Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Po prelasku austrijsko-češke granice dolazimo u Mikulov, grad u Moravskoj koji od svog osnutka u 12. stoljeću pripada plemićkoj obitelji Liechtenstein. Šetnja atraktivnim srednjevjekovnim uličicama s mnogobrojnim vinskim podrumima s bogatom ponudom lokalnih vina preko povijesnog gradskog trga s crkvom Svete Ane i grobnicom obitelji Dietrichstein do čuvenog dvorca koji dominira nad gradom još od 13. stoljeća. Slobodno vrijeme do polaska prema Brnu  gdje stižemo u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel s 4*. Odlazak do centra grada s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka slijedi razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: Dvorac Špilberk koji dominira gradom , Trg Namesty Svobody , Zeleni Trg , Katedrala Svetog Petra i Pavla u srcu starog grada , Kapucinski samostan, Crkva Sv. Jakova. Za Brno kažu da niti jedan posjetitelj ne smije propustiti legendarnog Zmaja od Brna u Starogradskoj vijećnici kao i nenadmašni portal velikog arhitekta Antona Pilgrama. U popodnevnim satima preporučamo posjet Labirintu ispod zelene tržnice gdje se šetnjom kroz povijest može svjedočiti kakvim su različitim svrhama mnogobrojni podrumi nekada služili. Atraktivan je i posjet kosturnici u kripti crkve Sv. Jakova. U večernjim satima preporučamo posjet nekoj od mnogih gradskih pivnica ili možda vijetnamski restorana pošto je Brno poznato po svojoj koloniji Vijetnamaca. Noćenje.

3. DAN

Nakon doručka napuštamo Brno i krećemo prema Beču gdje ćemo uz vođenje našeg pratitelja autobusom obići najvažnije atrakcije: Ringstrasse, Opera, Hofburg, Austrijski parlament, spomenik Mariji Tereziji, Belvedere, Votivkirche, Dunavski  toranj, Prater....Nakon panoramskog razgleda slijedi šetnja do katedrale Sv. Stjepana i Rathausa (gradske vijećnice) gdje se održava bogati i atraktivni Božićni sajam s jaslicama u prirodnoj veličini. Slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. U kasnim popodnevnim satima krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor stižemo u Rijeku u kasnim večernjim satima.


Fotografije & video

01


5

Češka, Brno-drugi po veličini češki grad

Brno, češka putovanje autbusom, garantirani polasci, putovanje u krakow

Češka, Brno-drugi po veličini češki grad

Burghteater kazalište u Beču, putovanje u Beč, Prijestlnice Dunava, mondo travel

Beč, Burgtheater - narodno kazalište na Ringu

Hundertwasserova kuća u Beču, putovanje u Beč, Advent u Beču, Nova godina u Beču, mondo travel

Beč, poznata Hunderstwasserova kuća

Kotač u Prateru, putovanje u Beč, putovanje autobusom, garantirani polasci

Beč, poznati kotač u Prateru

Osvjetljena zgrada Opere, putovanje u Beč autobusom

Beč-zgrada Opere

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom,
 • smještaj u hotelu s 4* u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 2 noćenja s doručkom,
 • razgledi prema programu,
 • organizacija putovanja i voditelj putovanja,
 • jamčevina turističkog paket aranžmana.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i ostale atrakcije;
 • stručna vođenja u muzejima,
 • galerijama i crkvama.
 • Putno zdravstveno osiguranje.
 • Osiguranje otkaza putovanja.

Doplate i popusti:

DOPLATE: obvezna doplata za turističku pristojbu €2 (po osobi/noć) - može biti podložno promjenama); doplata za jednokrevetnu sobu: 500,00 kn (66,36€)

Broj putnika:

Minimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter