5. DO 7. DAN: SANTORINI I doručak, noćenje 
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i povratak na Santorini (otprilike 4 sata). Santorini je jedan od najljepših grčkih otoka, koji je svoj današnji izgled dobio nakon vulkanske erupcije 1650. godine prije nove ere prilikom koje je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine i sa sobom odnio visokorazvijenu civilizaciju. Je li to bila Atlantida, tajnovita zemlja u vezi s kojom se pojavljuju pitanja na koja ni dan-danas nemamo odgovor? Hoteli su uglavnom na istočnoj strani otoka, u Kamariju, a zapadna strana sa selom Thirom na 300 metara visokoj stijeni očarat će svakoga svojim svjetski poznatim bijelo-plavim izgledom i nezaboravnim pogledom. Tu je i slikovito selo Oia, koje je već triput dobilo naziv najljepšeg turističkog sela na svijetu. Krenite u otkrivanje tog slikovitog otoka ili uživajte u bezbrižnom odmoru na plaži i kupanju. Na kraju tog jedinstvenog putovanja svakako se morate popeti do sela Oie, gdje ćete iznad blistavo bijelih pročelja crkava s plavim kupolama svjedočiti najljepšem zalasku sunca. 

8. DAN: SANTORINI – LJUBLJANA I doručak 
Prijevoz u zračnu luku i let prema Sloveniji. Slijetanje u zračnu luku Jože Pučnika, Ljubljana. 

Cijena uključuje:

 • trostruki odmor: Santorini, Mikonos
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu 4* (jedno noćenje na Santoriniju, tri noćenja na Mikonosu, tri noćenja na Santoriniju)
 • prijevoz: zračna luka – hotel – zračna luka, hotel – luka – hotel
 • brodski prijevoz između otoka
 • slovenskog predstavnika na Santoriniju i asistenciju lokalnog predstavnika na otocima. 

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa. 

POLASCI: svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan 2021
TRAJANJE PUTOVANJA: 8 dana | 7 noći 
ROK ZA PRIJAVU: do 30 dana prije polaska NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 2
VRSTA PRIJEVOZA: zrakoplov-brod-zrakoplov

_________________________________________________________________________

Istražujemo na Santoriniju i Parosu 

santorini i paros 
Mistika legende o Atlantidi i rajske plaže 

1. DAN: LJUBLJANA – SANTORINI I noćenje 
Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnika, let na romantični grčki otok Santorini koji se smatra jednim od najljepših grčkih otoka. Slijetanje i prijevoz do hotela. Ostatak dana imat ćete vremena za samostalno istraživanje otoka, a dan ćete završiti romantičnom večerom uz sjaj svijeća i pogled na zalazak sunca. 

2. DO 4. DAN: PAROS I doručak, noćenje 
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i plovidba do susjednog otoka Parosa (otprilike 2 sata). Otok Paros treći je veći otok u Cikladima. Paros je još jedan biser usred Ciklada, poznat kao otok mramora i izvrsnog vina. Pravi je raj za ljubitelje autohtonoga grčkog života i lakoće. Mramor s Parosa bio je poznat već u antici, upotrebljavao se i prilikom gradnje hramova u Delfima i na Delosu, a danas se majstorskim djelima od paroskog mramora možete diviti po svim otocima Ciklada. Važna crkva na otoku je Katapoliani, jedna od prvih kršćanskih crkava u Grčkoj, a navodno ju je izgradila Sveta Helena te se naziva i crkvom stotinu vrata. Šarmantan otočki krajolik, gdje u plodnim dolinama uspijevaju masline i grožđe, i gostoljubivost stanovnika idiličnih sela potpuno će vas očarati. Otok je poznat i po dugim zlatnim plažama, vjetrenjačama te očuvanoj kulturi i tradiciji. Parikia, glavni grad i luka otoka, svojom je arhitekturom s blještavo bijelim kućicama, uskim popločanim uličicama, starim crkvama i trgovinicama jedan od tipičnih cikladskih gradića. Ugodna atmosfera u barove i taverne uz more mami mnogobrojne posjetitelje, ljubitelje dobre kuhinje i živahnog noćnog života. 

5. DO 7. DAN: SANTORINI I doručak, noćenje 
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i plovidba do susjednog otoka Santorinija (otprilike 2 sata). Santorini je jedan od najljepših grčkih otoka, a svoj je današnji izgled dobio nakon vulkanske erupcije 1650. godine prije nove ere prilikom koje je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine i sa sobom odnio visokorazvijenu civilizaciju. Hoteli su uglavnom na istočnoj strani otoka, u Kamariju, a zapadna strana sa selom Thirom na 300 metara visokoj stijeni očarat će svakoga svojim svjetski poznatim bijelo-plavim izgledom i nezaboravnim pogledom. Tu je i slikovito selo Oia, koje je već triput dobilo naziv najljepšeg turističkog sela na svijetu. Krenite u pustolovinu otkrivanja tog slikovitog otoka ili uživajte u bezbrižnom odmoru na plaži i kupanju. Na kraju tog jedinstvenog putovanja svakako se morate popeti do sela Oie, gdje ćete iznad blistavo bijelih pročelja crkava s plavim kupolama svjedočiti najljepšem zalasku sunca. 

8. DAN: SANTORINI – LJUBLJANA I doručak 
Prijevoz u zračnu luku i let prema Sloveniji. Slijetanje u zračnu luku Jože Pučnika, Ljubljana. 

Cijena uključuje: 

 • trostruki odmor: Santorini, Paros
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu 3* (jedno noćenje na Santoriniju, tri noćenja na Parosu, tri noćenja na Santoriniju)
 • prijevoz: zračna luka – hotel – zračna luka, hotel – luka – hotel
 • brodski prijevoz između otoka
 • slovenskog predstavnika na Santoriniju i asistenciju lokalnog predstavnika na otocima. 

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa. 

POLASCI: svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan 2021
TRAJANJE PUTOVANJA: 8 dana | 7 noći 
ROK ZA PRIJAVU: do 30 dana prije polaska 
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 2
VRSTA PREVOZA: zrakoplov-brod-zrakoplov


Fotografije & video

01


6

Santorini, Oia - tradicionalno grčko selo

Grčka, Santorini, mondo travel, ljetovanje na Mediteranu,

Santorini, Oia - tradicionalno grčko selo

Santorini, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Santorini-litica s koje puca prekrasan pogled

Santorini, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Santorini-jedan od najpopularnijih grčkih i svjetskih otoka

Mykonos

Mykonos

Mikonos, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Mikonos - crveni makovi

Mikonos, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka - Mikonos, jedan od najljepših grčkih otoka

SEZONA 2021.

 • cijene vrijede do 30.4.2021.

Cijena u HRK po osobi:

tip sobe usluga br. osnovnih
kreveta
br. pomoćnih
kreveta
24.9., 1.10. 28.5., 4.6., 11.6., 3.9., 10.9., 17.9. 18.6. 25.6., 2.7., 9.7., 20.8., 27.8. 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8.
1TD 1TD 1TD 1TD 1TD
SANTORINI - PAROS ND 2 1 7.260 7.490 7.640 8.870 9.170
SANTORINI - MIKONOS ND 2 1 9.940 10.470 10.700 13.530 13.760
popust za dijete (2-12 god) na pomoćnom krevetu u pratnji 2 odrasle osobe  30% 30% 30% 30% 30%
popust treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu 5% 5% 5% 5% 5%

Za eventualne dodatne popuste molimo pošaljite upit! Zbog svakodnevnih akcija molimo da konačnu cijenu provijerite sa našim prodajnim osobljem.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

letove iz Ljubljane, lokalne transfere zračna luka-hotel-zračna luka, zrakoplovne pristojbe, doplatu za gorivo i slovenskog predstavnika

Cijena aranžmana ne uključuje:

fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje, nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe, paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja – PREPORUKA!

Doplate i popusti:

OBVEZNA DOPLATA u hotelu (na licu mjesta): boravišna pristojba u hotelu 2* 0,5 €/dan/soba; u hotelu 3* 1,5 €/dan/soba; u hotelu 4* 3 €/dan/soba, u hotelu 5* 4 €/dan/soba.

Kušamo na Santoriniju: doplata  175 €  na osobo

Informacije:

Napomena: Slovenskog predstavnika nema u Chanii, Bodrumu, Kušadasiju, Marmarisu, Milosu, Naxosu, Parosu, Mikonosu, Kalabriji i Egiptu. Na tim destinacijama je predstavnik na engleskom i njemačkom.

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter