FDI 2012, Svjetski kongres stomatologa - Kina, Kambodža i Laos

Hong_Kong_2

CambodiaLaos

 

 

 

 

Termin putovanja:

Program putovanja:

1. dan - ZAGREB – FRANKFURT – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso u 15.30. sati, prijava za let za Frankfurt. Polet zrakoplova Croatia Airlines za Frankfurt u 17.55 sati s dolaskom u 19.30 sati. Nastavak putovanja zrakoplovom Emirates-a za Dubai u 22.20. sati. Noćni let, obroci u zrakoplovu.

2. dan - DUBAI – HONG KONG

Predviđeno slijetanje u Dubai u 06.40 sati, lokalno vrijeme. Nastavak putovanja za Hong Kong u 10.05 sati s predviđenim slijetanjem u 21.50 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Noćenje.

3. dan - HONG KONG

Nakon doručka, odlazak na razgled grada, kojeg često nazivaju mjesto gdje “istok susreće – zapad “ što je odraz kulturne mješavine kineskih korijena i utjecaja britanske kulture. Posjet Repulse Bay-u sa prelijepom plažom i starim kineskim hramovima, uspon na Vrh Victoria odakle se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Slijedi vožnja brodićem starom lukom u području Aberdeen. Slobodno za ručak.

Nakon razgleda grada, povratak u hotel. Kratki odmor. Po želji, organizirani odlazak autobusom u“ Hong Kong Convention & Exhibition Centre “(HKCEC). Prijava za “ Svjetski kongres stomatologa“ te prisustovanje svečanom otvorenju. Nakon završetka ceremonije, autobusni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - HONG KONG

Doručak. Dan za vlastito otkrivanje grada, posebno poluotoka Kowloon ili sudjelovanje na kongresu.

Mogućnost ( uz nadoplatu ) odlaska u Makao koji se sastoji od poluotoka i dva otoka.

Makao je u svijetu posebno poznat po turizmu i kockanju kao i po razvijenoj tekstilnoj i elektroničkoj industriji te bankarstvu. Makaom je upravljao Portugal sve do 1999. godine, kada je nadležnost prepuštena Kini. Ovo je bila najstarija europska kolonija u Kini. Unutar NR Kine Makao uživa veliku autonomiju koja je zajamčena po principu “jedna država – dva sustava ”. Povratak u hotel. Noćenje

5. dan - HONG KONG – PHNOM PENH

Nakon doručka, slobodno do transfera za zračnu luku. Polet zrakoplova za Phnom Penh u 14.30 sati s predviđenim slijetanjem u 16.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i dobivanja vize, doček od stane lokalnog agenta. Transfer do hotela. Smještaj. Odlazak na večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - PHNOM PENH – SIEM REAP

Nakon doručka, odlazak na razgled glavnog grada Kambodže nastalog u 14.stoljeću koji je prijestolnica od 1867. godine. Grad se smjestio na utoku rijeke Sap u Mekong. Razgled sa “ cycle rickshaw- om “ – vrstom rikše , najpoznatijom vrstom transporta u tom dijelu Azije.

Posjet Wat Phnom hramu koji se nalazi na sjevernom rubu grada. Originalni hram datira iz 1372 godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom. Odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu.

Posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebnih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjet Nacionalnom muzeju Kambodže,najvećem povjesnom i arheološkom muzeju zemlje, sagrađenom u kmerskom stilu 1917. godine . Transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova za Siem Reap u 16.00 sati s predviđenim dolaskom u 16.45 sati. Transfer do hotela. Smještaj i slobodno do odlaska na večeru. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan - SIEM REAP

Doručak. Odlazak do Angkor Thoma - Velikog grada (na kmerskom), posljednjeg i najdugovječnijeg glavnog grada Kmerskog Carstva. 1992. godine upisani u Unescov popis mjesta svjetske baštine. Grad je opasan zidinama visokim 6 metara i dugačkim 12 kilometara. Terasa utvrđenog grada ukrašena je reljefima slonova jer su u Kambodži slonovi simbol snage i mudrosti te glavne transportne životinje u zemlji. U središtu Angkor Thoma nalazi se hram Bayon koji je ukrašen s 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha.Nedaleko Angkor Thoma u divljini džungle skriva se hram Ta Prohm iz 13. stoljeća. Svoju popularnost je stekao kao originalni ambijent za snimanje filma “Tomb Raider “ s Angelinom Jolie kao Larom Croft. Poslije podne, odlazak do veličanstvenog “ grada hramova “ - Angkor Wat, remek djela kmerske arhitekutre – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Razgled tuk tuk vozilima ovog veličanstvenog kompleksa hramova, jednog od sedam svjetskih čuda pronađenih u skrivenim predjelima prašume 1860. godine. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se i na državnoj zastavi. Fakultativno, (uz nadoplatu cca 25 usd – na licu mjesta ) u predvečerje vožnja balonom iznad Angkor Wata, odakle se pruža nezaboravan pogled na Angkor Wat, Phnom Bakheng i West Baray i okolicu. Odlazak na večeru. Večera. Povratak u hotel. Noćenje

8. dan - SIEM REAP

Doručak. Odlazak na vožnju po jezeru Tonle Sap, gdje ćete se upoznati sa životom na jezeru. Tonle Sap je u sjevernoistočnoj Aziji najveće jezero čija veličina ovisi o sezoni. U suhoj sezoni njegova površina je 2.500 kvadratna kilometra, a u kišnoj je četiri puta veća – oko 10.000 kvadratnih kilometara. Vožnja čamcima do plutajećeg sela Kampong Phuck gdje ćete se upoznati sa životom na vodi, lokalnim stanovnicima i njhovim domovima - dašćarama na vodi. Poslije podne, odlazak u posjet Roluos hramovima koji su nastali u periodu 8. i 9. stoljeća.Tri su glavna hrama : Bakong, Lolei i Preah Ko. Smješteni su u drevnom centru kmerske civilizacije – poznat kao Harihalaraya. Preah Ko jedan je od najstarijih hramova, smješten između hramova Bakong i Lolei, datira iz 9. stoljeća, posvećen je Shivi i hram je gdje su pokopani članovi kraljevske obitelji – kralja Jayavarmana II. U pagodi u blizini, održat će se privatna ceremonija gdje će Vam budistički svećenici dati blagoslov - za Vaše zdravlje, sreću i sretan povratak kući.Na povratku za Siem Reap, vožnja prekrasnim krajolikom i usputno stajanje u tipičnom kambodžanskom selu gdje ćete se voziti bikovom zapregom i uživati u tamošnjoj prirodi. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - SIEM REAP – PAKSE

Nakon doručka, transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova za Pakse u 10.05 sati s predviđenim slijetanjem u 11.05 sati, lokalno vrijeme. Po dolasku u glavni grad južnog Laosa, nakona obavljanja carinskih formalnosti i dobivanja vize, odlazak u hotel. Smještaj. Odlazak istočno od grada na Boloven Plateu s mnoštvom plantaža kave i čaja kao i prelijepim slapovima. Posjet Tad Lo, Tad Yuang i Tad Fane slapovima koj Vas neće ostaviti ravnodušnim kao i priroda oko njih. Na povratku u Pakse, posjet plantaži kave. Kava koja se uzgaja na tim plantažama je svjetski poznata i poneki ju zovu i “Champagne of coffee “. Laoska kava se uzgaja ekskluzivno na području Boloven Palteau- a i uzgajanjem se bave stanovnici okolnih 250 sela. Povratak u Pakse. Večera. Noćenje.

10. dan - PAKSE – LUANG PRABANG

Nakon doručka, odlazak do Wat Phou-a u provinciji Champassak koji se nalazi samo 6 kilometara od rijeke Mekong u podnožju planine Fu Kao. Ruševine ovog budističkog kmerskog kompleksa, datiraju iz perioda 11.- 13. stoljeća, iako je na ovom mjestu bio hram već u 5. stoljeću. Centralni hram sa svetištem je budističko središte za cijelu regiju, a od 2000. godine je i pod Uneskovom zaštitom.

Na povratku za Pakse, posjet Ban Nong Boun – selu poznatom po drvorezima svojih mještana. Transfer za zračnu luku. Let za Luang Prabang u 16.30. sati s predviđenim slijetanjem u 18.10. sati. Po dolasku u glavni grad istoimene provincije u središtu sjevernog Laosa, transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

11. dan - LUANG PRABANG

Po želji, u ranim jutarnjim satima odlazak na ceremoniju darivanja budističkih monaha. Vožnja tuk tuk-om do Vat Nong-a gdje će monasi i njihovi učenici od vjernika dobivati milodare u obliku hrane. Ceremonija je sastavni dio kulture naroda Laosa i nezaboravan je prizor. Nakon ceremonije, odlazak do tržnice koja se nalazi u blizini kraljevske palače gdje ćete se upoznati sa raznovrsnim sastojcima koji se svakodnevno koriste u pripremi raznih nacionalnih jela kao što su rambutan, chilli, zmije, cvijet banane i mnogi drugi.

Nakon posjeta tržnici, povratak u hotel na doručak. Nakon doručka posjet kraljevskoj palači gdje se danas nalazi Nacionalni muzej sa zlatnom statuom “Pra Bang” koja je ponos Luang Prabanga te duhovni i nacionalni simbol Laosa. Posjet Vat Mai and Vat Sene - dva hrama koja se nalaze u blizini gdje ćete se pobliže upoznati sa svakodnevnim životom budističkih monaha.Nastavak vožnje do Centra za tradicionalnu umjetnost i etnologiju i upoznavanje s bogatstvom i raznolikošću etničkih manjina. Nakon razgleda centra,vožnja do Ock Pop Tock-a gdje slijedi upoznavanje sa tradicionalnim tehnikama tkanja svile. U poslijepodnevnim satima posjet hramu Wat Xieng Thong koji se nalazi uz Mekong. Nakon posjeta hramu, povratak u hotel. Večera . Noćenje.

12. dan - LUANG PRABANG

Nakon doručka, vožnja do slapova Kuang Si koji se nalaze nedaleko od Luang Prabanga. Vožnja uz prekrasne rižine terase, brežuljke i mala sela. U jednom ćemo se i zaustaviti i posjetiti tipičnu laosku zajednicu te se upoznati sa njihovom kulturom i običajima koji se stoljećima nisu mijenjali.

Nakon posjeta selu, dolazimo do slapova Kuang Si gdje ćete moči uživati u prekrasnoj prirodi ili ukoliko želite i zaplivati. Avanturisti će se moći uspeti do vrha slapova odakle se pruža prekrasan pogled.U poslijepodnevnim satima vožnja tuk tuk-om do Wat Ahama i Wat Visouna. Uspon stepenicama (328 stepenica) do vrha Phou Si-a odakle se pruža prekrasan pogled na veliki Mekong, mjesta u dolini kao i predivne susjedne planine u vrijeme zalaska sunca. Prije odlaska na večeru, posjet večernjoj tržnici – Hmong Night Market. Odlazak na večeru i sudjelovanje u tradicionalnoj ceremoniji Baci koja je duboko ukorijenjena u kulturu lokalnog stanovništva i koja se održava prilikom nekog posebnog slavlja ili nekog velikog životnog događaja. Ovom spiritualnom ceremonijom oprostit ćete se od Luang Prabanga. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan - LUANG PRABANG – BANGKOK – DUBAI

Doručak. Transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova Bangkok Airways za Bangkok u 12.10. sati s predviđenim dolaskom u 14.15 sati po lokalnom vremenu. Zrakoplovom Emirates- a, nastavak putovanja za Dubai u 21.20. sati. Noćni let, obroci u zrakoplovu.

14. dan - DUBAI – FRANKFURT – ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Dubai u 00.30. sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja zrakoplovom Emirates-a u 03.20. sati s predviđenim dolaskom u Frankfurt u 08.35.sati, lokalno vrijeme. Nastavak putovanja za Zagreb u 10.05 s predviđenim slijetanjem u 11.30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • obroke prema programu - u Hong Kongu- doručak u Kambodži i Laosu - polupansion
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • transfere, razglede i izlete predviđene u programu
 • pratitelja iz Zagreba
 • lokalnog vodiča
 • vize za Kambodžu i Laos
 • jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 2.800 kn ( podložno promjeni )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.980 kn
 • dodatne programe
 • dodatno zdravstveno osiguranje
 • ostale obroke i usluge koje nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage
 
 
 

 

ŠIFRA ARANŽMANA: 1422 FDI2012002

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phoneProdaja:
+385 1 7777 980

+385 1 4832 141

Avio odio:
+385 1 4832 143

+385 91 4832141

faceNOVO

 LUNA

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

 HOTELI

Aktualni programi

UPOZNAJMO HRVATSKU
13.06.  NP Krka - Šibenik
20.06.  Istra
20.06.  NP Paklenica
20.06.  Slavonija i Baranja
21.06.  Bled i Ljubljana
21.06.  Slavonija i Baranja
22.06.  Slovenija, Velika
 Planina
27.06.  Velebit i Lika
27.06.  Kornati
02.07.  Crna Gora
17.07.  Istanbul
18.07  Colmar
18.07.  Bled i Ljubljana
18.07.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
18.07.  Velebit i Lika
23.07.  Kopenhagen
23.07.  Pariz
24.07.  London
24.07.  Dvorci Bavarske
25.07.  NP Paklenica
25.07.  Slo, Velika Planina
30.07.  Pariz i London
30.07.  Dolomiti i Alpe
31.07.  Lisabon i tura
01.08.  Kornati
01.08.  New York
01.08.  Istanbul
01.08.  London, 5 dana
02.08.  Barcelona, 5 dana
02.08.  Biseri Rusije
02.08.  Irska
04.08.  Amsterdam
04.08.  Ligurska obala
04.08.  Provansa
05.08.  Slovenija, Velika
 Planina
05.08.  Nizozemsko
 Belgijska tura
06.08.  Prag, avio
13.08.  Pariz
13.08.  Kopenhagen
13.08.  St. Peterburg
14.08.  London
14.08.  Lisabon i tura
15.08.  Bled i Ljubljana
15.08  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
20.08.  Pariz
22.08. NP Paklenica,
 Zrmanja i Zadar
22.08.  Velebit i Lika
26.08.  Istanbul, 5 dana
27.08.  Aljaska
27.08.  Pariz i London
27.08.  Dvorci Bavarske
27.08.  Dolomiti i Alpe
28.08.  Lisabon i tura
02.09.  Nizozemsko
 Belgijska tura
05.09.  Kornati
18.09.  Istanbul
24.09.  St. Peterburg
24.09.  Pariz
24.09.  Prag, bus
24.09.  Kopenhagen
25.09.  Atena
25.09.  London
25.09.  Lisabon i tura
 6 dana
26.09.  Grčki otoci i Atena
 krstarenje
28.09.  Lisabon i tura
30.09.  Colmar
02.10.  Jordan i Izrael
05.10.  Apulia i Basilicata
05.10.  New York
06.10.  Provansa
07.10.  Berlin
07.10.  Kapadokaija
 i Istanbul
08.10.  Pariz
08.10.  Dublin
08.10.  Prag, bus
08.10.  Vijetnam i Bali
09.10.  Amsterdam
09.10.  Makedonija i Grčka
14.10.  Andaluzija
15.10.  Azurna obala
16.10.  Dvorci Bavarske
16.10.  Lisabon i tura
16.10.  London
17.10.  Dubai
19.10.  Lisabon i tura,
 6 dana
19.10.  Lisabon i tura
23.10.  Rim
24.10.  New York
28.10.  Jordan i Izrael
30.10.  London
05.11.  Amsterdam
10.11.  Vijetnam krstarenje
14.11.  Madeira
14.11.  Maroko
14.11.  Istanbul, 5 dana
19.11.  Jordan i Izrael

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: