Mondotravel

20.11.2020.

Austrija - Nassfeld

Nassfeld

pogodnosti regije Nassfeld

Nassfeld skijanje

Nassfeld – Weissensee – Lesachtal

„Nice Surprise" i sunčani Nassfeld: Koruška najveća skijaška destinacija i jedno od top-10 austrijskih skijališta iznenađuje svoje goste sa Gratis-Express-Ski servisom direktno na stazi, povoljnim Friendship-kartama, vrlo povoljnim iznajmljivanjem dječje opreme i mnogim drugim pogodnostima. Odmah u susjedstvu, na Weissensee-u pruža Vam se mogućnost uživanja daleko od gužve i vreve. Na najvećem europskom prirodnom klizalištu utrkuju se klizači na kratke staze i brzog klizanja. U idiličnoj dolini Lesachtal utažite žeđ za nordijskim skijanjem ili šetnjom kroz bajkoviti krajobraz. Nadalje Vam nudimo kratak pregled svih značajnijih zanimljivosti za sezonu zima 2010./2011. za regiju Gailtal, Gitschtal, Lesachtal, Weissensee i Nassfeld-Hermagor-Pressegger See.

Nassfeld iznenađuje

Nassfeld se ne dići samo suncem, jugom i osiguranim snijegom, već se u potpunosti stavio u službu svojih gostiju i njihovom uživanju. Pored Express-Skiservice-a direktno na stazi (djelomično gratis, djelomično za samo 7 eura) i besplatnog ski-depoa Nassfeld Vam ove sezone po prvi put nudi povoljno iznajmljivanje ski-opreme za najmlađe (1 € po danu). Ostale "Nice Surprise" ponude: Friendship-Ticket (2 osobe plaćaju a treća ide gratis), paketi povoljnih uvjeta (npr. iznajmljivanje skija za samo 10 eura na dan), uskršnjih gnijezda za djecu ili gratis Prosecco za dame na stazi.

Nassfeld: Pozivamo djecu na gratis skijanje

Djecu do 8 godina Nassfeld poziva na gratis skijanje. U razdobljima od 04.12. do 25.12.10. i od 19.03. do 24.04.11. "mališani" noće potpuno besplatno u sobi svojih roditelja/baka i djedova (hrana uključena). Uz to dobivaju ski-kartu, školu skijanja te kompletnu opremu uključujući kacigu potpuno besplatno. Napomena: Za djecu do 3. godine života sve je besplatno. Za djecu do 13 godina tijekom cijele zime unutar SkiHit ponude svi su paketi u pola cijene, a tinejđeri sve do 17 godina ostvaruju popust od 20% - i to cijelu zimu.

Nassfeld: Najduža ski utrka na svijetu

Pod motom „Pobijedi ASS(inger)-a" započinje u Nassfeld-u 29. siječnja 2011. najduža skijaška utrka na svijetu. Hobby-sportaši prevladat će kod ove utrke "prve kategorije" (upisana u Guinnessovu knjigu rekorda), senzacionalnih 25,6 kilometara spusta i 6.000 metara visinske razlike u jednom prolazu. Cilj sudionika je nadmašiti vrijeme ex-skijaške zvijezde Armina Assingera koji je pokrovitelj ove utrke i sudionik.

Nassfeld: Na najvećoj sunčanoj terasi Alpa

U proljeće 2011. pretvorit će se Nassfeld u najveću sunčanu terasu Alpa: razne planinske kolibe, restorani na skijalištu, tematski barovi na otvorenom stvaraju ambijent koji poziva na opuštanje. Dobra muzika, originalni napici i zakuske podalje od koliba garancija su dobrog raspoloženja za skijaše koji traže nešto više. Dodatnu zabavu nude svaki vikend raznovrsne manifestacije poput ski - tj. kupaće modne revije, Festa de Cube, Aqua Splash-Contest-a i dr.

Primjer za ponudu „Premium Proljeće": 3 noćenja i 2-dnevni TOPSKI-Pass, gratis ski-depo, jednom dnevno 1 gratis zakuska u podne sa pićem u jednoj od planinskih koliba, 20% popusta na usluge škole skijanja, po osobi od 182 eura u pansionu (N/D).

Perfektna briga o stazama, osiguran snijeg, u slučaju da nebo koji puta i nije baš tako naklonjeno te moderna infrastruktura (ključna riječ: brzi „Millennium-Express", najduža žičara Alpa) podrazumijevaju se sami od sebe. Zahvaljujući visini od preko 2.000 metara na kojoj su snježni uvjeti zagarantirani, započinje zima u Nassfeldu 4. prosinca 2010.

Inače: većina smještajnih kapaciteta u regiji nalaze se direktno na stazama. Obzirom da naš gratis bus odlično povezuje cijelu našu ski-arenu i one malo udaljenije točke, naći će se uvijek jedna stanica u neposrednoj blizini Vašeg smještaja.

Savjet za sladokusce: U „Liviu" i u „Forcellu" u neposrednoj blizini na talijanskoj strani Nassfelda nude se na meniju predjela od tijesta i riba.

Na kulinarske užitke na visini – što možete shvatiti doslovno – poziva Vas Arnold Pucher u austrijskom najviše pozicioniranom i nagrađivanom lokalu u hotelu Wulfenia (nagrađivan sa 3 kuharske kape, 2 Michelin zvijezde).

Weissensee: ledeno igralište

Austrijsko najčišće i najviše pozicionirano jezero (930 m) Weissensee pretvara se u zimi u najveću prirodnu ledenu površinu u Europi. Na ovom igralištu prirode u zimi vrlo je živahno. Na ledenoj površini kližu ljudi iz užitka a trkaći ruše rekorde (postoje i škole klizanja). Golferi na ledu nalaze se kako bi se na učvršćenom snijegu prepustili igri. Skijaši trkači nalaze svoje staze u snježnom krajobrazu ili uz samo jezero - topovi za zasnježivanje garancija su za odlične staze. Na raspolaganju je 55 km staza za skating i staza sa duplim tragom.

Weissensee sa svojom neizgrađenom istočnom obalom i netaknutim šumama koje ga okružuju, dom je mnogim divljim životinjama. Ljubitelji prirode ove će sezone uz stručno vodstvo po prvi put imati priliku obići prirodni park Guides. Jeleni, srne - a uz malo sreće i plahi bijeli zečevi - moći će se tamo promatrati.

Savjet za sladokusce: Na Naggler pašnjaku iznad Weissensee-a do kojeg možete doći sa jednom od sjedežnica ili stazom za sanjkanje poslužuje domaćica kuće koruške organske i regionalne specijalitete visoke kakvoće.

Ljubitelji ribe mogu se uputiti u "Weissenseer Hof" ili "Die Forelle" na pastrvu ili bijelu ribu Coregonus koje na stol stižu ravno iz najčišćeg jezera nadaleko.

Obiteljsko skijanje – potpuno opušteno

Svoju razonodu nedaleko od užurbanosti i vreve pronaći će Vaši mališani u sva tri ski-područja. U dječjem svijetu Weissensee očekuju ih pingvin BOBO i medvjedić Meterix uz razne pogodnosti. Djeci do 14. godine života, koja zimuju uz pratnju roditelja na Weissensee-u, omogućeno je na području Weissensee-a potpuno besplatno skijanje. Iste pogodnosti vrijede i za Weißbriach / Gitschtal i u Kötschach-Mauthen gdje djeca do svoje 10. godine života sa kartom "Schneeflocke" skijaju gratis.

Savjet za sladokusce: Kod "Edelgreißler-a" g. Herwig Ertl-a u Kötschach-Mauthen imate mogućnost poneku deliciju iz našeg "slasnog kutka Koruške" ponijeti kući. Preporučamo alpski sir i špek iz naše doline Gailtal koji su zaštićenog porijekla. Sladokuscima će Sissy Sonnleitner (3 kuharske kape) u restoranu Kellerwand u Kötschach-Mauthen servirati razne kreacije iz svoje alpsko-jadranske ponude.

Lesachtal: iskonski užitak skijanja – početnici dobro nam došli

„Zimska čarolija Lesachtal": U dolini Lesachtal na netaknutim snježnim padinama očekuju Vas skijaške rute i staze za pješačenje na krpljama. Izvorni krajobraz između Dolomita i koruških Alpa, daleko od obrađenih staza, izazov je za ljubitelje nježnijeg i mirnijeg odmora. Iz doline na 1.000 m visine, gdje je snijeg gotovo zagarantiran, skijaši započinju svoj dvo- do četverosatni uspon kako bi se sa 1.600 m nadmorske visine na netaknutom snijegu mogli s užitkom spustiti. Specijalizirani servis za rute i pješake na krpljama iznajmljuje opremu i nudi vodiče. Tako se i početnici uz stručno vodstvo mogu upustiti u avanturu. Boarderi se na krpljama penju do vrha koje prije spusta zamjenjuju za board. Spust na prhkom snijegu garancija su za iskonski užitak.

Savjet za sladokusce: Nakon spusta po netaknutim padinama svratite na tipičnu zakusku iz Lesachtal-a, odličnu „Morende", koja je spravljena od hladnih i toplih specijaliteta kao što su špek, sir, namaz, Schlipfkrapfen (punjeno tijesto), Frigga (vrsta omleta), okruglice od špeka i ostalih delicija. Uz to preporučamo svježi kruh iz bakine krušne peći.

Gailtal / Gitschtal / Lesachtal: Skijaško trčanje uz panoramu

Sa svojom dužinom od ukupno 300 km nudi Vam Gailtal najveću mrežu staza za skijaško trčanje u cijeloj koruškoj. Skoro 50% najbolje prepariranih staza za skijaše trkače nalaze se na 1.000 do 1.500 m nadmorske visine, što osigurava dobre snježne uvjete. "Obergailtaler Panoramaloipe" glasi za najljepšu stazu na kojoj su održani mnogi maratoni. Za one sa većom kondicijom preporuča se 60 km duga „Grenzlandloipe"(staza uz granicu). Inače, prelasci granice nalaze se kod nas često na dnevnom redu, posebno kod skijaša trkača. Koruška i Italija dijele brigu oko uređenja staze koja je smještena uz jezero "Pramollo".

Strmi usponi i oštre padine značajke su Gitschtal staze, koja sa svojih 14 km povezuje mjesta Hermagor i Weißbriach. Da su kod nas sve staze u izvanrednom stanju potvrđuju redovna priznanja i certifikati.

Savjet za sladokusce: Obavezno kušajte – bio-dimljeni losos iz naše Gailtal regije, specijalitet internacionalnog karaktera.

Photo & Video gallery

01


1

Austrija - Nassfeld

Austrija - Nassfeld

Austrija - Nassfeld

more blogs

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter