FDI 2012, Svjetski kongres stomatologa - Kina, Kambodža i Laos

Hong_Kong_2

CambodiaLaos

 

 

 

 

Termin putovanja:

Program putovanja:

1. dan - ZAGREB – FRANKFURT – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso u 15.30. sati, prijava za let za Frankfurt. Polet zrakoplova Croatia Airlines za Frankfurt u 17.55 sati s dolaskom u 19.30 sati. Nastavak putovanja zrakoplovom Emirates-a za Dubai u 22.20. sati. Noćni let, obroci u zrakoplovu.

2. dan - DUBAI – HONG KONG

Predviđeno slijetanje u Dubai u 06.40 sati, lokalno vrijeme. Nastavak putovanja za Hong Kong u 10.05 sati s predviđenim slijetanjem u 21.50 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Noćenje.

3. dan - HONG KONG

Nakon doručka, odlazak na razgled grada, kojeg često nazivaju mjesto gdje “istok susreće – zapad “ što je odraz kulturne mješavine kineskih korijena i utjecaja britanske kulture. Posjet Repulse Bay-u sa prelijepom plažom i starim kineskim hramovima, uspon na Vrh Victoria odakle se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Slijedi vožnja brodićem starom lukom u području Aberdeen. Slobodno za ručak.

Nakon razgleda grada, povratak u hotel. Kratki odmor. Po želji, organizirani odlazak autobusom u“ Hong Kong Convention & Exhibition Centre “(HKCEC). Prijava za “ Svjetski kongres stomatologa“ te prisustovanje svečanom otvorenju. Nakon završetka ceremonije, autobusni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - HONG KONG

Doručak. Dan za vlastito otkrivanje grada, posebno poluotoka Kowloon ili sudjelovanje na kongresu.

Mogućnost ( uz nadoplatu ) odlaska u Makao koji se sastoji od poluotoka i dva otoka.

Makao je u svijetu posebno poznat po turizmu i kockanju kao i po razvijenoj tekstilnoj i elektroničkoj industriji te bankarstvu. Makaom je upravljao Portugal sve do 1999. godine, kada je nadležnost prepuštena Kini. Ovo je bila najstarija europska kolonija u Kini. Unutar NR Kine Makao uživa veliku autonomiju koja je zajamčena po principu “jedna država – dva sustava ”. Povratak u hotel. Noćenje

5. dan - HONG KONG – PHNOM PENH

Nakon doručka, slobodno do transfera za zračnu luku. Polet zrakoplova za Phnom Penh u 14.30 sati s predviđenim slijetanjem u 16.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i dobivanja vize, doček od stane lokalnog agenta. Transfer do hotela. Smještaj. Odlazak na večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - PHNOM PENH – SIEM REAP

Nakon doručka, odlazak na razgled glavnog grada Kambodže nastalog u 14.stoljeću koji je prijestolnica od 1867. godine. Grad se smjestio na utoku rijeke Sap u Mekong. Razgled sa “ cycle rickshaw- om “ – vrstom rikše , najpoznatijom vrstom transporta u tom dijelu Azije.

Posjet Wat Phnom hramu koji se nalazi na sjevernom rubu grada. Originalni hram datira iz 1372 godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom. Odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu.

Posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebnih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjet Nacionalnom muzeju Kambodže,najvećem povjesnom i arheološkom muzeju zemlje, sagrađenom u kmerskom stilu 1917. godine . Transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova za Siem Reap u 16.00 sati s predviđenim dolaskom u 16.45 sati. Transfer do hotela. Smještaj i slobodno do odlaska na večeru. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan - SIEM REAP

Doručak. Odlazak do Angkor Thoma - Velikog grada (na kmerskom), posljednjeg i najdugovječnijeg glavnog grada Kmerskog Carstva. 1992. godine upisani u Unescov popis mjesta svjetske baštine. Grad je opasan zidinama visokim 6 metara i dugačkim 12 kilometara. Terasa utvrđenog grada ukrašena je reljefima slonova jer su u Kambodži slonovi simbol snage i mudrosti te glavne transportne životinje u zemlji. U središtu Angkor Thoma nalazi se hram Bayon koji je ukrašen s 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha.Nedaleko Angkor Thoma u divljini džungle skriva se hram Ta Prohm iz 13. stoljeća. Svoju popularnost je stekao kao originalni ambijent za snimanje filma “Tomb Raider “ s Angelinom Jolie kao Larom Croft. Poslije podne, odlazak do veličanstvenog “ grada hramova “ - Angkor Wat, remek djela kmerske arhitekutre – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Razgled tuk tuk vozilima ovog veličanstvenog kompleksa hramova, jednog od sedam svjetskih čuda pronađenih u skrivenim predjelima prašume 1860. godine. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se i na državnoj zastavi. Fakultativno, (uz nadoplatu cca 25 usd – na licu mjesta ) u predvečerje vožnja balonom iznad Angkor Wata, odakle se pruža nezaboravan pogled na Angkor Wat, Phnom Bakheng i West Baray i okolicu. Odlazak na večeru. Večera. Povratak u hotel. Noćenje

8. dan - SIEM REAP

Doručak. Odlazak na vožnju po jezeru Tonle Sap, gdje ćete se upoznati sa životom na jezeru. Tonle Sap je u sjevernoistočnoj Aziji najveće jezero čija veličina ovisi o sezoni. U suhoj sezoni njegova površina je 2.500 kvadratna kilometra, a u kišnoj je četiri puta veća – oko 10.000 kvadratnih kilometara. Vožnja čamcima do plutajećeg sela Kampong Phuck gdje ćete se upoznati sa životom na vodi, lokalnim stanovnicima i njhovim domovima - dašćarama na vodi. Poslije podne, odlazak u posjet Roluos hramovima koji su nastali u periodu 8. i 9. stoljeća.Tri su glavna hrama : Bakong, Lolei i Preah Ko. Smješteni su u drevnom centru kmerske civilizacije – poznat kao Harihalaraya. Preah Ko jedan je od najstarijih hramova, smješten između hramova Bakong i Lolei, datira iz 9. stoljeća, posvećen je Shivi i hram je gdje su pokopani članovi kraljevske obitelji – kralja Jayavarmana II. U pagodi u blizini, održat će se privatna ceremonija gdje će Vam budistički svećenici dati blagoslov - za Vaše zdravlje, sreću i sretan povratak kući.Na povratku za Siem Reap, vožnja prekrasnim krajolikom i usputno stajanje u tipičnom kambodžanskom selu gdje ćete se voziti bikovom zapregom i uživati u tamošnjoj prirodi. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - SIEM REAP – PAKSE

Nakon doručka, transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova za Pakse u 10.05 sati s predviđenim slijetanjem u 11.05 sati, lokalno vrijeme. Po dolasku u glavni grad južnog Laosa, nakona obavljanja carinskih formalnosti i dobivanja vize, odlazak u hotel. Smještaj. Odlazak istočno od grada na Boloven Plateu s mnoštvom plantaža kave i čaja kao i prelijepim slapovima. Posjet Tad Lo, Tad Yuang i Tad Fane slapovima koj Vas neće ostaviti ravnodušnim kao i priroda oko njih. Na povratku u Pakse, posjet plantaži kave. Kava koja se uzgaja na tim plantažama je svjetski poznata i poneki ju zovu i “Champagne of coffee “. Laoska kava se uzgaja ekskluzivno na području Boloven Palteau- a i uzgajanjem se bave stanovnici okolnih 250 sela. Povratak u Pakse. Večera. Noćenje.

10. dan - PAKSE – LUANG PRABANG

Nakon doručka, odlazak do Wat Phou-a u provinciji Champassak koji se nalazi samo 6 kilometara od rijeke Mekong u podnožju planine Fu Kao. Ruševine ovog budističkog kmerskog kompleksa, datiraju iz perioda 11.- 13. stoljeća, iako je na ovom mjestu bio hram već u 5. stoljeću. Centralni hram sa svetištem je budističko središte za cijelu regiju, a od 2000. godine je i pod Uneskovom zaštitom.

Na povratku za Pakse, posjet Ban Nong Boun – selu poznatom po drvorezima svojih mještana. Transfer za zračnu luku. Let za Luang Prabang u 16.30. sati s predviđenim slijetanjem u 18.10. sati. Po dolasku u glavni grad istoimene provincije u središtu sjevernog Laosa, transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

11. dan - LUANG PRABANG

Po želji, u ranim jutarnjim satima odlazak na ceremoniju darivanja budističkih monaha. Vožnja tuk tuk-om do Vat Nong-a gdje će monasi i njihovi učenici od vjernika dobivati milodare u obliku hrane. Ceremonija je sastavni dio kulture naroda Laosa i nezaboravan je prizor. Nakon ceremonije, odlazak do tržnice koja se nalazi u blizini kraljevske palače gdje ćete se upoznati sa raznovrsnim sastojcima koji se svakodnevno koriste u pripremi raznih nacionalnih jela kao što su rambutan, chilli, zmije, cvijet banane i mnogi drugi.

Nakon posjeta tržnici, povratak u hotel na doručak. Nakon doručka posjet kraljevskoj palači gdje se danas nalazi Nacionalni muzej sa zlatnom statuom “Pra Bang” koja je ponos Luang Prabanga te duhovni i nacionalni simbol Laosa. Posjet Vat Mai and Vat Sene - dva hrama koja se nalaze u blizini gdje ćete se pobliže upoznati sa svakodnevnim životom budističkih monaha.Nastavak vožnje do Centra za tradicionalnu umjetnost i etnologiju i upoznavanje s bogatstvom i raznolikošću etničkih manjina. Nakon razgleda centra,vožnja do Ock Pop Tock-a gdje slijedi upoznavanje sa tradicionalnim tehnikama tkanja svile. U poslijepodnevnim satima posjet hramu Wat Xieng Thong koji se nalazi uz Mekong. Nakon posjeta hramu, povratak u hotel. Večera . Noćenje.

12. dan - LUANG PRABANG

Nakon doručka, vožnja do slapova Kuang Si koji se nalaze nedaleko od Luang Prabanga. Vožnja uz prekrasne rižine terase, brežuljke i mala sela. U jednom ćemo se i zaustaviti i posjetiti tipičnu laosku zajednicu te se upoznati sa njihovom kulturom i običajima koji se stoljećima nisu mijenjali.

Nakon posjeta selu, dolazimo do slapova Kuang Si gdje ćete moči uživati u prekrasnoj prirodi ili ukoliko želite i zaplivati. Avanturisti će se moći uspeti do vrha slapova odakle se pruža prekrasan pogled.U poslijepodnevnim satima vožnja tuk tuk-om do Wat Ahama i Wat Visouna. Uspon stepenicama (328 stepenica) do vrha Phou Si-a odakle se pruža prekrasan pogled na veliki Mekong, mjesta u dolini kao i predivne susjedne planine u vrijeme zalaska sunca. Prije odlaska na večeru, posjet večernjoj tržnici – Hmong Night Market. Odlazak na večeru i sudjelovanje u tradicionalnoj ceremoniji Baci koja je duboko ukorijenjena u kulturu lokalnog stanovništva i koja se održava prilikom nekog posebnog slavlja ili nekog velikog životnog događaja. Ovom spiritualnom ceremonijom oprostit ćete se od Luang Prabanga. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan - LUANG PRABANG – BANGKOK – DUBAI

Doručak. Transfer za zračnu luku. Polet zrakoplova Bangkok Airways za Bangkok u 12.10. sati s predviđenim dolaskom u 14.15 sati po lokalnom vremenu. Zrakoplovom Emirates- a, nastavak putovanja za Dubai u 21.20. sati. Noćni let, obroci u zrakoplovu.

14. dan - DUBAI – FRANKFURT – ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Dubai u 00.30. sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja zrakoplovom Emirates-a u 03.20. sati s predviđenim dolaskom u Frankfurt u 08.35.sati, lokalno vrijeme. Nastavak putovanja za Zagreb u 10.05 s predviđenim slijetanjem u 11.30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • obroke prema programu - u Hong Kongu- doručak u Kambodži i Laosu - polupansion
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • transfere, razglede i izlete predviđene u programu
 • pratitelja iz Zagreba
 • lokalnog vodiča
 • vize za Kambodžu i Laos
 • jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 2.800 kn ( podložno promjeni )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.980 kn
 • dodatne programe
 • dodatno zdravstveno osiguranje
 • ostale obroke i usluge koje nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage
 
 
 

 

ŠIFRA ARANŽMANA: 1422 FDI2012002

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 988
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

las vegas

SKI 19

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

zapadna obalapariz ad 19

makedonija desno

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: