MS Chekhov*** Ruska rapsodija

chekhov   rusija - moskva - Cathedral of Christ the Saviour  Russia by Mondo0108

Informacije o brodu MS Chekhov 3*+:
Godina izgradnje: 1978 | Godina obnove: 2003 | Br. putnika: 220 | Br. kabina: 119 (sve vanjske s prozorom)
Dužina broda: 116m | Širina broda: 17m | Br. paluba: 3
Ponuda na brodu: restoran Panorama (gornja paluba), 2 bara (jedan s bazenom), manja knjižnica, suvenirnica, kozmetički salon, sauna, prostor za sunčanje, salon/lounge.
Kabine: sve kabine su vanjske s prozorom, privatna kupaonica (tuš, wc), klimatizirane, TV, radio. Veličina kabine od 9-11m2, junior suite od 20-25m2.
Prehrana na brodu: doručak i ručak u buffet restoranu, večera poslužena.


Nezaboravna avantura koja će Vam na drugačiji način dočarati ruske prijestolnice i upoznati Vas sa povješću i sadašnjošću Rusije... 

Termin putovanja:

DAN

LUKA

PROGRAM

13.5.

MOSKVA

ukrcaj

14.5.

MOSKVA

RAZGLED GRADA

15.5.

MOSKVA

KREMLIN I KATEDRALA

16.5.

UGLITCH

RAZGLED GRADA

17.5.

GORITSY

SAMOSTAN SV.ĆIRILA

18.5.

KISHI

OTVORENI MUZEJ

19.5.

MANDROGI

slobodno vrijeme

20.5.

ST.PETERSBURG

RAZGLED GRADA

21.5.

ST.PETERSBURG

HERMITAGE

22.5.

ST.PETERSBURG

iskrcaj

 

Program putovanja:

1.dan: 13.5.2017. ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Let preko neke od europskih zračnih luka do Moskve. Po dolasku organizirani transfer do luke, te ukrcaj na brod. Prvo upoznavanje broda i posade, večera i noćenje.

2. dan: 14.5.2017. MOSKVA –

Doručak na brodu. Dan namijenjen razgledu veličanstvene ruske prijestolnice i njenih znamenitosti. Vožnja gradom i uz crvene kremeljske zidine, iza kojih će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, sve do Crvenog  trga. Okružuju ga prekrasne zgrade iz prošlog stoljeća kao što je šarena crkva Vasilija Blaženog, najprepoznatljivija zgrada u Moskvi. Susresti ćemo se i s najpoznatijim trgovačkim centrom Gum. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za samostalne razglede. Navečer predlažemo posjet znamenitom moskovskom cirkusu (doplata) ili upoznajte Moskvu noću – uz vožnju podzemnom željeznicom (uz doplatu). Povratak na brod. Večera i noćenje.

3. dan: 15.5.2017. MOSKVA

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo otići do moskovskog Kremlja, koji sa svojim palačama i crkvama predstavlja povijesnu jezgru grada. Šetnja pokraj palače Kremlja do crkve Marijinog uznesenja, gdje su se nekoć krunili ruski carevi. Vidjeti ćemo i carsko zvono, jedno od najvećih na svijetu i veliki carski top. Uz doplatu mogućnost vođenog razgleda ulicom Arbat ili izlet s brodom po rijeci Moskvi.

4.dan 16.5.2017.  UGLITCH

Doručak na brodu. Ujutro plovidba do gradića Uglitch, jednog od najstarijih ruskih gradova kojeg je  car Ivan Grozni proglasio jednim od najljepših ruskih gradova. Ovo je posljednje prebivalište njegovog sina, cara Dimitrija. Gradić ima lijepi Kremlj s najljepšim ruskim crkvama kao što je crkva sv. Dimitrija. U prošlosti je Uglitch bio toliko bogat, da su kovali vlastiti novac. Večera i noćenje.

5. dan: 17.5.2017. GORITSY

Na obali Bijelog jezera stoji gradić Goritsy, tipično rusko selo, kojeg ćemo danas posjetiti. Poznat je po vrlo starom ženskom samostanu, a mi ćemo obići samostan sv. Ćirila, nekoć drugog najvećeg samostana u Rusiji, koji će vam dočarati rusku prošlost. Poslijepodne ćemo nastviti plovidbu po 300 km dugom kanalu Volge, koji povezuje unutrašnjost Rusije s Baltičkim morem.

6. dan: 18.5.2017. KISHI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba po jezeru Onega, drugom najvećem europskom jezeru, do otoka Kiži. Otok je danas kao muzej na otvorenom kojeg godišnje posjeti 150.000 posjetitelja i tako jedan od najposjećenijih muzeja u ovom dijelu Rusije. Na otoku se nalazi više od 80 različitih drvenih objekata (seoskih kuća, crkvi, vjetrenjača ...) koje su tamo prenijeli iz sjeverne Rusije. Gradić se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine. Povratak na brod, večera i noćenje.

7. dan: 19.5.2017. MANDROGI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba Nevom i uz južni dio jezera do slikovitog gradića Mandrogi koji je kao muzej na otvorenom i prikazuje život ruske prošlosti. U slučaju lijepog vremena, vidjeti ćemo i folklornu predstavu. Poslijepodne slijedi nastavak plovidbe rijekom Svir.

8. DAN: 20.5.2017. ST. PETERBURG

Doručak na brodu. Ujutro ćemo krenuti u razgled ovog elegantnog grada uz rijeku Neva koji se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Među glavnim znamenitostima spadaju monumentalan Zimski dvorac - nekoć sjedište ruskih careva, katedrala Sv. Izaka, Peterpavlovska tvrđava, i »revolucionarni« cruiser Aurora i Admiralitet. Poslijepodne će biti slobodno za šetnje gradom. Po želji izlet u Carsko selo (Puškinovo), u kojem se nalazi poznata Katarinina palača sa sjajnim stepenicama, dvoranama i salonima te čuvenom jantarskom sobom. Povratak na brod. Večera i noćenje.

9. DAN: 21.5.2017. ST. PETERBURG

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo posjetiti Ermitaž, jedan od najvažnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze neprocjenjive zbirke umjetničkih djela iz cijelog svijeta. Poslijepodne predlažemo obilazak najpoznatije ulice Nevski prospekt u kojoj se nalaze brojni restorani, trgovine i trgovi ili odlazak na izlet u Peterhof (doplata), u kojem se nalazi jedna od najsjajnijih i najočuvanijih palača carske obitelji Romanov koja je okružena s jednim od najvećih i slikovitijih parkova, zbog čega ga nazivaju i ruski Versailles.

11. DAN: ST. PETERBURG-ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj u prijepodnevnim satima i prijevoz do zračne luke, od kuda slijedi let preko europske zračne luke prema Zagrebu.


 

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Moskva i St. Peterburg - Zagreb
 • transfere (zračna luka Moskva - brod - zračna luka St. Peterburg)
 • 10-dnevno krstarenje brodom MS Chekhov 3*+ (Moguća promjena broda)
 • smještaj u odabranoj kabini
 • 9 punih pansiona na brodu
 • izlete prema programu
 • piće dobrodošlice
 • obilazak kapetanovog mosta
 • večernji zabavni program
 • pratitelja (min. 30 putnika)
 • organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: trošak vize za Rusiju, trošak osiguranja, troškove pića u barovima i restoranima, dodatne fakultativne izlete koji nisu navedeni kao uključeni, dodatne usluge na brodu, napojnice za osoblje, te ostale osobne troškove tijekom putovanja.

Viza: potrebna.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

 • Popuniti upitnik s fotografijom i osobnom potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini
 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice
 • Policu osiguranja premije 30.000 EUR na ime putnika, bez obzira na period ostanka
 • Original vaučera nadležne turističke agencije – pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu
 • Original potvrde – Подтверждение /Podtverždenije/ – ruske turističke agencije о prihvatu stranog turista  – pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana). Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kuna.

FAKULTATIVNI IZLETI – MOSKVA:

MOSKOVSKI CIRKUS
Začinite večernje sate predstavom poznatog moskovskog cirkusa!
Cijena: 540 kn

VOŽNJA PODZEMNOM ŽELJEZNICOM I MOSKVA NOĆU
Po odlasku sa broda, vožnja prema gradu sa zaustavljanjem na nasipu rijeke Moskve - St. Sofija, te Bolshov kamenog mosta. Vožnja uz katedralu Krista Spasitelja, Pushkinovog muzeja umjetnosti; spomenika Petru Velikom; Gorky Park; foto zaustavljanje kod na New Maiden samostana – jedan od najpoznatijih manastira i klaustera u Rusiji. Foto zaustavljanje na promatračkoj platformi - najvišoj točci Moskve; Sparow Hills, poznatom kao Lenin Hills . Kratko zaustavljanje u Poklonnaya Gori gdje je momorijalni centar II svjetskom ratu. Vožnja po aveniji Kutuzov, pokraj Kremlja, uz zaustavljanje na Crvenom trgu.
Po dolasku u grad, u pratnji vodiča odlazak do stanice podzemne željeznice; posjet nekoliko najljepših podzemnih postaja; svaka drugačijeg dizajna. Postaja  Komsomolskaya najljepša je od svih. Projektirao ju je Šusev, a njezin podzemni paviljon ima šiljasti toranj na čijem vrhu stoji zvijezda petokraka. Unutrašnjost joj je luksuzna, prepuna zapanjujućih mozaika koji prikazuju vojne pobjede i ruske heroje načinjene od mramora, granita, šarenog stakla i lustera.
Cijena: 270 kn

FAKULTATIVNI IZLETI - ST.PETERSBURG

CARSKO SELO
Carsko selo (Puškin) nastalo je u 18. st. u okolici St. Petersburga se nalazila raskošna ljetna rezidencija vladara oko koje se formiralo naselje. Dvorac je prvotno bio izgrađen za vrijeme carice Elizavete, kćeri Petra Velikog, a kasnije je pretvoren u ljetnu rezidenciju carice Katarine.  Raskoš palače, zlatom optočena blagovaonica,  pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba gdje su zidovi obloženi jantarom ostavit će vas bez daha.
Cijena: 395 kn
 
PETERHOF
Peterhof je kompleks palača i okolnih parkova koji se nalazi 29 km od St. Petersburga. Nastao je kao kraljevska palača Petra Velikog 1711.godine. Naziva se ruskim "Versaillesom“. Uvršten je u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine 1990. godine, zajedno s nekim drugim znamenitostima St. Petersburga. Petar Veliki osobno je osmislio dio izgleda palače i parka nakon posjete Versailles-u koji mu je bio nadahnuće i ideja. Tema, koja se javlja u ukrasima je ruska pobjeda u Velikom sjevernom ratu. Velika

palača iznad slapa bila je ljetna rezidencija Petra Velikoga.. Peterhofski park sastoji od vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Ima ih 176 uz 4 kaskade. Vrtovi imaju brojne zgrade, uključujući i paviljone Monplaisir i Marly. Najpoznatija je Velika kaskada, veličanstvena vodena stepenica ispod palače, koja se sastoji od 64 fontana i 37 pozlaćenih brončanih skulptura. Najpoznatija skulptura prikazuje Samsona kako otvara lavlja usta, iz kojih izlazi 20 metara visoki mlaz vode. Skulptura simbolizira pobjedu Rusije nad Švedskom u bitci kod Poltave.
Cijena: 470 kn
 
Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 20 prijavljenih putnika.

ŠIFRA: RUSKA RAPSODIJA 2016 011

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2svica 18 1590

 

Aktualni programi

22.06.  Dvorci Bavarske
22.06.  Colmar
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
22.06.  Venecija, 3 dana
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Prag, bus
06.08.  Sarajevo, 3 dana
12.08.  Atena i krstarenje
12.08.  Toskana, 4 dana
13.08.  Bavarska bajka
14.08.  Šri Lanka
15.08.  London, avio
15.08.  Portugalska tura
16.08.  Helsinki i Tallinn
16.08.  Prag, bus
16.08.  Stockholm i Helsinki
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
30.08.  Cinque terre
06.09.  Prag, bus
09.09.  Atena i krstarenje
14.09.  Bruxelles, avio
15.09.  Vojvodina
19.09.  Portugalska tura
22.09.  Sarajevo, 2 dana
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  St. Petersburg
27.09.  Šri Lanka
28.09.  Lisabon, avio
28.09.  London, avio
30.09.  Atena, 4 dana, avio
30.09.  Atena i krstarenje
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland
03.10.  Portugalska tura
04.10.  Berlin, 5 dana
04.10.  Bali
04.10.  Kopenhagen
04.10.  Makedonija, avio
04.10.  Pariz i London
05.10.  Azurna obala
05.10.  Cinque terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Švicarska, 4 dana
06.10.  Barcelona, 4 dana
06.10.  Milano i jezera
06.10.  Provansa, 6 dana
06.10.  Venecija, 3 dana
07.10.  Vojvodina
12.10.  Bukurešt, avio
17.10.  Andaluzija, avio
18.10.  Dublin, avio
18.10.  Istanbul, avio
19.10.  Bruxelles, 3 dana
19.10.  Dublin iz Zadra
19.10.  Rim, avio
25.10.  Prag, avio
25.10.  Šri Lanka
25.10.  Kina, velika tura
08.01.  Kuba
20.02.  Vijetnam i Kambodža

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: