Zašto Costa Brava?

costa brava  costa brava2  costa brava3

Kolijevka »Modernismo catalan«

Lud ili genijalan Gaudi? Pogled na znamenitu Sagrado Familiu nam govori samo jedno - nevjerojatno! Barcelonu, ljepoticu među europskim gradovima, krase najljepši arhitekturni i kulturni biseri. Upoznajte njenu romantičnu prirodu! Probudite lijepe osjećaje na šarenoj tržnici La Boqueria. Izgubite se u veselom vrvežu duge Ramble i na kraju usmjerite pogled na more. Ohladite se u omiljenom »Ice Baru«. Popijte jutarnju kavu kod palače Miramar na brdu Montjuic i upamtite najljepši pogled na grad. Prepustite se španjolskom ritmu i zavolite crvenu boju koja stimulira njegovu strastvenu dušu. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzelenoj španjolskoj filozofiji »manana, manana« i ostavite za sutra sve što niste stigli napraviti danas.

 

RAJSKA LJETOVALIŠTA

LLORET DE MAR

Mnogi se na Costa Bravu vraćate godinu za godinom. Svima, koji ste se ovu destinaciju prvi put odlučili posjetiti dobrodošlica u mjesto zabave, pješčanih plaža i nezaboravnih doživljaja! Lloret de Mar se nalazi na južnom dijelu Costa Brave, 70 km sjeverno od Barcelone. Njenih ukupno pet plaža čini 7 km obale. Costa Brava se može pohvaliti s »plavom zastavom« za čistoću mora i uređenost obale. Turistička ponuda je u svim pogledima vrhunska i cjelovita. Lloret de Mar poziva na odmor i uživanje. Na glasu je kao turističko središte s najboljim noćnim životom, najvećim izborom brojnih sportskih aktivnosti i ukusnom kuhinjom. Tu uživaju baš sve generacije. Ujutro ćete na plaži prvo ugledati one koji noću spavaju, a u poslijepodnevnim satima stižu »noćne ptice« i ostaju dok ih opet ne počnu mamiti temperamentne ulice, puni barovi i odlične diskoteke.

FENALS

Jedna od pet plaža Lloret de Mara među turistima je omiljena Fenals, koja je odmaknuta od centra zabave. Pored ove rajske pješčane plaže nalazi se čudesan botanički vrt u prirodnom amfiteatru, Santa Clotilde s lijepim pogledom na more. Južnije prema Blanesu naći ćete još dva botanička raja. Pinya Rosa, gdje kraljuje na tisuće kaktusa i Marimurtra sa zavidljivom zbirkom egzotičnog bilja. Oba su među najzanimljivijim botaničkim zbirkama u Europi.

SANTA SUSANNA i MALGRAT DE MAR

Južno od Costa Brave, uz obalu Costa Maresme, nalazi se dvokilometarska promenada s pješčanom plažom i kristalno čistim morem. U ugodnim i mirnijim mjestašcima Santa Susanna i Malgrat de Mar, vlada ugodna i opuštajuća atmosfera. Tu ćete naći prvorazredne restorane, kavane, barove i zanimljivo shopping središte. Raj za obiteljski odmor. Pješčana plaža nudi obilje zabave i vodenih sportova. Santa Susanna će vas očarati starim gradom te dahom mondenosti u brojnim hotelima. Do Barcelone je 58 km , u blizini se nalaze 2 veća aqua zabavna parka MarineLand 5 km i Water World 10 km. Ako se zaželite noćne zabave, Lloret de Mar je udaljen samo 12 km. Lokalna povezanost je dobro uređena.

TOSSA DE MAR

Šarmantno ljetovalište, poznato pod imenom »španjolski Dubrovnik«, privlači parove kao i obitelji s djecom. Popločene uske ulice isprepletene oko veličanstvenog drevnog dvorca te široka pješčana plaža s promenadom daju poseban romantičan pečat, koji će vam zasigurno ostati zauvijek u sjećanju.


 

DODATNI RAZGLEDI I IZLETI - ZA POTPUNI ODMOR (šifra 011)

QUE VIVA BARCELONA
Barcelona je prepuna boja, života i energije! Grad iz snova će vas iznenaditi spojem starog i modernog, prekrasnih arhitekturnih zgrada, ali i starih uličica u kojima se osjeća miris svježe opranog rublja. Očekuju vas čarobni trgovi, zeleni parkovi, nadrealistička katedrala Sagrada Familia, zanimljivi muzeji, stara luka i olimpijski objekti... sigurni smo da će Vas živahna atmosfera s gradskim ulica i gostoljubivost domaćina osvojiti zauvijek!

TAJANSTVENI MONTSERRAT I ŠAMPANJSKE KLETI CODORNIU
Katalonska sveta gora

Izlet do neobično oblikovanog gorja koje se nalazi u unutrašnjosti Katalonije. Monserrat je prekrasan prirodni park s bogatom florom i faunom. Gorje je visoko od 1220 m. Posjetiteljima ovog parka, također je privlačna i bazilika benediktinskog samostana, koja čuva dragocjeni kip Crne Madone. Šampanjske kleti nude vrhunska vina, koja dozrijevaju na 5 katova pod zemljom, i sigurno će barem jedno odgovarati vašem ukusu!

VITEŠKE IGRE

Pred nama je uzbudljiva večer u kojoj ćemo biti dio čarolije srednjovjekovih vremena. Na jednu večer ćemo postati grofovi i barunice u vlastitom srednjovjekovnom dvorcu. U međuvremenu će nam poslužiti večeru i biti ćemo prisutni viteškim igrama i borbi hrabrih vitezova. Nakon večere, uživati ćemo u predstavi Flamenco showa najbolje španjolske grupe.

ADRENALINSKA BOMBA
Port Aventura

Zaboravite napetost i oslobodite adrenalin u najnovijem i jednom od najvećih europskih zabavnih parkova, jugozapadno od Barcelone, kojeg su izgradili u stilu francuskog Disneylanda!

MOKRA ZABAVA U MARINE LANDU
U zabavnom parku na obali vas čeka prskanje do iznemoglosti! Nezaboravan će biti i obilazak showa s delfinima i morskim lavovima, nasmijati ćete se dresuri papiga te prošetati kroz terarij. Adrenalin ćete osloboditi na vrtoglavim toboganima i klizalištima.

MOKRA ZABAVA U WATER WORLDU
Zabavni park u Lloret de Maru, gdje voda pršti na sve strane! Poslastice za sve ljubitelje vodenih ludosti i adrenalinskih spustova po brojnim toboganima.

FLAMENCO SHOW

Kastanjete, gitare, skriveni pogledi ispod čela, crna kosa, crvene usnice i duge, valovite haljine. Večera tradicionalnog španjolskog plesa užitka i boli ne smijete ne vidjeti. To će biti noć temperamenta i strasti. Flamenko glazba uzburkati će vašu krv i dignuti vas, te ćete poželjete i sami udarati pete o tlo. Ulaznica uključuje također konzumaciju pića.

DALIJEVA UMJETNOST
Galerija Salvadora Dalija u Figueresu

»Razlika između luđaka i mene je u tome, što ja nisam lud!« nekoć je govorio slikarski guru nadrealizma Salvador Dali. Zovemo vas na razgled jedinstvene galerije tog velikog umjetnika, genija sa zavijenim brkovima i oštrim pogledom, kojeg je fasciniralo suptilno puzanje vremena.

ŠPANJOLSKI DUBROVNIK
Tossa de Mar

U tom mjestašcu ćete na sav glas pjevati starogradske pjesme, i prije nego što se snađete! Stari dio mjesta, koji se rasprostire na brdu iznad mora, okružuju srednjovjekovne zidine. Unutar ćete naći slikovit preplet uskih uličica, mjesni muzej i ljupku crkvicu. Romantičan pogled na Costa Bravu, utisnuti će vam se zauvijek.

Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativni! 

DODATNI RAZGLEDI I IZLETI - ZA POTPUNI ODMOR (šifra 003)

Barcelona, pueblo espanyol i magične fontane
Barcelona je zasluženo postala jedan od vrhunskih ciljeva posjetitelja. Njena arhitektura i zbirka gradskih  znamenitosti  sigurno vas neće razočarati. Barcelona – vreva, šarenilo i uzburkanost života. Barcelona leži na moru i prijestolnica je sedmomilijunskog naroda, a mnogi smatraju da je svojom istančanošću, šarmom i dinamičnošću već dosegla (iako neslužbeni) status glavnog grada Španjolske. Najprije ćete krenuti na panoramski razgled njenih najznačajnijih znamenitosti: nedovršenu crkvu Svete obitelji – Sagrada Família (ulaznica nije uključena), Gaudíjeva ostvarenja: Casa Milá i Casa Batlló. Imati ćete i nešto vremena za samostalno istraživanje grada. Odlazite i na razgled stare luke s Kolumbovim spomenikom i  Montjuich-a s olimpijskim građevinama. Popodne slijedi razgled znamenitog kompleksa “Pueblo Espanyol”, koji je živi muzej na otvorenom, španjolski  grad u  malom. Razgledati ćete replike tipičnih kuća iz svih krajeva Španjolske. Slijedi slobodno vrijeme na Španjolskom trgu te spektakl Magičnih fontana. Informativna cijena: 43 €

Montserrat
Dopodnevni izlet na katalonsku svetu goru Montserrat (1235 m), koja brojne posjetitelje privlači zbog izvanredne ljepote krajolika tog rezervata prirode. Posjetiti ćete  samostan i u njemu prelijepu i čudotvornu “Crnu Madonu”, zaštitnicu Katalonije te odličan montseratski muzej s djelima katalonskih, španjolskih i francuskih slikara. Informativna cijena: 46 €

Flamenko show
Po dolasku u gradić Torderu uživati ćete cijelu večer u odličnoj španjolskoj hrani, neograničenoj količini izvrsnog vina (za vrijeme večere) i temperamentnom tradicionalnom španjolskom plesu, koji će vas neizostavno dignuti na noge i oduševiti. Informativna cijena: 50 €

Viteške igre
Tokom ove večeri vratiti ćete se  600 godina unatrag i naći se u srednjovjekovnoj tvrđavi, gdje će vas dočekati grof i grofi ca. Uživati ćete u večeri bez  vilica i noževa, a za to će vas vrijeme zabavljati vitezovi svojim borbenim vještinama. Poslije večere prmjestiti ćete se u donju dvoranu i dodatno uživati u predstavi fl amenka. Informativna cijena: 57 €

Salvador Dali
Cjelodnevni izlet na kome se možete diviti djelima poznatog slikara Salvadora Dalija. Pozivamo vas na razgled kuće, muzeja i tvrđave. Srednjovjekovna  tvrđava u malom mjestu Púbolu bila je rezidenijca slikareve žene i kasnije Dalijeva rezidenijca. Po obilasku tvrđave slijedi vožnja do grada Figueresa, gdje se nalazi muzej sa širokim spektrom djela koja  vam prikazuju umjetničku crtu genija. Informativna cijena: 52 €

Vodeni park Water World
Jedan od najvećih vodenih parkova u tom kraju s više od140.000 m2 vodenih površina, tobogana i ostalih atrakcija. Idealno mjesto da provedete vruć ljetni dan s cijelom obitelji. Informativna cijena: 33 €

Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativni!

ŠIFRA: COSTA BRAVA 2017

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2lisabon 2290 2

 

Aktualni programi

25.11.  New York
01.12.  Lisabon, Advent
02.12.  Beč, 2 dana
02.12.  Beč i Bratislava
02.12.  Rovaniemi, avio
02.12.  Venecija i Verona
02.12.  Salzburg iz Osijeka
07.12.  Pariz, Advent
07.12.  Prag, bus, Advent
07.12.  Švicarska, Advent
08.12.  Milano, Advent
09.12.  Austrijsko-Slovenska
09.12.  Beč, 2 dana, Advent
09.12.  Beč i Bratislava
09.12.  Talijanska bajka
09.12.  Salzburg, Advent
14.12.  Barcelona, Advent
14.12.  Colmar, najljepši
 adventski sajmovi
14.12.  Prag, Advent
14.12.  Rim, Advent
14.12.  Švicarski Advent
15.12.  Amsterdam, Advent
15.12.  Beč, 3 dana, Advent
15.12.  Lisabon, Advent
15.12.  London, Advent
15.12.  Milano, Advent
16.12.  Austrijsko-Slovenska
16.12.  Atena, Advent
16.12.  Beč, 2 dana, Advent
16.12.  Beč i Bratislava
16.12.  Budimpešta, Advent
16.12.  Talijanska bajka
16.12.  Salzburg, Advent
16.12.  Salzburg iz Zadra
16.12.  Venecija i Verona
27.12.  Grčka avantura
28.12.  Berlin, Nova godina
28.12.  Dubai, Nova godina
28.12.  Pariz, bus
29.12.  Krakow, Nova godina
29.12.  Lisabon
29.12.  London
29.12.  New York
29.12.  Rim, 5 dana
29.12.  Varšava
30.12.  Azurna obala
30.12.  Atena
30.12.  Amsterdam, avio
30.12.  Beč, Nova godina
30.12.  Beograd,Nova godina
30.12.  Bratislava
30.12.  Budva, Nova godina
30.12.  Čarobni jug italije
30.12.  Kopenhagen
30.12.  Milano, 3 dana
30.12.  Pariz, avio
30.12.  Prag, bus
30.12.  Rim, avio
30.12.  Sarajevo, hotel 5*
30.12.  Švicarska
30.12.  Venecija, 3 dana
31.12.  Barcelona
04.01.  Prag, zimski
04.01.  Barcelona, zimski
05.01.  Lisabon, 4 dana
05.01.  London, zimski
05.01.  Venecija, 3 dana
06.01.  Amsterdam, 3 dana
09.01.  Dubai, zimski
11.01.  Istanbul, avio
11.01.  Pariz, avio
11.01.  Rim, avio