Skandinavski fjordovi i prijestolnice Danske i Norveške

kopenhagen3STOCKHOLM3STOCKHOLM

Termin putovanja:
Zrakoplovom i brodom

VRIJEDNOST VIŠE: Upoznavanje ljepota Danske i Norveške

Program putovanja:

1.DAN /  ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, te direktan let za Kopenhagen u 08.05 Po slijetanju, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18 st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, nacionalnog muzeja, stare burze, danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji - palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti.  Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Slijedi plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena - Morskoj sireni iz bajke danca Hansa K. Andersena,  te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni  kraljevski par. Nemojte propustiti ni čuvenu tvornicu Carlsberg gdje možete probati više vrsta piva (otvorena do 17 h). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.  

2. DAN / KOPENHAGEN – DVORAC FREDERIKSBORG – AARHUS - HIRTSHALS – BROD prema BERGENU

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo u razgled sjevere strane Sjaellanda, najvećeg danskog otoka na kojem se nalazi i sam Kopenhagen. Posjetiti ćemo dvorac Frederiksborg, ljetnu kraljevsku rezidenciju koji se smjestio uz gradić Hillerod. Dvorac, zajedno sa svojim vrtovima se smatra najatraktivnijim u zemlji i oduševiti će vas svojom ljepotom, kao i najvećom kolekcijom umjetnina u Danskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca.  Sa otoka Sjaellanda prelazimo brzim trajektom na kontinentalni dio Danske i drugi najveći po veličini Danski grad Aarhus. Pauza za ručak i kratki razgled. Nastavljamo vožnju prema samom sjeveru Danske, do mjesta Hirtshals, gdje se smještamo na brod prema Bergenu. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. ( ostali tipovi kabina uz doplatu i na upit ). Noćna plovidba prema Bergenu. Na brodu vam je na raspolaganju veliki broj restorana, kafića te trgovina.  Večera. Noćenje.

3. DAN / BERGEN

Doručak na brodu. Uplovljavanje u Bergen oko podneva. Iskrcaj sa broda te odlazak u panoramski razgled jednog od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „ Vrata regije fjordova „.Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju  krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvenih kuća koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas se nalazi poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Slobodno vrijeme u središtu Bergena.  Svakako preporučamo za kušate sveže škampe ili fantastičnu krem juhu od lososa.
Posluži li nas vrijeme svakako preporučamo uspon uspinjačom do brda Floyen a kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i sam fjord. ( doplata  na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice ). Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN /  BERGEN – NORVEŠKI FJORDOVI - FLAM - GEILO

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak putovanja prema jednom od najpitoresknijih krajolika Norveške. Na putu prema fjordovima ćemo stati ispred drvene crkve iz 12st. Prvi fjordovi koje ćemo obići su Steinsdalsfoss i Hardangerfjord. Nastavak vožnje prema pitoresknom mjestu Flam koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Po dolasku u Flam, odlazak na vožnju jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu i neokrnjenoj prirodi do sela Myrdal  uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Po povratku u Flam kraće slobodno vrijeme te odlazak na nezaboravnu plovidbu brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudvangen. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema Geilu, najvećem norveškom skijaškom centru, gdje se smjestio i naš hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN / GEILO - OSLO

Doručak. Krećemo prema glavnom gradu Norveške, Oslu. Dolazak u grad oko podneva. Razgled ćemo započeti iznad grada, odlaskom do čuvene skakaonice Holmenkollen. ( ulaz u skakaonicu se nadoplaćuje ) Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će  sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892. domaćin mnogobrojnih važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. još je uvijek aktivna, a osim nudi i turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola grada,a tvrđava i dvorac Akershus je jedna od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura, smjestio se u sklopu većeg parka Frogner, koji je najveći park u Norveškoj.   Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere  koja je  smještena usred stare luke u Oslu sa koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord.  Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN / OSLO -ZAGREB

Doručak. Odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy  gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Slobodno vrijeme. Transfer prema zračnoj luci. Prijava za direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18.45. Slijetanje u Zagreb u 21:15. Kraj programa


 

CIJENA ARANŽMANA:

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Kopenhagen
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Oslo - Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg po osobi te 1 komad ručne prtljage do 8 kg
 • plovidbu brodom u 4 krevetnim kabinama između sjevera Danske i Bergena u Norveškoj
 • 1 noćenje u hotelu Cabinn City u Kopenhagenu, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom
 • 1 noćenje u hotelu 3/4* u Oslu ili okolici, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
 • 1 noćenje u hotelu 3/4* u Bergenu, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
 • 1 noćenje u hotelu 3/4* u Geilu, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
 • transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • prijevoz autobusom između gradova, prema programu
 • sve razglede prema programu
 • ulaznica za drvenu crkvu
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžamana)

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 1290 kn ( obavezna doplata )
 • ulaz u Frederiksborg dvorac 75 kn
 • plovidbu fjordom Flam – Gudvangen 260 kn
 • vožnja vlakom Flam – Myrdal – Flam 540 kn
 • paket večera + doručak na brodu 370 kn
 • paket 4 večere 820 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu u hotelima 1690 kn
Doplata za jednokrevetnu unutarnju kabinu 920 kn

CIJENE FAKULATATIVNIH SADRŽAJA: ( doplata na licu mjesta )

 • plovidbu kanalima u Kopenhagenu 17 EUR
 • Nacionalna galerija u Oslu – 120 NOK
 • Fram muzej u Oslu – 120 NOK
 • Muzej vikinških brodova u Oslu – 100 NOK
 • Muzej u utvrdi Akershus -100 NOK
 • SKI Skakaonica Holmenkollen- 130 NOK
 • Uspinjača FLOIBANEN u Bergenu – 100 NOK

100 NOK = cca 75 kn ( 10 EUR )

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn sa svim pristojbama (raspoloživost i potvrda  letova na upit )

Za ovo putovanje je dovoljna valjana osobna iskaznica!

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o

HELSINKI TALLINN

Stockholm i Helsinki 2990 30 5

ŠIFRA: Skandinavski fjordovi i prijestolnice Danske i Norveške 2019 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

berlin 19

SKI 19

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

mozaik knjiga top 10 2RIM 19

Kapadokija mala desno 3290

Aktualni programi

JESENSKI POPUSTI
ZA TOP 3 DESTINACIJE
27.09.  Atena
27.09.  Lisabon i tura
29.09.  Grčka i Zakintos
30.09.  Dubai i Maldivi
01.10.  Kapadokija
01.10.  Vijetnam krstarenje
02.10.  Apulia i Basilicata
02.10.  Kina, 11 dana
03.10.  Istanbul, avio
03.10.  Kopenhagen
03.10.  St. Peterburg
03.10.  Skandinavija
04.10.  Amsterdam
04.10.  Atena
04.10.  Berlin
04.10.  Island
04.10.  London
04.10.  Pariz, avio
04.10.  Provansa
04.10.  Portugalska tura
04.10.  Sicilija
04.10.  Tajland, Kambodža
 i Vijetnam
05.10.  Azurna obala
05.10.  Barcelona
05.10.  Cinque Terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Rim, avio iz Splita
05.10.  Toskana
06.10.  Krstarenje Grčka
06.10.  Madrid i Andaluzija
10.10.  Istanbul
10.10.  Prag, avio
10.10.  Pariz i London
11.10.  London
11.10.  Portugal
13.10.  Jordan i Izrael
13.10.  Grčka krstarenje
14.10.  Andaluzija
16.10.  Čarobni jug Italije
16.10.  Poljska tura, avio
17.10.  Dublin
17.10.  Pariz
17.10.  Sejšeli
18.10.  Istanbul
18.10.  Lisabon i tura
18.10.  London
19.10.  Rim, avio iz Splita
21.10.  Lisabon i velika
 Portugalska tura
22.10.  Šri Lanka
23.10.  Nizozemsko
 Belgijska tura
24.10.  Kina
24.10.  Pariz
24.10.  Pariz i London
26.10.  Atena
26.10.  Beograd
26.10.  Madrid
27.10.  Mauricijus
28.10.  Apulia i Basilicata
30.10.  Dubai
31.10.  Barcelona
01.11.  Milano, bus
05.12.  Jordan i Izrael
29.12.  Kina, Nova godina
29.12.  Vijetnam
 i Kambodza
30.12.  New York
31.12.  Kuba

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: