SAD, Velika tura Zapadnom obalom

Santa Monica  Beverly Hills  san diego - Sea World San Diego

Termin putovanja: 8.2.-19.2.2020. GARANTIRAN POLAZAK

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – LOS ANGELES – SANTA MONICA

Sastanak putnika sa predstavnikom agencije u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva sata prije leta. Let uz jedno presjedanje preko veće europske destinacije do Los Angelesa. Po slijetanju i obavljanju graničnih formalnosti susret sa hrvatskim voditeljem putovanja. Transfer do hotela i večernje upoznavanje grada, tj. njenog najpoznatijeg obalnog dijela, Santa Monica Piera, službene završne točke legendarne rute 66. Slobodno vrijeme za upijanje atmosfere. Transfer do hotela. Noćenje.
Napomena: putnicima je omogućen dolazak u Los Angeles i prije početka ture, na upit i ovisno o raspoloživosti, te uz doplatu.

2. dan: LOS ANGELES – HOLLYWOOD – BEVERLY HILLS – RODEO DRIVE …

Današnji dan rezerviran je za ragled „grada anđela“, drugog po veličini grada u SADu, sa više od 10 milijuna stanovnika. Obići ćete Downtown ili središte grada, sa poznatom i vrlo specifičnom Walt Disney operom, Hollywood bulevar sa Stazom slavnih, mondeni Beverly Hills i ulicu prepunu luksuznih trgovina – Rodeo Drive, vile poznate po hollywoodskim zvjezdama. Provozati ćemo se i kroz poznate četvrti poput kineske i korejske. Slobodno vrijeme tijekom dana na određenim lokacijama. Dan ćemo završiti usponom iznad grada, kod Griffith parka na kojem je i isto imena zvjezdarnica i gdje se ljudi okupljaju kako bi uživali u prekrasno osvjetljenom gradu koji se odavde pruža na dlanu. Noćenje.

3. dan: LOS ANGELES – SAN DIEGO

Odjava iz hotela, te jutarnji odlazak na šetnjicu promenadom uz more Santa Monice, kao i za doživljaj Venice plaže i poznatog Boardwalka, kao nezaobilazne točke putovanja. Nastavak vožnje prema San Diegu. Prije ulaska u grad zaustaviti ćemo se u dijelu La Jolla na samoj obali sa miljama dugačkim pješčanim plažama. Po dolasku u ovaj najjužniji grad Kalifornije, drugi po veličini u ovoj državi, smješten uz granicu sa Meksikom smještaj u hotel. Kraća pauza, te razgled grada kojeg smatraju „najfinijim američkim gradom“. Obići ćemo poluotok Coronado, sa povijesnim istoimenim hotelom, najvećom građevinom isključivo od drveta u SADu. gdje je Marilyn Monroe snimala Neki to vole vruće, najvažnije dijelove grada, poput luke, Seaport Village sa autentičnim trgovinama i restoranima, stari povijesni centar, nosač zrakoplova, pretvoren u muzej…. U večernjim satima moguć je i posjet najvećoj granici na svijetu i prelazak u Meksiko, te organizirana meksička večera u jednom od mnogobrojnih restorana  u Tijuani ( izlet ovisi o broju prijavljenih osoba, dodatno se naplaćuje i podložan je viznom režimu Meksika ). Povratak u hotel u San Diegu ili okolici. Noćenje.

4. dan:  SAN DIEGO - SEAWORLD

Slobodan dan za osobne programe u San Diegu. Većina će se odlučiti na odlazak u svjetski poznati Sea World. jedan od najvećih akvarija i najpoznatiji vodeni park u ovom dijelu SADa, sa izuzetno bogatim i specifičnim vrstama, odlazak u također vrlo poznati ZOO ili odlazak na dio sa najpoznatijim plažama,  gdje se neki mogu okušati i u surfanju ili školi surfanja. Posjet San Diegu ćemo završiti starim dijelom grada, gdje su španjolci osnovali prve nastambe još 1769g. Slobodno vrijeme, Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: SAN DIEGO – PALM SPRINGS - JOSHUA TREE NP - SEDONA

U jutarnjim satima napuštamo San Diego te vozimo prema državi Arizoni. Na putu ćemo proći kroz poznati Palm Springs, omiljeno odmaralište 50tih i 60tih, zvijezda poput Sinatre, Jerry Lewsa koje je s vremenom i okolnostima izgubilo svoj sjaj. Pauzu ćemo napraviti u Joshua Tree nacionalnom parku, specifičnom po vegetaciji. Park je dobio ime po jedinstvenom drvetu koje podsjeća na biblijsku ličnost Jošua dok diže ruke prema nebu tijekom molitve. Nastavak vožnje prema Sedoni. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

6. dan: SEDONA – HORSESHOE BAND – ANTELOPE CANYON – GRAND CANYONE NP – ROUTE 66 – LAS VEGAS

U ranijim jutarnjim satima napuštamo hotel i krećemo prema dvije najslikanije lokacije u ovom dijelu SADa. Prije napuštanja ove regije stati ćemo kod nekoliko prirodnih znamenitosti po kojima je ona poznata. Nakon nešto više od 2 sata stižemo do poznate panorame na crvenu stijenu gdje rijeka Colorado zavija pod 180 stupnjeva i impresionira sve posjetitelje svojom ljepotom, tzv. Horseshoe Band. Svega nekoliko minuta udaljen je i Antelope Canyon u kojem igra svjetlosti i stijena predstavlja jedinstveni doživljaj. ( potreban je najava ture prilikom rezervacije. Tura se izvodi sa lokalnom agencijom uz doplatu ) Nastavljamo do obližnjeg Grand Canyon nacionalnog parka gdje ćemo imati dužu pauzu za uživanje u pogledu i razgled. Tijekom dana moguće je organizirati i let helikopterom iznad Grand Canyona. U poslijepodnevnim satima polazak prema Las Vegasu, jednim dijelom preko legendarne rute 66. Dolazak u Vegas u večernjim satima. Smještaj u hotel i orijentaciona noćna šetnja u gradu koji nikada ne miruje. Noćenje.

7. dan: LAS VEGAS - HOOVER BRANA - SHOPPING

Dan rezerviran za šetnju Stripom, najpoznatijom ulicom, sa najpoznatijim hotelima i kockarnicama. Možda vam se i posreći! U popodnevnim satima odlazak do Hooverove brane, na granici Nevade i Arizone. Po povratku zaustavljanje u Las Vegas Premium Outlets za nezaobilazni shopping. Slobodno vrijeme za večernje izlaske. Putnicima koji nisu od kocke na raspolaganju je uzbudljiva tura po lokalnim restoranima ili jedan od mnogobrojnih predstava poznatog Cirque de Soleil. ( uz doplatu ). Noćenje.

8. dan: LAS VEGAS – DOLINA SMRTI NP – SEQUOIA - MONTEREY

Napuštamo Vegas i krećemo u smjeru Kalifornije. Na putu ćemo proći kroz Nacionalni park Dolina smrti ( Death Valley NP ) gdje ćemo napraviti i pauzu. Nastavak vožnje uz Nacionalnu šumu sekvoja, gigantskih stabala koji rastu do 115 m visine i opsega gotovo 8 m. U večernjim satima stižemo do obale Kalifornije i poznati gradić Monterey. Noćenje u okolici.

9. dan: MONTEREY – CARMEL BY THE SEA – BIG SUR – PANORAMA CESTA 1 – SILICIJSKA DOLINA – SAN FRANCISCO

Jutarnja šetnja prekrasnim gradićem Monterey i obližnjim Carmel by the sea, jednim od najljepših destinacija kalifornijske obale. Slobodno vrijeme. Vožnja spektakularnom cestom Highway 1 uz zaustavljanja na nekim od mnogobrojnih panoramskih stajališta. Spustiti ćemo se nekoliko kilometara južnije da vidimo i ikonu rute Big Sur, most Bixby. Na putu za San Francisco proći ćemo kroz Silicijsku dolinu, područje sa najvišom koncentracijom tvrtki za visoku tehnologiju. Po dolasku u San Francisco smještaj u hotel. Večernja šetnja centrom grada. Noćenje.

10. dan: SAN FRANCISCO

Krećemo u jutarnji razgled četvrtog grada u SADu, no po gustoći naseljenosti grada odmah iza New Yorka, otkrivenog od Španjolca 1776 g. te potpuno uništenog u požaru i potresu 1906g. Iz obnove nakon potresa iznikao je i najprepoznatiji simbol grada, Golden Gate most kojega ćemo obići i fotografirati. Šetnju centrom grada započeti ćemo na Union Square, gdje ćemo se kasnije ukrcati i na poznati tramvaj i uputiti prema poznatom doku Pier 39 i Fisherman's Warfu. Market ulica, financijski dio, toranj Coit ( ulaznica uz nadoplatu ), poznata krivudava ulica Lombard. Slobodno vrijeme. Savjetujemo posjet zloglasnom zatvoru Alcatraz na otočiću ispred grada koji je nakon godina služenja postao jedna od najatraktivnijih atrakcija grada. Noćenje.

11. dan: SAN FRANCISCO - EUROPA

Slobodno vrijeme za vlastite programe i obilaske nekih od specifičnih dijelova grada. Transfer prema zračnoj luci i kraj ture po Zapadnoj obali. Let prema jednoj od europskih destinacija u poslijepodnevnim satima.

12. dan: EUROPA - ZAGREB

Dolazak na jednu od većih europskih destinacija. Presjedanje na let za Zagreb u jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb u popodnevnim ili večernjim satima.

Napomena:

 • putnicima je omogućen i produženi boravak, na upit i ovisno o raspoloživosti, te uz doplatu.
 • Moguća je i provedba programa na fly & drive osnovi ( rent a car + pridruživanje turi )


CIJENA ARANŽMANA:

 • First minute cijena 13.990 kn
 • Redovna cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi: 15.990 kn
  + pristojbe zračnih luka

SMJEŠTAJ U TROKREVETNIM I ČETVEROKREVETNIM SOBAMA NA UPIT!

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.490,00 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte) te boravišna taksa u iznosu od 8 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mjesta).

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • boravak na osnovi 10 noćenja u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama
 • transferi između destinacija po programu
 • svi razgledi prema programu u pratnji pratitelja putovanja tijekom boravka u SADu
 • ulaznice u nacionalne parkove
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 4.890,00kn
 • obroke i usluge
 • napojnice troškove javnog prijevoza
 • ulaznica na lokacije
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • troškove izdavanje vize za SAD 160 USD

Informativne cijene dodatnih usluga:

 • Jednodnevni GO Pass za 30+ atrakcija u LA 87 USD ( www.smartdestinations.com )
 • Universal Studios u LA, od 105 USD
 • Jednodnevni GO Pass za 40+ atrakcija u LA 90 USD ( www.smartdestinations.com )
 • SeaWorld San Diego od 70 USD
 • Organizirani posjet Antelope Canyon od 117 USD ( potrebna najava prilikom uplate, mjesta ograničena )
 • Las Vegas Pass, 3 atrakcije, od 78 USD
 • Gastro tura po Las Vegasu od 125 USD
 • Let helikopterom od 220 USD
 • Cirque Soleil show Las Vegas od 80 USD
 • San Francisco  Pass, 3 atrakcije, od 69 USD

Napomena: moguće su promjene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

VIZA: Potrebna! Napominjemo da je preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ potrebno naručiti se za termin predaje aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160USD

PRIJEVOZNIK: Air France, KLM( molimo provjerite sa agentom prilikom ugovaranja aranžmana )

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 12

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

 

ŠIFRA ARANŽMANA: 1425 SAD - Tura zapadnom obalom 2020 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

zapadna obala

SKI 19

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2

NEW YORK LIJEVO 2990KINA 20

maroko mala desno 5990

Aktualni programi

AIR FRANCE AVIO KARTE
EMIRATES AVIO KARTE
28.01.  Kuba
08.02.  Maroko
08.02.  SAD - Velika tura
 Zapadnom obalom
08.02.  Venecija Karneval
09.02.  Dubai
12.02.  New York
13.02.  Pariz
13.02.  Prag
14.02.  London
15.02.  Istanbul
15.02.  Madrid
15.02.  Venecija Karneval
20.02.  Vijetnam
 
i Kambodža
22.02.  Libanon i Bejrut
22.02.  Venecija Karneval
27.02.  Azurna obala,
 Karneval u Nici
05.03.  Pariz
06.03.  New York
08.03.  Sarajevo
14.03.  Bologna
14.03.  Istanbul
14.03.  Libanon i Bejrut
14.03.  Maroko
17.03.  Kuba
19.03.  Prag
19.03.  Rim, avio
20.03.  London
21.03.  Jordan i Izrael
21.03.  Madrid
22.03.  Vijetnam
 i krstarenje
26.03.  Pariz i London
26.03.  Amsterdam
 i Keukenhof
29.03.  Kina
03.04.  London
08.04.  Andaluzija
09.04.  Kina
09.04.  Krstarenje Grčki
 otocima i Atena
10.04.  Cinque Terre
10.04.  Rim
11.04.  Bali
11.04.  Istanbul
12.04.  Dubai
13.04.  Jordan i Izrael
13.04.  Apulia i Basilicata
13.04.  Kapadokija
13.04.  Šri Lanka
14.04.  Provansa
15.04.  London
15.04.  Nizozemsko
 Belgijska tura
16.04.  Amsterdam
 i Keukenhof
16.04.  Barcelona
16.04.  Cinque Terre
16.04.  Kopenhagen
16.04.  Prag
16.04.  Prag, avio
17.04.  Atena
17.04.  Dvorci Bavarske
17.04.  Lisabon
 i Portugalska tura
20.04.  Lisabon i
 Portugalska tura
22.04.  Kina
26.04.  Madrid i Andaluzija
27.04.  Šri Lanka
29.04.  Berlin
29.04.  Jug Italije
29.04.  Lisabon i
 Portugalska tura
29.04.  Maroko
30.04.  Cinque Terre
30.04.  Dublin
30.04.  Helsinki i Tallinn
30.04.  Pariz i London
30.04.  Stockholm
 i Helsinki
01.05.  Istanbul
03.05.  Istanbul krstarenje
17.05.  Jordaj i Izrael
28.05.  St. Peterburg
28.05.  Šri Lanka
17.06.  Bali
19.06.  SAD, Route 66
25.06.  Skandinavija
27.08.  Aljaska

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: