Japan

japan_1Kasuga_Taisha_JapanOsakaKyotoOsaka_city_view_japan_4

 

 

 

Termini putovanja: 2.10. – 11.10.2017.        

TOKYO - HAKONE - FUJI - NARA - KYOTO – OSAKA

*Vrijednost više: uključene ulaznice za hramove, letovi Turkish Airlinesom - najboljom europskom zrakoplovnom kompanijom 5. godinu zaredom, vožnja bullet-trainom

Dobro došli u carstvo smješteno na više od 3000 otoka i s preko 200 vulkana, „izdvojeno“ od ostatka svijeta golemim morskim prostranstvom!
Mistična zemlja poznata je po svojoj jedinstvenoj kulturi, ali i ljepoti i magiji koju stvara priroda.
Kontrast tradicionalnog i modernog kreirao je neponovljiv sklad prirode i aritekture, a  reflektirao se i na kulturu življenja.
Ritual inemuri, u prijevodu "spavanje u budnom stanju" zapravo je suptilna metoda za dobivanje promaknuća na poslu. Ne samo da ne izaziva negativne konotacije, već je drijemanje za vrijeme radnih sati za Japance simbol marljivosti i predanosti poslu.
U Zemlji izlazećeg sunca mnogo toga ćete otkriti i naučiti!

Program putovanja:

1. dan / ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlines TK 1056 s polijetanjem u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio na liniji Turkish Airlines TK 52 u 01:40 sati. Obroci i odmor tijekom leta.

2. dan / ISTANBUL – TOKIO

Dolazak u Tokio predviđen je za 19:30 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan / TOKIO

Nakon doručka, cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja sa zaustavljanjima i razgledom grada: Tokyo Metropolitan Government Buildingsa, kompleksa građevina u kojem je sjedište tokijske metropolitanske uprave. Zgrade su malo arhitektonsko čudo s dva tornja, a gradnja je koštala milijardu dolara. Na 45-om katu Glavne zgrade br. 1. smješten je i vidikovac na koji ćemo se popeti brzim liftom te razgledati cijeli Tokio s visine od 202 metra, odakle se vidi „kao na dlanu“. Nastavak vožnje do četvrti Shinjuku s razgledom zanimljivih arhitektonskih projekata, pravih umjetničkih djela suvremene arhitekture, napravljenih po narudžbi lokalne uprave. Odredište nam je i hram Meiji te kompleks koji ga okružuje, a posvećen je božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i njegove supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj, uvijek zelenoj šumi koja je posađena prije 90 godina, kada je zasađeno 120.000 stabala i točno 365 vrsta (koliko je dana u godini) donesenih iz svih dijelova Japana i svijeta. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom nacionalnog parlamenta te Akasaka palače - bivše rezidencije japanskih prinčeva. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan / TOKIO

Nakon doručka slijedi nastavak razgleda Tokija. Kako bismo bolje upoznali svakodnevnicu Japanaca, uputit ćemo se na tržnicu Tsukiji, poznatu po ponudi velikog broja i raznih vrsta ribe. Osim iznimne važnosti za Tokio i Japan, ovo je i najveća riblja tržnica na svijetu. Slijedi vožnja brodom po rijeci Sumida, a potom posjet Asakusa Kannonu, hramu božice Kannon smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je to od najslavnijih hramova Japana i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada - Nakamise, koja se smatra najboljom ulicom u Tokiju za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. U nastavku vožnja po četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, bezbrojnim trgovinama i odličnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan / TOKYO – HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. (Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Nari. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za jedno noćenje i sljedeći dan.) Po dolasku u Hakone, slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od brojnih vulkanskih erupcija, uz pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Obići ćemo i hram Hakone, smješten na obali jezera, koji je nekada bio najomiljeniji hram samuraja, o čemu se može više doznati u malom muzeju pored hrama. Hakone je sastavni dio Nacionalnog parka Hakone Fuji Izu, poznatog po izvorima termalne i nadasve blagotvorne vode. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak izleta uključuje odlazak na planinu Komagatake popularnom gondolom (žičarom) s koje se pruža jedinstven pogleda na jezero Ashi te na očaravajuću planinu Fuji. Odlazak do hotela u Hakoneu. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan / HAKONE –  NARA – OSAKA

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja autobusom do stanice Odawara odakle se vozimo ultra-brzim vlakom tzv. bullet trainom (vlakom-metkom-320 km/h) do Osake. Po dolasku, odlazak autobusom do Nare na organizirani obilazak Kasuga Taisha, hrama i svetišta koje je mnogo puta dograđivano, a čiji unutarnji dio sadrži stotine raskošnih lanterni što su ih hodočasnici ostavljali nadajući se boljoj budućnosti. Slijedi posjet hramu Todaji-ji, jednom od najslavnijih i povijesno najvažnijih budističkih hramova Japana, u kojem je čuvena statua Velikog Buddhe. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Slijedi obilazak Parka jelena, ustanovljenog u prvim godinama 14. stoljeća, u kojem obitava 1200 sika-jelena, koje su smatrali svetim, pa i božanskim životinjama - ukoliko bi netko ulovio jelena, kažnjavalo ga se okrutnom smrću, i tako je bilo sve do sredine 17. stoljeća. Danas se jeleni više ne smatraju svetima, ali kako ih je ostalo malo, u ovom raskošnom parku napravili su im dom i čuvaju ih kao nacionalno blago. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

7. dan / OSAKA – KYOTO – OSAKA

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni razgled Kyota autobusom, uz obilazak hrama Kinkakuji, odnosno Zlatnog paviljona, koji je simbol ovog grada. Nekada je bio dom šoguna, a sagrađen je u stilu Kitayama kulture, specifičnog načina života koji se razvio među pripadnicima bogatih aristokratskih krugova u Kyotu. Sljedeće odredište bit će nam hram Kiyomizu, građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazimo iskusiti tradicionalnu ceremoniju ispijanja japanskog čaja - jedan je to od tradicionalnih obreda kojem se pridaje izniman značaj te kojim se izražava gostoprimstvo, a iako stoljećima stara ceremonija je ostala sačuvana do današnjih dana. Poslijepodne je rezervirano za odlazak do Shijo-Kawaramachija, dijela grada poznatog po brojnim trgovinama te čuvenoj Nishiki-dori, tržnici koja zauzima nekoliko ulica i s brojnim egzotičnim ponudama, među kojima se ističu sušena riba, ukiseljeno povrće, japanski slatkiši te odličan sushi. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

8. dan/  OSAKA

Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake koji uključuje obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šokuna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Potom slijedi odlazak do četvrti Dotonbori, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela. Noćenje.

9. dan / OSAKA – TOKYO - ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska na željezničku stanicu i ukrcaja u Shinkansen vlak za Tokyo; presjedanje na vlak za zračnu luku Narita i check in za let prema Istanbulu. Predviđeni polazak zrakoplova je u 21:25 na liniji TK 53 Turkish Airlinesa.

10. dan /  ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04:10 po lokalnom vremenu, presjedanje na let TK 1053 Turkish Airlinesa za Zagreb s predviđenim polaskom u 07:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.First minute cijena do 01.08.2017.: 18.590 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  19.590 kn

Pristojbe u zračnim lukama: 3.280 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 15.04., odnosno za polazak 02.10. do 01.08.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • smještaj prema programu u hotelima 3*/4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7  noćenja s doručkom;
 • prijevoz klimatiziranim autobusima prema programu;
 • prijevoz brzim vlakom, tzv. bullet-trainom, na liniji Odawara – Shin Osaka u 2. razredu;
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju;
 • obroke prema programu (1  večera + 1 ručak);
 • pratitelja putovanja iz Zagreba;
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata - 3.280 kn / cijena promjenjiva do trenutka izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.900 kn
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • zdravstveno i osiguranje od rizika otkaza
 • osobne troškove
 • osiguranje prtljage (preporučamo - moguće ugovoriti u agenciji)
 • sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“

Red letenja:

 • 23.5./   2.10.    Zagreb – Istanbul     20:10 -. 23:20
 • 24.5./   3.10.    Istanbul – Tokio        01:40 – 19:30
 • 31.5./ 10.10.    Tokio – Istanbul         21:25 – 04:10 / 22:30 – 05:15
 • 01.6./ 11.10.    Istanbul – Zagreb    07:20 – 08:35

Minimalan broj putnika: 15

Napomene:
Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

ŠIFRA POGRAMA: JAPAN2017 008

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2andaluzija VELIKA