Brod “Mali Ante” - Biciklom po otocima

DSC00728-mala  Brod-1053-mala  Brod-1038-mala  Brod-1033-mala  Brod-1018-mala  Brod-1013-mala

Termin putovanja: na upit

Krstarenje hrvatskom obalom ispuniti će sva vaša očekivanja, od neobičnih i prelijepih plaža, čistog i prozirnog mora, starih ribarskih mjesta, do važnih povijesnih luka i mjesta za zabavu. Zabilježite neke uspomene kamerom, a ostale uklešite u vaše srce. Hrvatska je zemlja s preko tisuću otoka, otočića i hridi, a najljepše otoke južne Dalmacije spojili smo u nezaboravno krstarenje. Vaša prva i zadnja luka je Dubrovnik, poznat po povijesnom centru okruženom zidinama i tvrđavama i svom suvremenom kulturnom značaju. Biciklistička tura će vas voditi kroz vinograde, maslinike i sela Konavala, koja još uvijek održavaju tradicionalnu kulturu starog Dubrovnika. Ugodnom plovidbom stižete do Mljeta, kojeg spominju u pričama o Odiseju, svetom Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici. Makadamskom cestom voziti ćemo se kroz otočna naselja i polja, sve do Starog Grada, jednog od najstarijih hrvatskih gradova. Nakon kratke vožnje po otoku Braču, nastavljate putovanje prema Makarskoj za još jedno bicikliranje tog dana, a navečer uživajte u šetnji Makarskom rivom koja nudi brojna mjesta za zabavu. Na otoku Korčula, smjestio se istoimeni grad Korčula, unutar čijih zidina crveni krovovi podsjećaju na Dubrovnik. Posljednje bicikliranje na ovom krstarenju je po poluotoku Pelješcu, poznatom po svojim lijepim vinogradima, uvalama i čistom moru.

 RUTA Dubrovnik – Konavle – Mljet – Hvar – Brač – Omiš – Korčula – poluotok Pelješac – Dubrovnik 
 TRAJANJE  8D / 7N
 RAZINA  Umjereno
 SEZONA  Izbjegavati: Prosinac, Siječanj, Veljaču
NAJVEĆA VISINA  100 m
UKUPNA DULJINA 119 km
UKUPNO TRAJANJE
AKTIVNOSTI
23 sata
ZANIMLJIVOSTI Provedite tjedan prelazeći s otoka na otok uzduž najljepše obale
Plivajte u kristalno bistrom moru slikovitih uvala
Otkrijte otočiće i skrovite vale
Istražite drevne luke i povijesne gradove noću

ITINERAR

D1 Subota / Dolazak

Transfer iz zračne luke Dubrovnik do Dubrovnika.

SMJEŠTAJ  MB “Mali Ante”
OBROCI  Večera ili hladni obrok za kasni dolazak
TRAJANJE TRANSFERA  1 sat

D2 Nedjelja / Biciklarenje u Konavlima – Doživite jedinstvenu prirodnu ljepotu Konavala

Kroz stoljeća područje Konavala je uspjelo održati tradicionalni seoski tip življenja s mnogo kapelica, samostna i ljetnikovaca koje su nekoć davno ugošćavale Dubrovačke vlasteline. Biciklistička tura će vas voditi kroz oazu vinograda i maslinika, kao i sela koja još uvijek održavaju tradicionalnu kulturu starog Dubrovnika. Naša biciklistička avantura počinje na makadamskoj cesti u mjestu Zvekovica prema raskrižju sa Čilipima. Šuma čempresa, vinogradi i maslinici ukrašuju stazu s pogledom na veličanstvenu planinu Sniježnica i Soko kulu koja datira iz srednjovjekovne Dubrovačke Republike. Nakon kratke pauze i pogleda s kućice na drvu na plodno Konavosko tlo, nastaviti ćemo biciklarenje prema mjestu Ljuta. Imati ćete priliku vidjeti stari mlin gdje će vam lokalni stanovnik objasniti tradicionalni način pravljenja brašna. Uživajte u dobrodošlici uz lokalno piće ispred mlina i snack domaćih delicija. Nakon kratke pauze vraćamo se na brod. Ručak na brodu. Noćenje u Dubrovniku.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB i snack u Konavlima
POČETAK  Mjesto Zvekovica
ZAVRŠETAK  Mjesto Ljuta
VISINA  50 m
UDALJENOST  17 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt, makadam
TRAJANJE AKTIVNOSTI  3,5 sata
TRAJANJE TRANSFERA  1 sat
ODMORIŠTE  Mjesto Ljuta

D3 Ponedjeljak / Biciklarenje u Nacionalnom Parku Mljet - Otkrijte skriveni otok od "Meda"

Otok Mljet se nalazi na južnom djelu jadranske obale u Hrvatskoj. Ovaj prekrasan otok smješten je južno od poluotoka Pelješca od kojeg ga dijeli Mljetski kanal. Otkrili su ga grčko – rimski geografi, koji su napisali prve informacije i opise oko 6.st prije Krista. Dijelovi otoka se danas smatraju nacionalnim parkom, uključujući i zapadni dio otoka, Veliko jezero, Malo jezero i zaljev Soline. U jutro ćemo isploviti na krstarenje iz Dubrovnika prema Pomeni, skrivenoj luci na prelijepom otoku Mljetu. Za mnoge, Mljet zadržava svoju legendu o Odiseju i u ostalim pričama kao jedan od otoka "izgubljenih" na moru, koje nije lako doseći. Imat ćete priliku istražiti ovo poznato povijesno mjesto. U posljepodnevnim satima naše biciklističko istraživanje će započeti od luke Pomena prema ulazu u Nacionalni park Mljet. Dok biciklarite uz dva slana jezera, najposjećenije atrakcije na otoku, istraživati ćete zanimljive duboke borove šume i netaknutu prirodu sa skrovitim stazama Nacionalnog parka Mljet. Noćenje u luci Pomena. NAPOMENA: Ulaz u nacionalni park cca 12 € (90 kn) PP + cca 2 € (15 kn) PP za brod preko jezera se plaća na licu mjesta.
*Barbeque večera uz nadoplatu na brodu.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  Port of Pomena
ZAVRŠETAK  NP Mljet
VISINA  30 m
UDALJENOST  14 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt, makadam
TRAJANJE AKTIVNOSTI  4 sata
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  NP Mljet

D4 Utorak / Biciklarenje na otoku Hvaru - Uživajte na pješćanim plažama i brojnim sunčanim satima na otoku

Hvar je hrvatski otok koji se nalazi na dalmatinskoj obali na Jadranu. Ovaj prekrasan otok nalazi se između otoka Brača i Korčule. Lokacija otoka Hvara u središtu jadranskog plovidbenog puta dala je ovom otoku kroz prošlost važnu ulogu sjedišta trgovine Sredozemlja. Tijekom srednjeg vijeka, kada su Mlečani vladali većim dijelom Jadrana, Hvar im je bio važna luka. Današnje putovanje vas vodi kroz mala otočna naselja, polja i vinograde. Voziti ćemo se makadamskom iz Jelse prema Vrboskoj i onda starom cestom prema Starom Gradu. Stari Grad je jedan od najstarijih hrvatskih gradova koji potječe iz 384.godine prije Krista kada je bio grčka kolonija pod imenom Faros. Vožnja biciklom kroz Stari Grad će vam omogućiti da saznate više o dugoj i burnoj povijesti ovoga kraja. Nakon istraživanja grada, povratak u Jelsu. Noćenje u Jelsi.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  Luka Jelsa
ZAVRŠETAK  Stari Grad
VISINA  350 m
UDALJENOST  26 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt
TRAJANJE AKTIVNOSTI  4 sata
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  Mjesto Stari Grad

D5 Srijeda / Biciklarenje u Bolu i Makarskoj - Otkrijte uske kamene ulice i planinske staze uklesane u dalmatinskom kršu

Makarska je mali grad smješten na Jadranskoj obali na jugu Hrvatske, oko 60 km jugoistočno od Splita, slikoviti dragulj smješten između planine Biokovo i Jadranskog mora. U jutarnjim satima, plovimo sa Hvara na otok Brač, u mjesto zvano bol. Grad je najpoznatiji po plaži Zlatni rat, prirodnom fenomenu na južnoj obali otoka. Još jedna pješčana plaža, Bol, nalazi se jedan kilometar dalje od mjesta Bol s pogledom na najvišu planinu od svih jadranskih otoka, Vidovu gor (780 metara nadmorske visine). Imati ćemo priliku voziti se na biciklu duž obale od mjesta Bol prema plaži Zlatni rat. U popodnevnim satima brod nastavlja prema Makarskoj rivijeri, i njenom središtu, gradu Makarska. Naša biciklistička tura zapčinje uz obalu u Makarskoj prema prekrasnoj uvali Tučepi. Nakon kratkog odmora u Tučepima krećemo natrag prema Makarskoj. Noćenje u Makarskoj.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  Grad Bol
ZAVRŠETAK  Grad Bol
VISINA  50 m
UDALJENOST  7 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt
TRAJANJE AKTIVNOSTI  1,5 sat
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  Zlatni rat

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  City of Makarska
ZAVRŠETAK  Village of Tučepi
VISINA  50 m
UDALJENOST  14 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt
TRAJANJE AKTIVNOSTI  3 sata
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  Mjesto Tučepi

D6 Četvrtak / Biciklarenje na otoku Korčula - Otkrijte drevnu grčku koloniju "Melaina Corcyra"

Otok Korčula je jedan od najnaseljenijih otoka na Jadranu. Smješten u srednjedalmatinskom arhipelagu i odvojen od poluotoka Pelješca uskim tjesnacem. Prema legendi ovaj prekrasan otok je osnovao trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista. Nakon doručka brod će isploviti prema istoku, oko otoka Hvara (njegovog istočnog djela), te u popodnevnim satima dolazimo u ravninu otoka Pelješca i grada Korčule, navodnog rodnog mjesta Marka Pola. Smještena na malom rtu, venecijanske arhitekture, sa zidinama i atraktivnim krovovima, Korčula često podsjeća na Dubrovnik. Nakon ručka naša biciklistička tura počinje iz mjesta Račišće prema malom selu Medvidnjak. Nakon toga staza će vas voditi prema malom mjestu Lumbarda. Za vrijeme vožnje uživati ćete u prekrasnom krajoliku starih kamenih kuća i bogate vegetacije. Kroz korčulanske guste šume i aromatično mediteransko bilje, teško je ne zamisliti da ste u nekom Rajskom vrtu. Lumbarda je malo ribarsko naselje od oko 1200 stanovnika. Nalazi se na istočnom dijelu otoka Korčule. Naselje je izgrađeno oko male uvale i na brdima iza njega, te je okruženo velikim pješčanim vinogradima. Uživajte u slobodnom vremenu kako bi istražili područje ili uronili u osvježavajuće Jadransko more. Biciklariti ćemo kroz brojne slikovite dijelove otoka Korčule, a zatim se vratiti u luku. Noćenje u Korčuli. NAPOMENA: Moguće organizirati degustaciju vina.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  Mjesto Raćišće
ZAVRŠETAK  Luka Korčula
VISINA  150 m
UDALJENOST  25 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt
TRAJANJE AKTIVNOSTI  4 sata
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  Mjesto Lumbarda

D7 Petak / Biciklarenje po poluotoku Pelješac - Stara Rimska provincija Dalmacija

Poluotok Pelješac nalazi se u južnoj Dalmaciji, između zaljeva Neretve na sjeveru, Malostonskog zaljeva na istoku, Mljetskog kanala na jugu i Pelješkog kanal na zapadu. Pelješac je drugi najveći poluotok u Hrvatskoj koji se proteže na istoku od grada Stona do vrha rta Lovište. Poluotok je poznat po svojim vinogradima i podrumima, a posebno po svojim crnim vinima Dingač i Postup (nazvanim po padinama na južnoj strani poluotoka). U jutarnjim satima naša vožnja započinje uskom asfaltiranom cestom u prekrasnom malom mjestu Trstenik i nastavlja se prema slikovitom mjestu Žuljana. Turističkom cestom, smještenom uz more, proći ćete starim vinogradima i lijepim uvalama. Nakon vožnje makadamskom cestom i dolaska u Žuljanu biciklarenje nastavljamo prema predivnoj uvali Vučine i šljunčanoj plaži gdje možete plivati i uživati u čistom moru. Kroz skrivena nenaseljena sela Račići, Pivćići i Jeići vratiti ćemo se natrag do luke Trstenik. U kasnim popodnevnim satima nastavljamo krstarenje do luke Slano. Noćenje. *Elegant večera uz nadoplatu na brodu.

SMJEŠTAJ  Brod “Mali Ante”
OBROCI HB
POČETAK  Luka Trstenik
ZAVRŠETAK  Mjesto Žuljana
VISINA  100 m
UDALJENOST  16 km
TEŽINA  Umjereno
TEREN  Asfalt, makadam
TRAJANJE AKTIVNOSTI  3 sata
TRAJANJE TRANSFERA
ODMORIŠTE  Mjesto Žuljana

D8 Subota / Odlazak

Nakon doručka, iskrcaj za sve goste s jutarnjim letovima. Brod nastavlja iz Slanog prema Lopudu na pauzu za kupanje. Nakon pauze plovimo ispod veličanstvenih zidina Starog Grada I uz čarobni Lokrum, prema Luci Gruz na ostale individualne odlaske.

 

ANTE KARTA

Cijene u HRK po osobi u dvokrevetnoj kabini

NADOPLATE / POPUSTI

 • Jednokrevetna  +50% na redovnu cijenu
 • Puni pansion po osobi/tjedan doplata 70€
 • Treća osoba u kabini  -25% na redovnu cijenu

UKLJUČENO U CIJENU

Smještaj i hrana

 • 7 dnevno krstarenje na brodu MY Mali Ante s polaskom iz Dubrovnika prema priloženom itineraru
 • 7 noćenja u kabinama s bračnim ili odvojenim ležajevima (vidite nadoplate i popuste za nadoplatu za jednokrevetnu i trokrevetnu kabinu )
 • Mijenjanje ručnika jednom u toku tjedna
 • Boravišna i lučka pristojba
 • Doručak i ručak na brodu osim na dan dolaska i dan odlaska (pogledajte program za detalje)
 • Posjet i zakuska u Konavlima
 • Voda na brodu

Oprema, logistika i osoblje

 • Tour leader na engleskom jeziku
 • Svi transferi prema itineraru
 • Bicikle opremljene drzačem za bocu i kacige
 • Transfer za Konavle i nazad

NIJE UKLJUČENO U CIJENU

 • Osiguranje, napojnice, osobni troškovi, osobna oprema, ...
 • Ulaznice u NP Mljet i transfer na Mljetu
 • Degustacije vina

DODATNE USLUGE NA UPIT (NA BRODU)

 • Mijenjanje ručnika cca 3 € (23 kn)
 • Mijenjanje posteljine cca 12,5 € (95 kn)
 • Izleti

SMJEŠTAJ

 • MB Mali Ante
 • Kapacitet 38-42 osoba
 • 2- i 3-krevetne A/C kabine, svaka ima WC i tuš

IZBORNO

 • Smještaj prije i poslje krstarenja
 • Transferi u svim lukama

NAPOMENA

Zbog specifičnih uvjeta u nekim lukama, moguće da će se brodovi vezati bočno jedan na drugi, te će putnici morati prelaziti s broda na brod kako bi došli do obale. Molimo putnike da pažljivo prelaze s broda na brod, a posada će rado pomoći ukoliko se isto zatraži.
Zbog vremenskih uvjeta, izmjene u redoslijedu programa su moguće od strane kapetana broda. Prijedlozi što ponijeti na krstarenje (Savjet: Koristite sportske torbe, a ne tvrde kofere) Tenisice s mekanim potplatom, cipele na navlačenje, kupaći kostim, kratke hlače, duge hlače, nekoliko majica kratkih rukava, nekoliko majice dugih rukava, vjetrovku (s kapuljačom) ili jedriličarsku jaknu, donje rublje, ručnik za plažu, šešir, sunčane naočale, kremu za sunčanje, pribor za osobnu higijenu, ljekove koje inaće koristite, opremu za biciklarenje kao što su cipele, ruksak, dodatna odjeća, odjeća za zaštitu od kiše / sunca.

 

ŠIFRA: Biciklom po otocima 2015 049

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2svica 18 1590

 

Aktualni programi

22.06.  Dvorci Bavarske
22.06.  Colmar
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
22.06.  Venecija, 3 dana
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Prag, bus
06.08.  Sarajevo, 3 dana
12.08.  Atena i krstarenje
12.08.  Toskana, 4 dana
13.08.  Bavarska bajka
14.08.  Šri Lanka
15.08.  London, avio
15.08.  Portugalska tura
16.08.  Helsinki i Tallinn
16.08.  Prag, bus
16.08.  Stockholm i Helsinki
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
30.08.  Cinque terre
06.09.  Prag, bus
09.09.  Atena i krstarenje
14.09.  Bruxelles, avio
15.09.  Vojvodina
19.09.  Portugalska tura
22.09.  Sarajevo, 2 dana
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  St. Petersburg
27.09.  Šri Lanka
28.09.  Lisabon, avio
28.09.  London, avio
30.09.  Atena, 4 dana, avio
30.09.  Atena i krstarenje
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland
03.10.  Portugalska tura
04.10.  Berlin, 5 dana
04.10.  Bali
04.10.  Kopenhagen
04.10.  Makedonija, avio
04.10.  Pariz i London
05.10.  Azurna obala
05.10.  Cinque terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Švicarska, 4 dana
06.10.  Barcelona, 4 dana
06.10.  Milano i jezera
06.10.  Provansa, 6 dana
06.10.  Venecija, 3 dana
07.10.  Vojvodina
12.10.  Bukurešt, avio
17.10.  Andaluzija, avio
18.10.  Dublin, avio
18.10.  Istanbul, avio
19.10.  Bruxelles, 3 dana
19.10.  Dublin iz Zadra
19.10.  Rim, avio
25.10.  Prag, avio
25.10.  Šri Lanka
25.10.  Kina, velika tura
08.01.  Kuba
20.02.  Vijetnam i Kambodža

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: