Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

Vodimo vas u jednu od najmanjih i najljepših zemalja Bliskog istoka, bogate kulture i povijesti,
spoja tradicionalnog i modernog. Boravit ćete u Beirutu i raditi izlete u najinteresantnija mjesta…Tu je i dobro poznata libanonska kuhinja…

1.dan: ZAGREB-ISTANBUL – BEIRUT 
Sastanak putnika u zračnoj luci 2 sata prije leta. Prijava za let za Istanbul TK1056 u 20h30.Slijetanje u 23h40

2.dan: BEIRUT - doručak, ručak 
Nastavak leta za Beirut na liniji TK828 u 00h45.Slijetanje u 02h35. Po obavljanju carinskih formalnosti,prijevoz do hotela.Smještaj u sobe.Nakon kasnijeg doručka odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada i najveće luke Libanona. Danas ponovo ujedinjen i izgrađen i u pogledu moderne arhitekture i uopće načina života predstavlja ravnotežu kršćanstva i islama. Vaš će obilazak započeti Nacionalnim muzejom. Razgled središta grada uključujući Trg mučenika, trg Nejmeh s poznatom kulom sa satom, rimske ruševine i kupke, Mohammad El Aminova džamija i crkva Svetog Jurja.  Slijedi gradić Beiteddine, poznat po palači Beiteddine. Godine 1943. palača je proglašena ljetnom rezidencijom službenog predsjednika. Tijekom libanonskog građanskog rata teško je oštećena. Dijelovi palače danas su otvoreni za javnost, dok je ostatak još uvijek predsjednička ljetna rezidencija.Nastavljamo put  prema Deir El Qamaru, tipičnom libanonskom selu koje se od 1945. god. nalazi na listi UNESCO-a. Tu su palače,džamije,crkve... Ručak i povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: BEIRUT-ŠPILJA  JEITA-HARISSA-BYBLOS-BEIRUT-doručak, ručak 
Doručak. Vožnja prema  špilji Jeita koja se sastoji od 2 galerije, a u kojoj je izvor rijeke Nahr al-Kalb. Slijedi odlazak do sela Harissa,mjesta kršćanskog hodočašća sa svetištem posvećenom Gospi od Libanona. Svetište privlači  vjernike i kršćane i muslimane iz cijelog svijeta. Odlazak do obližnjeg Byblosa,jednog od najstarijih stalno nastanjenih gradova na svijetu ( star barem 7000 godina). Razgled grada i njegovih znamenitosti od kojih su mnoge pod zaštitom UNESCO-a, a koje datiraju iz svih razdoblja libanonske povijesti. Byblos je, uz Sidon, Tir i Aruad, bio jedno od četiri fenička vazalna kraljevstva Perzijskog carstva. Ručak tijekom izleta. Povratak u hotel.Noćenje.

4. dan: BEIRUT – BAALBEK – KSARA – ANJAR -BEIRUT-doručak, ručak 
Nakon doručka vožnja prema Baalbeku, libanonskom biseru iz rimskog doba, sa izvrsno očuvanim rimskim hramovima (Jupiterov je najveći, Bakhusov najljepše ukrašen, a Venerin hram predstavlja pravi biser rimske arhitekture).Nastavljamo do vinarije Ksara koja je koristila rimske špilje  kao  prirodne vinske podrume,degustacija vina. Odlazak u jedinstveni libanonski grad Anjar koji datira iz vremena dinastije Omejida (8.st), poznat kao Pustinjska palača. Ručak tijekom izleta. Povratak u hotel,noćenje.

5.dan: BEIRUT-TRIPOLI-CEDROVI – GIBRAN MUZEJ-QOZHAYA SAMOSTAN - doručak, ručak 
Doručak te vožnja do 85 km udaljenog Tripolia, najvećeg grada u sjevernom Libanonu i drugog po veličini grada u zemlji. Posjetit ćete  utvrdu Raymond de Saint-Gilles na vrhu brda u Tripoliju. Ime je dobila po Raymondu od Saint-Gillesa, križarskom zapovjedniku koji je bio ključan u njezinom   proširenju.  Zabluda da je on odgovoran za njenu izgradnju kada je 1103. godine započeo opsadu grada. Zapravo, tvrđavu je opsežno obnovio osmanski guverner Tripolija Mustafa Agha Barbari. Nakon toga ćete se  uputiti u Qozhayin samostan. Smatra se jednim od najstarijih samostana u dolini Qadisha. Posvećen je svetom Antunu Velikom, a obično ga se naziva Qozhaya, prema dolini u kojoj se nalazi. Nastavit ćete svoje putovanje do šume cedrova - cedar je  amblem zemlje i  simbol libanonske zastave. Slijedi posjet  Gibran muzeju, posvećen životu i djelu  poznatog pisca i umjetnika , autora "Proroka", Khalilu Gibranu. Ručak i povratak u   hotel. Noćenje.

6. dan : BEIRUT – SIDON – TYR –MAGHDOUCHE  - doručak,ručak 
Doručak te polazak prema Sidonu, gradu u drevnoj Feniciji.Razgled 3.po veličini grada u Libanonu:dvorac St Louis, stari bazar, Khan el Franj.Nastavak puta u Tyr, pored Sidona jedan od najvećih trgovačkih gradova i luka antičke Fenicije, zvan Kraljica na moru. Razgled brojnih spomenika: triumfalni luk, nekropola,hipodrom (drugo po redu najbolje očuvano i najveće trkalište iz rimskog doba). odlazak u Maghdouche gdje se naalzi kip djevice Marije. Prema kršćanskom uvjerenju, kada je Isus došao u Sidon, Djevica Marija koja ga je pratila, čekala ga je na vrhu brda gdje se danas nalazi Maghdouche. Provela je noć u spilji koja je postala poznata kao Mantara , ili "Čekajući". Ručak i povratak u   hotel. Noćenje.

7. dan: BEIRUT –ISTANBUL 
Doručak . Slobodno do prijevoza na aerodrom. Prijava na let za Istanbul na liniji TK825 u 15h35,  dolazak u 17h35. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 u 18h35, dolazak u Zagreb u 19h40.


Fotografije & video

01


8

Libanon, Bejrut, Pigeon rocks, "čuvari grada"

Pigeon rocks, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, Bejrut, Pigeon rocks, "čuvari grada"

Bejrut, panorama grada noću, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon - Bejrut, panorama grada noću sa znamenitostima grada

Palača Beiteddine, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, Palača Beiteddine, primjer stare libanonske arhitekture iz 19 stoljeća

Libanon. lokalna hrana, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, lokalna hrana, Libanonska kuhinja je poznata po velikim količinama češnjaka

Libanon, tradicionalna kuća, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, tradicionalna kuća, Byblos

Harissa, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, Harissa, poznato hodočasničko mjesto

Anjar Bekaa, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, ostaci Umayyad Anjar Bekaa, drevni grad Chalkis

Cedrovi planine Libanon, putovanje u Libanon, grupni polasci, daleka putovanja

Libanon, Cedrovi planine Libanon, jedan od najboljih drvnih građevnih materijala

  Cijena ( minimum 15 putnika):    9.229,76 kn / 1.225,00 eur
  Za prijave do 01.06.2023. popust :     301,38 kn /       40,00 eur
  Doplata za jednokrevetnu  sobu:      1.469,22 kn        195,00 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • avio-karta Zagreb-Beirut-Zagreb (ekonomska klasa)
  • 6 noćenja u Bejrutu u hotelu 4* (lokalna kategorizacija)
  • 5 x ručak tijekom izleta
  • lokalni vodiči na engleskom jeziku
  • ulaznice
  • pratitelj iz Zagreba
  • jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850)

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • aerodromske i druge pristojbe cca 2.237,74 kn / 297,00 eur

Informacije:

Viza: potrebna - dobiva se na ulazu u zemlju i  besplatna je. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Libanon je ukinuo sve covid mjere za ulazak u zemlju.
Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici.
Preporučujemo uplatu police putnog osiguranja. Detaljnije informacije možete dobiti u agenciji.
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta.

Cijena je napravljena na bazi tečaja USD/EUR na dan 23.3.2023. Fiksni tečaj: 7.53450

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter