Australija

Australija5  Australija1  Australija2

Termin putovanja:

Melbourne – Ayers Rock – Cairns – Veliki koraljni greben – Sydney

Program putovanja:

1. dan - Zagreb - London - Melbourne

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 9.30 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London nastavak leta za Melbourne u 13.05 sati na liniji QF010 (Qantas Airways). Predviđeno trajanje leta cca 22 sata s međuslijetanjem u Dubaiu i obrocima u zrakoplovu.

2. dan - Melbourne

Dolazak u Melbourne predviđen je u 20.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan - Melbourne

Nakon doručka, slijedi odlazak na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda proći ćemo uz poslovni centar Melbournea i Victorian Arts Centra. Posjetit ćemo i botanički vrt i impozantni spomenik sjećanja koji dominira ulicom St.Kilda. Posjetit ćemo Toorak Village, najekskluzivniji dio Melbournea te prekrasne vrtove Fitzroy s prekrasnim drvoredima velikih engleskih brijestova. Posjetit ćemo i jednu od najstarijih kuća u Australiji, Cook's Cottage i pogledati kako je živjela ta australska obitelj u 18.st. i kako je ta koliba sastavljena u Engleskoj postala važan dio bogate povijesti Melbournea. Upoznat ćemo se sa zanimljivim životom kapetana Jamesa Cooka i njegovim zanimljivim putovanjima. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

4. dan - Melbourne

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili odlazak na neki od fakultativnih izleta (uz doplatu). Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu jednom od najimpresivnijih obala u svijetu, „Great Ocean Road“. Slavna „Great Ocean Road“ predstavlja jedan od najfascinantnijih i najraznolikijih obalnih krajolika koje Australija nudi. Čarobna obala će Vas inspirirati dok putujete kroz Torquay - australsku prijestolnicu surfera, slikovita mjesta Lorne i Apollo Bay. Jedna od najznačajnijih atrakcija na ovome putu je 12 Apostola - formacija vapnenačkih stijena što se uzdižu iz mora, a odvojeni su od obale djelovanjem vjetra i valova. Na povratku u Melbourne zaustavljanje u ribarskom mjestu Port Campbell. Ili, predlažemo odlazak na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - Melbourne – Ayers Rock – Nacionalni park Uluru – Kata Tjuta

Doručak u hotelu. Slijedi transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova za Ayers Rock u 9.20 sati s dolaskom u 11.50 sati, transfer do hotela 4* i smještaj. Nacionalni park Uluru zauzima dio golemog prostora središnje Australije. Suhim, ravničarskim krajolikom dominiraju planinski lanac Olgas i monolit Ayers Rock (Uluru). Mjesto je vrlo bitno za povijest Aboridžina, starosjedilaca ovog prostora. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja kroz pustinjske ravnice do 28 masivnih crvenih stijena pod imenom Olgas, poznatom kod starosjedilaca kao “Kata Tjuta”, što znači “gorostasne glave”. Šetnja do klanca Walpa i promatranje neobičnih stjenovitih formacija. U večernjim satima prije povratka u hotel uživat ćemo u pikniku uz čašu pjenušca i prekrasan zalazak sunca. Poslije večere možete uživati u zvukovima prirode i promatranju južnog neba uz pomoć teleskopa. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - NP Uluru – Kata Tjuta – Ayers Rock – Cairns

U ranojutarnjim satima vožnja do Ulurua kako biste mogli uživati u izlasku sunca. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 m. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Nakon razgleda povratak u hotel te transfer do zračne luke. U 10.35 sati polijetanje zrakoplova za Cairns sa presjedanjem u Alice Springsu. Dolazak u Alice Springs predviđen je u 11.20h. Odlazak na razgled grada. Let za Cairns na rasporedu je u 17.40h s dolaskom u Cairns u 20.15h. Cairns, grad koji se nalazi u tropskom području sjeveroistočne obale Australije je polazno mjesto za neke od najvećih atrakcija Australije. Slijedi transfer do hotela 4* i smještaj. Noćenje.

7. dan - Cairns – Veliki koraljni greben – Cairns

Nakon doručka slijedi vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

8. dan - Cairns

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju ili uživanje u nekim od dodatnih atrakcija kao što su BirdWorld, Butterfly Sanctuary ili Kuranda Koala Garden (doplata). Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - Cairns - Sydney

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney u 10.10 sati. Po slijetanju u 13.05 sati, doček od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela 4*. Smještaj u hotel, slobodan ostatak dana za vlastite sadržaje ili fakultativne izlete. Noćenje.

10. dan - Sydney

Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Vožnja pored botaničkog vrta, glazbenog konzervatorija te umjetničkih galerija do Mrs. Macquarie's Chair gdje ćemo se zaustaviti radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere. Vožnja poslovnim centrom Sydneya te četvrtima Rose bay i Double bay i na kraju Watson's bay odakle se pruža spektakularan pogled na Pacifik. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Ručak na brodu i plovidba Sydney harbour-om, a zatim organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan - Sydney - London

Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 11 sati. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku Sydney prijava na let i polijetanje zrakoplova za London (međuslijetanje u Dubaiu u trajanju 1:45h) u 15.50 sati na liniji QF001 (Qantas Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan - London - Zagreb

Dolazak u London predviđen je u 6.55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10.50 sati na liniji OU491 (Croatia Airlines). Predviđeno slijetanje u zagrebačku zračnu luku Pleso u 14.05 sati.


 

Cijena aranžmana po osobi:

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 9 noćenja s doručkom
 • grupni transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
 • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne pristojbe i poreze
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka 6.290 kn podložne promjenama, plaćanje kod prijave)
 • napojnice vodiču i vozaču 60 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • dodatne obroke, usluge i izlete
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi

 • pristojbe zračnih luka 6.290 kn (podložne promjenama, plaćanje kod prijave)
 • napojnice vodiču i vozaču 60 EUR - plaćanje na licu mjesta

Korisne informacije
AUSTRALIJA
Službeno ime: Australija
Geografski položaj: Australija zauzima cjelokupni istoimeni kontinent između Indijskog oceana na zapadu, Tihog oceana na istoku te Timorskog i Arafurskog mora na sjeveru
Površina: 7.686.850 km2
Broj stanovnika: oko 22.864.000
Glavni grad: Canberra
Jezik: engleski; govore se i drugi jezici, uključujući i jezike starosjedilačkih naroda
Religija: katolici 26%, anglikanci 17%, ostali kršćani 21%, budisti 2%, muslimani 2%
Vremenska razlika: +10 sati (Canberra, Sydney, Melbourne), +8 sati (Perth)
Novčana jedinica: australski dolar (AUD), 1 AUD = oko 6 kn
Kupovina: popularni suveniri: bumeranzi, didgeridoo i ostale aboridžinske rukotvorine, šeširi, nakit od opala, obuća od ovčje kože, odjeća za plažu
Odjeća i obuća: preporučamo da ponesete laganu pamučnu odjeću za dan. Večeri su nešto hladnije pa savjetujemo da ponesete laganiju vestu ili jaknu. U Ayers Rocku i Cairnsu temperature su vrlo visoke i sunce je vrlo jako pa preporučamo kremu s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale i pokrivalo za glavu. Također, preporučamo da ponesete sredstvo za zaštitu od insekata. Predlažemo laganu i udobnu obuću.
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, (eVisitor viza - subclass 651)
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +61
Korisna web stranica: www.australia.com
Klima: klimatske zone izmjenjuju se od tropske zone na sjeveru, preko suhe u unutrašnjosti, do umjerene klime na jugu. Temperature variraju od iznad 50°C do ispod 0°C. Područja na jugoistoku pokrivena su snijegom. Godišnja doba u Australiji obrnutog su redoslijeda nego kod nas zbog njenog smještaja na južnoj zemljinoj polutci. Ljeto počinje u prosincu, jesen u ožujku, zima u lipnju i proljeće u rujnu.

Neobavezne doplate po osobi
Melbourne:

 • cjelodnevni izlet Great Ocean Road - 1.950 kn
 • izlet na Phillip Island - 1.750 kn

Cairns:

 • izlet u Kurandu - 1.950 kn

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Viza) aplikaciju: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Australiji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Najmanji broj putnika  15

ŠIFRA: BISERI AUSTRALIJE 2016 002

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2rusija 6 7

 

Aktualni programi

29.06.  Rusija, St. Petersburg
06.07.  Rusija, St. Petersburg
18.07.  Provansa, 6 dana
20.07.  Švicarska, 4 dana
26.07.  Moja Grčka avantura
02.08.  Berlin, 5 dana
03.08.  Helsinki i Tallinn
03.08.  London i tura, 5 dana
03.08.  Švicarska, 4 dana
04.08.  Milano i Švicarska
05.08.  Barcelona, avio
11.08.  Toskana
11.08.  Venecija i otoci lagune
12.08.  Prag, 4 dana
12.08.  Venecija i Verona
13.08.  Atena i krstarenje
15.08.  Moja Grčka avantura
30.08.  Andaluzija
31.08.  Norveški fjordovi i Oslo
31.08.  Rusija, avio
01.09.  Venecija, 3 dana
01.09.  Toskana
02.09.  Venecija i Verona
06.09.  Grčka avantura
07.09.  Švicarska Mt. Pilatus
18.09.  Portugalska tura
21.09.  Barcelona
21.09.  Cinque terre
21.09.  London i tura, 5 dana
21.09.  Prag, 4 dana
22.09.  Milano i Švicarska
23.09.  London, 3 dana
23.09.  London iz Rijeke
27.09.  Portugal, avio
28.09.  Rusija, avio
29.09.  Atena, 4 dana
01.10.  Krstarenje Grčkom
03.10.  Provansa
04.10.  Berlin
04.10.  Krakow iz Poreča
05.10.  Amsterdam i tura
05.10.  Barcelona, avio
05.10.  Bali
05.10.  Cinque terre
05.10.  Kopenhagen, avio
05.10.  Pariz, 4 dana
05.10.  Švicarska
06.10.  Milano i Švicarska
06.10.  Portugalska tura
07.10.  London, 3 dana
08.10.  London, iz Pule
10.10.  Dubai, 6 dana
12.10.  Atena, 4 dana
12.10.  London, 5 dana
12.10.  Pariz i London
12.10.  Prag, 4 dana
15.10.  Kina, velika tura
18.10.  Andaluzija i Portugal
19.10.  Barcelona, 4 dana
19.10.  Švicarska
20.10.  Milano i Švicarska
20.10.  New York, jesen
20.10.  Lisabon, 4 dana
21.10.  London, 3 dana
04.11.  London, 3 dana
09.11.  Pariz, 4 dana
14.11.  Dubai
21.11.  Argentina i Brazil
25.11.  New York
07.12.  Pariz, 4 dana
30.12.  New York