Japan

japan_1Kasuga_Taisha_JapanOsakaKyotoOsaka_city_view_japan_4

 

 

 

Termini putovanja: 29.03. – 07.04.2017.

10 dana / 7 noćenja

TOKYO - HAKONE - KYOTO - FUJI - NARA - KOBE - OSAKA

*Vrijednost više! uključene ulaznice za hramove, letovi Turkish Airlinesom - najboljom europskom zrakoplovnom kompanijom 5. godinu zaredom, vožnja bullet-trainom

Dobro došli na hanami - tradicionalno uživanje u trešnjinom cvatu!
U japanskoj tradiciji uvriježeno je mišljenje da trešnjin cvijet donosi sreću i uspjeh, a običaj je da mladenci provedu i po cijeli dan ispod njenih rascvjetalih krošnji nadajući se blagostanju u braku i budućem životu. U sakuri, kako zovu trešnjin cvijet, ali i najveću proljetnu svečanost, šetnja japanskim parkovima ostavlja dojam nestvarnog, a poetičnost tih trenutaka poznata je samo onima koji su je imali priliku uživo iskušati.
Krenite na putovanje i prepustite da vas oči vode - divite se ljepoti i magiji koju stvara priroda.
Uostalom, proljeće je najbolje vrijeme za posjet Zemlji izlazećeg Sunca.

Program putovanja:

1. dan / srijeda, 29.03.: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlinesa TK1056 s polijetanjem u 20:10h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 23:20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio na liniji Turkish Airlinesa TK52 u 01:40h. Obroci i odmor tijekom leta.

2. dan / četvrtak, 30.03.: TOKIO

Dolazak u Tokio predviđen je za 19:10h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan / petak, 31.03.: TOKIO

Nakon doručka, cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja sa zaustavljanjima i razgledom grada: Tokyo Metropolitan Government Buildingsa, kompleksa građevina u kojem je sjedište tokijske metropolitanske uprave. Zgrade su malo arhitektonsko čudo s dva tornja, a gradnja je koštala milijardu dolara. Na 45-om katu Glavne zgrade br. 1. smješten je i vidikovac na koji ćemo se popeti brzim liftom te razgledati cijeli Tokio s visine od 202 metra, odakle se vidi „kao na dlanu“. Nastavak vožnje do carske palače, sjedišta japanskog cara, te razgled carskih vrtova koji zauzimaju 3,5 hektara zemljišta oko palače i carske rezidencije te spadaju među najljepše vrtove Japana i svijeta. Nastavak vožnje do četvrti Shinjuku s razgledom zanimljivih arhitektonskih projekata, pravih umjetničkih djela suvremene arhitekture, napravljenih po narudžbi lokalne uprave. Odredište nam je i hram Meiji te kompleks koji ga okružuje, a posvećen je božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i njegove supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj, uvijek zelenoj šumi koja je posađena prije 90 godina, kada je zasađeno 120.000 stabala i točno 365 vrsta (koliko je dana u godini) donesenih iz svih dijelova Japana i svijeta. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom nacionalnog parlamenta te Akasaka palače - bivše rezidencije japanskih prinčeva. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan / subota, 01.04.: TOKIO

Nakon doručka slijedi nastavak razgleda Tokija. Kako bismo bolje upoznali svakodnevnicu Japanaca, uputit ćemo se na tržnicu Tsukiji, poznatu po ponudi velikog broja i raznih vrsta ribe koja se tu može kupiti. Osim iznimne važnosti za Tokio i Japan, ovo je i najveća riblja tržnica na svijetu. Slijedi vožnja brodom po rijeci Sumida, a potom posjet Asakusa Kannonu, hramu božice Kannon smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je to od najslavnijih hramova Japana i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada - Nakamise, koja se smatra najboljom ulicom u Tokiju za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. U nastavku vožnja po četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, bezbrojnim trgovinama i odličnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan / nedjelja, 02.04.: TOKYO - HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. (Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Nari. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za jedno noćenje i sljedeći dan.) Po dolasku u Hakone, slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od brojnih vulkanskih erupcija, uz pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Obići ćemo i hram Hakone, smještena na obali jezera, koji je nekada bio najomiljeniji hram samuraja, o čemu se može više doznati u malom muzeju pored hrama. Hakone je sastavni dio Nacionalnog parka Hakone Fuji Izu, poznatog po izvorima termalne i nadasve blagotvorne vode. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak izleta uključuje odlazak na planinu Komagatake popularnom gondolom (žičarom) s koje se pruža jedinstven pogleda na jezero Ashi te na očaravajuću planinu Fuji. Odlazak do hotela u Hakoneu. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan / ponedjeljak, 03.04.: HAKONE - ODAWARA - KYOTO - NARA

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja autobusom do stanice Odawara odakle se vozimo ultra-brzim vlakom tzv. bullet trainom (vlakom-metkom) do Nare, uz presjedanje u Kyotu. Po dolasku, odlazak na organizirani obilazak Kasuga Taisha, hrama i svetišta koje je mnogo puta dograđivano, a čiji unutarnji dio sadrži stotine raskošnih lanterni što su ih hodočasnici ostavljali nadajući se boljoj budućnosti. Slijedi posjet hramu Todaji-ji, jednom od najslavnijih i povijesno najvažnijih budističkih hramova Japana, u kojem je čuvena statua Velikog Buddhe. Obilazak Parka jelena, ustanovljenog u prvim godinama 14. stoljeća, u kojem obitava 1200 sika-jelena, koje su smatrali svetim, pa i božanskim životinjama - ukoliko bi netko ulovio jelena, kažnjavalo ga se okrutnom smrću, i tako je bilo sve do sredine 17. stoljeća. Danas se jeleni više ne smatraju svetima, ali kako ih je ostalo malo, u ovom raskošnom parku napravili su im dom i čuvaju ih kao nacionalno blago. U nastavku večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan / utorak, 04.04.: NARA - KYOTO - NARA

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni razgled Kyota autobusom, uz obilazak hrama Kinkakuji, odnosno Zlatnog paviljona, koji je simbol ovog grada. Nekada je bio dom shoguna, a sagrađen je u stilu Kitayama kulture, specifičnog načina života koji se razvio među pripadnicima bogatih aristokratskih krugova u Kyotu. Sljedeće odredište bit će nam hram Kiyomizu, građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazimo iskusiti tradicionalnu ceremoniju ispijanja japanskog čaja - jedan je to od tradicionalnih obreda kojem se pridaje izniman značaj te kojim se izražava gostoprimstvo, a iako stoljećima stara ceremonija je ostala sačuvana do današnjih dana. Poslijepodne je rezervirano za odlazak do Shijo-Kawaramachija, dijela grada poznatog po brojnim trgovinama te čuvenoj Nishiki-dori, tržnici koja zauzima nekoliko ulica i s brojnim egzotičnim ponudama, među kojima se ističu sušena riba, ukiseljeno povrće, japanski slatkiši te odličan sushi. Povratak u hotel u Naru. Noćenje.

8. dan / srijeda, 05.04.: NARA - OSAKA

Doručak te odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake koji uključuje obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao niz važnih uloga. Potom slijedi odlazak do četvrti Dotonbori, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela. Noćenje.

9. dan / četvrtak, 06.04.: OSAKA – TOYONAKE – KOBE - ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevnu izlet autobusom do Toyonake i Kobea. Toyonaka je predgrađe Osake, a među njene najveće znamenitosti ubraja se arboretum Hattori Ryokuchi s velikim bambusovim vrtom te 2500 stabala trešanja, među kojima i neke vrlo rijetke, tipično japanske vrste. Muzej na otvorenom u sklopu parka ujedno je i japanska verzija etno-sela, s kućama u kakvim su živjeli japanski seljaci prije nekoliko stotina godina. Nastavak vožnje prema Kobeu, u kojem ćemo posjetiti Pomorski muzej, futurističku zgradu u koju su ukomponirani elementi tradicijske arhitekture, te Kawasaki World, u kojem je prikazan povijest jedne od najpoznatijih japanskih tehnoloških kompanija, u svijetu najpoznatijoj po odličnim motorkotačima. Slobodno vrijeme za ručak, a potom odlazak u Sannomiya Center-gai, poznatu shopping ulicu koja je mješavina suvremene arhitekture i tipično istočnjačke želje da se udovolji klijentima - idealno mjesto za kupnju poklona, suvenira, ali i odjeće, parfema ili tradicionalnih japanskih proizvoda. Nakon slobodnog vremena za shopping i objed, transfer do zračne luke Kansai i prijava na let Turkish Airlinesa TK47 s polijetanjem u 21.30h u smjeru Istanbula.

10. dan / petak, 07.04.: ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04:35h, te nastavak leta za Zagreb na liniji Turkish Airlinesa, TK1053 u 07:15h. Očekivani dolazak u Zagreb u 08:35h.Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 20.590 kn
First minute cijena do 01.12.2016.: 19.990 kn

Doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.280 kn (promjenjivo do trenutka izdavanja karte)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj prema programu u hotelima 3*/4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s uključenim doručcima (3 noćenja u hotelu Mielparque Tokyo, 1 noćenje u Palace Hotel Hakone, 3 noćenja u hotelu Fujita Nara, 1 noćenje u hotelu Plaza Osaka)
 • prijevoz klimatiziranim autobusima prema programu
 • prijevoz brzim vlakom, tzv. bullet-trainom, na liniji Hakone - Kyoto - Nara u 2. razredu s uključenom rezervacijom sjedala
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • obroke prema programu (2 večere)
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata - 3.280 kn / cijena promjenjiva do trenutka izdavanja avio-karte)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 2.900 kn
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • zdravstveno i osiguranje od rizika otkaza
 • osobne troškove
 • osiguranje prtljage (preporučamo - moguće ugovoriti u agenciji)
 • sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“

Red letenja:

 • TK1056    29MAR    ZAGREB - ISTANBUL    20:10 - 23:20
 • TK52    30MAR    ISTANBUL - TOKYO    01:40 - 19:10
 • TK47    06APR    OSAKA - ISTANBUL    21:30 - 04:35+1
 • TK1053    07APR    ISTANBUL - ZAGREB    07:15 - 08:35

(navedena satnica je prema lokalnim vremenima)

Minimalan broj putnika: 15

ŠIFRA POGRAMA: JAPAN2016/17 061

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2barcelona 17 27 4

 

Aktualni programi

24.03.  Toskana
24.03.  Venecija i otoci lagune
25.03.  London
25.03.  Verona i Venecija
31.03.  Dublin, zrakoplovom
01.04.  Amsterdam Keukenhof
01.04.  Barcelona, avio
06.04.  London i tura, 5 dana
06.04.  Rim, avio
08.04.  Rim, avio
08.04.  New York
14.04.  Bali
14.04.  Prag, 4 dana
14.04.  Venecija i otoci lagune
15.04.  Verona i Venecija
18.04.  Provansa
19.04.  Dvorci Loire i Pariz
20.04.  Atena, 4 dana
20.04.  Kopenhagen
20.04.  Cinque terre, 4 dana
21.04.  Toskana
26.04.  New York
27.04.  Berlin, 5 dana
27.04.  Barcelona
27.04.  London, 5 dana
28.04.  Amsterdam, 1.maj
28.04.  Cinque terre, 4 dana
28.04.  Dublin, zrakoplovom
28.04.  Venecija i otoci lagune
28.04.  Švicarska i jezera
29.04.  Barcelona, avio
29.04.  Milano i Švicarska
29.04.  Prag, 4 dana
29.04.  Provansa
29.04.  Venecija i Verona
06.05.  Istra
10.05.  Portugal, u susret Papi
12.05.  Pariz, 4 dana, avio
12.05.  New York
13.05.  London, 3 dana
17.05.  Andaluzija i Portugal
18.05.  London i tura, 5 dana
19.05.  Amsterdam Keukenhof
19.05.  Rim, avio
19.05.  Depeche mode koncert
25.05.  Barcelona
25.05.  Cinque terre, 4 dana
25.05.  Pariz i London, 5 dana
25.05.  Prag, 4 dana
26.05.  Amsterdam i tura
26.05.  Lisabon, avio
26.05.  Venecija i otoci lagune
26.05.  Toskana
27.05.  Venecija i Verona
28.05.  Kuba
31.05.  Irska, avio
01.06.  Kopenhagen
14.06.  Berlin, 5 dana
15.06.  Amsterdam i tura
15.06.  Atena, 4 dana
15.06.  London, 5 dana
15.06.  Prag, 4 dana
15.06.  Švicarska i jezera
16.06.  Milano i Švicarska
16.06.  Venecija i otoci lagune
16.06.  Toskana
18.06.  Bali
18.06.  Atena i krstarenje
20.06.  Provansa
21.06.  Moja Grčka avantura
21.06.  Berlin, 5 dana
21.06.  Lisabon i Portugal
22.06.  Helsinki i Tallinn
22.06.  London i tura, 5 dana
22.06.  Norveški fjordovi i Oslo
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i Mt. Pilatus
23.06.  Amsterdam i tura
23.06.  Toskana
23.06.  Venecija i otoci lagune
23.06.  New York
24.06.  Barcelona, avio
29.06.  Rusija, St. Petersburg
26.07.  Moja Grčka avantura
02.08.  Berlin, 5 dana
03.08.  Helsinki i Tallinn
03.08.  London i tura, 5 dana
04.08.  Milano i Švicarska
05.08.  Barcelona, avio
11.08.  Toskana
11.08.  Venecija i otoci lagune
12.08.  Prag, 4 dana
13.08.  Atena i krstarenje
15.08.  Moja Grčka avantura
21.08.  Kina, velika tura
30.08.  Andaluzija
31.08.  Norveški fjordovi i Oslo
21.09.  Barcelona
21.09.  London i tura, 5 dana
23.09.  London, 3 dana
27.09.  Lisabon, avio
29.09.  Atena, 4 dana
05.10.  Amsterdam i tura