Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan (30.12.) LJUBLJANA – ISTANBUL – KUALA LUMPUR

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 09:35h. Po dolasku u Istanbul 13:55h slijedi nastavak leta za Kuala Lumpur s polaskom u 17:00h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.dan (31.12.) KUALA LUMPUR

Slijetanje u Kuala Lumpur  predviđeno je u 08:10h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček lokalnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centru grada od 14h. Predlažemo zajednički odlazak na ručak. Slobodno vrijeme. U večernjim satima pripreme za doček Nove godine. Zabava. Noćenje.

3.dan (01.01.) KUALA LUMPUR – CITY TURA

Nakon kasnijeg doručka, predlažemo razgled Kuala Lumpura. Kroz našu turu uz pratnju lokalnog vodiča vidjeti ćete neke od najzanimljivijih znamenitosti glavnog i najvećeg grada Malezije. Petronas tornjevi blizanci koji osim što su simbol Kuala Lumpura, do 2005 godine su bili najviša zgrada na svijetu, Nacionalni muzej, Kraljevska plača, Nacionalna džamija, posjetit ćemo centar rukotvorina. Slijedi odlazak do Batu pećina, kompleksa spilja starog preko 400 milijuna godina, koje za Hinduse predstavljaju važno religijsko središte. Poslijepodne slobodno za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

4.dan ( 02.01.) KUALA LUMPUR – HANOI

Nakon doručka, odlazak u zračnu luku te prijava na let za Hanoi. Po dolasku slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu 4* u samom sredštu grada. Nakon kraćeg odmora odlazak na laganu šetnju gradom te predlažemo odlazak na večeru u lokalni restoran. Hanoi je glavni grad Vijetnama sa svojom tisućljetnom povijesti, s prekrasnim rijekama i jezerima, očaravajućim znamenitostima, izvornom umjetničkom tradicijom, tradicionalnom hranom, kulturno je, ekonomsko, političko i turističko središte Vijetnama. Povratak u hotel. Noćenje.Guide to Food & Drink in Hanoi, Vietnam | Culture Trip

5.dan ( 03.01.)  HANOI – CITY TURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu po Hanoi-u. Posjetite neke od fascinantnih znamenitosti Hanoi-a, razgled ćemo započeti sa Mauzolej Hochiminh – jedna od najposjećenijih atrakcija u Hanoiu. To je posljednje počivalište Ho Chi Minha, najpoznatijeg i najpopularnijeg vođe Vijetnama, koji je njegovom narodu poznat kao ‘ujak Ho’. Njegovo je tijelo ovdje sačuvano u staklenoj kutiji na mauzoleju. Uz Njegovu kuću na Štulama, s vrlinama jednostavnosti i ljubavi, ujak Ho nije volio živjeti i raditi u predsjedničkoj palači. U svibnju 1958., prema inspiraciji ujaka Hoa, časnici i vojnici su u vrtu Predsjedničke palače sagradili Kuću hulja. Živio je i radio ovdje dok nije umro 1969. Slijedi razgled hrama književnosti – izvorno izgrađena kao hram Konfucije, ovo je mjesto prvog sveučilišta u Vijetnamu koje datira iz 1070. godine i ističe važan utjecaj koji je vijetnamsko društvo imalo na obrazovanje. Odlazak na zajednički ručak. Nakon ručka slijedi biciklistička tura po Staroj četvrti, poznata i kao 36 ulica. Cyclo je vijetnamska verzija bickla – rikše, izvorno korištena kao glavni oblik prijevoza u Vijetnamu. U novije doba tu ulogu je preuzela uporaba motocikala, ali i dalje ostaje u središtu vijetnamske kulture. Zavalite se i opustite dok ste svjedoci buke i vreve ovog šarmantnog grada i njegovog labirinta ulica. Slijedi posjeta hramu Ngoc Son i jezeru Hoan Kiem. Hram je smješten na malom otoku na jezeru, a povijest seže u 13. stoljeće. Hram je postignut prelaskom Huc mosta koji doslovno znači “mjesto dotaknu jutarnjim sunčevim zrakama”. Nakon završetka osvježenja, finale današnjeg razgledavanja je vodeni lutkarski show, divna izvedba glazbe, lutaka i pjesama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan ( 04.01.) HANOI – HA LONG BAY

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) u Ha Long Bay,  zaljev u kojeg karakterizira 2000 vapnenačkih grebena, otočića i hridi, koje izviru iz vode. Ovaj prirodni fenomen prostire se na 1.500 četvornih kilometara,  pod zaštitom je UNESCO-a, a 2011 godine proglašen je jednim od Sedam čuda prirode. Ha Long uz čiji se naziv veže legenda o zmaju, nastajao je milijunima godina djelovanjem klime i mora, a i  dan danas se još uvijek mijenja. Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na drveni brod, za vrijeme 4 satnog krstarenja biti će serviran ručak od morskih plodova. Posjetit ćemo veliku špilju “Sung Sot” te uživati u predivnom panoramskom pogledu na sam zaljev Ha Long. Povratak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.

7.dan (05.01.) HANOI – HO CHI MINH – tura sa rikšama

Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Ho Chi Minh City. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centru grada sa 4*. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 9 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.dan (06.01.) HO CHI MINH – CU CHI TUNELI

Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izloške, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan (07.01.)  HO CHI MINH – delta Mekonga

Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

10.dan (08.01.) HO CHI MINH

Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

11.dan (09.01.) HO CHI MINH – KUALA LUMPUR

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Kuala Lumpur. Po dolasku, slijede carinske formalnosti, doček mjesnog agenta i transfer do hotela 4* u centru grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajednički ručak/večeru. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Noćenje.

12.dan ( 10.01.) KUALA LUMPUR – ISTANBUL

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. U večernjim satima transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul u 23:50h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

13.dan ( 11.01.) ISTANBUL – LJUBLJANA

Po dolasku u Istanbul u 06:20h po lokalnom vremenu, slijedi nastavak leta za Ljubljanu u 08:25h. Predviđeni dolazak u Ljubljanu u 08:45h po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


9

Vijetnam, Water puppets show-tradicionalna predstava lutaka na vodi

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Water puppets show-tradicionalna predstava lutaka na vodi

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, YenBai - Mu Cang Chai, terasasta polja s nasadima riže

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, berači na plantaži čaja

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Delta Mekonga - najpoznatija regija u Vijetnamu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - poznate stijene, plutajuće kuće i dućani u Halong Bay zaljevu

Vijetnam putovanje, Hanoi putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Hanoi - glavni grad Vijetnama

Kuala Lumpur, Petronas tornjevi, putovanje Malezija, putovanje Azija, daleka putovanja, vođene ture

Malezija, Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers

Batu Caves -hinduističko svetište, Kuala Lumpur, putovanje Azija, daleka putovanja, vođene ture

Malezija, Kuala Lumpur - Batu Caves -hinduističko svetište unutar pećine sa 272 stepenica do vrha

Kuala Lumpur, Malezija, putovanje Azija, daleka putovanja, vođene ture

Malezija, Kuala Lumpur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • avionske karte Ljubljana – Kuala Lumpur – Ljubljana
 • unutarnji let Kuala Lumpur – Hanoi – Ho chi Minh – Kuala Lumpur
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
 • transferi iz zračnih luka od/do hotela
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske tijekom cijelog putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 490 €  (obavezno kod prijave)
 • posredovanje vize za Vijetnam – 87 €
 • nadpłata za jednokrevetnu sobu – 490 €
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
 • izleti : Ho Chi Minh tura s rikšama 26 € , Cu Chi tuneli i city tura 60€ , delta Mekonga 60 €  , Hanoi city tura 60 € , Halong Bay tura 90 €, Kuala Lumpur City tura – 67 €

Informacije:

Napomene:
– za izradu viza je potrebna 1 fotografija veličine kao iz putovnice, putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter