Prag i Nurnberg

prag2eki_dvorci  prag_2

Termini putovanja:

Prag - Karlovy Vary - Bayreuth - Nürnberg - Regensburg

Program putovanja:  

1.dan: ZAGREB - PRAG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Prag u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem programa javnim gradskim prijevozom u upoznavanje s gradom, na večeru, šetnju, itd. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Hradčany - Katedrala sv. Víta - Karlov most - Staromêstské námêstí - Václavské namêstí. Slobodno poslijepodne za posjete muzejima (Narodna galerija u palači Šternberk, muzeji i sinagoge u Židovskoj četvrti, muzej poznatog slikara Muche, dvorane Obecnog doma, itd.), kupovinu ili odlazak u neku od slavnih praških pivnica na tradicionalnu češku kuhinju i odlično češko pivo.  Predlažemo da se prošećete na praško brdo Petřín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petřín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ružičnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila, itd. Niste li ljubitelj hodanja, možete na brdo i uspinjačom! Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG - KARLOVY VARY - BAYREUTH - NÜRNBERG

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje u Njemačku preko Karlovych Vara. Karlovy Vary je najpoznatiji grad Češke Republike u svijetu ako se govori o toplicama – svrstava ih se među najpoznatije europske toplice uopće, ali i utjecajnom filmskom festivalu. Iznimno ga vole Nijemci – njemačko je ime za grad Karlsbad, a poznat je i po becherovki i tvornici stakla Moser. Po dolasku u Karlove Vare šetnja gradom s pratiteljem i kraće slobodno vrijeme za uživanje u aristokratskom ozračju grada kojeg je osnovao Karlo IV. Poslijepodne nastavak vožnje prema Njemačkoj. Put do Nürnberga nas vodi preko Bayreutha, grada kulture i umjetnosti,  pa ćemo posjetiti gradsko središte tog lijepog njemačkog grada kojeg je proslavio Richard Wagner. Šetnja i slobodno vrijeme za kavu ili kupovinu. Nastavak putovanja prema Nürnbergu, dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

4. dan: NÜRNBERG

Doručak. Odlazak u razgled Nürnberga, grada Albrechta Dürera, ali i grada poznatog po tradiciji izrade medenjaka. Još od srednjeg vijeka Nürnberg je imao status vrlo važnog grada, grada povijesti i umjestnosti, a ima poveznicu i sa Češkom u kojoj smo prethodno boravili: slavnom Karlu IV. to je bio omiljeni njemački grad, a tu je 1361. g. njegova supruga rodila i sina Vaclava koji će ga naslijediti. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom zidinama do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Sebalda, kuće Albrechta Dürera i gradskih trgova i fontana, slobodno vrijeme za ručak. Preporučujemo probati poznate nürnberške kobasice Bratwursten ili medenjake Lebkuchen. Slobodno poslijepodne za šetnju, kupovinu, posjete muzejima (preporučamo odlični Muzej igračaka!), itd. Noćenje.

5. dan: NÜRNBERG - REGENSBURG - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje do Regensburga koji se smatra najljepšim srednjovjekovnim gradom Njemačke na rijekama Regen i Dunavu. Razgled stare gradske jezgre: katedrala sv. Petra - stara kapela - Gradska vijećnica - rimska vrata Porta Praetoria. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz autobusom
  • pratitelja
  • 4 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV: 2 noćenja u hotelu 3* u Pragu i 2 noćenja u hotelu 4* u Nürnbergu
  • razgled Praga u pratnji službenog gradskog vodiča
  • razglede prema programu
  • te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Šifra: 235 PRAG2016 003

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2PARIZ BUS  16