Mondotravel

Kenija - magična i jedinstvena

kenija diani beach  kenija 17 888  KENIJA zirafa

Termini putovanja:

Dobrodošli u Keniju, magičnu i jedinstvenu, jednu od najrazvijenijih država afričkog kontinenta. Kenija je zemlja najvećeg slatkovodnog jezera na svijetu i brojnih arheoloških te kulturnih ljepota koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Krenimo putem beskonačnih savana, uživajmo u pogledu na veličanstvene slonove i flaminge, prepustimo se uzbuđenju safarija i druženju s plemenom Masai.

Program putovanja:

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – NAIROBI  let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Nairobi (noćni let).

2. DAN NAIROBI - NACIONALNI PARK AMBOSELI  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja s manjim kombijem na jug (otprilike 280 km) pored planine Athi i beskonačnih savana prema parku Amboseli. Usputno zaustavljanje radi ručka, nakon čega slijedi zabavna vožnja do parka s velikim brojem slonova. Smještaj u tipičnim kenijskim kućicama, lodgama. Večera i noćenje.

3. DAN NACIONALNI PARK AMBOSELI  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak na safari pored jezera, najčešće suhog područja i močvarnog. Uživati ćemo u promatranju slonova koji šeću i odmaraju uz jezero. Osim njih, na području obitavaju i druge životinje: bivoli, žirafe, lavovi i gazele. Smještaj, večera i noćenje u lodgama.

4. DAN NACIONALNI PARK AMBOSELI - NAKURU  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u smjeru Nairobia, prema nacionalnom parku Nakuru (cca 440 km). Usputno zaustavljanje radi ručka, nakon čega slijedi vožnja dolinom Rift. Dolazak u Nakuru je predviđen u poslijepodnevnim satima, u pravo vrijeme za safari i promatranje flaminga koji se namakaju u jezeru. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

5. DAN NAKURU – MASAI MARA  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do svjetski poznatog rezervata Masai Mare (cca 350 km). U parku se nalaze veilike ravnice i šaroliki nasadi akacija. Nakon ručka, slijedi poslijepodnevni safari. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

6. DAN MASAI MARA  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Očekuje nas fantastičan cjelodnevni safari tijekom kojeg ćete vidjeti big five: lavove, leoparde, bivole, slonove i nosoroge. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

7. DAN MASAI MARA - NAIROBI - EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA  doručak, ručak, večera, let

Odlazak na rani safari. Povratak radi doručka, nakon čega slijedi vožnja natrag u Nairobi (cca 280 km). Ručak u lokalnom restoranu. Poslijepodne je predviđeno za izlet u znaku žirafa. Obići ćemo muzej Karen Blixen koji je posvećen autorici filma Out of Africa. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i slobodno vrijeme do noćnog prijevoza u zračnu luku. Prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

8. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA - OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let

Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


 

 

 

***Ovo putovanje možete platiti na više obroka ili jednokratno, virmanskom uplatom, gotovinski, dolaskom u poslovnicu ili večinom kreditnih ili debitnih kartica. Za obročno plaćanje obračunava se naknada od 3,60%

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 4* odnosno tipičnm kućicama na bazi polupansiona
 • sve ulaznice i pristojbe za safari prema programu
 • prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • prijevoze tijekom safarija (mini kombi do 6 osoba)
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatsko/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka 3.720 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.240 kn
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 EUR, vizu - (50 USD – mogućnost ishodovanja u Zagrebu uz agencijsku naknadu)
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

NAPOMENA: u slučaju leta iz obližnje zračne luke, doplate za povratni transfer iznose: Ljubljana 349 kn, Venecija 790 kn, Beč 920 kn.

 • Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
 • U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
 • Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da cijene provjeravate s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu.  Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
 • Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju

 

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link!

ŠIFRA: KENIJA 2018 011