Japan, velika tura

TOKYO odrezana  japan 175 Mt  japan 17 Osaka Castle in Osaka

Termini putovanja: 22.4.-2.5.2018. GARANTIRANI POLAZAK

TOKYO - MT.FUJI – OSAKA - KYOTO - HIROSHIMA  NARA - MIYAJIMA- KOBE - HIMEJI- FUSHIMI INARI

Vrijednost više: uključena Hiroshima i svi ostali izleti sa ulaznicama, let na Emiratesu  za Tokyo, te povratni iz Osake.

Program putovanja:

1.dan 22.4. ZAGREB –DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 13:00. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dubai na zrakoplovnoj kompaniji Emirates u 15:35. Obrok i piće tijekom leta. Slijetanje u Dubai u 23:05. Presjedanje na let za Tokyo.

2.dan  23.4. DUBAI – TOKYO

Nastavak leta za Tokyo, zračna luka Narita u 02:40. Obroci i piće tijekom leta.  Slijetanje u Tokyo predviđeno u 17:35 po lokalnom vremenu ( + 7 sati od Hrvatske ).
Po preuzimanju prtljage susret sa predstavnikom lokalne agencije, te transfer prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Kraća večernja šetnja gradom nestvarno osvijetljenim ulicama koja će vam već u prvim minutama dočarati veličinu ovog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  24.4. TOKYO

Doručak. Odlazak na organizirani cjelodnevni razgled japanske prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča. Razgled ćemo započeti panoramskim pogledom sa poznate zgrade Tokyo Metropolitan Government u predjelu Shinjuku, odakle se pruža pogled na cijeli grad. Zgrada je do prije nekoliko godina bila najviša u gradu i ukoliko nas vrijeme posluži možda u daljini vidite i simbol Japana, planinu Fuji. Nastavak ture vodi nas do Meiji Jingu prekrasnoj park šumi sa poznatim istoimenim Shinto hramom posvećenom caru Meiji. Ovaj park i njegova okolica omiljeno su okupljalište lokalnog stanovništva i prostor za rekreaciju i opuštanje. Nastavak razgleda mondene četvrti Omotesando i Harajuku. Slobodno vrijeme.
U nastavku odlazimo na drugi dio grada, do Carske palače i njenih magičnih vrtova. Razgled i slikanje palače izvana. Nastavljamo prema Sensoji, poznatom budističkom hramu smještenom u starom dijelu grada Asakusa. Kraća šetnja kroz Nakamise, sa tipičnim štandovima i malim dućanima sa suvenirima i lokanim proizvodima. Razgled završavamo sa Ginza, najmondenijim dijelu Tokya sa premium dućanima gotovo svih vrhunskih svjetskih brendova. Pred kraj dana odlazimo na zajedničku večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  25.4. TOKYO – cjelodnevni izlet NIKKO

Doručak. U pratnji lokalnog vodiča odlazimo na cjelodnevni izlet vlakom u Nikko, grad na ulazu u Nikko nacionalni park, najpoznatiji po Toshogu, japanskom najokičenijem hramu  i mauzoleju Tokugawa leyasu, osnivaču istoimenog šogunata. Preći ćemo preko slikovitog Shinkyo mosta i posjetiti carsku vilu Tamozawa, vidjeti Kegon slapove i jezero Chuzenji, te imati organizirani ručak. Povratak u Tokyo. Zadnju večer u Tokyu otići ćemo do Shibuya dijela poznatog po svjetskom najprometnijem pješačkom dijagonalnom prijelazu gdje ulicu istovremeno prelazi do 1000 ljudi, a tu je  nastala i istinita priča o poznatom vjernom psu Hachiki čiji spomenik krasi mjesto nedaleko prelaza. Za završetak večeri predlažemo odlazak na poznati Cabaret show robota ili večernje krstarenje Tokyo zaljevom ( fakulatativni sadržaji ) Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 26.4. TOKYO – HAKONE i Mt. FUJI - OSAKA

Doručak i odjava iz hotela. Lokani agent preuzeti će vaše stvari, te će organizirati njihovu dostavu u naš hotel u Kyotu. Iz tog razloga potrebno je da u manju prtljagu izdvojite stvari koje ćete koristiti tijekom iduća 2 noćenja do Kyota. Napuštamo Tokyo i našim autobusom krećemo prema Hakone nacionalnom parku gdje ćemo imati i zajednički ručak. Uspeti ćemo se žičarom sa prekrasnim pogledom na dolinu, na međustanici prošetati aktivnim vulkanskim tlom, te se spustiti na jezero Ashi i sve to uz očekivanje da će nas vrijeme poslužiti i pružiti nam planinu Fuji na dlanu i u obrisu jezera. Krstarenje brodom do zadnje stanice odakle ćemo se prebaciti natrag do kolodvora i nastaviti naše putovanje prema Osaki brzim vlakom. Po dolasku u Osaku smještaj u hotel i u opuštenoj atmosferi javnim prijevozom i šećući odlazimo u obilazak  moderno osvijetljenih kanala ovog važnog lučkog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan 27.4. OSAKA – HIROSHIMA – otok MIYAJIMA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do željezničke stanice odakle se ukrcavamo na popularni Shinkansen vlak ( tzv. Bullet train ) koji će nas za cca 2 sata dovesti u Hiroshimu.  Odmah po dolasku započinjemo sa razgledom. Vidjeti ćemo Genbako kupolu, preživjelu ruševinu u spomen parku mira na  prvu bačenu atomsku bombu 1945 g. Atomska bomba srušila je 80% grada, a posljedice su bile smrtonosne za 200.000 ljudi.  Nakon rata grad je obnovljen kao mirovni grad spomenik. Obići ćemo mirovni memorijalni muzej u spomen na taj događaj. Slobodno vrijeme za šetnju. Ostavivši na nas jak dojam napustiti ćemo grad brodom da bi upoznali otok Miyajima i posjetili Itsukushima hram pod UNESCO baštinom sa vrlo životopisnim koloritnim građevinama od kojih neki “leže“ na vodi.  Povratak na kopno, zajednička večera sa tipičnim Okonomiyaki menijem, te prijava u hotel. Noćenje

7.dan  28.4. HIROSHIMA – HIMEJI – KOBE - KYOTO

Doručak. Odlazak brzim vlakom za Himeji. Posjet prekrasnom UNESCO lokalitetu, dvorskom kompleksu Himeji, proglašenom najljepšim cjelovitim povijesnim dvorcem Japana, popularno nazvanom dvorac bijele čaplje. To je ujedno i najveći dvorac Japana i značajna turistička atrakcija. Nastavljamo prema susjednom Kokoen parku, nekadašnjoj rezidenciji lordova. Park oduševljava ljepotom svojim vodopada, vrtovima čaja, vrtom bambusa i drugim vrtovima. Nastavak putovanja prema obližnjem gradu Kobe, jednom od poznatijih gradova Japana. Prošetati ćemo do lijepo uređenih dokova, od kuda će vam se pružati prekrasna panorama na grad i zaljev. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i kavu. U predvečernjim satima čeka nas brzi vlak Shinkansen kojim ćemo brzo stići do Kyota, grada hramova. Smještaj u hotel nedaleko kolodvora. U hotelu vas čekaju vaše stvari koje ste predali prilikom odlaska iz Tokya. Večernja šetnja modernijim dijelom grada i zajednička večera. Noćenje.

8.dan  29.4. KYOTO – grad hramova - FUSHIMI INARI

Doručak. Krećemo našim autobusom u razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana, što njegovo ime u prijevodu i znači, a danas definitivno prijestolnice japanske kulture. Popularno ga zovu gradom tisuću hramova koji su isprepletani unutar svih dijelova grada. Odabrati ćemo nekoliko najljepših i najdojmljivijih. Šetnja ulicama Kyota je kao šetnja između 11 stoljeća Japana, punih misterija i pitanja. U pratnji lokalnog vodiča započeti ćemo sa Zlatnim paviljonom – Kinkakuji hramom, sagrađenim kao vila šoguna, kompletno prekrivenim zlatnim listićima, na sredini još lijepšeg mirnog jezerca. U nastavku Nijo dvorac, nekadašnje sjedište Tokugawa šoguna. Nakon posjeta pozivamo vas na tradicionalnu ceremoniju čaja! Slijedi odlazak do Kiyomiza hrama, sagrađenog u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i Gion geiša dio. Geiše su, uz hramove prepoznatljivi simbol i najviše ih živi ovdje. Autobusom ćemo se spustiti do Shinto hrama Fushimi Inari, jednog od najslikanijih motiva Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata, ovjekovječenih i u filmu „Sjećanja jedne gejše“  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Zajednička večera. Noćenje.

9.dan  30.4. KYOTO – NARA – ARASHIYAMA - KYOTO

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Naru, još jedan od drevnih japanskih središta. Posjetiti ćemo Todaji hram, vidjeti poznati brončani kip Bude, Kasuga hram sa 3000 lanterni koje predstavljaju jedinstveni prizor, baš kao i Nara park sa 4000 jelena i srna koje slobodno lutaju gradom. Slobodno vrijeme. U povratku vlakom prema Kyoto predlažemo odlazak do šume bambusa na prekrasnu šetnju, obavezno slikanje i eventualni posjet jednom od hramova i vrtova. Povratak u Kyoto. Zajednička večera u hotelu ili lokalnom restoranu. Noćenje.

10.dan 1.5. KYOTO – OSAKA

Doručak. Odjava iz hotela, te predaja prtljage lokalnoj agenciji koja će je dostaviti u zračnu luku na kraju dana.  Povratak vlakom u obližnju Osaku, drugi po veličini grad Japana gdje ćemo odvojiti vremena da se popnemo na Umeda Sky Building, specifičan po visećim staklenim pokretnim stepenicama i tzv. plutajućem vrtu, platformi na 42 katu sa kojeg se pruža pogled na ovaj moderan grad i širu regiju. Kao jednu od ljepših lokaliteta našeg putovanja pred kraj ćemo posjetiti i Osaka dvorac, simbol ovog grada. Slobodno vrijeme iskoristite za kupnju suvenira i uživanje u gradu. U večernjim satima odlazak prema zračnoj luci u Osaki, te napuštamo Japan. Let preko Dubai za Zagreb sa polaskom u 23:45. Obroci i piće na letu.

11.dan 2.5. DUBAI – ZAGREB

Slijetanje u Dubai  u 05:15 po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u 08:15 sati, Obroci i piće na letu. Dolazak u Zagreb u 12:20.


LAST MINUTE: 18.990 kn    
Redovna cijena aranžmana 20.590 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  prijevoz zrakoplovom Emirates na relaciji Zagreb –Dubai– Tokyo u ekonomskoj klasi
 •  prijevoz zrakoplovom Osaka – Dubai - Zagreb na ekonomskoj klasi
 •  smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 8 noćenja sa doručkom
 •  2 ručka i 5 večera tijekom boravka u Japanu
 •  sve pripadajuće transfere autobusom i vlakom
 •  povratni prijevoz trajektom za otok Miyajima
 •  lokalnog vodiča gdje navedeno
 •  pratitelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 •  ulaznice za lokalitete navedene u programu
 •  preuzimanje i dostavu prtljage kako navedeno u programu
 •  troškove javnog prijevoza tijekom službenih razgleda u pratnji lokalnih vodiča
 •  organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe i naknade 3490 kn, osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje 590 kn

EVENTUALNA DOPLATA: jednokrevetna soba doplata 2990 kn

NAPOMENA: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.
Cijena aranžamana je izračunata na tečaju YEN na dan 12.12. U slučaju promjene tečaja YEN veće od 2% zadržavamo pravo korekcije cijene.

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

VIZA: hrvatskim građanima viza nije potrebna

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Odgovorni organizator: Mondo Travel d.o.o.

 

 

ŠIFRA ARANŽMANA: japan 2018 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2svica 18 1590

 

Aktualni programi

22.06.  Dvorci Bavarske
22.06.  Colmar
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
22.06.  Venecija, 3 dana
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Prag, bus
06.08.  Sarajevo, 3 dana
12.08.  Atena i krstarenje
12.08.  Toskana, 4 dana
13.08.  Bavarska bajka
14.08.  Šri Lanka
15.08.  London, avio
15.08.  Portugalska tura
16.08.  Helsinki i Tallinn
16.08.  Prag, bus
16.08.  Stockholm i Helsinki
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
30.08.  Cinque terre
06.09.  Prag, bus
09.09.  Atena i krstarenje
14.09.  Bruxelles, avio
15.09.  Vojvodina
19.09.  Portugalska tura
22.09.  Sarajevo, 2 dana
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  St. Petersburg
27.09.  Šri Lanka
28.09.  Lisabon, avio
28.09.  London, avio
30.09.  Atena, 4 dana, avio
30.09.  Atena i krstarenje
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland
03.10.  Portugalska tura
04.10.  Berlin, 5 dana
04.10.  Bali
04.10.  Kopenhagen
04.10.  Makedonija, avio
04.10.  Pariz i London
05.10.  Azurna obala
05.10.  Cinque terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Švicarska, 4 dana
06.10.  Barcelona, 4 dana
06.10.  Milano i jezera
06.10.  Provansa, 6 dana
06.10.  Venecija, 3 dana
07.10.  Vojvodina
12.10.  Bukurešt, avio
17.10.  Andaluzija, avio
18.10.  Dublin, avio
18.10.  Istanbul, avio
19.10.  Bruxelles, 3 dana
19.10.  Dublin iz Zadra
19.10.  Rim, avio
25.10.  Prag, avio
25.10.  Šri Lanka
25.10.  Kina, velika tura
08.01.  Kuba
20.02.  Vijetnam i Kambodža

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: