Mondotravel

O putovanju:

Kada:

08.09.2024.

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan (08.09.)  Zagreb – Istanbul – Cape Town

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines u 20:30h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul u 23:40h po lokalnom vremenu slijedi nastavak leta Turkish Airlinesa za Cape Town.

2.dan (09.09)  Cape Town – Table Mountain

Nastavak leta za Cape Town u 01:40h, s očekivanim vremenom dolaska u 11:50h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. U popodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak do Stolne planine (Table Mountain) koja predstavlja veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika, koja se nalazi iznad samoga grada. Ukoliko nam vrijeme dozvoli, penjemo se žičarom na vrh planine. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za vrijeme lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 3.dan (10.09.)  Cape Town – City tura i otok Robben

Doručak. Predlažemo fakultativni obilazak Cape Town-a. Obilazak grada uključuje upoznavanje sa raznovrsnom kulturnom baštinom, povijesnim znamenitostima i prirodnim ljepotama grada. Posjetit ćemo staru jezgru grada u kojoj se nalazi najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens i malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. U sklopu city ture ćemo posjetiti i otok Robben gdje ćemo se vratiti u tešku prošlost Južne Afrike. Obići ćemo nekadašnji zatvor za političke zatvorenike i vidjeti zatvorsku ćeliju u kojoj je Nelson Mandela proveo 18 godina. Povratak u Cape Town. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 4.dan (11.09.) Cape Town – RT Dobre Nade

Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja  duž Atlanskog oceana po jednoj od najljepših panoramskih cesta na svijetu  do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne životinjske vrste, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre Nade te vožnja do Cape Pointa. Na Rtu dobre nade se šetamo pored fascinantnih stijena i divimo moćnim valovima Atlantskog oceana koji zapljuskuju jugozapad Afrike. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Povratak u Cape Town. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (12.09)  Cape Town – Stellenbosch i Franschhoek tura

Doručak. Predlažemo fakultativni odlazak u okolicu Cape Towna, koja je poznata kao vinska regija. U sklopu ove vinske ture posjetit ćemo Stellenbosch, jedan od najpoznatijih vinogradskih područja u Južnoj Africi. Osim što je poznat po vrhunskim vinima, Stellenbosch nudi i bogatu kulturnu baštinu i predivnu prirodu. Tijekom ture ćete imati priliku posjetiti vinarije, istražiti slikovite ulice Stellenboscha i saznati više o bogatoj povijesti grada. Nastavak ture prema Franschhoeku koji se nalazi nedaleko od Stellenboscha. Franschhoek predstavlja još jedan čaroban vinogradski krajolik koji je poznat po izvrsnoj gastronomiji, vrhunskim vinima i prekrasnim pejzažima. Povratak u Cape Town. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (13.09.)  Cape Town – NP Kruger

Doručak. Slijedi transfer u rano jutarnjim satima prema zračnoj luci Cape Town za let prema Krugeru. Slijetanje u Kruger zračnu luku predviđeno je u 10:15h po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do smještaja koji se nalazi neposredno izvan Hazyview, samo 15 minuta vožnje od Phabeni Gatea – vodećeg područja divljih životinja u Krugeru. NP Kruger predstavlja jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova u Južnoj Africi i jedan od najvećih rezervata divljih životinja na kontinentu Afrike. Ovaj park smješten je na sjeveroistočnom dijelu Južne Afrike, proteže se na oko 20 000 kvadratnih kilometara, a osnovan je 1898. godine kao zaštita divljih životinja u regiji. Prijava u smještaj i ručak. Slobodno vrijeme za opuštanje, plivanje i šetnju oko lodža. Polazak na safari na zalazak sunca. Povratak u smještaj u večernjim satima. Večera. Noćenje.

7.dan (14.09.)  NP Kruger – safari

Dan započinje ranim jutrom prije svitanja kako bi započeli safari u jednom od najvećih nacionalnih parkova u Africi. Slijedi kratka vožnja do Nacionalnog parka Kruger gdje će vas dočekati divlji svijet ovog spektakularnog rezervata. Jutarnji safariji predstavljaju najbolji dio dana za vidjeti najveću atrakciju parka poznatu kao  ”Velika petorka” – lav, slon, nosorog, bivol i leopard. Ove ikonske životinje predstavljaju simbol divljih prostranstava i glavni cilj mnogih posjetitelja koji dolaze da ih vide u njihovom prirodnom okruženju. Nakon otprilike 3 sata safarija slijedi
stanka za kavu i doručak koji je unaprijed pripremljen od strane smještaja. Nakon kratke pauze slijedi nastavak safarija. Tijekom vožnje kroz prostrane ravnice, probijajući se kroz gustu vegetaciju, lokalni vodič će dijeliti zanimljive informacije o fauni, flori i ekosustavu parka. Park se proteže kroz različite ekosisteme, uključujući otvorene savane, šumske oblasti, riječne doline i planinske lance. Svaka od ovih regija pruža jedinstvene pejzaže i staništa za različite vrste divljih životinja. Slijedi stanka za ručak u kampu za odmor unutar park (ručak nije uključen u cijenu), gdje ćete također imati priliku za opuštanje i kupnju suvenira. Nastavak safarija i vožnja prema lodži u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za opuštanje i kupanje. Večera. Noćenje.

8.dan (15.09.)  NP Kruger – safari

Dan započinje ranim polaskom iz smještaja, prije izlaska sunca. Nakon kratke vožnje do NP Kruger, lokalni vodiči će vas odvesti do najboljih mjesta gdje bi mogli pronaći divlje životinje, među kojima je i Velika petorka. Slijedi stanka za kavu i doručak koji je unaprijed pripremljen od strane smještaja. Nakon kratke stanke slijedi nastavak safarija i potraga za Velikom petorkom. Nijedan dan na safariju nije isti, svaki dan je poseban pošto ovisi o tome koje ćete životinje taj dan vidjeti. Pošto je nacionalni park izrazito velik, lokalni vodiči će vas svaki dan voditi u drugačije dijelove parka. Nakon jutarnjeg safarija slijedi stanka za ručak u odmorišnom kampu (ručak nije uključen u cijenu) gdje se možete opustiti i uživati. Nastavak safarija prema lodževima, dolazak u smještaj u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za opuštanje i kupanje. Večera. Noćenje.

9.dan (16.09.) NP Kruger – Johannesburg

Za posljednji dan safarija slijedi polazak iz lodže u rano jutarnjim satima prije izlaska sunca, gdje ćemo imati još jedan doručak u paketu u jednom od kampova za odmor ili piknik mjesta. Rano jutro predstavlja najbolji dio dana za promatranje divljih životinja i vožnju kroz park. U središtu pažnje su ponovno Velika petorka, koja predstavlja najveću atrakciju parka. Nakon kratkog doručka i pauze za kavu, nastavljate sa safarijem i vraćate se u lodžu oko 12h. Slijedi odjava iz smještaja i transfer do hotela u Johannesburg. Dolazak u Johannesburg u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za istraživanje grada ili opuštanje. Noćenje.

10.dan (17.09.) Johannesburg – City tura

Doručak. Predlažemo fakultativni odlazak na city turu Johannesburga, koji predstavlja epicentar Južnoafričke Republike. Kroz turu ćete posjetiti različite dijelove grada, nudeći uvid u bogatu povijest, kulturu i suvremeni život u Johannesburgu. Tijekom ture posjetit ćete ikonične lokacije poput Soweta, jednog od najpoznatijih gradskih naselja u Južnoj Africi, koje ima važnu ulogu u antipartheidskoj borbi. Soweto je dom brojnim povijesnim mjestima, uključujući Vilakazi Street, jedinu ulicu na svijetu na kojoj su živjela dva dobitnika Nobelove nagrade za mir – Nelson Mandela i bivši nadbiskup Desmond Tutu. Tura uključuje posjet Maboneng Precinctu, domu brojnim galerijama, restoranima, trgovinama i uličnim umjetnostima. Tijekom ture možete doživjeti lokalnu umjetničku scenu i gastronomiju, te vidjeti ostale znamenitosti i dijelove grada kao što su Sandton, Nelson Mandela Square i dr. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima predlažemo posjet Apartheid muzeju, koji pruža duboki uvid u povijest Južnoafričke Republike, posebno razdoblje apartheid režima. Muzej nudi interaktivne izložbe, audio-vizualne materijale i osobne priče koje ilustriraju borbu protiv rasne segregacije i put prema pomirenju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan (18.09.) – Johannesburg – Istanbul

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za stvaranje posljednjih uspomena i dojmova Južne Afrike. Slijedi transfer u zračnu luku Johannesburg. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul u 18:45h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

12.dan (19.09.) – Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul predviđen je u 05:00h po lokalnom vremenu. Slijedi nastavak leta sa Turkish Airlines za Zagreb. Prijava na let u 06:55h. Predviđen dolazak u Zagreb je u 08:00h po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


3

Cape Town

Cape Town

Cape Town

Južna Afrika - Kanjon Blyde river

Južna Afrika - Kanjon Blyde river

Južna Afrika - rijeka Letaba

Južna Afrika - rijeka Letaba

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

08.09.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.790 €

2.910 €

doplata za avionske pristojbe (obavezna doplata kod prijave) - 490 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

– avionska karta Zagreb – Cape Town, Johannesburg – Zagreb

– unutarnji let Cape Town – Kruger
– transfer iz zračne luke od / do hotela
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom

– pratitelj putovanja iz Zagreba
– organizacija i jamčevina putovanja

– Kruger Safari – 4 dana

-3 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima/lodževima 4*

-3 doručka , 1 ručak & 3 večere – prema programu putovanja

-Lokalni safari vodič

– 1 safari na zalazak sunca

– 2 cjelodnevna safarija

– 1 poludnevni safari

– Voda tijekom safarija

Cijena aranžmana ne uključuje:

– doplata za avionske pristojbe 490,00 eura (obavezna doplata kod prijave)
– doplata za jednokrevetnu sobu ( putnici koji su sami u sobi) – na upit

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

– Fakultativni izleti i ulaznice – cijene uskoro!

09SEP – Table Mountain

10SEP – Cape Town City tura i otok Robben

11SEP – Rt Dobre Nade

12SEP – Stellenbosch i Franschhoek tura

17SEP – Johhanesburg City tura

17SEP – Ulaznica za Apartheid muzej

Napomene:
– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma izlaska iz zemlje

Informacije:

VIZA za JUŽNU AFRIKU:

Hrvatski državljani mogu zatražiti elektronsku vizu putem poveznice Department of Home Affairs – ePermits (dha.gov.za) Trošak vize dobije se pri ispunjavanju elektronskog obrasca.

Druga mogućnost za ishodovanje južnoafričke vize jest u veleposlanstvu JAR u Budimpešti za što je potreban osobni odlazak u veleposlanstvo u Budimpešti. Agencija može posredovati samo pri podizanju gotove vize iz veleposlanstva i pružiti asistenciju za potrebnu dokumentaciju:

1. Obrazac za vizu ispunjen velikim tiskanim slovima (crna kemijska olovka), na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan.

2. Putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata.

3. Dvije fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

4. Dokaz o financijskim sredstvima. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Za osobe u radnom odnosu 3 zadnje isplatne liste. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku (osim bankovnih transakcija).

5. Polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje.

6. Za osobe starije od 60 godina potrebno je priložiti medicinsku potvrdu obiteljskog liječnika o sposobnosti za putovanje (obrazac šalje južnoafrička ambasada)

Cijena vize u veleposlanstvu iznosi 43 €, a naknada za posredovanje agencije iznosi 95 €

Podaci o letu:

TK1056   08SEP  ZAGREB – ISTANBUL   20:30 – 23:40

TK  44    09SEP  ISTANBUL – CAPE TOWN   01:40 – 11:50

TK  43    18SEP  JOHANNESBURG – ISTANBUL   18:45 – 05:00*

 TK1053  19SEP  ISTANBUL – ZAGREB   06:55 – 08:00

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter