New York - Boston, studijsko putovanje

New York Times Square  new york - manhattan  boston

Termin putovanja: 30.4.-10.5.2018.

Program putovanja:

ALGEBRA I MONDO TRAVEL
POZIVAJU VAS NA STUDIJSKO PUTOVANJE

Poštovane kolegice i kolege apsolventi, MBA studenti, članovi alumni zajednice, nastavnici i suradnici, izvrsni studenti preddiplomskih i diplomskih studija Visokog učilišta Algebra!
Na samom početku novog semestra, napokon smo dobili potvrdu dugo iščekivanog termina posjeta jednom od najnaprednijih svjetskih sveučilišta – Massachusetts Institute of Technology (MIT, http://www.mit.edu) i njihovom svjetski poznatom istraživačkom centru MIT Media Lab (https://www.media.mit.edu/). Pravila MIT-a za ovakav tip suradnje su iznimno rigorozna, što se pokazalo i tijekom naših pregovora, te je ovo zaista ekskluziva oko koje smo htjeli izgraditi 9-dnevni studijski posjet istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Drugim riječima, nakon uspješno apsolvirane terenske nastave na zapadnoj obali SAD početkom 2016., ove godine vas vodimo u Boston i New York, SAD.

Kada? Ekspedicija polijeće iz Zagreba 30. travnja u 12.35 i vraća se natrag 10. svibnja 2018. u 11:45.

Osim pogleda u bližu i daljnju budućnost digitalnog svijeta, dogovorili smo i posjete institucijama koje već danas kreiraju digitalnu revoluciju naših poslovnih i privatnih života te stoga ovako izgleda trenutno dogovoreni itinerer naše digitalne avanture na istočnoj obali SAD:

 • MIT Media Lab, Boston, gdje nas čeka organizirana i vođena tura po razvojnim laboratorijima i predavanja stručnjaka iz područja tehnologije/poslovanja
 • Facebook Boston centar, u kojem od ove godine radi 650 razvojnih inženjera i business developera
 • HubSpot Headquarter u Bostonu u kojem je izmišljena marketing automatizacija, grana bez koje uskoro neće biti moguće zamisliti digitalna komunikacija s kupcima
 • IBM Watson Research Center na Manhattanu, koji se bavi razvojem najnaprednijeg sustava strojnog učenja i umjetne inteligencije
 • Silicon Alley, East Coast protuteža Silicon Valleyu, tehnološka zajednica u srcu Manhattana, koju sačinjava više od 10.000 start-upova i više od 300.000 zaposlenika
 • Hrvatska tvrtka Five, Brooklyn, NY, koja je svoj američki ured otvorila prije nekoliko godina i uspješno vodi softverske projekte na dva kontinenta
 • …i još nekoliko lokacija koje su pred dogovorom…

Također, mislili smo na kulturu i nezaboravna iskustva koja bismo voljeli da ponesete sa sobom natrag u Hrvatsku te smo predvidjeli i vrijeme za sljedeće organizirane fakultativne aktivnosti, od čega se za utakmice i predstave karte kupuju na licu mjesta:

 • NYC Manhattan Tour – obilazak najznačajnijih lokacija: Times Square, Theater District, Bryant Park, New York Public Library, Grand Central Terminal, Chrysler Building, Rockefeller Center, Radio City Music Hall, St. Patrick’s Cathedral, Empire State Building, Times Square, Central Park, Natural History Museum, Guggenheim, Financial District, Wall Street, World Trade Center, Liberty Island, SoHo, Little Italy, Chinatown…
 • Boston City Walking Tour – Freedom Trail, Old State House to the new State House, Park Street Church, King's Chapel, Old South Meeting House, Old Granary Cemetery, Old City All, First Schoolhouse, Old Corner Bookstore
 • Broadway Show – posjet jednoj od svjetski poznatih predstava poput The Phantom of the Opera, Cats, Wicked, A Bronx Tale, Chicago…
 • NBA utakmica – u ovisnosti o rezultatima redovne sezone, u večernjim satima sugeriramo posjet jednoj od utakmica play-off dijela sezone (Boston Celtics ili New York Knicks)
 • Večernji posjet jazz koncertu, stand-up comedy clubu, nekom od rooftop barova…

Raspored letova i vlakova:

 • 30. travnja 2018: Zagreb – London; 12:35 – 14:05 (British Airways BA849)
 • 30. travnja 2018: London – Boston; 16:55 – 19:35 (British Airways BA203)
 • 3. svibnja 2018: Boston – New York; 11:00 – 14:50 (AMTRAK, termin podložan promjenama)
 • 9. svibnja 2018: New York (JFK) – London; 19:00 – 07:10/+1 dan (British Airways BA174)
 • 10. svibnja 2018: London – Zagreb; 08:25 – 11:45 (British Airways BA848)

Smještaj:

 • 3 noćenja: enVision Boston Longwood, an Ascend Hotel Collection Member 3* (Link)
 • 6 noćenja: AC By Marriot New York, na par koraka od Times Squarea 4* (Link)

Cijene studijskog putovanja*:

 

Iznos**

Mjesečna rata***

Student standard (4-krevetna soba)

11.890,00 kn

1.050,00 Kn

Comfort standard (2-krevetna soba)

15.490,00 Kn

1.350,00 Kn

*Navedene cijene i doplate vrijede isključivo za apsolvente, MBA studente, članove alumni zajednice, nastavnike i suradnike te studente preddiplomskih i diplomskih studija Visokog učilišta Algebra
**Podrazumijeva jednokratnu uplatu putem internetskog bankarstva ili gotovinom u agenciji
***Podrazumijeva uplatu na 12 rata putem kreditne kartice, osnovni iznos se uvećava za 4%

Cijene uključuju:

 • avionske karte s uključenim svim aerodromskim taksama
 • 9 noćenja u hotelima 4* i 3* u Bostonu i New Yorku
 • prijevoz AMTRAK vlakom od Bostona do New Yorka
 • organizirani posjet MIT Media Labu i svim navedenim orgnaizacijama

Cijene ne uključuju:

 • osiguranje od otkaza putovanja
 • putno zdravstveno osiguranje
 • trošak izdavanja US vize
 • trošak prehrane, karata za događanja i muzeje

Vize:

 • Za potrebe putovanja u Sjedinjene Američke Države neophodno je ishoditi valjanu vizu, koju izdaje veleposlanstvo SAD u Zagrebu. S obzirom da znamo da je i ovaj rok kratak, započeli smo razgovore s konzularnim odjelom veleposlanstva kako bismo pokušali ishoditi jednostavniji i brži način izdavanja viza. Za ovo studijsko putovanje izdat ćemo vam i pismo namjere za ovaj specifični program koji provodimo.

VAŽNO!
U ovom trenutku imamo odobreno samo 20 mjesta na ovom putovanju i iz tog razloga savjetujemo vam da svoje mjesto na putovanju osigurate čim prije na sljedeći način:
1.  Stupite u kontakt sa zainteresiranim kolegicama i kolegama kako biste odmah mogli definirati s kime ćete dijeliti sobu. Ukoliko niste u mogućnosti sami definirati suputnike, nema veze – ispunite obrazac pa ćemo vas mi nastojati spojiti s drugima.
2.  Ispunite obrazac na Google Formama (https://docs.google.com/forms/d/1Uiqi6pWU5flU9EVQLX7fjR7R1mM8-kk70NilM31NpG0/edit?usp=sharing), kako bismo imali uvid u stanje putnika i mogli vam pravovremeno pomoći, ali i kako bismo znali što vam je još potrebno.
3.  Ukoliko imate važeću vizu, obratite se turističkoj agenciji koja nas prati u organizaciji i regulirajte troškove putovanja do 19. ožujka 2018.
4.  Ukoliko nemate vizu, molimo vas da čim prije popunite prijavne obrasce na stranicama konzularnog sustava, obavite proceduru za izdavanje vize (pojašnjenje u nastavku) i odmah nakon završenog razgovora u veleposlanstvu regulirate troškove putovanja do 26. ožujka 2018. jer ćete već nakon razgovora znati je li vam odobrena viza. Prema trenutno dostupnim informacijama termin za intervju se čeka jedan kalendarski dan što će biti dovoljno.

Svjesni smo da je vremenski rok za odluku prilično kratak, što je posljedica nemogućnosti utjecaja na management MIT-a, s kojim smo započeli pregovore prije sedam mjeseci. Također, u potpunosti nam je jasno da su se od početka dogovora ponešto izmijenili termini rokova tako da se ovo studijsko putovanje poklopilo s proljetnim međuispitima. Iz tog razloga, obavještavamo studente preddiplomskih i diplomskih studija da odluku o sudjelovanju donose isključivo na vlastitu odgovornost jer se neće organizirati posebni međuispiti za sudionike ovog fakultativnog studijskog putovanja.

Procedura izdavanja Business & Tourism vize (Temporary Visitor, B1/B2) se sastoji od nekoliko koraka:
1. Prikupljanje dokumentacije koja može pomoći lakšem izdavanju vize: itinere putovanja i adrese hotela u kojima ćete boraviti, važeća putovnica koja ne ističe minimalno 6 mjeseci nakon planiranog povratka u Hrvatsku, potvrda o zaposlenju i plaći, ako nemate izvora prihoda – potvrda o stanju na računu koji je dovoljan za komotan boravak tijekom putovanja, vlasničkim udjelima u poduzećima, članovima obitelji u Hrvatskoj, imovini, kreditima, itd… (pogledati na https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/ds-160-online-nonimmigrant-visa-application/ds-160-faqs.html)
2. Fotografiranje za US vizu (moguće je to napraviti i samostalno po pravilima navedenim na web stranicama konzularnih poslova USA)
3. Popunjavanje on-line obrasca na stranicama US konzularnog sustava https://ceac.state.gov/genniv/
4. Odabir slobodnog termina za tzv. „Visa Interview" s konzulom (koliko se može vidjeti u sustavu, ovih dana je moguće dobiti termin čak i za jedan radni dan nakon kompletiranja obrasca - https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html)
5. Uplata naknade za izdavanje vize (160,00 USD za vizu koja se u pravilu izdaje na 5-10 godina)
6. Razgovor s konzulom u veleposlanstvu u Zagrebu i zatvaranje procesa. U ovom zadnjem koraku predajete putovnicu i ukoliko je sve u redu, dobivate informaciju kada možete podići putovnicu ili želite li dostavu na kućnu adresu.

Izdavanje vize u praksi traje i kraće od 30 dana, iako administrativna pravila govore da maksimalnih 60 dana.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, molim vas da čim prije kontaktirate Algebru:

 • Algebra Centar karijera, Martina Matejić
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 • +385 1 2222 180; +385 95 9090 660

ili se obratite direktno putničkoj agenciji:

 • Mondo Travel, Teslina 14, Zagreb
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 • +385 1 7777 980; +385 1 4832 143; +385 1 4832 141; +385 91 4832141

 

ŠIFRA: New York - Boston, studijsko putovanje 2018 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phoneProdaja:
+385 1 7777 980

+385 1 4832 141

Avio odio:
+385 1 4832 143

+385 91 4832141

faceNOVO

 LUNA

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

 HOTELI

Aktualni programi

20.06.  Istra
20.06.  Slavonija i Baranja
21.06.  Bled i Ljubljana
21.06.  Slavonija i Baranja
17.07.  Istanbul
18.07  Colmar
18.07.  Bled i Ljubljana
18.07.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
23.07.  Pariz
24.07.  London
24.07.  Dvorci Bavarske
30.07.  Pariz i London
30.07.  Dolomiti i Alpe
31.07.  Lisabon i tura
01.08.  New York
01.08.  Istanbul
01.08.  London, 5 dana
02.08.  Barcelona, 5 dana
02.08.  Biseri Rusije
02.08.  Irska
04.08.  Amsterdam
04.08.  Ligurska obala
04.08.  Provansa
05.08.  Nizozemsko
 Belgijska tura
06.08.  Prag, avio
13.08.  Pariz
13.08.  St. Peterburg
14.08.  London
14.08.  Lisabon i tura
15.08.  Bled i Ljubljana
15.08  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
20.08.  Pariz
26.08.  Istanbul, 5 dana
27.08.  Aljaska
27.08.  Pariz i London
27.08.  Dvorci Bavarske
27.08.  Dolomiti i Alpe
28.08.  Lisabon i tura
02.09.  Nizozemsko
 Belgijska tura
18.09.  Istanbul
24.09.  St. Peterburg
24.09.  Pariz
24.09.  Prag, bus
25.09.  Atena
25.09.  London
25.09.  Lisabon i tura
 6 dana
26.09.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
28.09.  Lisabon i tura
30.09.  Colmar
02.10.  Jordan i Izrael
05.10.  Apulia i Basilicata
05.10.  New York
06.10.  Provansa
07.10.  Berlin
07.10.  Kapadokaija
 i Istanbul
08.10.  Pariz
08.10.  Dublin
08.10.  Prag, bus
08.10.  Vijetnam i Bali
09.10.  Amsterdam
09.10.  Makedonija i Grčka
14.10.  Andaluzija
15.10.  Azurna obala
16.10.  Dvorci Bavarske
16.10.  Lisabon i tura
16.10.  London
17.10.  Dubai
19.10.  Lisabon i tura,
 6 dana
19.10.  Lisabon i tura
23.10.  Rim
24.10.  New York
28.10.  Jordan i Izrael
30.10.  London
05.11.  Amsterdam
10.11.  Vijetnam krstarenje
14.11.  Madeira
14.11.  Maroko
14.11.  Istanbul, 5 dana
19.11.  Jordan i Izrael

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: