Ekvador i Galapagos

galapagos2  galapagos3  galapagos4

Termin putovanja:

 • 22.10.*, 19.11.2018.
 • 22.4., 27.5., 22.7., 5.8., 23.9., 13.10. 2019.

Ekvador je geografski manja zemlja, ali zemlja velikih doživljaja. Posjetite najviši aktivni vulkan na svijetu, kišnu prašumu i snježni pla¬ninski lanac Ande. Izgubite se u drugoj najvišoj prijestolnici na svi¬jetu, obavite kupovinu na tradicionalnoj indijanskoj tržnici i uživajte u mirisu prekrasnih ruža. Stavite Panama šešir na glavu i uživajte na rajskim plažama Galapagos otočja.

Program putovanja:

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – QUITO
LET U QUITO let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zrač- ne luke) i prijava na let u Quito preko europske zračne luke. Quito je drugi najviši grad na svijetu. Nalazi se na 2.850 m n.v., u dolini rijeke Guayllabamba. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. DAN QUITO - OTAVALO
QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost grada je crkva La Compania, barokno djelo od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN OTAVALO - LASSO
PLANINSKI LANAC ANDA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Obilazak tradicionalne indijanske tržnice u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića u parku Cotacachi uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas raznolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja prema Lassu, južnom panameričkom cestom odnosno Avenijom vulkana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS
VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽA doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u nacionalni park Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje predstavljaju najvažniji izvozni proizvod Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.

5. DAN BANOS - RIOBAMBA - CUENCA
U KRALJEVSTVU INKA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce. Ovo je jedino arheološko nalazište Inka koje je pronađeno u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera.

6. DAN CUENCA
PANAMA ŠEŠIRI  doručak, večera, noćenje

Doručak. Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga i nove katedrale, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima ukrašenima cvijećem. Razgled radionice u kojoj se izrađuju Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.

7. DAN CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL
NACIONALNI PARK CAJAS doručak, večera, noćenje

Doručak. Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj za ljubitelje biljnog i životinjskog svijeta. Park se proteže na 29.000 hektara, a prepleten je visokim brdima, lagunama, potocima i prekrasnim biljnim svijetom. Nastavak vožnje uz pogled na platnaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.

8. DAN GUAYAQUIL
RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Danas ćemo istražiti najveći lučki grad Ekvadora, u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika. Šetnja promenadom, pored vladine palače i parka Seminario, do umjetničke četvrti Las Penas. Povratak u hotel, večera i noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 49 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.

9. DAN GUAYAQUIL - OTOČJE GALAPAGOS  
RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA  doručak, let, večera, noćenje

Doručak. Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz. Dolazak u glavni grad Puerto Ayora. Obilazak istraživačkog centra Charles Darwin u kojem obitavaju divovske kornjače i »usamljeni George«, jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos - Tortuga Bay. Smještaj, večera i noćenje.

10. DAN SANTA CRUZ – NORD SEYMOUR – SANTA CRUZ
KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja brodom do obližnjeg, vulkanskog otoka Nord Seymour. Imati ćemo mogućnost promatrati razne životinjske vrste kao što su tuljani, morski lavovi, crveni rakovi, pelikani, razne ptice i plivajuće iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva. Povratak, večera i noćenje.

11. DAN SANTA CRUZ - ISABELA
SUSRET S PINGVINIMA  doručak, večera, noćenje

Doručak, Vožnja s brodom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil, slijedi smještaj u hotel. Odlazak na izlet s brodom. Vožnja među otočićima »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil i uživanje u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Imati ćemo priliku i prošetati mjestom gdje obitava više od tisuću iguana i promatrati igru morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.

12. DAN OTOK ISABELA – SANTA CRUZ
RUČAK NA IMANJU  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog po veličini vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

13. DAN SANTA CRUZ – BALTRA – GUAYAQUIL – EUROPSKA ZRAČNA LUKA
POGLED U KRATER VULKANA  doručak, let

Doručak. Vožnja do zračne luke na otoku Baltra. Let u Guayaquil i nastavak prema europskoj zračnoj luci.

14. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).


 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: od 28.060 kn*
min. 15 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 1.460 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.500  kn *

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (33.020  kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • unutarnje letove
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • prijevoze vlakom i brodom prema programu
 • ekološke pristojbe
 • ulaznu pristojbu na otočje Galapagos
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka 3.500  kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • fakultativne izlete: dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD
 • ulazne pristojbe
 • emigracijska propustnica
 • izlazne pristojbe cca 30 USD
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

Niže cijene na pojedinim polascima pronađite na www.palma-travel.hr

 • Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
 • U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
 • Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.ŠIFRA: EKVADOR GALAPAGOS 2018 011

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2kopenhagen 1990

 

Aktualni programi

26.04.  Provansa
26.04.  Kopenhagen, avio
26.04.  Varšava, Krakow
27.04.  Berlin, 5 dana
27.04.  Bukurešt, bus
27.04.  Dublin, avio
28.04.  Amsterdam, avio
28.04.  Azurna obala
28.04.  Cinque terre
28.04.  Istanbul, avio
28.04.  Pariz, 1.maj
28.04.  Prag, 4 dana
28.04.  Rim, iz Splita
28.04.  Sarajevo, 3 dana
28.04.  Sarajevo i Mostar
28.04.  Sofija i Plovdiv
28.04.  Švicarska i jezera
28.04.  Toskana, 4 dana
28.04.  Venecija i Verona
29.04.  Atena, avio
29.04.  Bavarska bajka
29.04.  Venecija, 3 dana
29.04.  Milano i jezera
29.04.  Sarajevo, 3 dana
29.04.  Salzburg, 3 dana
10.05.  Island, avio
12.05.  Beograd, 2 dana
12.05.  Vojvodina
16.05.  Andaluzija
17.05.  Cinque terre
17.05.  Barcelona, 4 dana
17.05.  Pariz, 4 dana
18.05.  Pariz, 4 dana
18.05.  Bukurešt, avio
18.05.  Bruxelles, avio
18.05.  London, 4 dana
18.05.  Rim, avio
19.05.  Sarajevo, 2 dana
24.05.  Bali
24.05.  Kina, velika tura
24.05.  Sejšeli, 10 dana
24.05.  Pariz i London
24.05.  Prag, avio
25.05.  London, 4 dana
25.05.  Lisabon, 4 dana
30.05.  Berlin, bus
30.05.  Jug Italije, avio
30.05.  Portugalska tura
30.05.  Sicilija, Tijelovo
31.05.  Amsterdam, avio
31.05.  Azurna obala
31.05.  Cinque terre
31.05.  Istanbul, avio
31.05.  Provansa
31.05.  Prag, 4 dana
31.05.  Rusija, 4 dana
31.05.  Bavarska bajka
31.05.  New York, 6 dana
31.05.  Sarajevo, 3 dana
31.05.  Švicarska i jezera
31.05.  Toskana, 4 dana
31.05.  Venecija, 3 dana
03.06.  Atena, avio
07.06.  Prag, 4 dana
10.06.  Biseri Rusije, avio
13.06.  Krstarenje Grčkom
14.06.  Vojvodina
15.06.  Bukurešt, avio
15.06.  Bruxelles, avio
17.06.  Atena i krstarenje
20.06.  Portugalska tura
21.06.  Bali
21.06.  Berlin, bus
21.06.  Dublin, avio
21.06.  Helsinki i Tallinn
21.06.  Pariz i London
21.06.  Stockholm Helsinki
21.06.  Kina, velika tura
21.06.  Kopenhagen, avio
21.06.  Oslo i Norveška
21.06.  Rusija, 4 dana
22.06.  Amsterdam, avio
22.06.  Bavarska bajka
22.06.  Beograd, 2 dana
22.06.  Colmar
22.06.  Istanbul, avio
22.06.  Lonodn, 4 dana
22.06.  Milano i jezera
22.06.  New York
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
23.06.  Atena, avio
23.06.  Barcelona, avio
28.06. Kopenhagen Oslo
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
26.07.  Rusija, 4 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Helsinki i Tallinn
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Stockholm Helsinki
12.08.  Toskana, 4 dana
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
19.09.  Portugalska tura
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  Šri Lanka
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland