Južnoafrička republika

 

 

Termin putovanja:

Program putovanja:

1. dan 3.4.2017./ ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan 4.4.2017. / CAPE TOWN

Nastavak leta za Cape Town na liniji TK044 u 1:55 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Cape Town predviđen je u 12:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Nakon ručka odlazak na vožnju žičarom na vrh Stolne planine-Table Mountain (ukoliko će biti dobri vremenski uvjeti). Sa planine se pruža predivan panoramski pogled na grad i okolicu koji slovi za jedan od najljepših u Africi. Transfer do hotela, smještaj i noćenje.

3. dan 5.4.2017./ CAPE TOWN

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po poluotoku. Vožnja kroz prekrasne uvale Camps zaljeva, uz obalna područja Clifton i Llandudno do Hout Baya gdje se ukrcavamo na brod i isplovljavamo prema otoku Duiker. Imat ćemo priliku vidjeti koloniju morskih lavova koji obitavaju na tom području. Slijedi vožnja preko Chapman's Peaka, odakle seže fascinantan pogled na Atlantski ocean. Po dolasku u prirodni rezervat Cape Point, odlazak na vidikovac odakle se može vidjeti legendarno mjesto na kojem se susreću Atlantski i Indijski ocean, zaljev False i rt Dobre Nade. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet plaži Boulders u gradu Simons, poznatoj po koloniji pingvina, jednoj od samo nekoliko kolonija pingvina u svijetu. Dan ćemo završiti posjetom Kirstenbosch Nacionalnom Botaničkom Parku koji slovi za jedan od najvećih i najstarijih botaničkih parkova na svijetu. Park je jedinstven po svojim stazama-šetnici koja se uzdiže u visinu, iznad krošnji stabala, odakle se pruža fascinantan panoramski pogled na cijeli nacionalni park, guste šume, okolne planine, vrt i Cape Town. Kirstenbosch leži u srcu florističke regije Cape. U 2004. godini je regija Kirstenbosch sa botaničkim vrtom uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.  Kirstenbosch je prvi botanički vrt na svijet uključen u prirodnu svjetsku baštinu. Odlazak u hotel, noćenje. 

4. dan 6.4.2017. / CAPE WINELANDS – STELLENBOSCH - FRANSCHHOEK

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u vinorodno područje Cape Winelands udaljeno oko 50 km istočno od Cape Towna uključujući i posjet šarmantnom gradiću hrastova Stellenbosch. Polazak prema imanju Waterfront gdje ćemo degustirati vino i čokoladu te se upoznavati s tradicijom proizvodnje vina u Južnoj Africi. Odlazak na ručak u lokalni restoran gdje ćete imati priliku kušati lokalni specijalitet „braai“ – tradicionalno pripremljena janjetina na ražnju. Odlazak u gurmansku prijestolnicu Franschhoek („Francuski kutak“), jedan od najstarijih gradova u zemlji smješten usred vinske doline. Dolina je također specifična po slonovima koji tamo obitavaju.  Kušanje različitih vrsta vina egzotičnih okusa zbog raznih specifičnih začina za to područje koji se koriste pri proizvodnji. Povratak u Cape Town u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan 7.4.2017. /  CAPE TOWN

Odlazak u razgled Cape Towna, grada s izuzetno bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem te iznimnim prirodnim ljepotama. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti su park Company Gardens, Dvorac Dobre nade, najstarija zgrada u južnoj Africi koju su izgradili Europljani, zatim južnoafrički muzej i živahni Greenmarket Square gdje možete kupiti umjetnine i rukotvorine iz cijele Afrike. Slobodno poslijepodne za odmor i kupovinu. Moguć individualni posjet otoku Robben trajektom ili posjet akvariju Two Oceans. U večernjim satima odlazak na večeru u lokalni restoran na području Waterfronta. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan 8.4.2017. /  CAPE TOWN – JOHANNESBURG – ENTABENI (doručak, ručak, večera)

Nakon doručka odjava iz hotela, transfer u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Johannesburgu. Po dolasku u Johannesburg slijedi vožnja prema lodge-u na području prirodnog rezervata Entabeni (trajanje vožnje oko 3 sata). Po dolasku u lodge dočekat će nas predstavnik i detaljnije informirati o boravku na safariju i ponudi aktivnosti.  Životinjski svijet u rezervatu Entabeni je vrlo raznolik te ondje obitava preko 55 različitih vrsta sisavaca uključujući i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog, te preko 300 zanimljivih vrsta biljaka i 380 vrsta ptica. Ovaj doživljaj će biti susret sa pravom „divljom Afrikom“, vođeni od strane kvalificiranih rangera u džipovima sa otvorenim krovom. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

7. dan 9.4.2017. / ENTABENI (doručak, ručak, večera)

Ranojutarnje buđenje uz kavu i snack. Odlazak na vožnju u otvorenim džipovima po rezervatu kako bismo doživjeli prekrasan izlazak sunca u divljini i vidjeli što više životinja. U ranim jutarnjim satima životinje su najaktivnije. Nakon džip safarija postoji mogućnost odlaska u organiziranu šetnju-pješačenje rezervatom u pratnji lokalnog vodiča koji će nam pokazati još mnoge različite vrste životinja i biljaka. U poslijepodnevnim satima vrijeme za odmor i uživanje u čarobnom ambijentu ovog jedinstvenog mjesta. Noćenje.

8. dan 10.4.2017. / ENTABENI – SANDTON - CULLINAN

U ranim jutarnjim satima mogućnost odlaska na još jednu kraću vožnju džipovima, doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Sandtonu. Na putu stajanje u Pretoriji na ručak. Nastavak putovanja prema Cullinanu u razgled rudnika dijamanta. Prolazit ćemo tunelima rudnika pod zemljom do velike rupe gdje je nastala vulkanska erupcija prije više od milijun godina. Također ćemo vidjeti i završnu fazu obrade dijamanta, rezanje dijamanta.  Nastavak putovanja prema hotelu. Dolazak u hotel i noćenje.
 
9. dan 11.4.2017. / ENTABENI

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak u razgled okruga Soweta – skup gradova nastalih 1930-ih godina jugozapadno od Johannesburga poznatih po svojoj bogatoj političkoj prošlosti. Zatim slijedi obilazak-pješački most do bolnice Chris Hani Baragwanath od kuda seže panoramski pogled na Soweto, spomenik Hectoru Pietersenu, Kuća Nelsona Mandele, rezidencijalne kuće na tom području. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova na liniji TK 043 u 18:15 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan 12.4.2017. / ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u 05:00 sati u Istanbul. Nastavak putovanja prema Zagrebu u TK1053 u 7:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.


 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi
 • 7 noćenja s obrocima prema programu
 • smještaj u hotelima i lodgevima 4* (lokalna kategorizacija)
 • transfere i razglede prema programu
 • lokalnog vodiča
 • ulaznice: vožnja brodom Duiker, Rt Dobre nade (Cape Point), plaža Boulders, botanički vrt Kirstenbosch, vinski podrum i kušanje vina,  tura Cullinan Diamond, spomenik Hectoru Pietersenu, Kuća Nelsona Mandele
 • pratitelja putovanja iz Zagreba te troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznica za vožnju žičarom
 • vizu za Južnoafričku Republiku
 • pristojbe zračnih luka (obvezna doplata 3.850 kn prilikom rezervacije putovanja)
 • napojnice lokalnim vodičima i vozačima – 70 USD plaćanje na licu mjesta
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA 15

VIZA ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU: viza se ishodi u Budimpešti. Trošak vize je otprilike 45 €. Agencija posreduje pri ishodovanju vize uz naknadu 550 kn po osobi.  Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana početka putovanja i mora imati 3 prazne stranice jednu za drugom. Potrebni dokumenti: Putovnica (važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju), kopija važeće osobne iskaznice, 2 fotografije (veličina kao za putovnicu), potvrda o zaposlenju (s potpisom i žigom uz napomenu da ćete u terminu putovanja koristiti godišnji odmor), potvrda o financijskoj solventnosti (ispis transakcija zadnja 3 mjeseca Vašeg tekućeg računa), 3 zadnje platne liste (s potpisom i žigom), ispunjena aplikacija, putno zdravstveno osiguranje koje Vas pokriva u terminu putovanja. Napomena: Dokumenti moraju biti na engleskom jeziku uključujući i vjenčane ili rodne listove.

NAPOMENE:
Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno, ali preporučujemo profilaksu protiv malarije.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku. Točan iznos pristojbi zrakoplovna kompanija javlja agenciji prilikom izdavanja zrakoplovnih karata prema uvjetima za grupno izdavanje karata što je od 14-7 dana prije polaska, odnosno kad se grupa formira do maksimalnog broja prijavljenih putnika.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. U slučaju promjene cijene unutrašnjih letova organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE:
JUŽNA AFRIKA
Glavni grad: Pretoria
Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: +1 sat.
Električni napon: 220/230 V, utičnice sa tri kontakta, potrebni adapteri (mogu se dobiti i u hotelu na recepciji).
Novac: 1 rand = (ZAR), 1 EUR = cca 10,60 ZAR, 1 USD = 8,47 ZAR (tečaj podložan promjeni).
Primaju se poznatije kreditne kartice (Master, Visa).
Jezik: engleski, afrikaanski.
Hrana i piće: meso, riba, plodovi mora. Svakako probajte južnoafričke specijalitete. Voda u gradovima je pitka, no preporučamo ipak piti flaširana pića.
Klima: promjenjiva, mediteranska s toplim i suhim ljetom, ugodne zime na južnim obalama; Suptropska na istočnoj obali; Kontinentalna s toplim ljetima i pljuskovima i prohladnim zimama u unutrašnjosti. Kozmetika: svakako ponijeti zaštitnu kremu, sunčane naočale, šešir, po mogućnosti dalekozor. Odjeća lagana, od prirodnih materijala. Za večernje sate ponijeti nešto toplije. Tijekom izleta koristiti zatvorenu obuću. Studeni je suhi i topli mjesec, ali je moguć jak vjetar.
Sigurnost: ne odvajati se od grupe i držati se savjeta vodiča. Ne nositi nakit. Ostavite putovnicu u hotelskom sefu kad god je to moguće, obavezno napraviti fotokopiju putovnice. Pohranite novac na više mjesta. Zapišite brojeve kreditnih kartica i broj banke na koji se možete javiti u slučaju krađe. Pazite na mobitele. Izvan velikih gradova kriminal je manji, ali ima krađa posebice neopreznih turista kao uostalom svugdje u svijetu. Nemojte navečer hodati sami ili se noću vraćati u hotel pješice. Uzmite taksi kad god je to moguće.

 

ŠIFRA ARANŽMANA: 1424 JAR2017 003

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2svica 18 1590

 

Aktualni programi

22.06.  Dvorci Bavarske
22.06.  Colmar
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
22.06.  Venecija, 3 dana
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Prag, bus
06.08.  Sarajevo, 3 dana
12.08.  Atena i krstarenje
12.08.  Toskana, 4 dana
13.08.  Bavarska bajka
14.08.  Šri Lanka
15.08.  London, avio
15.08.  Portugalska tura
16.08.  Helsinki i Tallinn
16.08.  Prag, bus
16.08.  Stockholm i Helsinki
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
30.08.  Cinque terre
06.09.  Prag, bus
09.09.  Atena i krstarenje
14.09.  Bruxelles, avio
15.09.  Vojvodina
19.09.  Portugalska tura
22.09.  Sarajevo, 2 dana
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  St. Petersburg
27.09.  Šri Lanka
28.09.  Lisabon, avio
28.09.  London, avio
30.09.  Atena, 4 dana, avio
30.09.  Atena i krstarenje
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland
03.10.  Portugalska tura
04.10.  Berlin, 5 dana
04.10.  Bali
04.10.  Kopenhagen
04.10.  Makedonija, avio
04.10.  Pariz i London
05.10.  Azurna obala
05.10.  Cinque terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Švicarska, 4 dana
06.10.  Barcelona, 4 dana
06.10.  Milano i jezera
06.10.  Provansa, 6 dana
06.10.  Venecija, 3 dana
07.10.  Vojvodina
12.10.  Bukurešt, avio
17.10.  Andaluzija, avio
18.10.  Dublin, avio
18.10.  Istanbul, avio
19.10.  Bruxelles, 3 dana
19.10.  Dublin iz Zadra
19.10.  Rim, avio
25.10.  Prag, avio
25.10.  Šri Lanka
25.10.  Kina, velika tura
08.01.  Kuba
20.02.  Vijetnam i Kambodža

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: