Japan - Zemlja izlazećeg sunca

japan_1japan_3Kyoto

Termin putovanja: 17.4.2017.

11 dana / 8 noći

Program putovanja:

1. dan - Zagreb - Istanbul

Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.10 sati. Dolazak u 23.20 sati. Nastavak putovanja prema Tokyu na liniji TK052 u 1.40 sati. Noćni let.

2. dan - Tokyo

Dolazak u Tokyo predviđen je u 19.10 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak sa predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do Tokya ( oko 90 minuta vožnje). Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan - Tokyo

Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim pratiteljem i odlazak na cjelodnevni razgled grada. Imperial Palace Plaza – Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Zatim slijedi Ginza – sinonim modernog Tokya, srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi – Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa Kannon Temple – Hram božice Kannon, najstariji je hram u Tokyu. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su uhvaćen u mreži kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga natrag pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom, hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan - Tokyo - Fuji - Hakone

Nakon doručka odjava iz hotela. Dio prtljage bit će transferiran odvojeno, stoga ponesite sa sobom samo ručnu prtljagu dovoljnu za tri noćenja. Odlazak autobusom prema Hakoneu. Vožnja do uspinjače koja vodi do Mt.Komagatake s pogledom na Fuji. Nakon ručka (uključen u cijenu) odlazak na krstarenje brodom po jezeru Ashi. Vožnja do hotela u Hakoneu. Smještaj, večera (uključena u cijenu) i noćenje.

5. dan - Hakone - Takayama

Nakon doručka odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do željezničke stanice. Polazak vlaka iz Odawara stanice. Promjena vlaka na Nagoya stanici, te nastavak putovanja (Express Train) prema Takayami. U poslijepodnevnim satima dolazak u Takayamu. Šetnja kroz Kamisannomachi ulicu u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. dan - Takayama - Shirakoawago - Kanazawa

Nakon doručaka odjava iz hotela. Odlazak u razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Prije ručka obilazak Takajama Jinya - ureda Edo Vlade. Izgrađen je krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816. A do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Nakon ručka odlazak autobusa prema selu Shirakawago gdje ćete vidjeti zaselak sa kućama koje spadaju u UNESCO-vu kulturnu baštinu. Ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

7. dan - Kanazawa - Kyoto

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecanji vođa od 17.do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćete: Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na vlak prema Kyotu. Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

8. dan - Kyoto - Nara - Kyoto

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete Todaiji Hram – veliki istočnjački hram, zaštitni je znak Nare i povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim Kasuga Shrine i Shinto svetište. Odlazak u Nara Park i šetnja. Još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Ručak tijekom izleta uključen je u cijenu. Po završetku razgleda, povratak u hotel, smještaj i noćenje.

9. dan - Kyoto - Hiroshima - Kyoto

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučamo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) iz Shin Osaka željezničke stanice. Vožnja u trajanju od otprilike jedan sat i trideset minuta do Hiroshima željezničke stanice. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča. Atomic Bomb Dome, Peace Memorial Park and Museum. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do Muyaijima. Šetnja i razgled Itsukushima Shrine – otok svetišta. Vidjet ćete plutajući torii, vrata kao i svetišta koja potpuno plivaju na vodi u određenim momentima ovisno o plimi. Povratak trajektom do pristaništa gdje vas čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Smještaj u hotelu. Noćenje.

10. dan - Kyoto - Osaka - Istanbul

Nakon doručka, odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema zračnoj luci, uz zaustavljanje kod Umeda Sky Building, s čijeg je krova vidljiv pogled od 360 stupnjeva. Nalazi se na 170 metara iznad tla, te se osjećaju udari vjetra. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji.
Odlazak do dvorca Osaka, najpoznatijeg japanskog dvorca izgrađenog na kamenim temeljima. Nastavak prema zračnoj luci i prijava na let za Istanbul na liniji TK047 (Turkish Airlines) u 21.30 sati.

11. dan - Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 4.35 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1053 u 7.15 sati. Dolazak u Zagreb u 8.35 sati.


 

Cijena aranžmana po osobi: 23.390 kn 22.990 kn FIRST MINUTE


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu,
 • smještaj u hotelima 4* (mjesna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom,
 • obroci prema programu (6 ručkova i 1 večera),
 • prijevoz autobusom i razgledavanja prema programu u pratnji mjesnog vodiča na engleskom jeziku,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • prijevoz brzim vlakom turističke klase,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu putovanja i jamčevinu.

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije putovanja)
 • izlet u Hiroshimu - 3.850 kn po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.850 kn
 • dodatne obroke, usluge
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi

 • Pristojbe zračnih luka 3.290 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu).

Neobavezne doplate po osobi

 • Izlet u Hirošimu (minimum 10 prijavljenih): 3.850,00 kn

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Japana i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
 • Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Neispravni putni dokumenti ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

ŠIFRA ARANŽMANA: japan 2017 002

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2geneva