MB Mali Ante - Biseri niz južni Jadran

DSC00728-mala  Brod-1053-mala  Brod-1038-mala  Brod-1033-mala  Brod-1018-mala  Brod-1013-mala

Termin putovanja: na upit

Na vaš lanac uspomena nanižite bisere južnog Jadrana, poput neizostavnog Dubrovnika, kupanja u Mljetskim jezerima. Nastavite niz na Zlatnom ratu i zatvorite ga Dubrovnikom.
 
Nanižite prve bisere vašeg lanca uspomena dolaskom u Dubrovnik, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne povijesti. Uživajte u «Biseru Jadrana». Nakon ugodne plovidbe  opustite se u istraživanju nacionalnog parka Mljet, ne izostavljajući priliku da obiđete dva jezera i otočić sv. Marije, te istražite povijesne priče o brodolomu slavnog Odiseja. Između dva najviša vrha otoka Hvara, sv.Nikole i Huma, smjestila se Jelsa, bogata kulturno-povijesnim spomenicima. Opustite se na plaži Zlatni Rat ili uz pogled na vrhove Biokova iz Makarske. Uživajte u brojnim malim restoranima, barovima ili lokalima u kojima ćete vidjeti samo domaće stanovništvo. Istraživajući gradić Korčulu, otkriti ćete i sami veliku sličnost rasporeda ulica sa ulicama grada Dubrovnika. Kao što Dubrovnik ima svoje brojne poznate povijesne ličnosti tako i Korčula ima svog moreplovca Marka Pola. Ponesite biserne uspomene s ovog putovanja ili kupite suvenir od Bračkog kamena od kojeg je građena i Bijela kuća.

ITINERAR

D1 Subota / DUBROVNIK Avanturu započinjemo vašim dolaskom u Dubrovnik tijekom dana, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne povijesti. Uživajte u «Biseru Jadrana». Naša posada na čelu s kapetanom broda, zaželjet će vam toplu dobrodošlicu. Večera će biti služena na brodu. Noćenje u Dubrovniku.  
 
D2 Nedjelja / DUBROVNIK  Nakon doručka uživajte u istraživanju Dubrovnika -  Bisera Jadrana.  Ručak na brodu I slobodno vrijeme za razgledanje ili uživanje na nekoj od plaža. Noćenje Dubrovnik.
 
D3 Ponedjeljak / DUBROVNIK – POMENA (OTOK MLJET)  Nakon doručka, ujutro isplovljavamo na kraće krstarenje prema Pomeni, skrivenoj lučici na prelijepom otoku Mljetu. Ručak će biti služen na brodu. Mljet je za mnoge jedan od otoka izgubljenih na pučini do kojeg je i u stvarnosti teško doći. Ne dozvolite da krajolik, koji se spominje u pričama o Odiseju, svetom Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici, i za Vas ostane neotkriven. To je otok prekriven stablima borova u čijem srcu se nalazi jedinstveni nacionalni park. Ukoliko želite, možete posjetiti dva jezera smještena u samome parku. Noćenje u Pomeni. Cijena ulaznice u Nacionalni park nije uračunata u cijenu krstarenja (cca 15 € po osobi).  *Barbeque večera uz nadoplatu na brodu
 
D4 Utorak / POMENA – JELSA (OTOK HVAR)  U jutarnjim satima idemo prema otoku Hvaru.  Ovaj preljepi otok se nalazi  između otoka Brača i Korčule. Položaj Hvara u centru Jadranske plovidbene rute je kroz povijest obilježio ovaj otok kao važno središte trgovine. Nakon ručka otkrijte grad Jelsu i otok. Noćenje u Jelsi.
 
D5 Srijeda / HVAR – MAKARSKA   Nakon isplovljavanja iz Hvara, plovit ćemo u smjeru hvarskog kanala pored najpoznatije i jedne od najljepših plaža na Jadranu – Zlatni rat, prirodni fenomen na južnoj strani otoka Brača podno najvišeg vrha svih jadranskih otoka, Vidova Gora 780m n.m. Ručak na brodu. U popodnevnim satima isplovljavamo prema Makarskoj. Uživajte u pogledu prema Biokovu, prekrasnim vrhovima (do 1762m, Sv. Jure) koji Makarskoj Rivieri daju posebnost u odnosu na ostale turističke destinacije na Jadranu. Navečer se možete prepustite ritmovima zabave u samom centru mjesta. Noćenje u Makarskoj.  
 
D6 Četvrtak / MAKARSKA – KORČULA   Nakon doručka isplovljavamo u smjeru Pelješca i dalje za Korčulu, istoimeni grad na otoku Korčula znamenitom kao rodno mjesto slavnog pomorca – Marka Pola. Unutar obrambenih zidina, crveni krovovi neizmjerno podsjećaju na Dubrovnik. Upoznajte se sa stoljetnim radom majstora svog zanata (klesara), koji su u urbanistički vrlo urednom planu, pretvorili arhitektonske planove u djelo. Ručak na brodu. Noćenje u Korčuli.  
 
D7 Petak / KORČULA – SLANO Današnji dan iskoristit ćemo za plovidbu pored najvećeg poluotoka u Dalmaciji, Pelješac, poznat po svojim padinama koje su dale imena najboljim hrvatskim crnim vinima sorte plavac mali, Postup i Dingač, zaustavljanje u Trsteniku. Mljetskim kanalom dalje uplovit ćemo u arhipelag elafitskih otoka (14 većih i manjih otoka). Pauza za ručak i kupanje. U kasnim popodnevnim satima dolazak u Slano.  Noćenje u Slanom.  *Elegant večera uz nadoplatu na brodu.
 
D8 Subota / SLANO – DUBROVNIK  Nakon doručka polazak iz Slanog za sve klijente s jutarnjim letom. Potom brod plovi iz Slanog, prolazi ispod kolosalnih zidina Starog Grada te pokraj magičnog otoka Lokruma prema luci Gruž za ostale individualne polaske.  Sretan put!

gulliver travel krstarenje biserni niz juzni jadran subota 2017 indiv-3

 

Cijene u HRK po osobi u dvokrevetnoj kabini

NADOPLATE / POPUSTI

 • Boravišna i lučka pristojba 3 € po danu po osobi (plaćanje na brodu)
 • Upotreba kabine za jednu osobu regularna cijena +50%
 • Djeca do 12 god.  regularna cijena -50%
 • Treća osoba u kabini regularna cijena -25%

UKLJUČENO U CIJENU

 • Polupansion
 • Piće dobrodošlice 
 • Večera dobrodošlice 
 • Voda na brodu 
 • Mijenjanje ručnika jednom u toku tjedna 
 • Predstavnik (hrvatski i engleski jezik)

DODATNE USLUGE NA UPIT (NA BRODU)

 • Barbeque večera (20 € po osobi)
 • Elegant večera (33 € po osobi)
 • Mijenjanje ručnika cca 3 € (23 kn) 
 • Mijenjanje posteljine cca 12,5 € (95 kn) 
 • Izleti: Čilipi, Dubrovnik, Jelsa, Makarska, Korčula – dostupno na upit
 • Parking

SMJEŠTAJ (PREMA RASPOLOŽIVOSTI)

 • MB Mali Ante
 • Kapacitet 38-42 pax
 • 2- i 3-krevetne klimatizirane kabine, svaka s WC-om i tušem

ŠIFRA: Biserni niz južni Jadran 2017 049

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2PARIZ 2018