New York - Boston, studijsko putovanje

New York Times Square  new york - manhattan  boston

Termin putovanja: 30.4.-10.5.2018.

Program putovanja:

ALGEBRA I MONDO TRAVEL
POZIVAJU VAS NA STUDIJSKO PUTOVANJE

Poštovane kolegice i kolege apsolventi, MBA studenti, članovi alumni zajednice, nastavnici i suradnici, izvrsni studenti preddiplomskih i diplomskih studija Visokog učilišta Algebra!
Na samom početku novog semestra, napokon smo dobili potvrdu dugo iščekivanog termina posjeta jednom od najnaprednijih svjetskih sveučilišta – Massachusetts Institute of Technology (MIT, http://www.mit.edu) i njihovom svjetski poznatom istraživačkom centru MIT Media Lab (https://www.media.mit.edu/). Pravila MIT-a za ovakav tip suradnje su iznimno rigorozna, što se pokazalo i tijekom naših pregovora, te je ovo zaista ekskluziva oko koje smo htjeli izgraditi 9-dnevni studijski posjet istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Drugim riječima, nakon uspješno apsolvirane terenske nastave na zapadnoj obali SAD početkom 2016., ove godine vas vodimo u Boston i New York, SAD.

Kada? Ekspedicija polijeće iz Zagreba 30. travnja u 12.35 i vraća se natrag 10. svibnja 2018. u 11:45.

Osim pogleda u bližu i daljnju budućnost digitalnog svijeta, dogovorili smo i posjete institucijama koje već danas kreiraju digitalnu revoluciju naših poslovnih i privatnih života te stoga ovako izgleda trenutno dogovoreni itinerer naše digitalne avanture na istočnoj obali SAD:

 • MIT Media Lab, Boston, gdje nas čeka organizirana i vođena tura po razvojnim laboratorijima i predavanja stručnjaka iz područja tehnologije/poslovanja
 • Facebook Boston centar, u kojem od ove godine radi 650 razvojnih inženjera i business developera
 • HubSpot Headquarter u Bostonu u kojem je izmišljena marketing automatizacija, grana bez koje uskoro neće biti moguće zamisliti digitalna komunikacija s kupcima
 • IBM Watson Research Center na Manhattanu, koji se bavi razvojem najnaprednijeg sustava strojnog učenja i umjetne inteligencije
 • Silicon Alley, East Coast protuteža Silicon Valleyu, tehnološka zajednica u srcu Manhattana, koju sačinjava više od 10.000 start-upova i više od 300.000 zaposlenika
 • Hrvatska tvrtka Five, Brooklyn, NY, koja je svoj američki ured otvorila prije nekoliko godina i uspješno vodi softverske projekte na dva kontinenta
 • …i još nekoliko lokacija koje su pred dogovorom…

Također, mislili smo na kulturu i nezaboravna iskustva koja bismo voljeli da ponesete sa sobom natrag u Hrvatsku te smo predvidjeli i vrijeme za sljedeće organizirane fakultativne aktivnosti, od čega se za utakmice i predstave karte kupuju na licu mjesta:

 • NYC Manhattan Tour – obilazak najznačajnijih lokacija: Times Square, Theater District, Bryant Park, New York Public Library, Grand Central Terminal, Chrysler Building, Rockefeller Center, Radio City Music Hall, St. Patrick’s Cathedral, Empire State Building, Times Square, Central Park, Natural History Museum, Guggenheim, Financial District, Wall Street, World Trade Center, Liberty Island, SoHo, Little Italy, Chinatown…
 • Boston City Walking Tour – Freedom Trail, Old State House to the new State House, Park Street Church, King's Chapel, Old South Meeting House, Old Granary Cemetery, Old City All, First Schoolhouse, Old Corner Bookstore
 • Broadway Show – posjet jednoj od svjetski poznatih predstava poput The Phantom of the Opera, Cats, Wicked, A Bronx Tale, Chicago…
 • NBA utakmica – u ovisnosti o rezultatima redovne sezone, u večernjim satima sugeriramo posjet jednoj od utakmica play-off dijela sezone (Boston Celtics ili New York Knicks)
 • Večernji posjet jazz koncertu, stand-up comedy clubu, nekom od rooftop barova…

Raspored letova i vlakova:

 • 30. travnja 2018: Zagreb – London; 12:35 – 14:05 (British Airways BA849)
 • 30. travnja 2018: London – Boston; 16:55 – 19:35 (British Airways BA203)
 • 3. svibnja 2018: Boston – New York; 11:00 – 14:50 (AMTRAK, termin podložan promjenama)
 • 9. svibnja 2018: New York (JFK) – London; 19:00 – 07:10/+1 dan (British Airways BA174)
 • 10. svibnja 2018: London – Zagreb; 08:25 – 11:45 (British Airways BA848)

Smještaj:

 • 3 noćenja: enVision Boston Longwood, an Ascend Hotel Collection Member 3* (Link)
 • 6 noćenja: AC By Marriot New York, na par koraka od Times Squarea 4* (Link)

Cijene studijskog putovanja*:

 

Iznos**

Mjesečna rata***

Student standard (4-krevetna soba)

11.890,00 kn

1.050,00 Kn

Comfort standard (2-krevetna soba)

15.490,00 Kn

1.350,00 Kn

*Navedene cijene i doplate vrijede isključivo za apsolvente, MBA studente, članove alumni zajednice, nastavnike i suradnike te studente preddiplomskih i diplomskih studija Visokog učilišta Algebra
**Podrazumijeva jednokratnu uplatu putem internetskog bankarstva ili gotovinom u agenciji
***Podrazumijeva uplatu na 12 rata putem kreditne kartice, osnovni iznos se uvećava za 4%

Cijene uključuju:

 • avionske karte s uključenim svim aerodromskim taksama
 • 9 noćenja u hotelima 4* i 3* u Bostonu i New Yorku
 • prijevoz AMTRAK vlakom od Bostona do New Yorka
 • organizirani posjet MIT Media Labu i svim navedenim orgnaizacijama

Cijene ne uključuju:

 • osiguranje od otkaza putovanja
 • putno zdravstveno osiguranje
 • trošak izdavanja US vize
 • trošak prehrane, karata za događanja i muzeje

Vize:

 • Za potrebe putovanja u Sjedinjene Američke Države neophodno je ishoditi valjanu vizu, koju izdaje veleposlanstvo SAD u Zagrebu. S obzirom da znamo da je i ovaj rok kratak, započeli smo razgovore s konzularnim odjelom veleposlanstva kako bismo pokušali ishoditi jednostavniji i brži način izdavanja viza. Za ovo studijsko putovanje izdat ćemo vam i pismo namjere za ovaj specifični program koji provodimo.

VAŽNO!
U ovom trenutku imamo odobreno samo 20 mjesta na ovom putovanju i iz tog razloga savjetujemo vam da svoje mjesto na putovanju osigurate čim prije na sljedeći način:
1.  Stupite u kontakt sa zainteresiranim kolegicama i kolegama kako biste odmah mogli definirati s kime ćete dijeliti sobu. Ukoliko niste u mogućnosti sami definirati suputnike, nema veze – ispunite obrazac pa ćemo vas mi nastojati spojiti s drugima.
2.  Ispunite obrazac na Google Formama (https://docs.google.com/forms/d/1Uiqi6pWU5flU9EVQLX7fjR7R1mM8-kk70NilM31NpG0/edit?usp=sharing), kako bismo imali uvid u stanje putnika i mogli vam pravovremeno pomoći, ali i kako bismo znali što vam je još potrebno.
3.  Ukoliko imate važeću vizu, obratite se turističkoj agenciji koja nas prati u organizaciji i regulirajte troškove putovanja do 19. ožujka 2018.
4.  Ukoliko nemate vizu, molimo vas da čim prije popunite prijavne obrasce na stranicama konzularnog sustava, obavite proceduru za izdavanje vize (pojašnjenje u nastavku) i odmah nakon završenog razgovora u veleposlanstvu regulirate troškove putovanja do 26. ožujka 2018. jer ćete već nakon razgovora znati je li vam odobrena viza. Prema trenutno dostupnim informacijama termin za intervju se čeka jedan kalendarski dan što će biti dovoljno.

Svjesni smo da je vremenski rok za odluku prilično kratak, što je posljedica nemogućnosti utjecaja na management MIT-a, s kojim smo započeli pregovore prije sedam mjeseci. Također, u potpunosti nam je jasno da su se od početka dogovora ponešto izmijenili termini rokova tako da se ovo studijsko putovanje poklopilo s proljetnim međuispitima. Iz tog razloga, obavještavamo studente preddiplomskih i diplomskih studija da odluku o sudjelovanju donose isključivo na vlastitu odgovornost jer se neće organizirati posebni međuispiti za sudionike ovog fakultativnog studijskog putovanja.

Procedura izdavanja Business & Tourism vize (Temporary Visitor, B1/B2) se sastoji od nekoliko koraka:
1. Prikupljanje dokumentacije koja može pomoći lakšem izdavanju vize: itinere putovanja i adrese hotela u kojima ćete boraviti, važeća putovnica koja ne ističe minimalno 6 mjeseci nakon planiranog povratka u Hrvatsku, potvrda o zaposlenju i plaći, ako nemate izvora prihoda – potvrda o stanju na računu koji je dovoljan za komotan boravak tijekom putovanja, vlasničkim udjelima u poduzećima, članovima obitelji u Hrvatskoj, imovini, kreditima, itd… (pogledati na https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/ds-160-online-nonimmigrant-visa-application/ds-160-faqs.html)
2. Fotografiranje za US vizu (moguće je to napraviti i samostalno po pravilima navedenim na web stranicama konzularnih poslova USA)
3. Popunjavanje on-line obrasca na stranicama US konzularnog sustava https://ceac.state.gov/genniv/
4. Odabir slobodnog termina za tzv. „Visa Interview" s konzulom (koliko se može vidjeti u sustavu, ovih dana je moguće dobiti termin čak i za jedan radni dan nakon kompletiranja obrasca - https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html)
5. Uplata naknade za izdavanje vize (160,00 USD za vizu koja se u pravilu izdaje na 5-10 godina)
6. Razgovor s konzulom u veleposlanstvu u Zagrebu i zatvaranje procesa. U ovom zadnjem koraku predajete putovnicu i ukoliko je sve u redu, dobivate informaciju kada možete podići putovnicu ili želite li dostavu na kućnu adresu.

Izdavanje vize u praksi traje i kraće od 30 dana, iako administrativna pravila govore da maksimalnih 60 dana.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, molim vas da čim prije kontaktirate Algebru:

 • Algebra Centar karijera, Martina Matejić
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 • +385 1 2222 180; +385 95 9090 660

ili se obratite direktno putničkoj agenciji:

 • Mondo Travel, Teslina 14, Zagreb
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 • +385 1 7777 980; +385 1 4832 143; +385 1 4832 141; +385 91 4832141

 

ŠIFRA: New York - Boston, studijsko putovanje 2018 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 988
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

las vegas

SKI 19

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

zapadna obalaATENA VELIKA adv

BARCA mali desno ADV

Aktualni programi

16.11.  Beč i Bratislava
22.11.  New York
05.12.  Jordan i Izrael
05.12.  Istanbul
05.12.  Pariz
05.12.  Prag, Advent
05.12.  Barcelona
06.12.  Alto Adige, Advent
06.12.  Salzburg, 3 dana
07.12.  Atena, Advent
07.12.  Austrijska jezera
07.12.  Beč i Bratislava
07.12.  Salzburg i jezera
07.12.  Venecija i Verona
12.12.  Amsterdam
12.12.  Pariz, Advent
12.12.  Prag, Advent
12.12.  Pariz i London
13.12.  Alto Adige
13.12.  Belgija
13.12.  Dubai
13.12.  London
13.12.  Prijestolnice
 Dunava
13.12.  Salzburg, 3 dana
14.12.  Bled, Advent
14.12.  Beč i Bratislava
14.12.  Budimpešta
14.12.  Madrid
14.12.  Salzburg i jezera
14.12.  Venecija i Verona
19.12.  Prag Advent
19.12.  Rim, avio
20.12.  Alto Adige
21.12.  Salzburg i jezera
21.12.  Venecija i Verona
27.12.  Dubai,Nova godina
28.12.  Berlin
28.12.  Čarobni jug Italije
28.12.  Dubai,Nova godina
28.12.  London
28.12.  Pariz, bus
28.12.  Rim, bus
29.12.  Azurna obala
29.12.  Barcelona
29.12.  Budva i Dubrovnik
29.12.  Irska, Nova godina
29.12.  Kopenhagen
29.12.  Kina, Nova godina
29.12.  Malta
29.12.  Poljska tura
29.12.  Prag
29.12.  Vijetnam
 
i Kambodza
30.12.  Atena
30.12.  Amsterdam
30.12.  Beograd
30.12.  Beograd, Abba 4*
30.12.  Istanbul
30.12.  Milano
30.12.  Makedonija, avio
30.12.  New York
30.12.  Pariz, avio
30.12.  Sarajevo, 5*
30.12.  Sarajevo
30.12.  Las Vegas
31.12.  Kuba
02.01.  Jordan i Izrael
07.01.  Miami i krstarenje
07.01.  New York
09.01.  Pariz i London
10.01.  London
11.01.  Madrid
16.01.  Kuba
28.01.  Kuba
08.02.  Maroko
08.02.  SAD - Velika tura
 Zapadnom obalom
12.02.  Šri Lanka
20.02.  Vijetnam
 
i Kambodža
11.04.  Bali
03.05.  Istanbul krstarenje
19.06.  SAD, Route 66

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: