Palma de Mallorca

MALLORCA -Capdepera castle  mallorca- katedrala la seu palma de mallorca  mallorca spain mediteran

Termin  putovanja:

Doživite jedan od najljepših otoka Mediterana još krajem ovog ljeta, uz temperature mora u rujnu do 27 C!

Mallorca, biser Baleara privući će svakoga prekrasnom prirodom, egzotičnim pješčanim plažama i uvalama, te mondenim sadržajima posebice oko glavnog grada Palme de Mallorce sa uvijek uzbudljivim noćnim životom i bogatom poviješću.

Program putovanja:

0.dan (26.9.), ZAGREB - RIJEKA - VENECIJA – PALMA DE MALLORCA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb u 23:30 sata, te transfer prema zračnoj luci u  Veneciji (prema odabiru putnika). Mogućnost ukrcaj putnika u Karlovcu i na Vratima Jadrana – Sjever, kao i organizacija noćenja u blizini zračne luke za individualne dolaske.

1.dan (27.9.), VENECIJA – PALMA DE MALLORCA

Po dolasku u zračnu luku, prijava i direktan let za Palma de Mallorcu u 06:15h. Po slijetanju u 08:30 slijedi  panoramski razgled grada te razgled grada pješice u pratnji lokalnog vodiča. Palma de Mallorca je luka i glavni grad španjolske autonome zajednice Baleari. Smješten je u zaljevu ispod arapske tvrđave Bellver odakle se pruža i najbolji pogled na povijesnu jezgru i  iza veličanstvene gotičke katedrale La Seu koja gleda na more i čiji se tornjevi vide iz skoro svake točke u gradu. Za stari grad su tipične uske ulice, dok su Rambla i Passeig des Born široke tipične mediteranske promenade. U ovim ulicama i oko  trga Plaze Mayor naići ćete na ponudu najboljeg španjolskog dizajna, tipične proizvode poput majorkinskih perli i najbolje specijalitete bogate otočke kuhinje. Odlazak do hotela u obližnjem ljetovalištu Magaluf. Predlažemo odlazak na gusarski show „Pirates Adventure“. Večera ( uz doplatu ).  Noćenje.

2.dan (28.9.), PALMA DE MALLORCA – izlet VALLDEMOSA, PUERTO SOLLER

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krakolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Naš izlet odvesti će vas u 2 najlijepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u Puerto Soller, jedinoj prirodnoj luci ovog dijela otoka gdje ćete imati slobodno vrijeme za šetnju do Santa Catalina vidikovca odakle se pruža najlijepši pogled pogled na luku, za šetnju uz obalu, ili posjet luci u kojoj su ispremješane mondene jahte sa čamcima lokalnih ribara. Dok sjedite na kavi u jednom od mnogobrojnih kafića vjerovatno ćete vidjeti i stari tramvaj koji još uvijek vozi ovim mjestom od 1913.

Nastavljamo vožnju spektakularnim planinskim lancem koji graniči sa obalom i uživamo u najlijepšim pogledima na otok. Vozeći se kraj dva sela, Deia i Llucalcari lokalni pratitelj će nam ispričati više o lokalnoj povijesti i pokazati nam zašto su se zvijezde poput Michael Douglasa, Roberta Graves i austrijske nadvojvode  Louisa Salvadora zaljubile baš u ovaj dio otoka. Naša zadnja stanica na izletu je najlijepše mjestašce  Mallorce – Valldemossa, okruženo maslinicima i nasadima badema, poznato po veličanstvenom samostanu i muzeju posvećenom Ludvigu Habsburškom. Slobodno vrijeme za šetnju uskim ulicama ovog starog mjestašca, odmor u tipičnim lokalnim kafićima i upijanje čarobne atmosfere uz možda  jedan lokalni liker od badema. Povratak u hotel i večera ( uz doplatu ).  

3.dan (29.9.), PALMA DE MALLORCA – izlet u Zmajeve špilje i Porto Cristo

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet po otoku do poznate Zmajeve špilje za koju kažu i da je osmo svjetsko čudo, te mjesta Porto Cristo. Do špilje se vozimo nešto više od sata. Na ovom izletu osim jedne od najposjećenijih svjetskih špilja posjetiti ćemo tvornicu bisera i dućan sa lokalnim proizvodima od maslinovog drveta. Unutar špilje nalazi se jedno od najvećih podzemnih jezera na svijetu, Martel, gdje ćete prisustvovati na koncertu klasične glazbe. Nakon koncerta kratko ćemo se brodom provesti od Zmajeve špilje gdje ćete imati priliku diviti se ljepoti uljepšanoj rasvjetom postavljenom još 1935. Prije posjeta špilji zaustaviti  ćemo se u mjestu Montuiri gdje ćete imati vremena za posjet tvornici bisera i vidjeti rigorozan proces njihove obrade. Stati ćemo u mjestu Porto Cristo, vrlo zaštićenom zaljevu sa prekrasnom pješćanom plažom. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili uživanje na plaži.
Povratak u hotel i večera ( uz doplatu ).

4.dan/5. dan (30.9./1.10.), PALMA DE MALLORCA – VENECIJA – RIJEKA – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i odmor. Predlažemo odlazak do obližnjeg Marinelanda javnim gradskim prijevozom. Uživajte u showu delfina, tuljana, papiga  ili se prebacite do obižnjeg vodenog parka Western Water Park. Za one koje žele vidjeti više od unutrašnjosti otoka još uvijek stignete otići na cjelodnevni izlet terenskim vozilima. U večernjim satima polazak  prema zračnoj luci, te let za Veneciju u 22.45. Po slijetanju transfer prema Rijeci i Zagrebu(prema odabiru putnika). Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima.


 

Cijena aranžmana po osobi

 

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom Venecija – Palma de Mallorca – Venecija
 • 3 noćenja u hotelu 4* na Palmi de Mallorci  u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenje s doručkom
 • Licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • Lokalnog vodiča za razgled grada
 • Transfere i razglede prema programu
 • Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
 • 3 večere u hotelu 4* po ukupnoj cijeni 190 kn(uplata prilikom rezervacije aranžamana)
 • Povratni transfer Zagreb/Rijeka – Venecija 590 kn
 • izlet Valldemosa, Puerto Soller  47 EUR
 • izlet Zmajave špilje i Porto Cristo 55 EUR
 • izlet terenskim vozilima po unutrašnjosti otoka 75 EUR
 • ulaznica Marineland 22 EUR / djeca 13 EUR
 • ulaznica Western Water Park  27 EUR / djeca 18 EUR
 • Pirates adventure show https://www.youtube.com/watch?v=G7-EsXjzjuM 50 EUR

Prijave za izlete na lokaciji prilikom rezervacije aranžmana. Plaćanje lokanom agentu na lokaciji.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja 25

Odgovorni organizator: Mondo Travel d.o.o.

ŠIFRA: 3147 PALMA DE MALLORCA 2017 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2PARIZ 2018