Mondotravel

1 dana

05.08.2020.

Slovenija, Soča

Europska putovanja

Europska putovanja autobusom

Naša preporuka

Autobusom - Naša preporuka

Upoznajmo Sloveniju

Slovenija, Dolina Soče

od 170 kn

O putovanju:

Kada:

05.08.2020.

Koliko:

1 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

autobusom iz Zagreba, jednodnevni izlet

ZAGREB-TOLMINSKA KORITA-NP TRIGLAV-KOBARID-IZVOR SOČE-BOVEC-ZAGREB

Polazak autobusa u 6:00 sati s dogovorenog mjesta. Vožnja kroz Sloveniju do gradića Zatolmin te nastavak do Tolminskih korita, mjesto gdje se spajaju korita Rijeka Tolminka i Zadalščica. Korita su ujedno i najniža ulazna točka u NP Triglav. Ono što je najupečatljivije u ovom parku su kristalno plava boja rijeka, zelena mahovina i sive stijene zbog čega ćete se osjećati  kao da ste na nekom drugom planetu. Na ulazu započinje razgled s lokalnim vodičem koji će vas upoznati sa ljepotama ušća korita Rijeka, Danteovom  jamom i ostalim čarima Tolminske klisure. Nakon ca 2 h lagane šetnje povratak i nastavak putovanja  u smjeru Kobarida, gradića u kojem su se odigrale neke od najstrašnijih bitaka Prvog svjetskog rata. Šetnja gradom i mogućnost posjete Kobaridskom muzeju. Ukoliko ste ljubitelj gastronomije u Kobaridu se nalazi Hiša Franko u kojem kuha glavni ženski chef koja je 2017. osvojila titulu najboljeg ženskog chefa na svijetu. Slijedi nastavak putovnja prema Bovcu uz kratko stajanje kod slapa Boka, jednom od najvećih i najljepših slapova u Europi (144 m visine). Nastavak putovanja prema izvoru rijeke Soče i dolazak do Koče pri izvoru Soče (886 m) koja je smještena na početku slikovite doline Zadnje Trente. Slijedi šetnja od ca 10 min po stazi osiguranoj sajlama i klinovima do izvora Soče. Rijeka je duga 137 km te se od svog izvora do ušća naglo spušta u Jadransko more u Tršćanskom zaljevu. Soča je jedna od najljepših europskih rijeka  a u gornjem toku koji je izuzetno čist živi i ugrožena vrsta pastrva glavatica. Slijedi odlazak do Bvca, bajkovitog mjesta ispod skijališta Kanin. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u planinskom zraku. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Opće informacije

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

05.08.2020.

FIRST MINUTE

170 kn

prije 190 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • Prijevoz  turističkim autobusom
  • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • razglede prema programu
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Doplate i popusti:

Doplata:

  • Ulaznica za Tolminska korita + stručno vodstvo: 15 EUR odrasli, 12 EUR djeca 6-14 godina (okvirna cijena, obavezna prijava u ageciji, plaćanje na licu mjesta)
  • Ulaznica za Kobaridski muzej 6 EUR, djeca, student, umirovljenici: 4 EUR (okvirna cijena

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja
  • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Photo & Video

01


2

Slovenija, Soča

Slovenija, Soča

Slovenija, Soča

Slovenija

Slovenija

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter