Indija, Zlatni indijski trokut i Amritsar

jaipur  delhi  Agra Fort India

Termin putovanja:

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB – DOHA – DELHI let
LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Polet za Dohu je predviđen u 13.05 sati sa dolaskom u 19.25 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Delhi je predviđen u 02.40 sati, gdje je dolazak predviđen u 08.45 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

2. DAN DELHI doručak, večera, noćenje
ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA RAZLIČITOSTI STAROG I NOVOG DELHIJA

Razgled glavnog grada Indije. Očarati će nas obojane zgrade i kulturno povijesni spomenici iz različitih povijesnih razdoblja. To je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi oduševljava s kolonijalnim britanskim zgradama kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Tu se nalazi i veličanstveni vojni spomenik, visok 42 m, naziva »Vrata Indije«. Stari Delhi je bio glavni grad muslimanske Indije od 12. do 19. st. Obilazak najveličanstvenijih zgrada - Obilazak najveće džamije – Jami Masjid i kompleksa Qutub Minar – prve džamije u Indiji iz 12. stoljeća s najvišim minaretom. Uslijediti će vožnja do Lotusovog hrama, koji je naziv dobio po cvijetu lotusa, a za svoj izgled je bio dobitnik mnogih nagrada. Ovaj hram, sagrađen godine 1986. predstavlja glavni žrtveni hram na indijskom potkontinentu. Na kraju dana posjet spomeniku Mahatma Gandhiju – Raj Ghat. Doživljaj Delhija ne bi bio potpun bez odlaska na Chandni Chowk, tržnicu na ulici gdje se svakodnevno trguje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN AGRA doručak, večera, noćenje
OBILAZAK SLIKOVITOG INDIJSKOG BAZARA U AGRI

Vožnja autobusom u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh koji je u 16. i 17. st. bio glavni grad  mogulske Indije. Danas je grad poznat po veličanstvenoj tvrđavi i spomeniku zbog kojeg dolazi većina posjetitelja - Taj Mahal. Smještaj u hotel. Kasno poslijepodne slobodno vrijeme za obilazak slikovitog bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN AGRA doručak, večera, noćenje
TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE

U ranim jutarnjim satima obići ćemo spomenik i simbol izgrađen u ime vječne ljubavi velikog Mogula Šaha Jahana prema svojoj ženi Mumtaz Mahal. Nazivaju ga još i »krunska palača«. Imati ćete priliku promatrati Taj Mahal - ovaj prekrasni mramorni mauzolej u svoj njegovoj ljepoti tijekom izlaska sunca. Odlazak  do  Crvene  tvrđave,  izgrađene  u  16. st.  uz  rijeku Yamuna,  u vrijeme  kada  je  Agra  bila prijestolnica Indije. U njoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi od Humayuna do Aurangzeba. Okružena je zidinama visokim 17 m, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, apartmani, dvorane  i  vrtovi. Šah Jahan je kao zatvorenik vlastitog sina u zadnjim danima svog života od tamo promatrao spomenik svojoj ljubavi - poznati Taj Mahal. Večera i noćenje u hotelu.

5. DAN AGRA – JAIPUR doručak, večera, noćenje
PREKO GRADA DUHOVA FATEHPUR U CRVENI GRAD JAIPUR

Nakon doručka vožnja s kraćim stankama u Jaipur, prijestolnicu države Rajastan. Tijekom putovanja razgled  Fatehpur  Sikri - grada  pobjede,  kojeg  je  dao  izgraditi  Veliki Akbar  u 16.  st.  za  svoju prijestolnicu. Napustio ga je tijekom gradnje tvrđave u Lahoreju. Grad je danas "grad duhova", ali su ostale  dobro  očuvane  veličanstvene  zidine,  prelijepe  palače,  džamije,  mauzoleji  i  vrtovi,  koji  su jedinstveni spomenik graditeljstva Mogula i također spoja muslimanske, hinduističke i jain arhitekture. Po dolasku u glavni grad države Rajastan - Jaipur, kojeg nazivaju još i »crveni grad«, zbog pretežito crvene boje kojom je grad obojen, slijedi smještaj u hotelu. Večera i noćenje hotelu.

6. DAN JAIPUR doručak, večera, noćenje
POZNATA PALAČA VJETROVA U JAIPURU

Razgled tvrđave Amber. Ovo je jedna od najveličanstvenijih indijskih tvrđava. Dolazak  do  tvrđave  na  slonovima  ili  jeepovima.  Palače,  hramovi  i  vrtovi  okruženi  su  zidinama. Unutrašnjost je bogata proizvodima od slonovine, stakla, poludragog kamenja, freski. S tvrđave se širi prekrasan pogled na okolicu. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda starog dijela grada kojeg su u 17 st. izgradili najbolji umjetnici iz raznih krajeva. Razgled gradske palače i muzeja. Palaču koja je još uvijek dom vladarske obitelji krase brojni balkoni, kupole i dvorišta. Pri  kraju  dana  obilazak Jantar  Mantar - zvjezdarnice  koju  je  dao  izgraditi  Jai  Singh  i  koja  još  uvijek  djeluje  te  razgled unutrašnjosti Palače Vjetrova - Hava Mahal, simbol grada. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN JAIPUR – DELHI doručak, večera, noćenje
ŠAROLIKE INDIJSKE TRŽNICE

Vožnja  u  Delhi,  predviđeni  dolazak  u  poslijepodnevnim  satima. Vrijeme za samostalne razglede i kupovinu suvenira na šarenom bazaru. U  pratnji  vodiča  možete  obići Connaught Place s brojnim trgovinama i tradicionalnim tržnicama - tibetanskim, indijskim ... U centru se nalaz slavni sikhovski hram Gurudwara Bangla Sahib koji je poznat kao mjesto čašćenja gurua Hari Krišne. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN: DELHI doručak, večera, noćenje

Slobodno vrijeme za samostalne razglede Delhija ili istraživanje tradicionalnih bazara. Posjet tržnici Silver Street gdje ćemo osjetiti prave indijske mirise i uživati u pogledu na bogato ukrašene predmete (svila, srebrnina...) koje ćemo moći i kupiti za uspomenu. U poslijepodnevnim satima odlazak jednom od brojnih restorana gdje ćemo kušati pravu indijsku hranu. Povratak u hotel i noćenje.

9. DAN: DELHI – AMRITSAR doručak, večera, noćenje
SVETO MJESTO SIKHA

U jutarnjim satima vožnja do željezničke postaje i ukrcaj na vlak za Amritsar, duhovnu i kulturnu prijestolnicu Sikha i njihov sveti grad. Dolazak u Amritsar i smještaj u hotel. U večernjim satima s lokalnim prijevozom vožnja do Durgiana Mandire, zanimljivog svetišta gdje su nekoć Hindu majke molile za zdravlje i sreću svoje djece. Sljedeća atrakcija će nam biti tržnica koja u ponudi ima sve proizvode u tom dijelu Panjaba. Večera i noćenje.

10. DAN: AMRITSAR – DELHI doručak, večera, noćenje
ZLATNI HRAMOVI I SPUŠTANJE ZASTAVE

Nakon doručka posjet Zlatnom hramu, glavnom svetištu Sikha religije. Hram je izgrađen od bijelog mramora i zlata, okružen ogromnim bazenima vode (samo ime Amritsar dolazi iz Amrit Sovar – bazen nektara besmrtnosti). Oduševiti ćemo se gledajući hodočasnike uz sveti bazen, slušati pjesme, bubnjeve i hodočasničke rituale. Zlatni hram je najvažniji hram na otoku u kojem se nalazi Sveta knjiga. Poslijepodne ćemo promatrati ritaual sa spuštanjem zastave na indijsko-pakistanskoj granici. Slijedi ukrcaj na vlak i vožnja u Delhi, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

11. DAN DELHI – DOHA – ZAGREB let

Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let u Dohu koji je predviđen u 03.45 sati, a dolazak u 05.35 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 06.35 sati, a dolazak u 10.40 sati. Završetak putovanja.  


 

CIJENA aranžmana po osobi:

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu
 • noćenja u hotelima 4*
 • obroke po programu
 • vanjske razglede po programu
 • jahanje slonova do tvrđave Amber
 • lokalnog vodiča
 • slovenskog pratitelja i troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe 2.250 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače 40 EUR
 • vizu
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke

OBAVEZNE DOPLATE:

 • napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta), viza (individualno ishođenje prije putovanja).

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

ŠIFRA: ZLATNI INDIJSKI TROKUT 2016 011

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2rusija

 

Aktualni programi

25.05.  Cinque terre, 4 dana
25.05.  Pariz i London, 5 dana
25.05.  Prag, 4 dana
26.05.  Lisabon, avio
26.05.  Venecija i otoci lagune
26.05.  Toskana
27.05.  London, 3 dana
27.05.  Venecija i Verona
28.05.  Kuba
31.05.  Irska, avio
01.06.  Kopenhagen
09.06.  Barcelona, 6 dana
14.06.  Berlin, 5 dana
15.06.  Atena, 4 dana
15.06.  Cinqe terre
15.06.  London, 5 dana
15.06.  Prag, 4 dana
15.06.  Švicarska i jezera
16.06.  Milano i Švicarska
16.06.  Venecija i otoci lagune
16.06.  Rim, zrakoplovom
16.06.  Toskana
17.06.  London iz Rijeke
17.06.  Venecija i Verona
18.06.  Bali
18.06.  Atena i krstarenje
20.06.  Provansa
21.06.  Moja Grčka avantura
21.06.  Berlin, 5 dana
21.06.  Lisabon i Portugal
22.06.  Cinqe terre
22.06.  Helsinki i Tallinn
22.06.  London i tura, 5 dana
22.06.  Norveški fjordovi i Oslo
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i Mt. Pilatus
23.06.  Amsterdam i tura
23.06.  Toskana
23.06.  Venecija i otoci lagune
23.06.  New York
24.06.  Barcelona, avio
24.06.  Venecija i Verona
29.06.  Pariz, 4 dana
29.06.  Rusija, St. Petersburg
06.07.  Rusija, St. Petersburg
18.07.  Provansa, 6 dana
20.07.  Švicarska, 4 dana
26.07.  Moja Grčka avantura
02.08.  Berlin, 5 dana
03.08.  Helsinki i Tallinn
03.08.  London i tura, 5 dana
03.08.  Švicarska, 4 dana
04.08.  Milano i Švicarska
05.08.  Barcelona, avio
11.08.  Toskana
11.08.  Venecija i otoci lagune
12.08.  Prag, 4 dana
12.08.  Venecija i Verona
13.08.  Atena i krstarenje
15.08.  Moja Grčka avantura
30.08.  Andaluzija
31.08.  Norveški fjordovi i Oslo
31.08.  Rusija, avio
02.09.  Venecija i Verona
18.09.  Lisabon, 4 dana
21.09.  Barcelona
21.09.  Cinque terre
21.09.  London i tura, 5 dana
21.09.  Prag, 4 dana
23.09.  London, 3 dana
27.09.  Portugal, avio
28.09.  Rusija, avio
29.09.  Atena, 4 dana
04.10.  Krakow iz Poreča
05.10.  Amsterdam i tura
05.10.  Barcelona, avio
05.10.  Bali
05.10.  Kopenhagen, avio
08.10.  London, iz Pule
10.10.  Dubai, 6 dana
12.10.  Pariz i London
20.10.  New York, jesen
21.10.  London, 3 dana