Mondotravel

9 dana

30.11.2021.

Petra, putovanje Jordan i Izrael, daleka putovanja, grupni polasci

od 9.990 kn

Garantirano

O putovanju:

Kada:

30.11.2021.

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Jordan i Izrael

Vrijednost više:

uključeni polupansioni, ulaznice, džip safari, poklon za svakog putnika

AMMAN – JERASH – MADABA – GORA NEBO – PETRA – AQABA – WADI RUM – MRTVO MORE –MASSADA – JERUSALEM – BETHLEHEM – TEL AVIV

U vrijeme kad se na prostorima današnje hašemitske kraljevine Jordan prostiralo rimsko carstvo, glavni grad Amman nosio je naziv Filadelfija!
Stajati danas na planini Nebo, pored masline koju je posadio papa Ivan Pavao II i promatrati dolinu Obećane zemlje kao i Mojsije pred 2000 god. doživljaj je za pamćenje.
Petra, glavni grad Nabatejaca, isklesan u stijenama, jedno je od 7 svjetskih čuda (2007.) te jedno od najvrijednijih kulturnih dobara ljudske baštine po ocijeni stručnjaka UNESCO-a.
Crveno more (Aqaba) dijeli Sinajski od Arapskog poluotoka, a zbog spektakularne podmorske flore i faune najpoznatija je svjetska ronilačka destinacija.
Na putu prema Betlehemu i Jaruzalemu treba prijeći rijeku Jordan čiji je vodostaj danas niži za 3 m od Mojsijevih vremena.
Prizori s ovog putovanja se ne zaboravljaju!

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa , TK 1056 u 19.55h. Dolazak u 00.15h po lokalnom vremenu.

2. dan ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN
Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 u 01.45h s očekivanim dolaskom u 02.50h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja svih formalnosti i susreta s lokalnim predstavnikom, prijevoz do hotela, prijava i smještaj u sobe te odmor/noćenje. Nakon doručka odlazak u razgled Ammana, prijestolnice Hašemitske Kraljevine Jordan, jednog od najstarijih gradova svijeta. Amman je poput Rima, Istanbula i Lisabona, sagrađen na sedam brežuljaka. Arheolozi su otkrili da je bio naseljen već 3.500 godina pr. K., a najraniji stanovnici živjeli su na brdu al-Qal’a koje je danas poznato pod nazivom Citadela. Razgled: kompleks Citadele u kojem se nalazi jedna od glavnih znamenitosti grada – Umajadska palača s Ulicom kolonada; bizantska bazilika; Herkulov hram iz doba Marka Aurelija; džamija kralja Abdullaha, najnovija i najmodernija u gradu. U nastavku vožnja do 50-ak km udaljenog grada Jerasha, poznatog po ruševinama grčko-rimskog grada Gerasa. Često ga nazivaju Pompeji Istoka zahvaljujući brojnim očuvanim artefaktima iz vremena rimske vlasti, kada je bio jedno od najvažnijih trgovačkih i kulturnih središta Bliskog Istoka. Šetnja popločenim ulicama i uz kolonade do iznimno dobro očuvanog kazališta i dalje do termi, brojnih fontana, hramova i slavoluka. Povratak u Amman. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan AMMAN – MADABA – GORA NEBO – PETRA
Doručak. Vožnja južno od Ammana, duž 5.000 godina starog Kraljevskog puta koji prolazi slikovitom pokrajinom te dolazak u Madabu, Grad mozaika, gdje se gotovo ispod svake kuće nalazi barem jedan od bizantskih mozaika. Najveća znamenitost grada svakako je grčka pravoslavna crkva sv. Jurja u kojoj se nalazi prekrasan mozaik iz 6. st. s prikazom Jeruzalema i dijelovima Svete zemlje. Iz Madabe put se nastavlja do gore Nebo, s koje je prema Bibliji Mojsije vidio  Obećanu zemlju, a vjeruje se da mu je ondje i posljednje počivalište. Dojmljiv je vidikovac s kojeg se pruža pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more, a za vedrih dana pogled seže i do samog Jeruzalema. Slijedi odlazak prema Petri, drevnoj prijestolnici Nabatejaca, impresivnog grada uklesanog u ružičasto-crvenim stijenama. Zbog svoje raskoši i nevjerojatnih ostataka uvrštena je na Unescovu listu svjetske kulturne baštine, najveća je znamenitost Jordana i jedno od novih sedam svjetskih čuda. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan PETRA – AQABA
Nakon doručka odlazak do arheološkog nalazišta do kojeg se dolazi kroz 1,2 km dug kanjon Siq. Razgled: veličanstvena Riznica al-Khazna na čijem se vrhu nalazi urna o kojoj su kružile glasine da sadrži Faraonovo skriveno blago; kamene grobnice; Rimsko kazalište; Samostan ad-Deir najveći uklesani spomenik u Petri koji datira iz 1. st. U poslijepodnevnim satima odlazak do poznatog ljetovališta Aqabe – Prozora na Crvenom moru, jedinog jordanskog lučkog grada na krajnjem jugu zemlje. Panoramska vožnja gradom te smještaj u hotel. Večera, noćenje.

5. dan AQABA – WADI RUM – MRTVO MORE
Doručak te vožnja prema spektakularnoj pustinji Wadi Rum. To je tiho i golemo područje najviše povezano sa životom beduina, najboljih poznavatelja bespuća. Opjevana je u pjesmama i ekranizirana u filmovima o Lawrenceu od Arabije, britanskom pustolovu kojem je Wadi Rum nekoć bio dom. Vožnja džipovima ovom, kako je često nazivaju Dolinom mjeseca tijekom koje ćete moći uživati u bezvremenskoj ljepoti različitih pustinjskih krajolika. Put  se nastavlja prema Mrtvom moru, najvećoj depresiji na svijetu (više od 400 m ispod razine mora), slanom jezeru u kojem je zbog velikog saliniteta nemoguće potonuti. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. dan MRTVO MORE – ALLENBY – MASADA – JERUZALEM
Nakon doručka polazak prema jordansko-izraelskoj granici Allenby te obavljanje graničnih formalnosti i ulazak u Izrael. Vožnja do nacionalnog parka, a nekadašnje legendarne Herodove utvrde – Masade, posljednjeg uporišta židova Zelota, koji su se tri godine odupirali rimskoj opsadi. Mogućnost uspona gondolom do vrha stijene, do simbola drevnog Judejskog kraljevstva i njegovog tragičnog kraja uz razgled ostataka nekadašnje palače i utvrde Heroda I. Velikog. Nastavak putovanja do Jeruzalema, najvećeg grada Izraela i jednog od najstarijih gradova u svijetu. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

7. dan JERUZALEM – BETLEHEM – JERUZALEM
Doručak. Uspon na Maslinsku goru s koje se pruža lijep pogled na Stari grad. U njezinom se podnožju nalazi vrt Getsemani u kojem je započela Isusova muka. Slijedi odlazak u Jeruzalemski stari grad i razgled: Brdo hrama i Zid plača (sveti židovima), Bazilika Svetoga groba (sveta kršćanima) te Kupola na stijeni i Džamija Al Aksa (sveti muslimanima). U poslijepodnevnim satima odlazak u Betlehem, rodno mjesto Isusa Krista, a vjeruje se i rodnog mjesta kralja Davida, koji je tu okrunjen za kralja Izraela. Razgled crkve Isusova Rođenja i Pastirskog polja gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli pastirima objavili rođenje izraelskog kralja i spasitelja. Povratak u hotel, večera, noćenje.

8. dan JERUZALEM – TEL AVIV
Nakon doručka odlazak u Muzej Izraela, najveću kulturnu instituciju države Izrael koji se ubraja u vodeće muzeje umjetnosti i arheologije u svijetu. Ima zbirku od gotovo 500 000 izložaka vezanih uz biblijsku arheologiju, židovsku obrednu umjetnost, etnografiju, rijetke rukopise, drevne statue i mnogo drugih predmeta. Unutar muzeja se nalazi i zgrada poznata kao Svetište Knjige, koja sadrži Svitke s Mrtvog mora i predmete otkrivene u Masadi. Odlazimo potom prema Tel Avivu, mondenom gradu na obali Sredozemnog mora. Geografski pripada Bliskom istoku, no svojim je stilom života puno bliži Zapadu. Grad živi gotovo 24 sata na dan, tu se nalaze brojni barovi, restorani i klubovi, raskošne vile, neboderi koji paraju oblake, na desetke km duga šetnica uz plažu… Po dolasku obilazak grada: avenija Dizengoff s istoimenim trgom i trgovačkim centrom, jedna je od najznačajninih gradskih ulica;  Rabinov trg sa spomenikom žrtvama holokausta; Jaffa, jedna od najstarijih luka na svijetu, danas umjetnička četvrt koju čine zbijene stare arapske zgrade i uske kamenom popločene ulice; barokna crkva sv. Petra; toranj sa satom; stara tržnica. Prijevoz do hotela, večera, noćenje.

9. dan TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Tel Aviv. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul na letu TK 795 u 12.20h. Dolazak u 15.40h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.50h; s očekivanim dolaskom u 19.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.11.2021.

POSEBNA PONUDA

ultra first minute cijene vrijede do 90 dana prije polaska

9.990 kn

prije 10.590 kn

Obavezna doplaza za pristojbe zračnih luka, po osobi - 1.790 kn
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
30.11. - 08.12.2021. 9.990 kn 10.290 kn 10.590 kn

Obavezna doplaza za pristojbe zračnih luka, po osobi:   1.790 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Ammanu u hotelu MENA Tyche 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i 1 polupansiona;
 • Smještaj u Petri u hotelu Petra Panorama 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Aqabi u hotelu Lacosta 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj na Mrtvom moru u hotelu Ramada Resort by Wyndham Dead Sea 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Jeruzalemu u hotelu St. George 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Smještaj u Tel Avivu u Grand Beach hotelu 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • 2 sata džip safari u pustinji Wadi Rum;
 • Grupnu vizu za Jordan;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.790 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn;
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za izlaznu taksu na jordansko-izraelskoj granici od 15 USD po osobi,
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od 50 USD po osobi,
 • doplate za fakultativne sadržaje i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove,
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popusti:

 • Dijete 2-5,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:                                           4.000 kn
 • Dijete 6-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:                    3.000 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Informacije:

Viza:

 • Hrvatski državljani trebaju vizu za Jordan, dok za Izrael nije potrebna.
 • odgovorni organizator će svojim putnicima uz besplatno posredovanje ishoditi grupnu vizu za Jordan. U tu svrhu, prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju putovnice (samo stranica sa fotografijom i osnovnim podacima)

Red letenja:

 • TK1056 30NOV ZAGREB      ISTANBUL     19:55    00:15+1
 • TK 814   01DEC   ISTANBUL   AMMAN       01:45    02:50
 • TK 795  08DEC   TEL AVIV     ISTANBUL     12:20    15:40
 • TK1055 08DEC   ISTANBUL   ZAGREB        18:50    19:00

*sve lokalna vremena   

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vemena znamenitosti, muzeja i sl. organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz travnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


9

Jordan, Petra- grad Nabatejaca uklesan u stijenama prije više od 2000 godina

Petra, putovanje Jordan i Izrael, daleka putovanja, grupni polasci

Jordan, Petra- grad Nabatejaca uklesan u stijenama prije više od 2000 godina

Izrael, Betlehem, putovanje u Izrael i Jordan, grupna putovanja, daleka putovanja

Izrael - Betlehem- panorama Betlehema

Izrael, Jerusalem, putovanje u Izrael i Jordan, grupna putovanja, daleka putovanja

Izrael, Jeruzalem - pogled na Jeruzelem i zlatnu kupolu

Keramičko posuđe, putovanje Jordan i Izrael, grupna putovanja, daleka putovanja

Jordan, tradicionalno keramičko posuđe

Amman i tržnica začina, putovanje Jordan i Izrael, grupni polasci, garantirani polasci, mondo travel

Jordan, tržnica začina u Ammanu

Tata i sin, jordanski narod, putovanje u Jordan i Izrael, grupni polasci

Jordan, tradicionalno lokalno stanovništvo

Crvene stijene Petre, putovanje u Jordan, grupni polasci

Jordan, Petra - crvene stijene

Betlehem, rodno mjesto Isusa Krista u crkvi Isusova rođenja, putovanje u Izrael i Jordan,

Izrael, Betlehem -Rodno mjesto Isusa Krista- Crkva Isusova rođenja

Šareni izraelski suveniri, putovanje Jordan i izrael, garantirani polasci

Izrael, tradicionalni izraelski suveniri

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter