Zašto Sardinija?

sardinija  sardinia plaža  sardinija - Poltu Quatu small square

Sardinija je smještena otprilike u sredini Sredozemnog mora. Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru (odmah nakon Sicilije). Sardinija je okružena mnoštvom malih otoka, svi u neposrednoj blizini, među kojima su najpoznatiji: Asinara, Maddalena i Caprera (na sjeveru), Tavolara (na istoku) te Sant`Antioco (na jugoistoku). Sa zapadne strane Sardiniju zapljuskuje Sardinijsko more, a između Sardinije i Italije prostire se Tirensko more. Glavni grad Sardinije i najveći grad tog otoka je Cagliari.

Sardinija već godinama predstavlja jedno od elitnih i najpopularnijih ljetovališta u Europi. Tokom svoje burne povijesti,  mnogi narodi su osvajali ovaj otok, ostavljali svoje tragove i utjecaje, i objedinili ih u jedinstven spoj kulture, jezika i mentaliteta. Upravo zato ponosni stanovnici Sardinije kažu da je ovo država za sebe.

Ipak, ono što najviše privlači brojne turiste tokom duge ljetne sezone su predivne kristalno bijele plaže, tirkizno more i moderni hotelski kompleksi savršeno ukomponirani u prirodni ambijent.

Plaže na Sardiniji,  protežu se obalom dugom oko 2.000 kilometara, a ponegdije ih tek presjecaju formacije stijena ili luke. Na otoku postoje prelijepe, mirne plaže i Sardinija je šarmantni spoj zlatnog pjeska i pastelno plavog mora. Ponegdije su plaže divlje, ali su svakako dio specifične atmosfere otoka, posvećenog turizmu. Popularne plaže su Pisćinas, La Pelosa, Tore dei Korsari, Timi Ama, Kaprićioli i Santa Margerita.

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phoneProdaja:
+385 1 7777 980

+385 1 4832 141

Avio odio:
+385 1 4832 143

+385 91 4832141

faceNOVO

 airfrance lijevo

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

 emiras sastrane desno

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: