Zanzibar i Safari

TANZANIJA Kilimanjaro  ZANZIBAR - Slave Market Memorial on Zanzibar  zanzibar

Termin putovanja: 19.11.-28.11.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključen posjet selu Masai

Program putovanja:

1.DAN (19.11.) ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines prema Istanbulu u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro u 20.25 sati. Noćni let.

2.DAN (20.11.) KILIMANJARO – ARUSHA

Dolazak u Kilimanjaro je predviđen u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi obavljanje graničnih formalnosti i ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Slijedi vožnja prema Nacionalnom parku Tarangire. Taj velebni park se proteže na 2850 km2 duž istoimene rijeke na čijim obalama rastu Baobabi, najveća drveća na svijetu. Močvarno područje Nacionalnog parka je magnet za razne divlje životinje. Prolazeći kroz prirodna prostranstva imati ćemo priliku promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja i smještaj u  Safari Lodge 4*. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

3.DAN (21.11.) NGORONGORO KRATER

Nakon doručka slijedi odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro, dolina od 260 km2 okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera. Budući da je ovo područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konja i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost ovog nacionalnog parka je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari Lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

4.DAN (22.11.) NGORONGORO KRATER – LAKE MANYARA NATIONAL PARK – ARUSHA

Nakon doručka slijedi vožnja do nacionalnog parka Lake Manyara. Od 329 km2 nacionalnog parka Manyara, jezero pokriva oko 231 km2, iako površina varira ovisno o godišnjim dobima. U sušnim razdobljima pojavljuju se velike blatne površine. Jezero je vrlo plitko tako da je najveća dubina samo 3,7 metara. Iako je jezero najpoznatije po pavijanima, jezero i njegova okolica također je dom biljojedima, kao što su nilski konj, slon, impala, gnu, bradavičasta svinja i žirafa. Jezero pruža mogućnosti ornitolozima za gledanje i promatranje preko 300 ptica selica. Od 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Književnik Ernest Hemingway rekao je za jezero da je najljepše u Africi. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. U poslijepodnevnim satima transfer i dolazak u Arushu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (23.11.) ARUSHA – ZANZIBAR

Nakon doručka slijedi transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zanzibar. Po dolasku slijedi transfer do hotela u Zanzibar Cityu.  Zanzibar se smjestio nasuprot obale Tanzanije, a najbolje ga karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže s koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. U šumovitim predjelima otoka možete vidjeti majmune, divlje svinje, mungose i male antilope. Transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Nakon doručka slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

6. DAN (24.11.) STONE TOWN – PRISON ISLAND

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddija Mercuryja u prijevodu sa svahilija znači “Stari grad“ i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Nakon ručka, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893. godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN (25.11.) BLUE SAFARI

Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Na isti se ide brodom ploveći tirkiznim oceanom i odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

8. DAN (26.11.) SPICE TOUR I JOZANI FOREST

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, možete pronaći bilo što: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Poslije odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Noćenje. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Noćenje.

9. DAN (27.11.) SLOBODAN DAN

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Preporučamo odlazak do sela Paje, koje se nalazi nekoliko kilometara od našeg hotela, a raj je za surfere i kiteboardere. U kasnim večernjim satima check out i transfer do aerodroma u Zanzibar City-ju.

10. DAN (28.11.) ZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB

Prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 04:05h, presjedanje u Istanbulu te nastavak leta za Zagreb s očekivanim dolaskom u 19:00h.First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.280,00 kn (do popunjenja kapaciteta)
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.380,00 kn

Cijena uključuje:

 • avionske karte Zagreb – Kilimanjaro, Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Arusha – Zanzibar u ekonomskoj klasi
 • safari 3 dana/2 noćenja u Safari Lodgeu 4*, puni pansion tijekom safarija
 • posjet Masai selu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračne luke
 • organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:

 • zrakoplovne pristojbe 3.290 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • jednokrevetna soba na upit
 • viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače za Safari – 30 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja
 • faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour i Jozani Forest (cijene uskoro)

Napomene:

 • obavezno je cijepljenje protiv žute groznice! Preporučuje se i profilaksa protiv malarije; (Za sve informacije potrebno se savjetovati s liječnikom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo; tel.: 01/ 48 63 222)
 • kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Tanzanije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda
 • strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje
 • obavezna viza za Tanzaniju za državljane RH (50 USD – izdaje se na licu mjesta, u zračnoj luci)
 • molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Raspored letova:

 • TK1054  19NOV  ZAGREB ISTANBUL   0910 1315
 • TK 567    19NOV  ISTANBUL KILIMANJARO  2025 0550
 • TK 567    28NOV  ZNANZIBAR ISTANBUL   0445 1345
 • TK1055  28NOV  ISTANBUL ZAGREB   1850 1900

Minimalan broj putnika: 10


Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link!

ŠIFRA: 4687 Zanzibar i Safari  2020 064

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phoneProdaja:
+385 1 7777 980

+385 1 4832 141

Avio odio:
+385 1 4832 143

+385 91 4832141

faceNOVO

 LUNA

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

 HOTELI

Aktualni programi

20.06.  Istra
20.06.  Slavonija i Baranja
21.06.  Bled i Ljubljana
21.06.  Slavonija i Baranja
17.07.  Istanbul
18.07  Colmar
18.07.  Bled i Ljubljana
18.07.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
23.07.  Pariz
24.07.  London
24.07.  Dvorci Bavarske
30.07.  Pariz i London
30.07.  Dolomiti i Alpe
31.07.  Lisabon i tura
01.08.  New York
01.08.  Istanbul
01.08.  London, 5 dana
02.08.  Barcelona, 5 dana
02.08.  Biseri Rusije
02.08.  Irska
04.08.  Amsterdam
04.08.  Ligurska obala
04.08.  Provansa
05.08.  Nizozemsko
 Belgijska tura
06.08.  Prag, avio
13.08.  Pariz
13.08.  St. Peterburg
14.08.  London
14.08.  Lisabon i tura
15.08.  Bled i Ljubljana
15.08  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
20.08.  Pariz
26.08.  Istanbul, 5 dana
27.08.  Aljaska
27.08.  Pariz i London
27.08.  Dvorci Bavarske
27.08.  Dolomiti i Alpe
28.08.  Lisabon i tura
02.09.  Nizozemsko
 Belgijska tura
18.09.  Istanbul
24.09.  St. Peterburg
24.09.  Pariz
24.09.  Prag, bus
25.09.  Atena
25.09.  London
25.09.  Lisabon i tura
 6 dana
26.09.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
28.09.  Lisabon i tura
30.09.  Colmar
02.10.  Jordan i Izrael
05.10.  Apulia i Basilicata
05.10.  New York
06.10.  Provansa
07.10.  Berlin
07.10.  Kapadokaija
 i Istanbul
08.10.  Pariz
08.10.  Dublin
08.10.  Prag, bus
08.10.  Vijetnam i Bali
09.10.  Amsterdam
09.10.  Makedonija i Grčka
14.10.  Andaluzija
15.10.  Azurna obala
16.10.  Dvorci Bavarske
16.10.  Lisabon i tura
16.10.  London
17.10.  Dubai
19.10.  Lisabon i tura,
 6 dana
19.10.  Lisabon i tura
23.10.  Rim
24.10.  New York
28.10.  Jordan i Izrael
30.10.  London
05.11.  Amsterdam
10.11.  Vijetnam krstarenje
14.11.  Madeira
14.11.  Maroko
14.11.  Istanbul, 5 dana
19.11.  Jordan i Izrael

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: