Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan:  ZAGREB – MÜNCHEN – LOS ANGELES

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za München u 6.25 sati na liniji LH1731 (Lufthanasa). Dolazak u München u 7.35 sati. Nastavak leta za Los Angeles na liniji LH452 (Lufthansa) u 12.15 sati. Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Los Angeles u 15.15 sati po lokalnom vremenu (vremenska razlika -9 sati u odnosu na Hrvatsku), a nakon pograničnih formalnosti i preuzimanja prtljage organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor i vlastite aktivnosti. Noćenje.

2. dan: LOS ANGELES         

Doručak, a zatim krećemo u obilazak „Grada Anđela“. Obići ćemo glavne znamenitosti grada uz neizbježan Beverly Hills, Hollywood i Sunset Strip. Los Angeles je najmnogoljudniji grad Kalifornije te drugi po veličini u SAD-u. Osnovao ga je 1781. godine španjolski guverner Felipe de Neve, Los Angeles danas je globalna metropola u svim područjima ljudskog djelovanja, s više od 840 muzeja i galerija (najviše po glavi stanovnika na svijetu), a najpoznatiji je po neizmjernoj industriji zabave, filma i glazbe. Šetnja Downtownom, financijskim središtem grada: Civic centar, Cily Hall (gradska vijećnica), katedrala, Palača pravde, koncertna dvorana Walt Disney, Dorothy Chandler Pavillion. Slijedi četvrt El Pueblo, najstarija u gradu, španjolska naseobina iz 1781. godine iz koje je izrastao ovaj velegrad. Vožnja do Hollywooda, sa svojim slavnim bulevarima i kinematografima. Šetnja „Stazom slavnih“ (Walk of Fame). U nastavku razgleda vožnja kroz četvrt Beverly Hills poznatoj po vilama bogatih i slavnih, kao i po luksuznim trgovinama u ulici Rodeo Drive. Dan ćemo završiti u poznatom ljetovalištu Santa Monica na pacifičkoj obali uz posjet nezaobilaznom doku Santa Monica Pier pretvorenog u zabavni centar te šetnju poznatom plažom Venice Beach. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LOS ANGELS – PALM SPRINGS – PHOENIX – SCOTTSDALE 

Doručak. Odjava iz hotela i početak ture. Vozimo prema državi Arizoni. Na putu ćemo proći kroz poznati Palm Springs, omiljeno odmaralište u 50-im i 60-im godinama prošlog stoljeća zvijezda poput Franka Sinatre, Jerry Lewisa, koje je s vremenom polako izgubilo stari sjaj. Slobodno vrijeme u Palm Springsu za razgled nekih od znamenitosti ovog grada poput Palm Springs Aerial Tramway, Palm Canyon Drive ili pak muzeja Palm Springs Art. Nastavljamo prema Phoenixu u kojem ćemo napraviti kraći razgled grada i imati slobodno vrijeme za ručak budući da Phoenix nudi izvrsnu kulinarsku scenu (nije uključen u cijenu). Nakon Phoenixa odlazimo do grada Scottsdale koji broji preko 300 sunčanih dana u godini. Turistički grad u kojem su  sačuvani tragovi „Starog Zapada“ spojeni s modernom arhitekturom. U izlozima prodavaonica mogu se vidjeti i kupiti staromodni kaubojski odjevni predmeti, dok se s druge strane možete upustiti u avanturu  šetnje po shopping centrima, koji su kombinacija luksuzne kupovine, modernih galerija uz velik izbor restorana za svačiji ukus. Smještaj u hotel i noćenje.

4. dan: SCOTTSDALE – SEDONA – GRAND CANYON 

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema sjeverozapadu kroz Arizonu s usputnim zaustavljanjem u Oak Creek Canyonu, koji je svjetski poznata prirodna kulisa gdje su snimani neki od najpoznatijih filmskih hitova. Nastavljamo prema Sedoni, gradiću poznatom po crvenim stijenama koje ga okružuju. Slobodno vrijeme za ručak, a preporučujemo i posjet selu umjetnosti i zanata Tlaquepaque ili prošetajte glavnom ulicom koja obiluje tradicionalnim zanatima i umjetničkim galerijama. Nastavljamo prema južnom dijelu parka Grand Canyon gdje stižemo u vrijeme zalaska sunca. Prijava i smještaj u hotel (smještaj je predviđen u hotelu koji se nalazi unutar parka, no obzirom na visoku sezonu smještaj može biti i u okolici parka). Grand Canyon se rasprostire na 4.926,66 kvadratnih kilometara, izrazito je dubok, 1.6 km i dug čak 446 km, a na nekim je mjestima širok do 29 km. Kroz povijest Grand Canyon je bio izložen stalnim utjecajima rijeke Colorado i njenih pritoka koje su, sloj po sloj, oblikovale današnji izgled klanca, dok se koloradska visoravan u isto vrijeme uzdizala. Noćenje u hotelu.

5.dan: GRAND CANYON – LAKE POWELL – BRYCE CANYON  

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled velikog kanjona (ulaznica za Nacionalni Park uključena je  u cijenu), zatim nastavak prema Lake Powellu, umjetnom jezeru rijeke Colorado, na samoj granici Utaha i Arizone. U predvečer dolazak na područje Bryce Canyon, smještaj u hotel, noćenje.

6.dan: BRYCE CANYON – ZION PARK – LAS VEGAS

Doručak i odjava iz hotela. Prije podne predviđeno je za razgled Nacionalnog Parka Bryce Canyon, a u poslijepodnevnim satima posjetit ćemo Zion Nacionalni Park (ulaznice su uključene u cijenu programa). Za Bryce Canyon mnogi kažu da je poseban, čak i puno ljepši od Grand Canyona. Kameni stupovi koji su erozijom dobili izgled spirale nazivaju se i Hoodoos (vrsta magije). Među poznatijim formacijama je Thorov čekić. Od životinjskog svijeta ovdje obitavaju planinski lavovi, jeleni, crni medvjedi, losovi, antilope, lisice, više vrsti glodavaca, prerijski pas te preko 160 vrsta ptica kojima je ovaj park dom i po njemu se slobodno kreću. Proći ćete i kroz posebno mjesto, kojemu i samo ime kaže Zion Park – mjesto bijega, mira. Najpoznatiji dio parka su Velike stepenice (Grand Stairs), fantastične  geološke formacije nastale sedimentacijom tla milijunima godina.   Predvečer stižemo u Las Vegas, prijestolnicu igara na sreću i zabave. Arhitektonsko šarenilo koje ponegdje dovodi do apsurda susreće se s originalnim i kvalitetnim graditeljskim rješenjima. Prepustite se svjetlećim neonskim rijekama i uživajte u ludoj noći Las Vegasa. Noćenje u hotelu.    
        
7.dan: LAS VEGAS

Doručak. Las Vegas je najveći grad u Nevadi smješten u srcu pustinje, okružen brdima i prerezan „Stripom“ - ulicom dužine cca 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kazina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda.  U vrhunskim hotelima poput Bellagia, Venetiana, Ceasers Palace, Treasure Island i mnogih drugih, čije pozornice svaku večer ožive uz najpoznatija imena plesne, glumačke i muzičke scene. Nemoguće je u toj atmosferi odoljeti barem jednom pokušaju dobitka jack pota u brojnim kockarnicama kao ni odlasku na neki od svjetski poznatih show programa gdje će se sigurno zateći neko poznato lice s crvenog tepiha i svjetskog jet seta. Noćenje u hotelu. 

8.dan: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – VISALIA 

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz najpoznatiju pustinju „Death Walley“. Zaustavljanje u dolini koja je smještena ispod razine mora, a najniža joj je točka doseže -86 metara, što je najniža točka  u zapadnoj hemisferi. Najtoplije i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature dosežu i do 50 stupnjeva.  Zaustavit ćemo se na dva vidikovca „Zabriskie Point“ i „Dante's View“ s kojih se pruža pogled na dolinu od kojeg ćete ostat bez daha. Kako ime govori da je to Dolina smrti, ova dolina je sve samo ne to. Mješavina oblika, tekstura, boja ovog prirodno nastalog krajolika obiluje kontrastima koje opisuju život milijunima godina. Nastavak vožnje prema gradiću Visalia u blizini Nacionalnog parka Yosemite. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.    
                         
9.dan: VISALIA – NACIONALNI PARK YOSEMITE – SAN FRANICSCO

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Yosemite, popularnom ljetnom odredištu milijuna posjetitelja. Upoznat ćemo kalifornijsku Sierra Nevadu, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na visini višoj od 3000 metara nadmorske visine. U Yosemiteu se nalazi najviša monolitna stijena na svijetu – El Capitan (914 m), najviši slapovi na sjevernoameričkom kontinentu – Yosemite Falls (739 m) te najviše drveće na svijetu – divovska sekvoja, koja može narasti i više od 100 metara u visinu, a promjer joj doseže do 10 metara. Park je od 1984. je na UNESCO-vu Popisu svjetske baštine. U ovoj netaknutoj prirodi i na svježem planinskom zraku provest ćemo nekoliko sati s lokalnim rendžerom koji će nas upoznati s ljepotama  parka. Nastavljamo prema San Franciscu gdje dolazimo u večernjim satima preko mosta Oakland, odakle se jako dobro može vidjeti „City by the Bay“, kako popularno Amerikanci nazivaju ovaj grad. Prijava u hotel i noćenje. 

10.dan: SAN FRANICSCO

Doručak. Odlazak autobusom u panoramski razgled San Francisca, vibrantnog grada koji je svoje ime dobio tek polovinom 19. stoljeća po Svetom Franji. Prije toga se zvao Yerba Buena. Popularna turistička destinacija poznata po hladnim ljetima, jutarnjim gustim maglama i brežuljcima, mješavini arhitekture te znamenitostima poput mosta Golden Gate, nekadašnjeg zatvora na otoku Alcatraz i najstarijoj i najvećoj kineskoj četvrti (Chinatown) u Sjevernoj Americi. Vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, financijska četvrt, opera, gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Završetak razgleda oko 14 sati, te slobodno poslijepodne za vlastite programe i aktivnosti. Ako ste planirali posjetiti zatvor Alcatraz, ulaznicu je potrebno kupiti nekoliko mjeseci ranije s obzirom na ograničenu raspoloživost mjesta). Noćenje.

11. dan: SAN FRANICSCO – MÜNCHEN

Doručak i u za to predviđeno vrijeme odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem (cable car), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku San Francisco i prijava na let za München u 21.05 sati na liniji LH459 (Lufthansa). Noćni let s obrocima tijekom leta.

12.dan: MÜNCHEN – ZAGREB       

Dolazak u München predviđen je u 17.00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 22.15 sati na liniji LH1730 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 23.15 sati.

 


Fotografije & video

01


15

San Francisco, stari tramvaj

Stari tramvaj, putovanje San Francisco, zlatni zapad SAD-a, daleka putovanja

San Francisco, stari tramvaj

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco, Kalifornija - najbrdovitiji grad u SAD-u

Chowder juha, putovanje San Francisco, zlatni zapad SAD-a, daleka putovanja

San Francisco, Clam Chowder - poznata kremasta juha u kruhu

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, ture po zapadnoj Americi

San Francisco, trajektna zgrada

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, ture po zapadnoj Americi

San Francisco, Union Square - centar grada s brojnim trgovinama, restoranima i hotelima

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Golden Gate bridge putovanje

San Francisco - The Golden Gate Bridge

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco, Alcatraz Island - najpoznatiji američki zatvor

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco - nezaobilazna postaja na turi po Kaliforniji

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, zlatni zapad Amerike

Los Angeles, Santa Monica - Ferrisov kotač, jedini u svijetu na solarni pogon

Venice beach plaža, putovanje Amerika, zapadna obala Amerike

Los Angeles, Venice beach - ovdje se snimao popularni Baywatch

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, route 66 mondo travel

Los Angeles, Santa Monica - ovdje završava legendarna cesta Route 66

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, zlatni zapad Amerike

Los Angeles - drugi grad po veličini u SAD-u, odmah iza New Yorka

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Hollywood putovanje, mondo travel

Los Angeles, Hollywood - svjetski centar filmske industrije

putovanje Amerika, zlatni zapad Amerike, daleka putovanja, putovanje SAD, mondo

Los Angeles, Long beach - popularna pješčana plaža

Venice beach plaža, putovanje Amerika, hippiji na plaži, zapadna obala Amerike

Los Angeles, Venice beach - surferi na poznatoj pješčanoj plaži

*First Minute popust 100 € za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Los Angeles - San Francisco - Zagreb 
- zrakoplovne pristojbe i naknade
- 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*u Los Angelesu 
- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Scottsdaleu 
- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* na području Grand Canyona
- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* na području Bryce Canyona
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Las Vegasu
- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* na području Nacionalnog parka Yosemite
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u San Franciscu
- sve prijevoze prema programu udobnim turističkim autobusom
- voditelja na putovanju na hrvatskom jeziku
- ulaznice za Nacionalne parkove: Grand Canyon, Lake Powell, Bryce, Zion, Death Valley i Yosemite
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 €
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
- putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 € 

Informacije:

Viza za SAD: nije potrebna od 22.10.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz ukupni trošak od 75 € po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.

ESTA informacije:

Putnici koji su putovali na Kubu nakon 12. siječnja 2021. neće moći koristiti aplikaciju ESTA i morat će podnijeti zahtjev za turističku vizu za posjet SAD-u. Naime, Kuba je 2021. od strane SAD-a dodana na popis zemalja za koje je utvrđeno da su države sponzori terorizma. Oni koji su putovali na Kubu prije navedenog datuma, trebali bi u ESTA aplikaciji potvrdno odgovoriti na pitanje o prethodnom putovanju na Kubu, nakon čega će im biti postavljeno pitanje o datumu stvarnog putovanja, što će biti jedna od osnova za donošenje odluke o odobrenju ili odbijanju od strane ESTA-e (isto se odnosi i na putnike koji su putovali u Iran, Irak, Libiju, Sjevernu Koreju, Somaliju, Sudan, Siriju ili Jemen). Netočno je pretpostaviti da će odgovor na pitanje o putovanju na Kubu prije 21. siječnja 2021. rezultirati automatskim odbijanjem.

Napomena: osobe koje su putovale na Kubu, mogu putovati i u SAD, ali bi trebali putovanje planirati ranije i računati s tim da će morati proći proces viziranja.

Više informacija je dostupno na sljedećoj poveznici: https://ais.usvisa-info.com/hr-hr/niv/information/niv

Predviđeni hoteli:

Predviđeni red letenja (Lufthansa)

 • LH1731 15AUG ZAGREB - MÜNCHEN                     06:25 07:35
 • LH452   15AUG MÜNCHEN - LOS ANGELES           12:15 15:15
 • LH459   25AUG SAN FRANCISCO - MÜNCHEN     21:05 17:00+1
 • LH1730 26AUG MÜNCHEN - ZAGREB                     22:15 23:15

Napomena: Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. U slučaju izmjene satnice letova, putnici će o tomu biti pravovremeno obaviješteni.

Važne napomene

- Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

KORISNE INFORMACIJE: SAD

 • Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
 • Geografski položaj: Sjedinjene Američke države nalaze se u Sjevernoj Americi te se protežu od istočne obale, koja leži na Atlantskom oceanu, do zapadne obale, koja izlazi na Tihi ocean. Sjever SAD-a graniči s Kanadom, a južna granica zemlju dijeli od Meksika. SAD se sastoji od 50 saveznih država te je, ovisno o kriterijima mjerenja, treća, odnosno četvrta zemlja svijeta po površini, treća po broju stanovnika te prva po gospodarskoj snazi. Površina: 9.826.630 km2
 • Broj stanovnika: oko 313.218.000 
 • Glavni grad: Washington, D.C.
 • Jezik: engleski
 • Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, Židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10% 
 • Vremenska razlika: -9 sati u odnosu na Hrvatsku
 • Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 0,96 €
 • Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih
  Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna
 • Hrana u SAD-u je vrlo raznovrsna, a prehrambene specifičnosti ovise o kulturno-geografskim regijama. Hamburger je vjerojatno najpoznatije američko jelo. Roštilj je također popularan diljem zemlje, a neka od karakterističnih američkih jela su sendvič Philly cheesesteak (sir i govedina), a u New Yorku hot dog. Na jugu SAD-a hrana se tradicionalno priprema s puno ulja/masti. u Kaliforniji se kuhinja temelji na svježim, lokalnim i sezonskim namirnicama. Posjetitelji mogu birati između široke palete nacionalnih kuhinja koje su svoj put, što zahvaljujući useljenicima, što zahvaljujući međunarodnoj popularnosti (npr. talijanska i francuska kuhinja) pronašle do SAD-a. Vrlo su popularni restorani brze hrane. Neki od najvećih lanaca restorana, koji se ne mogu pronaći u Hrvatskoj, su Chick-Fil-A, Taco Bell (meksička hrana), Wendy's (svježa govedina), Dunkin' (poznati po krafnama, odnosno donutima), Olive Garden (tjestenina), Panda Express (kineska hrana), Chipotle (meksička hrana), itd.
 • Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna; nije moguće posredovanje agencije
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +1
 • Korisna web stranica: www.usatourism.com
 • Klima: temperatura zraka: Los Angeles dnevna 24°C/noćna 15°C; Las Vegas dnevna 32°C/noćna 17°C; San
 • Francisco dnevna 19°C / noćna 11°C

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter