Indija - zlatni trokut

India Jaipur Hawa Mahal  Amber Palace India Jaipur  india-Rajasthan Jaipur

Termin putovanja: 4.-11.2.2017. / 8 DANA/6 NOĆENJA  

Program putovanja:

1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 12:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 15:15 sati, nastavak leta za New Delhi 19:45 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan/ DELHI

Dolazak u Delhi predviđen je u 5:10 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Panoramska vožnja gradom sa  stankama za fotografiranje - zgrada Parlameta, Predsjednička palača Rashtrapati Bhavan i India Gate. Odlazak u hotel 4* i smještaj. Nakon odmora slijedi razgled grada koji započinje posjetom Raj Ghatu - memorijalu oca nacije Mahatmi Gandhiju. Vožnja pokraj Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna čije samo ime govori da je izgrađena od crvenog pješčenjaka, a djelo je vladara Shaha Jahana. Zaustavljanje za fotografiranje. Slijedi odlazak na razgled Starog Delhija gdje se nalazi Chandni Chowk najstariji i najposjećeniji bazar na tom području. Bazar je dao sagraditi poznati mogulski car Shah Jahan u 17.st., a dizajnirala ga je careva kćer Jahan Ara. Nezaboravna vožnja rikšama kroz bazar. Nastavak razgleda mauzoleja cara Humayun, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Mauzolej je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Povratak prema hotelu. Večera u hotelu i noćenje.

3. dan/ DELHI - JAIPUR

Doručak. Posjet zanimljivom kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još od 4. st. Posjet hramu Bangla Sahib, te odlazak do majke svih hramova u Indiji - hrama Lotus koji je dovršen 1986. Sagrađen je u obliku istoimenog cvijeta koji je postao jedna od naistaknuitijih atrakcija grada. Odlazak prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan/ JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan/ JAIPUR – AGRA

Nakon doručka odlazak prema Agri sa zaustavljanjem u crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici u kojoj su građevine miješavina indijske, perzijske i islamske arhitekture. Džamija Fatehpur Sikri slična je džamiji u Mecci, a dizajnirana je i izvedena prema primjerima perzijske i hinduističke arhitekture.
Po dolasku prijava u hotel 4* i smještaj. Ostatak dana odmor. Večera u hotelu i noćenje.

6. dan/ AGRA

Doručak i odlazak u razgled grada. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću te je trebalo 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad  preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan/ AGRA - DELHI

Nakon doručka, odlazak prema Delhiju. Dolazak u hotel 4*, slobodan dan za odmor i vlastite programe. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan/ DELHI – ISTANBUL - ZAGREB

Odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:45 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 10:40 sati, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 6.790 kn 6.490 kn FIRST MINUTE
 
Doplata za jednokrevetnu sobu  1.990 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe   2.390 kn

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul - Zagreb
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom i trošak organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Indiju, napojnice, fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 2.390 kn, napojnice 40 eura.

VIZA: Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 370 kn. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen i potpisan obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/), putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju u indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Usluga posredovanja 100 kn.

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

ŠIFRA: INDIJA – ZLATNI TROKUT 2016 003

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2geneva