Kina, Carski gradovi Kine i bajkoviti krajolik

kina 175  kina 17  kina 173

Termin putovanja:

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – PARIZ – PEKING noćni let

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Ljubljane. Prijava na let preko Pariza u 07.55 sati s dolaskom u Pariz u 09.45 sati. Slijedi nastavak leta iz Pariza u 14.00 sati prema Pekingu, gdje je dolazak predviđen u 05.55 sati (lokalna vremena).

2. DAN: PEKING doručak, večera, noćenje

Po dolasku u Peking, razgled Nebeskog hrama poznatog po ljepoti arhitekture iz vremena dinastije Ming. Vidjeti ćemo okrugli oltar, kamen trojne jeke, zid jeke, molitvenu dvoranu i druge znamenitosti. Carevi su na tom mjestu molili za dobru žetvu. Razgledavanje ćemo nastaviti do hrama Lama, najljepšeg budističkog hrama u Kini. Neizostavan je i nedavno izgrađen Olimpijski stadion. Za potpuniji doživljaj toliko drugačije kulture i načina života, večera ćemo imati u nacionalnom restoranu.

3. DAN: PEKING – KINESKI ZID U BADALINGU doručak, ručak, noćenje

Cjelodnevni izlet autobusom u otprilike 80 km udaljeni Badaling, gdje se na 6000 kilometara, od sjeverozapadne provincije Gansu do zaljeva Bohai na istočnoj obali, proteže Veliki kineski zid. Zid su kroz stoljeća za obranu gradile brojne kineske dinastije. Nakon preuzimanja vlasti od strane komunističke partije, neki dijelovi su obnovljeni, a među najpoznatijima je Badaling, kojeg godišnje posjeti više od sto tisuća turista. Ručak, a zatim razgled Mingove grobnice. Povratak u Peking.

4. DAN: PEKING -„ZABRANJENI GRAD“ doručak, večera, noćenje u vlaku

Obilazak Carske palače „Zabranjenog grada“ kojeg čini kompleks palača i zgrada iz kojih su nekoć vladala 24 vladara dinastije Ming i Qing. Godine 1924. promijenjen je u muzej, tako da su njegove zbirke i umjetnički predmeti dostupni za javnost. Vanjski dio kompleksa okružuju 12 m visoki purpurni zidovi, prekrasna jezera, parkovi i zgrade. Odlazak do veličanstvenog i najvećeg trga na svijetu Tian Anmen - Trg nebeskog mira, koji je sa 40 hektara najveći javni trg na svijetu, a na kojem se odvilo nekoliko ključnih događaja novije kineske povijesti. Nastao je po ideji Mao Zedonga i predstavlja srce Pekinga. Zgrade koje ga okružuju ističu njegovu grandioznost i veličanstvenost: Muzej revolucije, mauzolej Mao Zedunga, Kineski parlament, Tian Anmen vrata, Qiananmen vrata, spomenik nepoznatom junaku. Nakon razgledavanja kasni ručak te obilazak Olimpijskog kompleksa. Ukrcaj na vlak i noćna vožnja na relaciji Peking - Xian (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

5. DAN: XIAN doručak, kasni ručak, noćenje

Po dolasku u Xian, transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgledavanje bivše prijestolnice dinastije Ming. Posjet budističkom svetištu "Pagoda Divlje guske" koji je izgrađen 652 godine kako bi u njemu sačuvali 650 budističkih spisa donesenih iz Indije. Današnja pagoda sa sedam katova bila je izgrađena za vrijeme dinastije Qiang. Odlazak do gradskih zidina. Vrijeme za kasni ručak. Obilazak islamske četvrti i džamije kineskog stila. Xian je bio ishodište puta svile, kojeg su posjećivali brojni arapski trgovci, neki su se zaljubili i ostali. Izgradili su pravu četvrt sa džamijom, bez minareta. U neposrednoj blizini nalazi se zanimljiva i živahna tržnica. U večernjim satima predlažemo opuštanje uz kinesku masažu.

6. DAN: XIAN – GLINENA ARMADA doručak, ručak, noćenje u vlaku

Vožnja do 30 km udaljenog Li Tonga. Razgled mauzoleja kineskog cara Qin Shi Huanga i najvažnijeg arheološkog nalazišta, 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini izrađenih s namjenom da čuvaju svog cara nakon njegove smrti, kojeg su 1974 godine pronašli seljaci. Povratak u Xian na raniju večeru. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

7. DAN: SHANGHAI doručak, večera, noćenje

Dolazak u Shangai je predviđen u jutarnjim satima. Shanghai je smješten u blizini ušća Chang Jianga, važna je luka, industrijsko središte, a s 25 milijuna stanovnika i najveći kineski grad. Vožnja autobusom do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, do moderne četvrti i do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi prekrasni vrt Yu, uređen davne 1559. godine za vrijeme dinastije Ming. Zaustaviti ćemo se i u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting do koje vodi most sa devet zavoja, jer prema kineskim vjerovanjima zli duhovi se mogu kretati samo ravno i tako im je onemogućen dolazak do čajane. Razgled financijsko-poslovnog centra „Bund“ koji se proteže uz obalu rijeke i nudi prekrasan pogled. Mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Huang-po i uživanje u lijepom pogledu na najnoviju četvrt Pudong.

8. DAN: SHANGHAI – SUZHOU doručak, večera, noćenje

Odlazak na izlet u grad Suzhou/Kineska Venecija - grad trgovaca, obrtnika i umjetnika. Mjesto je ukrašeno lijepim vrtovima, hramovima i mostovima. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai.

9. DAN: SHANGHAI - ILI PO ŽELJI HANGZHOU doručak, noćenje

Slobodan dan za kupovinu ili dodatne izlete po želji. Predlažemo izlet u Hangzhou, mjesto koje je u 13. stoljeću Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Grad se najviše ističe zbog lijepog Zapadnog jezera okruženog vrtovima, hramovima i paviljonima. Razgled budističkog hrama Lingyin iz dinastije Qing. Poslijepodne slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i posjet Pagodi šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Kasno poslijepodne autobusom slijedi povratak u Shanghai.

10. DAN: SHANGHAI – GUILLIN – BAJKOVITI KINESKI KRŠ

Nakon doručka, transfer do zračne luke i let na jug Kine. Uvidjeti ćemo kako Kina ima iznimno bogatu povijest, a danas je poznata po brzom gospodarskom rastu. Domaćini su izrazito ponosni na prekrasnu i raznoliku prirodu. Pokrajinu okruga Guilin u prošlosti su posjećivali kineski carevi i plemstvo, a predstavlja spektakularan krajolik stožastog krša. Svaki prestižni kineski vrt morao je sadržavati krške vapnence kao simbol najljepšeg kineskog krajolika. Posebnu čar daje rijeka Li, koja se proteže kroz krajolik i pruža prekrasan pogled na oblikovani krš i bujnu suptropsku vegetaciju, osobito šume cvijeta osmantusa.

11. DAN BAJKOVITI KRŠ PO RIJECI LI – SHANGAI

Nakon doručka krenuti ćemo u istraživanje prekrasnog krajolika, koji fascinira neobično oblikovanim vrhovima i borovom šumom koja ostaje u sjećanju svakog putnika. Dan ćemo provesti uz rijeku Li, po kojoj ćemo ploviti i gledati prekrasan krajolik i krš. Najprije ćemo se odvesti do mjestašca Yangdi, zatim ukrcati na brod i po rijeci spustiti 18 km do gradića Xingping. Cijela ruta smatra se jednom od najslikovitijih i najfotografiranijih krajolika u Kini. Vožnja autobusom do mjesta Yangshuo i obilazak zapadne ulice gdje će biti vremena za ručak. U poslijepodnevnim satima slijedi prijevoz do zračne luke i let prema Shangai-u  gdje je dolazak predviđen u večernjim satima.

12. DAN SHANGAI – PARIZ – LJUBLJANA/ZAGREB

Slijedi nastavak leta iz Shangai do Pariza (00.05 – 05.30 sati). Po dolasku u Pariz, slijedi nastavak leta u 10.25 prema zračnoj luci Ljubljana gdje je dolazak predviđen u 12.05 sati. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.


 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi
 • prijevoze vlakom i smještaj u četverokrevetnoj kabini Peking-Xian-Shanghai
 • osam polupansiona i jedno noćenje s doručkom u hotelima 4/5* (ručak i večere u lokalnim restoranima)
 • dvije vožnje s noćnim vlakom – uključene kabine 1/4
 • autobusne prijevoze po programu
 • razglede prema programu
 • ulaznice prema programu
 • slovenskog pratitelja
 • trošak organizacije i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.430 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.160 kn
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače
 • vizu
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke

OBAVEZNE DOPLATE:

 • napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta), viza (plaćanje prilikom rezervacije).

DOPLATE PO ŽELJI:

 • dvokrevetna kabina u vlaku – na upit.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:

 • Opera u Pekingu s transferom, akrobati u gradu Shanghai, večernje krstarenje po rijeci Huangpo.

POPUSTI:

 • dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

ŠIFRA: 2410  Carski gradovi Kine i bajkoviti krajolik 2017 011

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2vikend akcija 17c

 

Aktualni programi

23.11.  Rim, avio
25.11.  New York
01.12.  Lisabon, Advent
02.12.  Beč, 2 dana
02.12.  Beč i Bratislava
02.12.  Rovaniemi, avio
02.12.  Venecija i Verona
02.12.  Salzburg iz Osijeka
07.12.  Pariz, Advent
07.12.  Prag, bus, Advent
07.12.  Švicarska, Advent
08.12.  Milano, Advent
09.12.  Austrijsko-Slovenska
09.12.  Beč, 2 dana, Advent
09.12.  Beč i Bratislava
09.12.  Talijanska bajka
09.12.  Salzburg, Advent
14.12.  Barcelona, Advent
14.12.  Colmar, najljepši
 adventski sajmovi
14.12.  Prag, Advent
14.12.  Rim, Advent
14.12.  Švicarski Advent
15.12.  Amsterdam, Advent
15.12.  Beč, 3 dana, Advent
15.12.  Lisabon, Advent
15.12.  London, Advent
15.12.  Milano, Advent
15.12.  Munchen, Advent
16.12.  Austrijsko-Slovenska
16.12.  Atena, Advent
16.12.  Beč, 2 dana, Advent
16.12.  Beč i Bratislava
16.12.  Budimpešta, Advent
16.12.  Talijanska bajka
16.12.  Salzburg, Advent
16.12.  Salzburg iz Zadra
16.12.  Venecija i Verona
27.12.  Grčka avantura
28.12.  Berlin, Nova godina
28.12.  Dubai, Nova godina
28.12.  Pariz, bus
29.12.  Krakow, Nova godina
29.12.  Lisabon
29.12.  London
29.12.  Provansa, 5 dana
29.12.  Rim, 5 dana
30.12.  Azurna obala
30.12.  Atena
30.12.  Amsterdam, avio
30.12.  Beč, Nova godina
30.12.  Beograd,Nova godina
30.12.  Bratislava
30.12.  Budva, Nova godina
30.12.  Kopenhagen
30.12.  Milano, 3 dana
30.12.  New York
30.12.  Pariz, avio
30.12.  Prag, bus
30.12.  Rim, avio
30.12.  Sarajevo, hotel 5*
30.12.  Švicarska
30.12.  Venecija, 3 dana
31.12.  Barcelona
04.01.  Prag, zimski
04.01.  Barcelona, zimski
05.01.  Lisabon, 4 dana
05.01.  London, zimski
05.01.  Venecija, 3 dana
06.01.  Amsterdam, 3 dana
09.01.  Dubai, zimski
11.01.  Istanbul, avio
11.01.  Pariz, avio
11.01.  Rim, avio