Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan:  ZAGREB – BEOGRAD  31.12.2021., petak

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Slijedi ugodna vožnja prema Beogradu. Po dolasku slijedi panoramski razgled Novog Beograda: Vrata Beograda – beogradska Arena – Sava centar. Vozimo se dalje kroz grad do Dedinja, najljepšeg dijela Beograda, gdje ćemo posjetiti “Kuću cvijeća” (ulaznica uz doplatu). Vožnja do hotela. Smještaj. Odlazak do centra grada s voditeljem putovanja pješice i javnim prijevozom. Pripreme za najluđu noć u godini! Doček Nove 2022. godine na otvorenom u organizaciji gradskih vlasti ili po želji u nekom od barova i klubova. Preporučujemo odlazak na poznate beogradske splavove gdje možete provjeriti zašto kažu da je noćni život u Beogradu jedan od najboljih u Europi. Mjesto je potrebno rezervirati unaprijed u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu, javnim prijevozom i pješice. Noćenje.

2. dan: BEOGRAD, razgled grada i fakultativni odlazak na Avalu 01.01.2022., subota

Kasniji doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Odlazimo do Kalemegdana, stare tvrđave iznad ušća Save u Dunav, simbola Beograda, zatim Knez Mihajlovom ulicom do Trga Republike. Slobodno vrijeme za šetnju po boemskoj Skadarliji. U popodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak do planine Avale, udaljene od centra Beograda 18 km. Prirodni kompleks Avale zaštićen je od 1859. god., a u srednjem vijeku na vrhu Avale nalazio se grad Žrnov, s kojeg se kontrolirao prilaz Beogradu. Turci su ga osvojili u 15. vijeku i preuredili ga za svoje potrebe. Na vrhu planine podignut je 1938. mauzolej, Spomenik Neznanom junaku, djelo Ivana Meštrovića posvećeno junacima iz Prvog svjetskog rata. U neposrednoj blizini je i Spomenik sovjetskim ratnim veteranima koji su tu doživeli avionsku nesreću 1964. god. U večernjim satima predlažemo fakultativnu večeru u jednom od restorana na Skadarliji, uz tradicionalne srpske specijalitete. Povratak u hotel javnim prijevozom i pješice. Noćenje.

3. dan: BEOGRAD – NOVI SAD – ZAGREB 02.01.2022., nedjelja

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Novom Sadu. Panoramska vožnja gradom: Bulevar oslobođenja - glavna komercijalna zona grada; Židovska ulica s najvećim židovskim kompleksom u Europi - Srpsko narodno kazalište – SPENS, najveća sportska dvorana u Vojvodini. Odlazak u razgled grada: Petrovaradinska tvrđava, Dunavski park i ulica, Zmaj Jovina ulica - glavna pješačka zona, Vladičanski dvor, Trg slobode s katedralom. Slobodno vrijeme za vlastite programe i ručak. Polazak za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

 


Fotografije & video

01


3

Beograd - Nova godina

Novogodišnji vatromet, putovanje autobusom, garantirano putovanje, europsko putovanje, Mondo travel

Beograd - Nova godina

zima u Beogradu, putovanje autobusom, garantirano putovanje, europsko putovanje, Mondo travel

Beograd, zimski ugođaj

Sveti sava, putovanje autobusom, garantirano putovanje, europsko putovanje, Mondo travel

Beograd, Sveti Sava - jedna od najvećih je pravoslavnih crkava u svijetu.

Popusti i doplate

 • hotel nema trokrevetnih soba, već apartman, doplata po osobi (za sve tri osobe) 100 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • dva noćenja s doručkom u Beogradu u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • lokalnog vodiča u Beogradu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • večeru na Skadarliji – 15 eur po osobi
 • fakultativni odlazak na Avalu – 50kn po osobi (minimum od 20 prijavljenih osoba)
 • ulaznicu za „Kuću cvijeća“ - 2 eur po osobi
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 eur po osobi po noćenju
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 590 kn po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Doplate i popusti:

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 1. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Informacije:

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

VAŽNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 • Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

Srbija, službeni naziv: Republika Srbija, europska je kontinentalna država smještena u jugoistočnoj Europi. Teritorijem obuhvaća dio Panonske nizine na sjeveru te je djelomice srednjoeuropska država. Graniči s Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Rumunjskom i Bugarskom, Makedonijom i Kosovom. Zemlja ima nešto više od 7.000.000 stanovnika. Glavni je grad Beograd koji je političko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Republike Srbije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za državljane RH viza za Republiku Srbiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji (Beograd) nalazi se na adresi Kneza Miloša 62, 11000 Begrad, Srbija. Kontakt podaci: tel. 00  381 11 36 79 150, 00 381 36 79 151, fax. 00 381 11 36 10 032, 00 381 36 21 026, e-mail. croebg@mvep.hr. Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00.

Opunomoćeni ministar: Maja Bogdan.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Konzularni odjel nalazi se na adresi Kneza Miloša  82/l kat, 11 000 Beograd, Srbija. Kontakt podaci: tel. 00 381 11 3679 140, fax. 00 381 11 3613 566, e-mail. crocons.beograd@mvep.hr.

Uredovno vrijeme Konzulata:• ponedjeljak-petak 8.30 - 16.30

 • rad sa strankama: od ponedjeljka do petka od 09.00 sati  - 13.00 sati

Dežurni telefon za hrvatske državljane: (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00381 63 485-757.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 58

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter